jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:69/119)

Ziemniaczane kuleczki z serem 1125

frytki bądź ziemniaki na obiad. Są rewelacyjne, chrupiące z zewnątrz, puszyste i mięciutkie w środku. 1 kg ziemniaków 1 ¼ szklanki mąki pszennej 2 jajka Sól Pieprz Ostra czerwona papryka 100 g żółtego sera Bułka tarta do panierowania ok. 1 oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub bardzo mocno

VioletoweKucharzenie
Ziemniaczane kuleczki z serem 1125

frytki bądź ziemniaki na obiad. Są rewelacyjne, chrupiące z zewnątrz, puszyste i mięciutkie w środku. 1 kg ziemniaków 1 ¼ szklanki mąki pszennej 2 jajka Sól Pieprz Ostra czerwona papryka 100 g żółtego sera Bułka tarta do panierowania ok. 1 oleju do smażenia Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę lub bardzo mocno

VioletoweKucharzenie
Kulki ziemniaczane faszerowane grzybami 209

zresztą uwielbiam. Pyszne i proste danie. Ziemniaki do jego przygotowania polecam ugotować dzień czesniej. Składniki: 700 g ugotowanych ziemniaków 2 jajka 2 łyżki mąki  solidna szczypta curry w proszku sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia bułka tarta grubo mielona do panierowania Farsz grzybowy: 500 g grzybów lesnych u mnie podgrzybki i maślaki(...)płynu. Ostudzić i drobniutko posiekać nożem, dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Ziemniaki przepuścić przez praskę, dodać jajka, mąkę i wszystkie przyprawy.Wymieszać na gładką masę. Ułożyć na dłoni kółko ziemniaczanej masy w środek włożyć farsz z grzybów i uformować kulkę, panierować w bułce i kłaść na rozgrzaną patelnie z olejem. Olej powinien sięgać przynajmiej do połowy kulek.  Smażyć

Gosia gotuje
Kuleczki rybne w zalewie 656

składników, które można spotkać na sklepowych półkach. Mogą być przechowywane w lodówce przez kilka dni. Składniki: 500 g fileta z morszczuka lub dorsza 1 jajka 1 średnia cebula sól, pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Zalewa 5 łyżek cukru 1 litr wody 2 cebule 3 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 3 kulki pieprzu czarnego

Ala piecze i gotuje
Warzywne schaby 138

patelni na odrobinie masła. Dodać czosnek i dalej podsmażać. Fileta podsmażyć na osobnej patelni. Wszystko razem wymieszać w osobnym naczyniu. Przyprawić wg uznania. Dodać pokrojone jajko. Całość przekładać na roztłuczone kotlety. Zwinąć w roladkę, panierować i smażyć. Podawać z sałatką

Gotuję Testuję
Kurczak "stripsy" na ostro - ala kfc 188

łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli Mięso oczyszczamy, porcjujemy na małe filety, przyprawiamy i odstawiamy na 60 minut do lodówki. W misce miksujemy mleko, jajko oraz przyprawy. Mąkę wsypujemy do głębokiego talerza. Filety panierujemy w przygotowanym cieście, obtaczamy w mące. Od razu wrzucamy do gorącego tłuszczu. Smażymy na głębokim tłuszczu, przekładamy na ręcznik papierowy by zebrać nadmiar tłuszczu

Gotowanie i blogowanie
Kotleciki drobiowo-brokułowe 295

Składniki 1 filet z kurczaka 1/2 brokuła lub 1 mały 2 woreczki ryżu parboiled 1 opakowanie serka wiejskiego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej dodatkowo: bułka tarta do panierowania sól, … Czytaj dalej Kotleciki drobiowo-brokułowe

czarrna od kuchni
Zraziki mielone schabowo migdałowe 146

sól morska - świeżo zmielony pieprz - 2-3 liście laurowe - kilka ziaren ziela angielskiego - papryka łagodna w proszku - olej kokosowy - mąka pszenna do panierowania     Schab mielimy z boczkiem i czosnkiem. Dodajemy mielone migdały, sól, pieprz, jajka. Dokładnie wyrabiamy masę. Przykrywamy folią i odstawiamy na ok. 15 minut. W międzyczasie umytą i pozbawioną gniazd nasiennych paprykę kroimy na cienkie paski

mojewypiekiinietylko
Babeczki ziemniaczane 234

octu jabłkowego, 1 łyżką sosu sojowego.  Odstawiamy na 15 minut. Płatki kukurydziane mielimy, dodajemy do smaku przyprawę do kurczaka. Mięso maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w płatkach. Na posmarowaną tłuszczem blachę  układamy panierowane kawałki kurczaka, pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

kolorowotorcikowo
Kotlety ryżowe 221

odmiany coś bezmięsnego... 1 szkl. ryżu cebula 2 jajka 5 dkg sera żółtego kilka suszonych pomidorów sól,pieprz, wegeta natka pietruszki bułka tarta do panierowania olej kujawski 3 ziarna do smażenia Ryż ugotować na sypko.Cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z  jajkami ,startym serem żółtym, pokrojonymi pomidorami i natką.Doprawić do smaku.Formować kotlety

Moje domowe kucharzenie
Klopsiki w sałatce z makaronem 143

makaronu świderki 1 marchewka 5 pomidorów koktajlowych 2 gałązki selera naciowego 1 opakowanie roszponki ser lazur klopsiki: 1 pierś z kurczaka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz 1/2 łyżeczki majeranku bazylia świeża bułka tarta do panierowania olej do smażenia sos: 150 g jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/4 ogórka zielonego sól, pieprz natka pietruszki Pierś z kurczaka mielę

wesoła kuchnia
Mielone kotleciki drobiowe 198

jajko 1 kajzerka Mleko do namoczenia kajzerki 1 łyżka musztardy kremskiej WOM Parczew Sól, pieprz Przyprawa do kurczaka Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy, mielimy razem z piersią z kurczaka. Do masy dodajemy jajko, musztardę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce

Bajeczna Kuchnia
Obiad z PRL-u czyli mortadela 180

sól i pieprz do smaku  1 łyżeczka garammasali 2 ząbki czosnku 1 łyżka masłą olej do smażenia mąka do panierowania szczypiorek  Dodatkowo: Ugotowane ziemniaki z koperkiem surówka colesław Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzać olej. W miseczce roztrzepać jajka, dodać sól, pieprz i garammasalę. Mortadelę zanurzyć w jajku z przyprawami, a nastęonie w mące i kłaść na rozgrzanej patelni

Gosia gotuje
Pulpety z dynią w sosie śmietanowym. 98

mogła z nim poeksperymentować. Składniki; 30 dag mięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowe) pół czerstwej bułki ( u mnie grahamka ) 1 jajko sól, pieprz 15 dag dyni 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki (do sosu) 2 łyżki maki (do panierowania pulpecików) 2 łyżki oleju 1 cebula pokrojona w kostkę i przyrumieniona na oleju Przygotowanie; Do miski dodać mięso, jajko, wcześniej

Radość kipiąca uśmiechem.
mięsne kulki ze szpinakowym oczkiem 144

otrębach. Doskonale sprawdzą się jako główne danie obiadowe lub na przyjęcia na ciepło lub zimno.  Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1/2 główki cebuli ząbek czosnku sól pieprz otręby pszenne do panierowania na nadzienie: 300 g szpinaku 2 ząbki czosnku łyżka masła sól pieprz Szpinak usmażyć na maśle, dodać czosnek i przyprawić. Wystudzić. Mięso

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania