zbyt wielu smakoszy na ten rarytas, więc z przyjemnością zjadłam większą porcję. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 biała cebula sól, pieprz jajko sucha bułka garść płatków migdałowych garść rodzynek bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski, dodać drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz rodzynki
Pasja SmakuKotlet schabowy z jajkiem, ziemniaki, pieczarki i cukinia panierowane w bułce, ogórek kiszony
JejKuchniaKotleciki rybne Kotleciki rybne to fajna alternatywa dla klasycznych „mielonych”. Składniki: 1 kg filetów ulubionej ryby np. dorsz , mintaj 1 czerstwa bułka bułka tarta do panierowania 1/2 szklanka mleka 1 jajko 1 cebula koperek szczypiorek czosnek przyprawy : sól i pieprz, odrobina maggi olej do smażenia Sposób przygotowania : Rybę oczyścić z ewentualnych
Aromatyczne Podróżeprodukty, których nigdy nie brakuje w mojej lodówce. A co zawsze jest w Twojej (oprócz światła :P)? ;) Jakich produktów nigdy nie brakuje w mojej lodówce/kuchni: jajka Używane do wypieków, do panierowania, do smażenia, do pysznych śniadań - niezbędne w każdym domu mąka Nie tylko do ciast i deserów, ale także do zagęszczania sosów, beszamelu, panierowania makaron Mój ukochany
Cooking Monsterdelikatnie rozbić Następnie lekko oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć 2 plasterki serka i łyżkę posiekanego szczypiorku. Zawinąć delikatnie do środka tak jak krokieta, następnie panierować z mące pszennej, roztrzepanym jajku i na końcu w bułce, układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron
Camilla w kuchniKotlety szwajcarskie Składniki: 6 plastrów schabu 6 grubych słupków sera żółtego 6 cienkich słupków sera gorgonzola 3-4 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny, sól słodka papryka jajko, mąka, bułka tarta do panierowania masło ghee (sklarowane) do smażenia Plastry schabu niezbyt mocno rozbiłam tłuczkiem, posmarowałam każdy z jednej strony rozgniecionym czosnkiem, z drugiej posypałam przyprawami (oprócz papryki słodkiej), ułożyłam
Kuchnia Prezydentowejpiersi z kurczaka 8 plasterków mozzarelli 400 g jarmużu świeżego 3 łyżki oleju 0,5 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku Do smaku: sól pieprz Do panierowania: mąka pszenna bułka tarta jajko Do smażenia: olej rzepakowy 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić na grubość około 0,5 cm, doprawić solą i pieprzem
Ala piecze i gotujepółtłustego 2 jajka pęczek natki pietruszki tarta bułka 0,5 l bulionu pieprz, sól olej Kasze ugotować w bulionie na sypko. Ostudzić. Przemielić z twarogiem, dodać natkę, jajka, sól, pieprz. Uformować kotleciki, panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju
Humanistka w kuchnijajka 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: ser żółty w plastrach szynka w plastrach Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta
Kto ugości moich gości?szkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: 5 parówek z szynki 20 dag sera żółtego Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta
Kto ugości moich gości?zanim ją otworze to już jest koniec. 1 kg schabu bez kości Do oprószenia kotletów : sól himalajska czerwona czubryca ostra pieprz czarny Dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia 6 jajek 50 ml mleka sól Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnimięsa,osolić i opieprzyć. Następnie na każdy filet drobiowy nałożyć po jednym plastrze szynki,sera żółtego i słupki papryki kolorowej. Zwinąć roladki, obtoczyć dobrze w mące,rozmąconym jajku z solą i pieprzem. Panierować roladki w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu w głębokim tłuszczu na złoty kolor. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia Danusisłupki papryki żółtej i czerwonej. Farsz nakryć żółtym serem,a w koło naleśnika ułożyć natkę pietruszki. Naleśniki składamy, zanurzamy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem. Panierujemy w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, po tym czasie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze z 5 minut. Naleśnikowe cordon bleu
Kuchnia Danusi