jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:46/119)

Serowe frytki z cukinii 159

słupki (wielkości frytek). Całość oprószyć solą i pieprzem. Jajka dokładnie rozmieszać, a bułkę tartą połączyć z parmezanem. Na patelni rozgrzać olej (dosyć sporo). Frytki z cukinii panierować kolejno w mące, jajku a następnie w bułce tartej z serem. Smażyć na złoty kolor. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym

Di gotuje
Parówki w chlebie tostowym 184

kokosowymi, szczyptą soli i pieprzu. Kromki chleba cienko rozwałkowałam. Jajko rozmieszałam w miseczce. Na każdą rozwałkowaną kromkę ułożyłam plasterek sera i pół parówki, zawinęłam w rulonik i panierowałam (obtaczałam najpierw w jajku, a potem w bułce z wiórkami). Smażyłam z każdej strony do zezłocenia na rozgrzanej patelni

Kulinarny Pamiętnik
kotleciki pożarskiego 150

bardziej delikatne. Od tradycyjnych mielonych różnią się tym, że dodajemy białka ubite na pianę, bułkę moczymy w mleku a nie w wodzie i panierujemy nie w samej bułce tartej ale tak jak kotlety w mące, jajku i bułce. Ja swoje usmażyłam w głębokim tłuszczu, żeby miały jednolity kolor.  Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 jajka 1 mała bułka(...)mleku i odcisnąć. Dodać do mięsa. Wrzucić żółtko, posiekane cebulę i czosnek. przyprawić. Białko ubić na sztywno i dodać do mięsa. Wyrobić na jednolitą masę. Formować kotleciki, panierować w mące, drugim roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety z kaszy jaglanej z jajkiem 119

dodatkiem masła. Jajka obieramy i ścieramy na tarce lub rozgniatamy widelcem. W misce mieszamy jajka na twardo, kaszę, sól, pieprz, ser żółty, koperek/natkę i surowe jajko. Formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/kotlety-jaglane-z-jajkiem/ MieszamWGarnku   Artykuł Kotlety z kaszy jaglanej z jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy

Mieszam w Garnku
POLĘDWICZKI DROBIOWE W WIÓRKACH KOKOSOWYCH 119

SKŁADNIKI: 4 polędwiczki drobiowe 1 jajko wiórki kokosowe mąka olej sól, pieprz do smaku SPOSÓB WYKONANIA: Polędwiczki drobiowe lekko rozbić. Oprószyć pieprzem i solą. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i wiórkach kokosowych. Usmażyć. Można podawać z ryżem lub frytkami

Darcia w kuchni
KRÓLIK PO PROWANSALSKU 119

cytryny sól pieprz 1 jajko mąka  bułka tarta ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Królika sprawić,opłukać,osuszyć,oczyścić z błon,pokroić na porcje,posolić i pokropić cytryną.Kawałki królika panierować w mące,roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron.Gdy mięso się zrumieni,posypać pieprzem,ziołami prowansalskimi,polać stopionym masłem i wstawić na 5 min.do gorącego piekarnika.Podawać na gorąco

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak z rosołu w chrupiącej panierce 248

smażenia Przygotować panierkę. W jednej miseczce rozbełtać jajka z papryką i pieprzem. Do drugiej przesypać mąkę, do trzeciej bułkę tartą. Udka po wyjęciu z rosołu dobrze odsączyć. Panierować najpierw z mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni dobrze rozgrzać olej, smażyć udka z obu stron na złotobrązowy kolor. Podawać np. z ziemniaczkami i miksem sałat, posypane szczypiorkiem

Smakołyki Asi
Bakłażan na chrupko 153

Całość delikatnie solimy i odstawiamy na ok 20-30 min. Mąkę łączymy z pozostałymi przyprawami, jajko rozbijamy widelcem z mlekiem. Gotowego bakłażana delikatnie osuszamy i panierujemy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zezłocenia. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i podajemy na ciepło z ulubionym sosem

Malinowe Pocałunki
Piątkowe Inspiracje - dorsz smażony w panierce 153

większe kawałki, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony i odstawić na ok. pół godziny do lodówki. Jajka roztrzepać,lekko posolić, bułkę tartą wsypać do miseczki. Filety panierować z każdej strony w jajku i w bułce. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Usmażone kawałki ryby, mniam :) Pyszna panierka i jeszcze pyszniejsze wnętrze Nasza propozycja podania

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Krokiety ziemniaczane z jajkami 6176

łyżek mąki sól Nadzienie: 4 ugotowane jajka na twardo 2 łyżki śmietany 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia bułka tarta do panierowania Wykonanie: Farsz: Ugotowane jajka obrać ze skorupek i zetrzeć jaja na tarce o grubych oczkach. Dodać  śmietanę koperek i doprawić solą i pieprzem. Wszystko wymieszać  Ciasto Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę

O kuchni z uczuciem
Kotlety drobiowe w sezamie 196

rozbić tłuczkiem. W jednym głębokim talerzu roztrzepać jajka i doprawić je solą i pieprzem. Do drugiego talerza wsypać bułkę tartą i sezam a do trzeciego mąkę. Filety panierować kolejno w mące, jajkach i tartej bułce wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej do smażenia. Włożyć mięso i smażyć na średnim ogniu po około 3-4 minuty z obu stron

Świat Domowej Kuchni
Sałatka ze smażonymi boczniakami 194

pomidorków cherry olej do smażenia do panierowania bułka tarta 5 łyżek oleju 1 łyżka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek Boczniaki oprószyć solą z pieprzem. Następnie panierować je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć po garści szpinaku i trochę porwanej sałaty. Usmażone boczniaki pokroić w paski a pomidorki w ćwiartki i ułożyć

Monia miesza i gotuje
Slodkie krokiety z bananami 117

masa kajmakowa  mąka  3 banany  2 jajka  odrobina mleka  wiórki kokosowe Naleśniki smarujemy kajmakiem i nadziewamy kawałkami banana. Zwijamy jak krokiety (przykład zdjęcie poniżej). Następnie przechodzimy do panierowania. Na początku roztrzepujemy jajka z odrobiną mleka. Wiórki można zemleć maszynką do kawy na drobny pył, ale nie jest to konieczne. U nas część naleśników była obtoczona w zmielone, a część

Kuchnia od dwojga
Kotlety ziemniaczane z orzechami 144

drobno posiekanymi orzechami włoskimi , podrumienioną cebulką , jajkiem i bułką tartą . Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperku , doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Wyrabiamy masę i formujemy kotleciki . Panierujemy je w mące, jajku rozbitym z łyżką wody i bułce tartej a następnie smażymy na maśle

Smakowite Dania
Skrzydełka panierowane w płatkach kukurydzianych 115

skrzydełek z rosołu 2 jajka szklanka płatków kukurydzianych szklanka bułki tartej pół szklanki  mąki olej do smażenia sól i pieprz przepis Ugotowane skrzydełka z rosołu  panierujemy w mące roztrzepanym jajku doprawionym solą i pieprzem i bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy z surówką

Smakowite Dania
SZNYCEL WIEDEŃSKI 201

głębokim talerzu widelcem roztrzepujemy jajko z mlekiem. Do drugiego talerza wsypujemy mąkę, a na płaski talerz wysypujemy bułkę tartą. Rozgrzewamy patelnię z 4 łyżkami klarowanego masła. Kotlety panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy około 3 minuty, aż spód się zrumieni. W czasie smażenia kilkukrotnie potrząsamy patelnią, aby panierka zaczęła odstawać. Po przewróceniu na każdym sznyclu układamy cienki

cool and minty
Pikantne kurczaczki z pieczonymi ziemniakami ! 133

łyżeczki) -bułka tarta -jajko -mleko Sposób przygotowania: Piersi myjemy i kroimy na mniejsze części grubości ok. 1cm. Paprykę słodką mieszamy z chilli. Szykujemy sobie stanowisko do panierowania. ustawiamy kolejno: papryka, jajko z mlekiem, bułka tarta. Kurczaczki smażymy na oleju kilka minut z obu stron. Pieczone ziemniaczki: Składniki: -8 średnich ziemniaków -przyprawy (można według uznania ja osobiście dodałam przyprawę do grilla

Magia jedzenia.

Proponowane wyszukiwania