karnibahar kizartmasi -kalafior panierowany,turecka przystawka meze...
karnibahar kizartmasi -kalafior panierowany,turecka przystawka meze...
Składniki:
kalafior 1 większy, sok z cytryny 2 łyżki, sól morska 2 łyżeczki, jajka 4 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, bułka tarta 2 szklanki, olej do smażenia - ile potrzeba podzielić kalafior na różyczki i dobrze opłukać zagotować osoloną wodę z sokiem cytrynowym i gotować w niej kalafior przez 8-10 minut (bez przykrycia), na :al dente" - nie może być za miękki
wyjąć cedzakiem na sito aby odckła woda jajka roztrzepać z pieprzem świeżo mielonym - maczać k... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię
Autor
Danuta Magda Slugocka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kalafiorem, przystawki, tarta, kalafior, mielone, jajko, sok, sosy, bułki, sos czosnkowy, sok cytrynowy, cytryna, czosnkowy, sos do jajek, sos do mielonego , jak zrobić wodę z cytryna
Inne przepisy z W Mojej Kuchni Lubię
Dodaj komentarz