podbiła nasze podniebienia bezapelacyjnie! Kurczak w bukiecie sałat Składniki: 1 szt filet z kurczaka, 1 opakowanie bukiet sałat, 1 szt brzoskwinie w puszce, 1 szt ser camembert, 1 szt jajko, 1 szczypta bułki tartej 1 szt przyprawa gyros(...)przyprawą gyros i smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy z oliwek. Odstawiamy do przestudzenia. Ser camembert w całości bądź pokrojony na mniejsze porcje panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. Do miski wykładamy bukiet sałat, dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę, następnie kawałki kurczaka i panierowany ser. Możemy go nakłuć, by ciepły
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałałyżki oleju 3 listki laurowe 4 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu czarnego szczypta rozmaryny, kminu mielonego. tymianek sól, pieprz świeżo zmielony Ponadto 2 jajka 3 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Do miski wlewam mleko oraz wodę, wbijam jajka, wsypuję przesianą mąkę z solą, oraz olej. Dokładnie roztrzepujemy, aby powstało jednolite ciasto bez grudek(...)kładziemy porcję ostudzonej kapusty z grzybami, rozsmarowujemy. boki naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy krokieta wzdłuż dłuższej strony, w kierunku nie zawiniętej części. Krokiety panieruję w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Krokiety podajemy najlepiej
kgwjanczewoDodatkowo : bułka tarta do panierowania 1 jajko sos pieczarkowy do polania Przygotowanie : Brokuł gotujemy na parze lub w wodzie, odcedzamy i studzimy. Przekładamy go do miski(...)czosnek przez praskę. Farsz delikatnie mieszamy. Mleko mieszamy z sokiem z buraczka, dodajemy jajka i resztę składników. Dokładnie mieszamy ciasto. Pieczemy na odrobinie oleju owalne naleśniki. Odkładamy na talerz i studzimy. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu, zwijamy brzegi ciasta do środka i zwijamy krokiety. Panierujemy i smażymy na oleju z każdej strony na złoto. Na talerzu układamy krokiety, polewamy
Kulinarne Fantazje Mariolikotlety, zbijamy lekko tłuczkiem a następnie oprószamy solą i pieprzem. Ugotowane jajka, owijamy plastrem boczku, układamy na środku sznycli zawijamy i obwiązujemy nicią lub mocujemy wykałaczkami. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu w głębokim oleju. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min. Przed podaniem
Podróż w kulinariałyżeczka mąki A jak to zrobić: Kotlety lekko roztłuc i posolić. Jajko skłócić doprawiając solą i pieprzem. Bułkę tartą połączyć z sezamem (ok 1 łyżką) .Mięso najpierw panierować w jajku, a następnie w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Kurki dokładnie umyć i pokroić. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażyć
Kuchnia w opałachDagoma znalazły się w mojej kuchni. Z ich udziałem przygotowałam na obiad pyszne roladki ze schabu panierowane w sezamie. Smak roladek podkręciłam odrobiną musztardy z zielonym pieprzem. składniki: 6 plastrów schabu 1 słoiczek marynowanych szparagów musztarda z zielonym pieprzem sól, pieprz 1-2 jajka sezam olej do smażenia Szparagi osączyć z zalewy. Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą(...)desce ułożyć plaster schabu, posmarować cienko musztardą. Przy jednym brzegu ułożyć 2-3 marynowane szparagi i zwinąć w roladkę. W ten sposób przygotować pozostałe pięć roladek. Gotowe roladki panierować w jajku i obsypać sezamem. Smażyć na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami
Monia miesza i gotujeŚwietny pomysł na szybki obiad. Kurczak panierowany w chrupiących płatkach kukurydzianych. Do kurczaka polecam sos czosnkowy i surówkę z sałaty lodowej i marchewki . składniki: 550 g piersi z kurczaka ok 1,5 szklanki płatków kukurydzianych sól,pieprz 1 duże jajko olej Rapso do smażenia Płatki kukurydziane wsypać do rozdrabniacza(...)zmielić tak aby był pył ale również małe kawałeczki. Pierś kurczaka pokroić na nieduże kawałki (ok 2-3 kęsy). Następnie mięso oprószyć solą i pieprzem. Potem kawałki kurczaka panierować w jajku i rozdrobnionych płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku
Monia miesza i gotujedodajemy 50 g pokruszonego sera, miksujemy i doprawiamy do smaku. Jajko roztrzepujemy, a na osobnym talerzyku mieszamy sezam z mąką kukurydzianą. Ser, który pozostał, kroimy w prostokąty i panierujemy w jajku i mące z sezamem. Smażymy z każdej strony na rozgrzanej oliwie. Zupę nalewamy do talerzy, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zajadamy z usmażonym serem feta. Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze
Marder&Marder Manufacturerolowane,tylko w kształcie trójkątów.. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula 1-2 łyżki śmietany sól, pieprz, majeranek 1 jajko mąka ,jajko i bułka tarta do panierowania 2 wafle tortowe Mięso wymieszać z jajkiem,śmietaną pokrojoną cebulką, doprawić.Na jednym waflu rozłożyć mięso mielone, przykryć drugim waflem.Zostawić na kilka minut, aby wafle(...)zmiękły.Pokroić w trójkąty .Panierować w mące, roztrzepanym i przyprawionym jajku i w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju [ ja smażyłam we frytkownicy]na rumiano z każdej strony
Moje domowe kucharzeniechleb (nie za świeży) mleko jajka cukier waniliowy bułka tarta masło do smażenia Jeżeli chleb jest już dość suchy- namoczyć najpierw w mleku, a potem panierować w jajku [ wymieszanym z cukrem waniliowym] i bułce tartej . Jeżeli chleb nie jest zbyt przesuszony - namoczyć tylko w jajkach roztrzepanych z cukrem i mlekiem w jednej miseczce, i smażyć na patelni
Moje domowe kucharzenieKarp smażony (źródło: almamarket.pl) Składniki: karp jajka bułka tarta sól pieprz oliwa Sposób przygotowania: Rybę oczyścić, umyć, odciąć płetwy i głowę, podzielić na dzwonka i przyprawić. Panierować w jajku i bułce tartej i rumienić na oliwie. Następnie przełożyć rybę na blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika. Opiekać do miękkości. Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/10223
WojnaNaSmaki.plprzygotowana z bułki tartej wymieszanej z ostrą czerwoną papryką Ta sałatka to odczarowanie nudnego kotleta schabowego Najlepsza sałatka z panierowanym schabem: SKŁADNIKI: 1 sałata lodowa 3 plastry schabu 3 pomidory sól i pieprz do smaku 1 czerwona cebula ½ papryki 1 jajko + 1 łyżka mleka bułka tarta ½ łyżeczka ostrej czerwonej papryki olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Bułkę tartą mieszamy wraz z papryką(...)talerz. Plastry schabu wkładamy między folię spożywczą i dokładnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy je solą i kolorowym pieprzem, zanurzamy w rozbitym z 1 łyżką mleka jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy kotlety schabowe na patelni z rozgrzanym olejem. Po usmażeniu układamy je na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu,, następnie kotlety schabowe kroimy w cieniutkie paski
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięobierz z łupinek i razem z ogórkami pokrój na plasterki. Do miski wbij jajko. Wsyp do nich większą szczyptę przyprawy uniwersalnej i całość dokładnie wymieszaj widelcem. Kapelusze pieczarek panieruj w rozkłóconym jajku oraz w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim grzyby. Gdy ładnie się zrumienią z obu stron przełóż je na papierowe ręczniki, aby obciekły z nadmiaru(...)ubierać i lecieć do sklepu, zwłaszcza, iż woda już się gotowała na patelni. Przy ponownym przygotowywaniu takich grzybów muszę pamiętać o paru kwestiach. Po pierwsze, do panierowania kapeluszy trzeba wziąć co najmniej 2 jajka. Jedno to zdecydowanie za mało. Po drugie, cebule przed rozłożeniem na grzybach trzeba przynajmniej sparzyć wrzątkiem. Jak dla mnie cebula była zbyt wyczuwalna (troszeczkę za bardzo
blog.moje-pasje.infokoperkiem i sałatą . składniki: 10 jajek 5 dużych kwiatków szczypiorku lub łyżka posiekanego szczypiorku sól pieprz 2 łyżki bułki tartej oraz olej do smażenia bułka tarta do panierowania Osiem jajek ugotować na twardo. Wystudzić obrać ze skorupek i drobno pokroić. Do pokrojonych jajek dodać pozostałe dwa surowe jajka, rozdrobnione kwiaty szczypiorku i bułkę tartą. Do smaku doprawić solą i pieprzem
Monia miesza i gotujeBardzo lubię panierowane smażone placuszki z cukinii dlatego postanowiłam znaleźć ich zdrowszą odmianę. Po wypróbowaniu wiem, że było warto. Plastry z cukinii obtaczam w jajku i panieruję w startym parmezanie a następnie piekę w piekarniku. Wisienką na torcie są orzeszki pinii. Smacznie i zdrowo
Milion Smaków