jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:35/119)

Kotlety ryżowe z grzybami 111

Dodać rozbełtane jajka i wymieszać. Podstawę kotletów już mamy. Teraz trzeba się zastanowić jak je chcemy usmażyć. Ja preferuję zawinięcie ryżu w otrzewną.    Możne je również panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej,  lub smażyć bez panierki, ale wówczas ryż powinniśmy trochę rozgotować. Sos: cebule pokroić w półplasterki, poddusić na maśle z dodatkiem szczypty soli i cukru

królestwo garów
Wiosenna sałatka z camembertem i truskawkami 154

małych trójkącików. Jajko łączymy ze świeżym tymiankiem oraz szczyptą soli i pieprzu. Połowę orzechów drobno siekamy wraz z 2 łyżkami słonecznika. Możemy również zmielić. Kawałki camemberta panierujemy najpierw w jajku, a następnie w posiekanych bakaliach. Smażymy na odrobinie oleju z każdej strony na zloty kolor. Uważać by nie przypalić. 2. Rukolę oraz pokrojone w plasterki truskawki myjemy i osuszamy. Przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym 239

oleju. W miseczce rozbijamy jajko i roztrzepujemy. W drugiej miseczce wysypujemy bułkę tartą. Migdały lekko rozgniatamy, aby uzyskać nieco mniejsze kawałki. Dodajemy do bułki tartek i mieszamy. Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia. Pieczemy filety około 20-25 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Rybę podajemy

Mania Gotowania
KOTLECIKI DROBIOWE Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI 213

piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki wiórków kokosowych sól,pieprz, olej do smażenia Wykonanie: Piersi mielę w maszynce,doprawiam solą,pieprzem,.Formuję paseczki, panieruję w rozkłóconych jajkach a następnie bułce wymieszanej z wiórkami. Smażę na rozgrzanym oleju na rumiano, podaje z sosem czosnkowym. CIEKAWE DOZNANIE SMAKOWE JESLI DODAMY DO MIĘSA ŁYZECZKĘ C! URRY

Z Majeczką w kuchni
Panierowane kotlety drobiowe zapiekane z marchewką i selerem 267

pół selera 1 cebula listek laurowy pieprz ziele angielskie sól  1 łyżka koncentratu pomidorowego olej z oliwy olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokrojoną na płaty pierś drobiową panierować w rozbitym jajku i bułce tartej.  Marchew, cebulę i seler obrać ze skórki a następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach .  Do garnka  dodać 3 łyżki oleju

zielonacukinka
Tortilla z indykiem w sezamie 139

Tortilla z indykiem panierowanym w sezamie jest bardzo smaczna i lekkostrawna, ostatnio przyrządziłam ja na szybki obiad ale możemy ją również podać na kolację. Do tortilli użyłam sosu Tysiąca Wysp od firmy Fanex . Składniki: 4 placki tortilli 400 gram piersi z indyka 150-200 gram sezamu 1-2 jajka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka 250 gram pomidorków koktajlowych(...)przygotowania: Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz słodką i ostrą papryką, wstawiamy na godzinę do lodówki, żeby mięso naszło przyprawami. Kawałki indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na rozgrzanym oleju na lekko złoty kolor. Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki, paprykę kroimy w paski. Na każdym placku tortilli układamy sałatę, kawałki indyka, paprykę

Bajeczna Kuchnia
Kotlety schabowe zapiekane z ananasem i żurawiną 111

jajko mąka bułka tarta sól 4 plastry ananasa 4 plastry sera Gouda kilkanaście owoców żurawiny (dałam około 12) Mięso umyć, rozbić i osolić, a następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej. Kiedy kotlety będą już usmażone (nie zdejmując ich z patelni) nałożyć na nie po plasterku ananasa. Na ananas ułożyć plasterek sera żółtego. Następnie w miejscu otworu ananasa wrzucić

Karola gotuje
Ryba panierowana z sosem curry + film 199

moim domu króluje karp, który będzie propozycją dla starszej części rodziny, młodsi członkowie rodziny zadowolą się morszczukiem panierowanym z sosem curry. Jest to bardzo smaczna potrawa, która zauroczy nie jedno podniebienie. składniki na 4 porcje 4 filety z ryby np. morszczuka 2 jajka bułka tarta olej do smażenia czarny pieprz sól(...)pietruszki drobno siekamy a orzechy włoskie rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Do miski wbijamy jajka doprawiamy odrobiną soli oraz pieprzu i rozkłócamy widelcem. Umyte filety z ryby moczymy w jajkach a następnie panierujemy w bułce tartej. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe ryby przekładamy na talerz i polewamy niewielką ilością sosu, posypujemy natką pietruszki

Smakowite Dania
Burgery z boczniaków (360 kcal) 171

duże boczniaki jajko bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia 8 liści sałaty pomidor pół cebuli musztarda 4 plasterki sera żółtego Przygotowanie Boczniaki posypujemy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Bułki przekrawamy, smarujemy musztardą. Na dolną część bułki nakładamy sałatę, ser, pomidora i cebulkę pokrojone w plasterki oraz boczniaka i przykrywamy

e-PrzepisyKulinarne
Schab po kowalsku 227

kotlety schabowe 1 jajko bułka tarta sól, pieprz przyprawa curry 1 cebula tarty ser żółty keczup majonez olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron. 2. Cebulę posiekać, usmażyć na tym samym oleju, na którym smażyły się kotlety. Oprószyć solą, pieprzem i curry. Dusić

Kuchnia domowa Ani
Chrupiący makaron - Paccheri. 170

Panierunek: 1 jajko bułka tarta frytura do smażenia Wykonanie: Paccheri ugotować  al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym

Kulinarny karnet Christophera
Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka 164

liczą kalorii, tradycyjnie panierowany filet i smażony na tłuszczu. Mięso może być jedzone również na zimno. Sprawdzi się jako wędlina. W przepisie uwzględniam wariant środkowy Drukuj Faszerowany brokułami i fetą filet z indyka window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 filet z indyka 1/2 opakowania fety 1 średni brokuł 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku sól, pieprz jajko, mąka, bułka tarta(...)fetę i przyprawy. Mieszamy na w miarę jednolitą masę. Filet oprawiamy, nakrawamy zgodnie z instrukcją w poście. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Nakładamy farsz i zwijamy. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Kładziemy do żaroodpornego naczynia i na wierzch kładziemy małe kawałki masła. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach, co 10 min polewając mięso rozpuszczonym masłem

Mieszam w Garnku
TWISTER a'la KFC - TORTILLA Z KURCZAKIEM 173

Krok 2. Jajka roztrzepujemy w miseczce , płatki kukurydziane rozdrabniamy np. blenderem. Do powstałej z płatków panierki dodajemy przyprawę do kurczaka oraz mielone chilli, mieszamy. Krok 3. Mięso kurczaka panierujemy najpierw w jajku, następnie w płatkach kukurydzianych z przyprawami. Zapanierowane kąski z kurczaka smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor, wyjmujemy, osączamy na papierowym ręczniku, trzymamy w cieple. Krok 4. Przygotowujemy

Moja Książka Kucharska
Ryba po Grecku 131

jajko 2 szklanki mąki oliwa (są również wersje z dodatkiem marchewki ,ja jednak wolę tylko z cebulą) Sposób: Rybę myjemy ,oczyszczamy  i posypujemy solą,pieprzem, i panierujemy w rozklepanym jajku a następnie w  mące.(przepis dokładny na moim blogu) Smażymy na patelni z dodatkiem oliwy. Gdy ryba jest usmażona odstawiamy do wystygnięcia. Ja zawsze odsączam papierowym ręcznikiem nadmiar

Viola cooks with passion
Rybka w panierce 129

bułka tarta jajka sól, wegeta Filety ryby pokroić na kawałki i włożyć do mleka, moczyć około 20 minut. Wyjąć z mleka, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować mące, w jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej .Smażyć z dwóch stron na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
Smażone patisony 139

jest to konieczne). Kroimy na plastry grubości 1 cm i wykrawamy gniazda nasienne.  Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy wegetą i pieprzem. Odstawiamy na kwadrans.  Panierujemy w mące, jajku rozmąconym z mlekiem,a na  końcu w bułce tartej. Smażymy najpierw na dosyć mocno rozgrzanym oleju. Gdy będą miały złoty kolor przykrywamy pokrywką i smażymy jeszcze chwilę

Moje Kuchenne Rewelacje
Krokiety z pasztetem i jajkiem 204

dodajemy jajka, wlewamy mleko oraz olej, miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażmy dość cienkie naleśniki, na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy krokiety składając boki do środka. Krokiety panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej, smażmy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką z pieczarek i sera 171

wbiłam jajka. Rozkłóciłam widelcem. Na talerz wysypałam bułkę tartą. Kotlety wyjęłam z lodówki. Na rozgrzaną patelnię wlałam tyle oleju, żeby jego poziom sięgał do połowy smażonych kotletów. Kotlety panierowałam najpierw w jajku a potem w bułce tartej.   Trzeba pamiętać, żeby kotlety dokładnie zanurzyć w jajkach a potem dokładnie obtoczyć w bułce. Nie należy dociskać   ręką kotletów do panierki

Kuchnia u Krysi
Schabowy w grzybowej panierce 184

smażenia jajko Suszone grzyby mielimy na drobno. Mieszamy je z bułką tarta, tak mniej więcej 1:1. Mięso rozbijamy na kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano. Kotlety proponuje podać z ziemniakami i sałatką z ogórka, sałaty, pomidora i kukurydzy z sosem vinaigrette. Gotowe! :)   Rozliczenie

Czerwona Porzeczka

Proponowane wyszukiwania