jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:65/119)

Kotlety mielone drobiowo - rybne 177

ryby uzyskałam 800g. czystego mięsa. 800g.  świeżej ryby (nie mrożonej) 500g. piersi kurczaka      2 średnie cebule      2 jajka      2 łyżki bułki tartej  + bułka do panierowania      1 łyżeczka soku z cytryny        szczypta soli i pieprzu Mięso zmielić przez maszynkę o drobnych oczkach, ( rybę

Lubię to gotuję
Dorsz w panierce kukurydzianej 311

Olej. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Filety z dorsza umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych ości i delikatnie oprószyć solą. Jaja roztrzepać widelcem razem ze śmietanką. Filety panierować w mące kukurydzianej, następnie w roztrzepanych jajkach ze śmietanką i na końcu w bułce tartej. Smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego na patelni oleju, z obu stron, na złocisty kolor. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu

Gospodyni Miejska
śledzie smażone w zalewie octowej 122

płaskie łyżki cukru 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Śledzie oczyścić, wyciągnąć grzbiety i boczne ości posypać cytrynową przyprawą do ryby, i zostawić na godzinkę. Z jajek mleka i mąki przygotować ciasto do panierowania, ciasto musi być troszeczkę gęściejsze niż na naleśniki. Należy pamiętać by do ciasta dodać proszek do pieczenia, odrobinę soli, pieprzu i wegety. W cieście zanurzać śledzie

Darcia w kuchni
Schabowy w panierce z bułki i sera 276

żółty lub parmezan sól, pieprz Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z serem startym na tarce o drobnych oczkach. Jajka rozbić, dodać śmietanę i roztrzepać. Kotlety panierować w bułce z przyprawami.Następnie po jednym wkładać do masy jajecznej i dokładnie namoczyć i znów panierować w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Pieczarki faszerowane. 165

zrobiły się kruche . Składniki 10 dużych pieczarek  6-7 mniejszych pieczarek 1 duża cebula 1 łyżeczka musztardy ostrej sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierowania 1 łyżka posiekanych orzechów laskowych 1 jajko Wykonanie - Pieczarki duże umyć wysuszyć i wydrążyć środki . - Umyte małe pieczarki i cebule posiekać , podsmażyć na rozgrzanej patelni . Doprawić musztardą i   jeśli potrzeba dodać soli

Eli Gotowanie
Jajka faszerowane na gorąco. 146

twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę,  dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, dodajemy jedno rozkłócone jajko surowe, mieszamy, masę wkładamy do skorupek, panierujemy od strony farszu i smażymy na rozgrzanym masełku na złoty kolor

Kuchnia Beaty
Kotlet schabowy w jajecznej koszulce 177

tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Kotlety cienko rozbijamy, solimy i pieprzymy. 2. Bułkę tartą (5-6 łyżek) mieszamy z czubatą łyżką przyprawy gyros. 3. Jajka mieszamy ze śmietaną. 4. Kotlety najpierw panierujemy w bułce tartej (!), potem pojedynczo przekładamy do miski z masą jajeczną, chwilę moczymy. 5. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety wyjmujemy z masy jajecznej i smażymy

Kuchnia domowa Ani
Panierowane patisony. 131

obiad. Patisony kroimy  w plastry. Jeżeli posiadają duże nasiona to się ich pozbywamy. Oprószamy ulubionymi przyprawami.U mnie odrobina soli i przyprawy Royal Brand Gaucho Steak. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor po obu stronach. Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby zabrać nadmiar oleju. U mnie podane

Malinowe Pocałunki
Schabowy ..ciut inaczej 236

łyżka kwaśnej gęstej śmietany bułka tarta sól, pieprz Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z ziołami i lubczykiem. Jajka rozbić, dodać śmietanę i roztrzepać. Kotlety panierować w bułce z przyprawami.Następnie po jednym wkładać do masy jajecznej i dokładnie namoczyć.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. 18 Ziół Ojca Mateusza

Moje domowe kucharzenie
Rybne burgery z czosnkiem niedźwiedzim 206

ryby (dorsz, mintaj) - 1 czerstwa bułka - ok. ½ szklanki mleka (do namoczenia bułki) - 2 jajka - 1 cebula - 1 łyżeczka nasion – kolendra, kminek i gorczyca – uprażonych i roztartych w moździerzu - 2 – 3 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego - 2 łyżki ostrej musztardy - sól morska - mąka krupczatka do panierowania - olej rzepakowy lub oliwa do smażenia Dodatkowo: - foremka w kształcie obręczy Bułkę moczymy(...)odciśniętą bułką. Do masy rybnej dodajemy sól, musztardę, przyprawy (uprażone na suchej patelni, potem roztarte w moździerzu – kolendra, kminek i gorczyca), czosnek niedźwiedzi, jajka – dokładnie wyrabiamy ręką. Używając foremki w kształcie obręczy formujemy burgery. Panierujemy je w mące krupczatce z obu stron. Jeżeli podczas panierowania stracą swój kształt, nakładamy ponownie foremkę i równamy łyżeczką powierzchnię. Na rozgrzany na patelni

mojewypiekiinietylko
Ryba w ananasie 205

Majeranek Sol, pieprz Czosnek granulowany, ½ szkl. oleju Przygotowanie : Rybę rozmrozić przyprawić majerankiem, sola pieprzem, olejem, pokrojoną w piórka cebulą. Zostawić na całą noc. Przyprawiona rybę panierować (bez cebuli która była przyprawiona ryba) kolejno w jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką. Usmażoną rybę przekładać do naczynia.  3 cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojonego w kostkę ananasa

Garnkowe fanaberie
Smażone zielone pomidory z ziarnami. 149

Fried green tomatoes . Składniki. 2 zielone pomidory 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżka ziaren słonecznika 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka sezamu białego 1 łyżka tymianku suszonego 1 łyżka mieszanki pieprzu 1 łyżeczka soli plastry szynki wędzonej Wykonanie. Płatki owsiane(...)wymieszać ze słonecznikiem, siemieniem i sezamem. Pomidory jędrne, zielone pokroić w 1cm plastry. Posypać solą, mieszanką pieprzu kolorowego  i tymiankiem. Pozostawić na 5 minut. Panierować ,najpierw lekko w mące, następnie w roztrzepanym jajku i otoczyć w mieszance z płatków owsianych z ziarenkami. Smażyć na oliwie po 2-3 minuty z każdej strony. Podać z plastrami wiejskiej szynki wędzonej

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety z karkówki, panierowane 364

Smażone kotlety, panierowane w bułce robię bardzo rzadko, głównie ze względu na ich kaloryczność. Bywają jednak takie dni, kiedy nie chce się nic wymyślać i nie chce się długo stać w kuchni. Wtedy takie danie jest bardzo wygodne. Nie wymaga żadnego myślenia i robi się szybko. Moczenie w mleku i cebuli powoduje że mięso jest soczyste i delikatne.  składniki(...)godziny, można na całą noc. Po tym czasie kotlety wyjąć z mleka i osuszyć. Posypać lekko z obu stron solą i pieprzem. Panierować najpierw w mące, nadmiar strzepując, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron, aż będą miękkie i rumiane (po ok 3 minuty z każdej strony). Można podawać

Stare Gary
Gołąbki bez zawijania - dla leniwych 703

zawijania - dla leniwych  Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 100 g ryżu 100 g kaszy jaglanej 600 g kapusty białej 1/2 pęczka koperku jajko sól, pieprz do smaku  bułka tarta do panierowani olej do smażenia  sos: 1 duża lub 2 małe cebule 1 marchewka 1 pietruszka korzeń 500 ml passaty pomidorowej w kartoniku (przecieru) około(...)wodzie na sypko. Kapustę białą drobniutko szatkujemy (użyłam malaksera) solimy i odstawiamy na kwadrans Do kapusty dodajemy mięso mielone, ugotowany i przestudzony ryż z kaszą oraz posiekany koperek, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.  Wyrabiamy całość na jednolitą masę.  Z masy formujemy gołąbki wielkości dłoni, obtaczamy w bułce tartej. Przygotowane gołąbki obsmażamy dość mocno z dwóch stron

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
SMAŻONY BAKŁAŻAN Z SALSĄ POMIDOROWO - PAPRYKOWĄ 95

warto. SKŁADNIKI: 1 bakłażan 1/2 strąka papryki (użyłam białej bo jest najdelikatniejsza) 1 pomidor 1 szalotka 1 ząbek czosnku 3-4 listki świeżej bazylii oliwa sól  pieprz 1 jajko mąka A jak to zrobić: Bakłażana umyć i pokroić w plastry o grubości około 1 centymetra. Każdy plaster solidnie posolić, aby bakłażan wypocił goryczkę. Odstawić na około 30 minut(...)posiekany czosnek i bazylię. Skropić oliwą, doprawić solą i pierzem, dobrze wymieszać. Z bakłażana spłukać goryczkę pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy plaster panierować najpierw w mące, a później w rozkłóconym jajku z solą i pieprzem. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanej oliwie. Po ściągnięciu z patelni, nadmiar tłuszczu odsączyć papierowym ręcznikiem. Podawać na ciepło

Kuchnia w opałach
Młode ziemniaki z dodatkami :) 125

równie smaczna :) Zróbcie u siebie to danie i pochwalcie się jak Wam smakowało. Młode ziemniaki z kotlecikami z jajek i pieczarek (4 osoby) Składniki: 6 jajek tarta bułka zmieszana z otrębami żytnimi do panierowania 5 dużych pieczarek łyżka pokrojonego szczypioru duża cebula łyżka tartego żółtego sera oliwa z oliwek pieprz, zioła prowansalskie Sos: 1 opakowanie passaty 2 łyżki kukurydzy(...)oraz przyprawy. Posolić do smaku. Ja nie dodaję soli, ponieważ passata z reguły jest już solona. Kotleciki: Pieczarki umyć i wraz z cebulą pokroić i usmażyć na tłuszczu. 5 jajek ugotować na twardo, ostudzić i razem z pieczarkami oraz cebulą zemleć w maszynce lub posiekać w drobną kostkę. Dodać żółty ser, szczypiorek, wbić 1 jajko, przyprawić do smaku, dodać bułkę

vegetanie
Placki z ziemniaków i brokuła 139

patelni. Wcześniej robiłam podobne placki ziemniaczane w płatkach kukurydzianych, a przepis znajdziecie tutaj Składniki 5-6 ugotowanych ziemniaków 1 brokuł 1 łyżka sezamu 1 jajko 3 płaskie łyżki mąki sól pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Ziemniaki ugotowane przepuścić przez praskę lub skręcić przez maszynkę. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie. i drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać wraz

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania