jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:68/119)

Panierowane boczniaki. Przepis na grzybowe a la schabowe. 243

Uwielbiam grzyby. A obok boczniaków nigdy nie umiałam przejść obojętnie. Dziś zapraszam Was na panierowane boczniaki, czyli przepis na grzybowe a la schabowe. Kiedyś podobne boczniaki przygotowywał mi mój tata. Ależ szybko znikały z talerza. Dodatkowo tylko kromka chleba i byłam najedzona. Teraz przygotowuje je rzadziej, bo mam małe dzieci, którym ich nie mogę podać. Ale dorośli mogą spokojnie się(...)smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron tak jak popularne schabowe. Ja smażę je na minimalnym ogniu, aby grzyby dobrze się wysmażyły. Podajemy same lub jajko dodatek do dań. Ja przygotowane w ten sposób panierowane boczniaki podaję z chlebem w formie obiadu. Smacznego

Słodkie okruszki
Panierowane filety z kurczaka 390

przepis, który prawdopodobnie każdy zna - na panierowane filety z kurczaka :) Bardzo proste i  bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują z puree ziemniaczanym i mizerią. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! :) Składniki (na 2 kotlety): 2 piersi z kurczaka 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki soli 1/3 szklanki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki masła klarowanego CZAS PRZYGOTOWANIA

My Culinary Art
Kotleciki z soczewicy tuńczyka i fety 172

szybki sposób na smaczny obiad. Składniki na 12 kotlecików: 100 g soczewicy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g sera feta 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej + do panierowania sól i pieprz do smaku olej do smażenia Soczewicę ugotować wg przepisu na opakowaniu, odsączyć i wystudzić. Tuńczyka odsączyć (zawsze wybieram tuńczyka w kawałkach

Trzeci talerz
Mielone z płatkami owsianymi 161

obiad! Składniki: Na 8 kotlecików: 25dkg mięsa mielonego z szynki 1/2 szklanki granulatu sojowego 1 jajko 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki płatków owsianych 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz do smaku (po ok. 1/2 łyżeczki) bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Granulat sojowy wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy(...)minuty. Odcedzamy na sitku i pozostawiamy do lekkiego przestudzenia. Mięso przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną cebulę i czosnek oraz jajko. Wsypujemy przestudzony granulat oraz płatki owsiane. Dosypujemy łyżkę mąki i przyprawy. Mieszamy. Z gotowej masy tworzymy średniej wielkości kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.    Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety mielone z pomidorami koktajlowymi 131

Pyszne kotleciki z niespodzianką które są bardzo aromatyczne i soczyste. Składniki: 7-8 pomidorów koktajlowych 500 gram mięsa mielonego od szynki 1 jajko ząbek czosnku 1 mała bułka mleko do wymoczenia bułki sól,pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę namoczoną w mleku. Wbijamy jajko , doprawiamy

Bajeczna Kuchnia
Kotleciki z żółtego grochu 149

węglowodanów i 10,6 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI: Dla 4 osób. 250 g grochu łuskanego 2 cebule 2 - 3 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżka majeranku sól, pieprz do smaku mąka do panierowania (opcjonalnie) olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Groch zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kolka godzin do namoczenia. Po tym czasie zmieniamy wodę i gotujemy groch(...)pozostawiamy do wystygnięcia. 3. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy na niewielkiej ilości oleju do czasu, aż cebula się zarumieni. 4. Groch, cebulę, czosnek i jajka mielimy w blenderze na gładką masę, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. 5. Dłońmi formujemy z masy kulki, a następnie lekko spłaszczamy. Obtaczamy w mące (opcjonalnie) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu

W kuchni Katie
Ziołowe burgery z piersi kurczaka z marynowaną czerwoną kapustą 242

więcej, w zależności od tego czy chcemy mniej czy bardziej ostre burgery) skórka z połowy cytryny 2 cebulki dymki - bez szczypioru 1 wiejskie jajko sól, pieprz do smaku bułka tarta i parmezan (opcjonalnie) do panierowania i olej do smażenia 0,5 małej czerwonej kapusty 1 mała cebula czerwona natka pietruszki łyżka oliwy łyżka octu winnego łyżka miodu sól, pieprz

Kulinarne Inspiracje
Ziemniaczane kuleczki z serem 1131

frytki bądź ziemniaki na obiad. Są rewelacyjne, chrupiące z zewnątrz, puszyste i mięciutkie w środku. 1 kg ziemniaków 1 ¼ szklanki mąki pszennej 2 jajka Sól Pieprz Ostra czerwona papryka 100 g żółtego sera Bułka tarta do panierowania ok. 1 oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub bardzo mocno

VioletoweKucharzenie
Ziemniaczane kuleczki z serem 1131

frytki bądź ziemniaki na obiad. Są rewelacyjne, chrupiące z zewnątrz, puszyste i mięciutkie w środku. 1 kg ziemniaków 1 ¼ szklanki mąki pszennej 2 jajka Sól Pieprz Ostra czerwona papryka 100 g żółtego sera Bułka tarta do panierowania ok. 1 oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub bardzo mocno

VioletoweKucharzenie
Kulki ziemniaczane faszerowane grzybami 213

zresztą uwielbiam. Pyszne i proste danie. Ziemniaki do jego przygotowania polecam ugotować dzień czesniej. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki  solidna szczypta curry w proszku sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia bułka tarta grubo mielona do panierowania Farsz grzybowy: 500 g grzybów lesnych u mnie podgrzybki i maślaki(...)płynu. Ostudzić i drobniutko posiekać nożem, dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać jajka, mąkę i wszystkie przyprawy.Wymieszać na gładką masę. Ułożyć na dłoni kółko ziemniaczanej masy w środek włożyć farsz z grzybów i uformować kulkę, panierować w bułce i kłaść na rozgrzaną patelnie z olejem. Olej powinien sięgać przynajmiej do połowy kulek.  Smażyć

Gosia gotuje
Kuleczki rybne w zalewie 660

składników, które można spotkać na sklepowych półkach. Mogą być przechowywane w lodówce przez kilka dni. Składniki: 500 g fileta z morszczuka lub dorsza 1 jajka 1 średnia cebula sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Zalewa 5 łyżek cukru 1 litr wody 2 cebule 3 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 3 kulki pieprzu czarnego

Ala piecze i gotuje
Warzywne schaby 146

patelni na odrobinie masła. Dodać czosnek i dalej podsmażać. Fileta podsmażyć na osobnej patelni. Wszystko razem wymieszać w osobnym naczyniu. Przyprawić wg uznania. Dodać pokrojone jajko. Całość przekładać na roztłuczone kotlety. Zwinąć w roladkę, panierować i smażyć. Podawać z sałatką

Gotuję Testuję
Kurczak "stripsy" na ostro - ala kfc 197

łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli Mięso oczyszczamy, porcjujemy na małe filety, przyprawiamy i odstawiamy na 60 minut do lodówki. W misce miksujemy mleko, jajko oraz przyprawy. Mąkę wsypujemy do głębokiego talerza. Filety panierujemy w przygotowanym cieście, obtaczamy w mące. Od razu wrzucamy do gorącego tłuszczu. Smażymy na głębokim tłuszczu, przekładamy na ręcznik papierowy by zebrać nadmiar tłuszczu

Gotowanie i blogowanie
Kotleciki drobiowo-brokułowe 305

Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 brokuła lub 1 mały 2 woreczki ryżu parboiled 1 opakowanie serka wiejskiego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej dodatkowo: bułka tarta do panierowania sól, … Czytaj dalej Kotleciki drobiowo-brokułowe

czarrna od kuchni
Zraziki mielone schabowo migdałowe 151

sól morska - świeżo zmielony pieprz - 2-3 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - papryka łagodna w proszku - olej kokosowy - mąka pszenna do panierowania     Schab mielimy z boczkiem i czosnkiem. Dodajemy mielone migdały, sól, pieprz, jajka. Dokładnie wyrabiamy masę. Przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 15 minut. W międzyczasie umytą i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę kroimy na cienkie paski

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania