jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:43/119)

Kotlety de volaille 606

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej. Smażony jest w głębokim tłuszczu (dla osób dbających o linię, kotlety można najpierw podsmażyć do zrumienienia, a następnie dopiec w piekarniku tak jak ja to zrobiłam ). Mięso wychodzi

Marta Gotuje
Ser smażony 197

oleju sól pieprz przepis Ser kroimy na dość grube  plastry. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry sera obtaczamy kolejno w mące, w rozmąconych i doprawionych solą i pieprzem jajkach a następnie panierujemy w bułce tartej. Plastry sera smażymy na rozgrzanym tłuszczu  po kilka minut z każdej strony aż ser delikatnie się roztopi ale nie wyleje na zewnątrz

Smakowite Dania
Krokiety, Grawitacja 188

wody. Dodaj kapustę i chwilę podsmaż. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Farszem nadziewaj cienkie naleśniki (1-2 łyżki nadzienia na 1 naleśnik) i składaj je jak sajgonki. Następnie panieruj krokiety w jajku (rozmieszanym widelcem) i bułce tartej. Smaż z obu stron na złoto. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

Qlinarnie i Qlinarnie
Krążki cebulowe 312

Bułkę tartą połączyć z pieprzem cayenne i szczyptą soli. W szerokim, niewysokim rondlu rozgrzać olej. Każdy krążek maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej, raz jeszcze maczać w jajku i ponownie panierować w tartej bułce. Smażyć na rumiano. Usmażone krążki cebulowe, osuszyć z nadmiaru tłuszczu, kładąc na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło lub zimno. Ja preferuję na ciepło :) fot. Ulyy

kolorowotorcikowo
Nuggetsy 371

łyżkę mąki. Mieszamy widelcem. Do jajka dajemy kawałki kurczaka i wszystko razem mieszamy. W osobnej misce łączymy ze sobą bułkę tartą, ser, paprykę, czosnek i curry. Obtoczone w jajku kawałki kurczaka panierujemy i odkładamy na osobny talerz. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka przez kilka minut, często je obracając, aby każdy kawałek obsmażył się ze wszystkich stron

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety wieprzowe w sosie kokosowym 222

Najbardziej popularną potrawą ze schabu są tradycyjne schabowe, panierowane w mące, jajku i bułce tartej. Ponieważ lubię wszelkie kulinarne zmiany, a jeszcze bardziej lubię testować nowe smaki, przygotowałam kotlety wieprzowe w sosie kokosowym.     Składniki: - 4 kotlety schabowe (ok. 600g) - 1 puszka mleka kokosowego (400ml) - sól morska - świeżo mielony pieprz (grubo) - papryka wędzona w proszku - chilli w płatkach - trochę

mojewypiekiinietylko
Duże kotlety schabowe 251

rozbić tłuczkiem na dość spore kotlety. Przygotować 3 talerze: do jednego wsypać mąkę, do drugiego jajka roztrzepane z odrobiną mleka, a do trzeciego wsypać bułkę tartą. Kotlety panierować kolejno w: mące, jajku i na koniec w bułce tartej. Kotlety smażyć na złoty kolor, na rozgrzanym na patelni oleju. Pod koniec smażenia każdego z kotletów, położyć na nim kilka wiórków masła

Gospodyni Miejska
Sznycle z kalarepy i selera 271

miseczki lub 3 głębokie talerze. W jednym rozmącić jajka, do dwóch kolejnych wsypać mąkę oraz płatki owsiane. Plastry selera i kalarepy obtaczać w mące, potem moczyć w rozmąconym jajku, na koniec panierować w płatkach owsianych. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Do sznycli polecam sos jogurtowy. SOS JOGURTOWY: 4 pełne łyżki jogurtu greckiego 1 płaska łyżka majonezu kilkanaście liści

kolorowotorcikowo
RYBA PO JAPOŃSKU. 420

wody szklanka octu 1/2 szklanki oleju 3-4 łyżki cukru 2 łyżki soli Ryby posypuję przyprawą do ryby, skrapiam sokiem z cytryny i zostawiam na kwadrans w lodówce. Panieruję je w jajku, obtaczam w mące, znów w jajku, potem w bułce. Smażę jak schabowe. Osączam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. Warzywa kroje w słupki, układam warstwami wraz z rybą. Wszystkie

W kuchni Karmel-itki
Kotlety mielone z cukinią i żółtym serem + film 190

kolację jako dodatek do kanapek.   składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 1/2 średniej cukinii 1 czerwona cebula 150 g startego żółtego sera 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Umytą cukinię ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym odstawiamy na 10 minut aż puści sok. Obraną cebulę(...)zdejmujemy z ognia i przestudzamy. Do dużej miski przekładamy mielone mięso, dodajemy odciśniętą cukinię, żółty ser, zrumienioną cebulkę, żółty ser oraz jajko. Wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem i starannie wyrabiamy dłonią. Z masy mięsnej formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Mielone smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto-brązowy kolor a po usmażeniu

Smakowite Dania
Kotlety mielone z kiszoną kapustą + film 365

pożywne danie obiadowe i będą świetnym pomysłem na urozmaicenie monotonnego jadłospisu. składniki na 15 kotletów 500 g mielonego mięsa 500 g kapusty kiszonej 2 cebule 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Kapustę kiszoną umieszczamy w garnku zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzamy, studzimy a następnie drobno(...)siekamy. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy posiekaną kapustę, cebulę i jajko, całość doprawiamy czarnym pieprzem oraz solą, wszystkie składniki starannie ze sobą łączymy. Z mięsa formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Mielone smażymy na patelni z rozgrzanym tłuszczem z obu stron na złoto - brązowy kolor a po usmażeniu kotlety odsączamy

Smakowite Dania
Co Lila jadła w środę? 20 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 218

więcej.  Kolacja 19:00 Kotlety z ryżem i jajkami. Przepis na kotleciki Składniki 150 g ryżu  5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe mała marchewka starta na małych oczkach otręby do panierowania(...)cebula sól himalajska, pieprz Wykonanie Wystudzony ryż przekładamy do miski, dodajemy ugotowane i pokrojone w kostkę jajka, marchewkę, zeszkloną cebulę. Przyprawiamy i dodajemy surowe jajko. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i panierujemy otrębami. Smażymy na maśle klarowanym. Ostatnie wpisy z tej serii Co Lila jadła w środę?  1 Co Lila jadła w środę?  2 Co Lila jadła

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Bakłażan, feta, pomidor 204

się żyje :-) Bakłażan, feta, pomidor Składniki: 1 bakłażan 150 g fety 1-2 pomidory listki bazylii sól, pieprz parę kropel oliwy z oliwek EV 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Bakłażana kroimy w plastry, następnie obtaczamy dokładnie w rozmąconym jajku, a potem w tartej bułce. Smażymy na średnim ogniu  na gorącym oleju z obydwu

Kulinarne przygody Gatity
Karp smażony 173

bułka tarta jajko mąka sól Karpia umyć i osuszyć, ściągnąć ze skóry nadmiar śluzu i usunąć ewentualne łuski. Podzielić na mniejsze kawałki. Powinno wyjść około czterech. Posolić panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej

Karola gotuje
Roladki z pieczarkami na pieczarkach 175

wykałaczkami. Do jednego pojemniczka wsypałam mąkę, do drugiego wbiłam i roztrzepałam jajko, a do trzeciego bułkę tarta, którą wymieszałam z suszonym koperkiem (ilość wg uznania). Roladki panierowałam kolejno w mące, jajku i bułce. Plasterki, które wypadły bokiem z roladek, bezwzględnie wepchnęłam palcem z powrotem do środka. Opanierowane mięso włożyłam do rondelka na rozgrzany olej i smażyłam na rumiano ze wszystkich

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania