Filet panierowany otrębami i bułką tartą

Filet panierowany otrębami i bułką tartą

Filet panierowany otrębami i bułką tartą

3 pojedyncze filety z kurczakasól do smakuPanierka :5 łyżek otrąb pszennych prażonych10 łyżek bułki tartejpieprz do smakuDodatkowo :3 jajkaolej rzepakowy do smażeniamąka do obtaczania  Filety umyć, osuszyć i dowolnie pokroić a potem posolić. Bułkę tartą wymieszać z otrębami i pieprzem. Jajka rozbełtać z odrobiną soli a mąkę wysypać na talerz. Na patelni rozgrzać olej. Każdy filet obtoczyć w mące, potem w jajku i na koniec w panierce. Smażyć na złoty kolor z obu stron i podawać z ulubionymi dodatkam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewa w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.