propozycja na smaczne danie obiadowe. Farsz pieczarkowo-jajeczny doskonale współgra z ciastem naleśnikowym. Tradycyjnie panierowane i usmazone na chrupko pasują niemalże do każdej zupy. Polecam :) Składniki ( na ok.10 sztuk krokietów ) CIASTO NALEŚNIKOWE - 2 i 1/2szklanki mąki - 2 szklanki mleka - 1 szklanka wody - 1 jajko - szczypta soli, szczypta cukru NADZIENIE - 0,5 kg.pieczarek - 4 jaja na ugotowane na twardo(...)dodaje starte jajka, sól, pieprz, czosnek, paprykę, posiekaną natkę pietruszki, wbijam surowe jajko. Mieszam aż do połączenia składników. Nakładam po łyżce farszu na naleśnika i składam w prostokąt. Panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na oleju na średnim ogniu do zrumienienia. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródbułka tarta, olej do głębokiego smażenia (ryżowy) Liście umyć, osuszyć. Odciąć szypułki od truskawek. Przeciąć je na połówki lub ćwiartki. Jajko rozbić, rozbełtać. Kulki mozzarelli osuszyć, oprószyć mąką, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu (niecałą minutę) na rumiano. Liście skropić oliwą i octem balsamicznym, delikatnie wymieszać. Na półmisku ułożyć liście, truskawki i smażoną mozzarellę. Skropić oliwą
królestwo garówodparowania wody. Dodajemy majeranek, próbujemy i w razie potrzeby przyprawiamy pieprzem lub solą. 5. Farsz zawijamy w naleśniki. Przygotowujemy panierkę - jajko roztrzepujemy, wysypujemy bułkę na talerz. 6. Krokiety panierujemy w jajku, później w bułce i smażymy na rozgrzanej patelni na złoto z dwóch stron. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUłyżki mleka natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Fladrę świeżą myjemy, a następnie oprószamy solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka w drugiej przygotowujemy mąkę do obtoczenia. Rybę panierujemy w jajku i mące - smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Jeszcze gorące przekładam do blendera, dodaję masło, mleko i natkę pietruszki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikapelusze kani jajka mąka sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Kanie oczyścić, sprawdzić czy kapelusze nie są robaczywe. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz. Kanie panierować w jajku, a następnie w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami, ale usmażona świetnie sprawdza się też bez dodatków jako przystawka
Pasja Smakuszklanki wody gazowanej 0,5 szklanki oleju 2 jajka szczypta soli Farsz: 1 kilogram kapusty kiszonej 1 cebula garść suszonych grzybów sól, pieprz Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Grzyby przekładamy do miski , zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na kilka godzin, gotujemy do miękkości, odcedzamy. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości(...)lekko solimy do smaku. Ciasto odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło, na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Krokiety podajemy z barszczem czerwonym
Bajeczna Kuchniagodziny do lodówki. Idealnie jest przygotowywanie kotletów wieczorem i pozostawienie ich namoczonych w mieszance jajecznej na noc w lodówce. Kotlety wchłoną prawie całe jajko - to właśnie TO sprawia że będą bardzo soczyste. Następnie kotlety panierować standardowo w mące wymieszanej z bułką tartą. U mnie proporcje(...)mieszane "na oko". Nie używam samej bułki tartej, bo bardzo wciąga tłuszcz z patelni, wymieszanie jej z mąką skutkuje mniejszym wchłanianiem tłuszczu. Nie trzeba już używać dodatkowego jajka do panierowania!!! Wystarczy masy jajecznej z moczenia kotletów. Obsmażyć dość szybko po obydwu stronach na dużym ogniu (mięso nie traci wtedy soczystości). Następnie dosmażać na wolnym ogniu. Pilnować czasu smażenia
Grunt to przepis!serem. Wyszły naprawdę bardzo smaczne i mają jeszcze jedną zaletę – przed panierowaniem można je zamrozić, a potem wykorzystać wtedy, gdy naprawdę nie mamy czasu. To co? Może spróbujecie? Polecam. Składniki: • 2 podwójne piersi kurczaka • 40 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera • 2 łyżki majonezu • 1 cebula • olej • 3 jajka • bułka tarta • sól, pieprz, przyprawa do mięs, czosnek Sposób przygotowania(...)zwijać. W takiej postaci część kotletów można zamrozić, zawijając je wcześniej w folię. 10. W talerzu rozkłócić jajka z przyprawami. W drugim przygotować bułkę tartą. 11. Każdy kotlet panierować w jajku i w bułce. 12. Smażyć kotlety na patelni z olejem na rumiano z obu stron, przekładać je do naczynia żaroodpornego. 13. Mięso włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
W mojej kuchniłyżki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku 3 kawałki kiełbasy śląskiej ½ łyżeczki pieprzu Cayenne Sól Pieprz czarny 30g margaryny Dodatkowo: Ok.15 listków papieru ryżowego (w zależności od wielkości) 1 jajko Bułka tarta Olej lub tłuszcz do smażenia Kiełbasę i cebulę obieramy, kroimy w kosteczki. Margarynę rozpuszczamy, dodajemy cebulkę z kiełbasą. Dusimy chwile pod przykryciem. Następnie dodajemy pół szklanki wody, przeciśnięty czosnek(...)tył i na koniec przód. Po złożeniu wszystkich krokiecików możemy przystąpić do panierowania. W jednym głębokim talerzu ubijamy jajko trzepaczką, a do drugiego wsypujemy bułkę tartą i panierujemy pierw w jajku, następnie w bułce i pieczemy na gorącym oleju lub tłuszczu, na złoty kolor. Tak sobie pomyślałam, że można też upiec krokieciki bez panierki, jako sajgonki na samym
Smakowy RajRolowania” ciąg dalszy. Wczoraj były tosty francuskie rolowane, a dzisiaj… roladki schabowe w panierce sezamowo kokosowej. Składniki: - 6 kotletów schabowych - 2 jajka - mąka tortowa (do panierowania) - ½ czerwonej papryki - kawałek młodego pora - 6 plasterków sera żółtego - 6 plasterków schabu wędzonego (lub szynki) - 80g wiórków kokosowych - 150g sezamu - sól morska - świeżo zmielony pieprz - olej kokosowy Odcinamy nadmiar tłuszczu, część(...)100g sezamu. Przesypujemy do miski, w której będziemy panierować mięso, dodajemy pozostałość niezmielonego sezamu, ok. 50g – mieszamy. Jajka lekko ubijamy. Do kolejnej miseczki wsypujemy mąkę. Roladki panierujemy w mące (nadmiar otrzepujemy), następnie w jajku i kolejno w mieszance sezamowo kokosowej. Odkładamy na ok. 20 minut, aby panierka podeschła. Rozgrzewamy na patelni olej kokosowy i kładziemy roladki. Smażymy na rumiano
mojewypiekiinietylkocałość wstawić na kilka godzin do lodówki - idealnie jest zostawić mięso do namoczenia w takiej miksturze na całą noc. Kotlety wchłoną prawie całe jajko i to właśnie dzięki temu będą wyjątkowo soczyste. Następnie kotlety pojedynczo panierować po obu stronach w mące razowej wymieszanej z bułką tartą w proporcjach 1:1 - mieszam "na oko", zaczynając od 2 łyżek mąki(...)dobieram kolejne łyżki . Nie polecam używać tu samej bułki tartej, bo bardzo wciąga ona tłuszcz z patelni i skutkuje w nieprzyjemnie nasiąkniętych kotletach. Nie trzeba już używać dodatkowego jajka do panierowania!!! Wystarczy masy jajecznej z moczenia mięsa . Kotlety o bsmażać na rozgrzanym na patelni smalcu dość szybko z obydwu stron na dużym ogniu - mięso zatrzymuje wtedy swoje soki wewnątrz
Grunt to przepis!łyżek sezamu, 4-5 łyżek bułki tartej, olej. Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, posolić i popieprzyć. Jajko roztrzepać widelcem. Sezam wymieszać z bułką tartą. Mięso panierować w jajku i wymieszanej bułce tartej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu z obu stron do zarumienienia. Smacznego
W kuchni u Monikidobrze doprawiony, najlepiej na pikantnie, żeby całoś ć nie wyszł a mdła). Kłaść porcje na naleśnika, zawijać krokiety. 3. Jajko do panierki roztrzepać widelcem, dodać mleko. Gotowe krokiety panierować w jajku z mlekiem, a następnie w bułce tartej. Podsmażyć na złoto. Podawać z ulubionym sosem - u mnie był to pyszny Sos Cygański od WSP Społem
Kto ugości moich gości?olej do smażenia Filety podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryb. Mąkę kukurydzianą wymieszać ze słodką papryką. Jajko roztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem. Kawałki ryby panierować w jajku a następnie w mące kukurydzianej. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Rybkę podawać z ulubionymi dodatkami
Monia miesza i gotujeCałość miksujemy. Na natłuszczonej patelni smażmy rumiane naleśniki. W naleśniki zawijamy farsz. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz do smaku -roztrzepujemy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z dwóch stron
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki