piersi indyka, 1 sztuka około 800g cebula, 1 duża sztuka marchewka, 2 sztuki pietruszka, 1 sztuka seler, 1 malutka sztuka papryka czerwona, 1 sztuka cukinia, 1 mała sztuka jajko, 1 sztuka bułka tarta, do panierki margaryna lub olej, do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filet myjemy, osuszamy i kroimy tak aby powstały 4 plastry. Rozbijamy mięso na kotlety, solimy i pieprzymy(...)folię spożywczą, końce folii zawiązujemy w supełki. W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy zawinięte w folię rolady i gotujemy na małym ogniu 30 minut. Wyciągamy z wody, studzimy. Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor
Gotowanie moimi oczamiskładniki na naleśniki ok. 16 cm średnicy (ok. 18 szt.): 250 g mleka 250 g mąki 250 g wody 2 jajka 4 łyżki oleju np. słonecznikowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli wykonanie: Wszystkie składniki łączymy i miksujemy. Odstawiamy na ok. 15 min. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 1/2 łyżki oleju, wlewamy ciasto i smażymy cienkie naleśniczki na jasny kolor(...)wody. Do usmażonych grzybów dodajemy kapustę, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Całość drobno siekamy lub rozdrabniamy z pomocą blendera. Gotowym, przestudzonym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy. Następnie panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor w każdej strony. Gotowe podajemy na ciepło np. z czerwonym barszczem lub sosem grzybowym
Domowy Smak Jedzeniakurczaka pęczek natki pietruszki 4 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól do smaku pieprz do smaku mąka do panierowania sezam do panierowania 1 jajko olej Wykonanie: Pietruszkę drobno posiekać, przecisnąć czosnek przez praskę i wymieszać z miękkim masłem, uformować 4 wałeczki, wstawić do lodówki do czasu stwardnięcia. Filety delikatnie rozbić
Krakowskie smaki Aniskładniki na ciasto naleśnikowe: 210 g mąki 2 jajka 250 ml mleka 125 ml wody mineralnej, gazowanej 1 szczypta soli tłuszcz do smażenia wykonanie: Mleko, sól oraz jajka mieszamy. Dodajemy mąkę oraz wodę i dokładnie mieszamy. Ciasto odstawiamy na ok. 20 min. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. składniki na farsz(...)starty na grubych oczkach ster żółty oraz natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowe naleśniki smarujemy farszem. Dowolnie zwijamy i podsmażamy na maśle. Naleśniki możemy również panierować w jajku i bułce tartej i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Gotowe możemy podać np. sosem czosnkowym
Domowy Smak Jedzeniarewelacyjne :-) CIASTO 1 szklanka mleka (250ml) 1 szklanka wody (250ml) 50g masła lub margaryny 1 łyżeczka soli 2 szklanki mąki pszennej (szklanka 250ml) PANIERKA 2 jajka sól, pieprz bułka tarta i olej do smażenia FARSZ 1 100g sera żółtego zioła prowansalskie 100g dowolnej szynki FARSZ 2 200g pieczarek 1 mała cebula mały ząbek czosnku łyżeczka masła sól(...)pieczarki i dusimy. Doprawiamy i gotowe :-) Ciasto wałkujemy na około 0,5 cm grubości, nawet troszkę cieniej, wykrawamy kółka, dajemy do środka farsz i sklejamy jak pierogi. Panierujemy w jajku wymieszanym z sola i pierzem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Można podawać z ketchupem lub dowolnym sosem albo soute :-) Polecam pierożki sofficini są przepyszne, bardzo
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukiszonej sopra garść suszonych grzybów leśnych 3 pieczarki cebula sól, pieprz kilka ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe łyżeczka przyprawy do dań z kapusty 2 łyżki masła Panierka: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Barszczyk: 2kg buraków 2 marchewki 1/2 selera kawałek pora 2 kości żeberkowe kilka ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe sól, kilka ziarenek pieprzu(...)zeszklic cebulę, dodać pieczarki, usmażyć. Przełożyc do farszu z kapusty, wymieszać. W razie konieczności doprawić solą i pieprzem. Na naleśniki nakładamy łyżkę farszu i zwijamy krokiety. Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z czerwonym barszczykiem. Barszczyk czerwony: W dużym garnku zagotować 1,5l wody, dodać obrane i pokrojone w duże kawałki marchewki, selera, pora
Smakołyki Asiliście laurowe 500g mielonej wołowiny Składniki sos: 70g margaryny 80g mąki 625 ml mleka sok z cytryny natka pietruszki sól pieprz gałka muszkatołowa składniki na panierkę: 4 jajka jajka bułka tarta olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Ciasto: W garnku zagotowujemy wodę ze skórką cytryny i szczyptą soli oraz margaryną, po doprowadzeniu do wrzenia dodajemy mąkę i zdejmujemy z ognia cały(...)zapasie mąkę do rozwałkowywania ciasta żeby nie przylepiało się do stolnicy. Pierogi zaklejamy w taki sposób jak widać na fotografiach albo jak tradycyjnie jak ruskie. Zalepione pierogi panierujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na głębokim oleju :) smażymy składniki na farsz wraz z wołowiną robimy sos beszamelowy z natką pietruszki smażymy i wyrabiamy ciasto w garnku wyrabiamy ciasto
Bon Appetit Małgorzatywystępują nierozerwalnie jako para z czystym, czerwonym barszczem. Podany przeze mnie przepis wystarcza na 30 sztuk wypasionych krokietów. Przepis „na bogato”, więc wszystkiego jest dużo. Na ciasto naleśnikowe: 7 jajek 0,5 l mleka szklanka wody gazowanej 3 łyżki oleju szczypta soli 0,8 kg mąki Wszystko razem dokładnie miksujemy. Ciasto ma spływać lejącą się wolno strugą z łyżki. Jeśli(...)łączymy, dodajemy zioła, przeciśnięty czosnek, przestudzoną cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką. Smarujemy cienką warstwą farszu naleśnik, boki zaginamy do środka i rolujemy. Tak postępujemy z każdym naleśnikiem. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto. Ja smażę na patelni i krokiety przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Krokiety można mrozić i po rozmrożeniu podgrzać
ladykitchenmoczyć się zalewie z mleka, pokrojonej w piórka cebuli i przypraw. Rozbite kotlety powinny w niej poleżeć co najmniej 2 godziny. Potem trzeba je dokładnie odsączyć i panierować kolejno: w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Najlepiej smakują smażone na smalcu lub klarowanym maśle. Pamiętajmy, że panierować należy tuż przed samym smażeniem. Dzięki temu bułka tarta nie nasiąknie sokami(...)zamarynowania ( można na noc). Filety wyjmujemy z mleka i dokładnie osuszamy na papierowych ręcznikach. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu (ostrożnie, gdyż wcześniej były już doprawiane) i panierujemy kolejno: w mące, roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej doprawionej czarnym pieprzem. Smażymy na warstwie dobrze rozgrzanego tłuszczu, po około 2 minuty z każdej strony. Następnie lekko zmniejszamy płomień i smażymy
cool and mintysałatkowa 1 mała główka sałaty 1 pęczek natki pietruszki 100ml białego octu winnego cukier, sól i pieprz do smaku 5 łyżek oleju rzepakowego (winegret) garść czarnych oliwek jajko bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia dodatkowo: ryż basmati lub hawajski ryż jaśminowy szczypiorek do dekoracji kilka listków natki pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Pomidory myjemy i osuszamy - kroimy(...)składniki dokładnie połączyły się. Krok 6. Wcześniej przygotowane warzywa wkładamy do miski, polewamy sosem winegret - odstawiamy w chłodne miejsce. Krok 7. Ser feta kroimy w paski, panierujemy kolejno w rozmąconym jajku oraz bułce tartej (do panierki raczej nie dodajemy przypraw), smażymy na średnio rozgrzanym oleju po minucie z każdej strony (na złoty kolor). Przed podaniem, schłodzoną sałatkę rozkładamy na talerzach
Moja Książka Kucharskamaśle, następnie ostudzić i wymieszać z posiekanym szczypiorem. Kotlety posmarować bardzo cienko masłem, nakładać przygotowany farsz i zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami Następnie maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzany oleju z każdej strony na złoty kolor
Tradycyjna Kuchniachwilę, a w między czasie zetrzeć cebulę.Następnie plastry mięsa posmarować z obydwu stron cienką warstwą startej cebuli. Obtoczyć schabowe w mące, otrzepując jej nadmiar, następnie maczać w jajku i panierować w bułce tartej. S mażyć z obu stron z obu stron
Moje domowe kucharzenieKurczak ma miliony fanów na całym świecie. Możemy go przygotować na różne sposoby. Na wczorajszy obiad przygotowałam roladki z piersi z kurczaka, nadziewane suszonymi pomidorami i panierowane w jajku i bułce. Chrupiące i soczyste... Roladki dodatkowo możemy podać z ulubionym sosem. Świetnie sprawdz ą się jako przystawka na zimno lub na gorąco jako danie główne. Miłośnicy suszonych pomidorów
kulinarne odsłony patipierwszy talerz nasypać nieco mąki, w miseczce roztrzepać jajo, a na drugim talerzu przygotować bułkę tartą. Na patelni zacząć podgrzewać klarowane masło. Karpia obtaczać po kolei w mące, jajku i panierować w bułce. Smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron po ok. 5 minut. Następnie dosmażyć boki po ok 2 minuty. Smacznego! * Jeżeli macie pewność, że ryba
Pełny talerzjajko • mąka i bułka tarta do panierowania • olej do smażenia Wykonanie: • Lekko rozbić plastry schabu, posypać solą i pieprzem z obu stron. • Panierować w mące, jajku i bułce tartej. • Usmażyć kotlety na złoty kolor na rozgrzanym oleju. • Kotlety ułożyć na blaszce do pieczenia i posypać każdy łyżką sera
To co kocham