Duże kotlety schabowe

Duże kotlety schabowe

Duże kotlety schabowe

Kotlety schabowe...Niezastąpiony rarytas na niedzielnych stołach.Złocista, chrupiąca skórka i białe, soczyste mięso.Pyszny element głównego dania.Chętni? Zapraszam na obiad!Składniki: 1,4 kg schabu bez kości;Mąka pszenna;4 jajka;Mleko;Bułka tarta;Masło;Olej do smażenia.Sposób przygotowania:Schab umyć pod bieżącą wodą i osuszyć.Schab ułożyć błoną do deski/blatu, pokroić w grube, 2 - 3 cm plastry. Każdy z kotletów naciąć wzdłuż na pół, zostawiając około 1 cm na końcu, tak aby nie przeciąć całkowicie. Podob... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlet, kotlety, tarta, schabowe, schab, jajko, bułki, mięso, obiad, kotlet z kapusty, wieprzowina, kapustą, bułka pszenna, sposoby na jajko, mięso na obiad, dania bez mięsa, drugie danie

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.