pierożki z ciasta parzonego z dwoma farszami (sofficini)
pierożki z ciasta parzonego z dwoma farszami (sofficini)
Wielkanoc już tuż tuż, powoli przygotowuję chlebowe koszyczki, które będę wypełniała pierniczkami :-) Fajna ozdoba, jak będą gotowe, pokażę na blogu efekt :-) A na razie zapraszam na pyszna przekąskę, lub danie główne. Są to łatwe i przepyszne pierożki z ciasta parzonego-znanego jako włoskie sofficini. Ja proponuję Wam do nich dwa proste farsze. Zapraszam i polecam, bo są rewelacyjne :-) CIASTO 1 szklanka mleka (250ml) 1 szklanka wody (250ml) 50g masła lub margaryny 1 łyżeczka soli 2 szkla... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Autor
smakikatriny
Gotowanie to moje hobby, uwielbiam też zwiedzać zamki i pałace. Kocham zwierzęta, rękodzieło i muzykę.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, bułki, pierogi przepis, pieczarki, pierogi, szynka, łatwe ciasto, przekąska, pierniczki, sosy, wielkanoc, przekąski, pieczarki w cieście, jajka z farszem, proste ciasto, bułka pszenna, fajne ciasta, szynka gotowana, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pieczarki w sosie, pieczarki przekąska
Inne przepisy z moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Dodaj komentarz