jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:7/119)

Ryba po japońsku 1548

pyszne. składniki: 1 kg filetów rybnych 3 czerwone papryki 1  niecały słoiczek ogórków konserwowych (o pojemności 500 ml) 3 cebule 1 duża marchewka sól, pieprz 3-4 jajka mąka do panierowania olej do smażenia zalewa: 1 szklanka wody 8 łyżek keczupu, ja dałam z cukinii 3 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek octu 10 % 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka(...)smak, jak ktoś woli kwaśniejsze do więcej octu jak bardziej słodkie to mniej. Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki, ja użyłam filetów z morszczuka. Oprószyć solą i pieprzem. Panierować w jajku i mące i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Przygotować warzywa. Cebulę pokroić w pół plastry, marchewkę w słupki. Rozgrzać patelnię

Monia miesza i gotuje
SCHAB W SOSIE CEBULOWYM Z PIURE Z BATATA 144

SKŁADNIKI :  5 kotletów ze schabu ( u mnie z kością ) 2 jajka mąka do panierowania mięsa 2 cebule 1 liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach bulion warzywny 200 ml sól, pieprz, papryka w proszku do smaku olej do smażenia kotletów(...)PRZYGOTOWANIE :  Kotlety myjemy, osuszamy, lekko rozbijamy i przyprawiamy. Panierujemy w jajku i mące następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zarumienią. Kotlety przekładamy do wysokiej patelni lub garnka, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach. Cebulę kroimy w talarki, podpiekamy na oleju, na którym piekliśmy mięso aż lekko się zeszkli, dodajemy ją do kotletów, wlewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Krokiety brokułowe 1473

Składniki ziemniaki ugotowane, 500g brokuł, 500g ser żółty, 300g jajka, 2 szt sól, pieprz mąka, bułka tarta, jajko, do panierowania olej, do smażenia Przygotowanie Ugotowanie zimne ziemniaki tłuczemy lub przeciskamy przez praskę. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Odcedzamy, studzimy, odkrawamy grube łodyżki, rozgniatamy widelcem. Ser żółty trzemy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy solą(...)pieprzem. Z przygotowanej masy lepimy podłużne krokieciki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Podajemy gorące lub na zimno

Gotowanie moimi oczami
Schabowy zapiekany pod ananasem i serem 254

przyrządzonego schabowego podałam ziemniaczki z  surówką marchewkowo-jabłkową z sokiem z pomarańczy . składniki: 5 plastrów schabu 5 plastrów ananasa ser żółty do posypania sól,pieprz 1-2 jajka do panierowania bułka tarta do panierowania olej Rapso do smażenia Plastry schabu roztłuc tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć

Monia miesza i gotuje
Rybne krokiety z karpia 379

Składniki. 20 dag mięsa ugotowanego z ryb 1 ziemniak 1 cebulka 1 żółtko 1 łyżeczka kolendry 1 łyżka natki pietruszki gałka muszkatołowa sól pieprz mąka  bułka tarta jajko do panierowania olej do smażenia Wykonanie. Proponuję wykorzystać resztki z ryb po filetowaniu, albo całą. Ugotować z warzywami, wyjąć i rozdrobnić widelcem. Do miski włożyć rybę , ugotowany i obrany ziemniak ,posiekana(...)drobno cebulkę, natkę pietruszki żółtko i przyprawy. Wymieszać i uformować krokiety. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor. Podaję z śliwkowym sosem chilli. Sos. 100 g powideł śliwkowych 1 łyżeczka oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 1 łyżka słodkiego sosu chilli Na oleju przesmażyć czosnek, dodać powidła, ocet i chilli. Mieszać

Kulinarny karnet Christophera
Ryba w migdałach oraz prosta sałatka z brokułami 352

sosu mieszamy. Do miski przekładamy sałatę, pomidory, różyczki brokułów. Wszystko zalewamy sosem i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę.  Składniki panierki mieszamy, w drugiej misce roztrzepujemy jajko. Rybę panierujemy najpierw w jajku potem w migdałach. Smażymy na złoty kolor

Mania Gotowania
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 201

składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 5-6 pomidorków suszonych z zalewy 1/2 kulki mozzarelli zioła włoskie sól  olej do smażenia 1 jajko do panierowania bułka tarta Pierś pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i ziołami włoskimi. Mozzarellę  pokroić na małe kawałki, pomidory suszone na pół. W mięso zawinąć kawałek sera(...)pomidora suszonego. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na złocisty kolor. Podawać z dodowlnymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka z rukoli, pomidorków koktajlowych oraz cebulki perłowej skropiona olejem lnianym

Monia miesza i gotuje
KROKIETY Z MIĘSEM 244

DODATKOWO :  2 jajka  bułka tarta do panierowania                                                                 PRZYGOTOWANIE :  Mięso z obranymi warzywami przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz(...)farszu. Do mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, majeranek i magi. Dokładnie mieszamy.  Na naleśniki kładziemy porcję mięsa, rozsmarowujemy i zwijamy. Każdy naleśnik tniemy na kawałki, które panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż będą przypieczone na złoto. Podajemy ciepłe z barszczem czerwonym. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kalafior w jajku i bułce tartej 200

dente) bo inaczej będzie się rozpadał. Gotowy kalafior odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. W małej misce roztrzepujemy widelcem surowe jajka, a bułkę tartą przesypujemy na głęboki talerz. Panierujemy maczając różyczki kalafiora w jajku, potem obtaczając w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor i odkładamy na papier kuchenny aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż

Smaczne Potrawy
Ziemniaczane krokieciki z karpia 212

mała cebula 1 jajko 1 sucha bułka 1 szklanka mleka 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku ewentualnie 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Do panierowania: 1 jajko 4 łyżki mąki 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Bułkę namaczamy w mleku. Mięso z karpia, ziemniaki oraz odciśniętą bułkę mielimy w maszynce do mielenia. Do masy dodajemy drobniutko(...)dodałam jej ze względu na dziecko, które za nią nie przepada), więc można ją również dodać. Wyrabiamy gładką masę i formujemy niewielkie krokieciki długości około 10 cm . Panierujemy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Krokieciki możemy podawać solo, albo jako część obiadu, z sosem, ziemniakami i surówką. Do takiej ryby najlepiej pasuje

Trzeci talerz
Devolay z mięsa mielonego z mozzarellą i bazylią 194

jajko łyżka kopiata bułki tartej sól i pieprz do smaku łyżka posiekanej natki pietruszki 10 listków bazylii 1 opakowanie sera mozzarella w wodzie (nmozzarella w kulce) do panierowania - mąka, jajko, bułka tarta olej do smażenia Mięso zmielić na grubym sitku. Dodać jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Masę podzielić na 5 części, każdą rozpłaszczyć(...)dłonią na desce, na środku ułożyć po dwa listki bazylii, kawałek sera i zlepić zwilżonymi dłońmi formując podłużny okrągły kotlecik. Panierować w mące, osolonym jajku i bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Tłuszcz musi być tyle, aby sięgał do połowy kotletów. Smacznego

Maślane ciasteczko
Sola w miodowo-cytrynowej marynacie 159

cytryny skórka otarta z jednej cytryny 2 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka miodu sól  i pieprz do smaku DODATKOWO :  olej do smażenia  mąka do panierowania 1 jajko PRZYGOTOWANIE: Rybę rozmrozić, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem i przekroić na mniejsze porcje. Sok z cytryny połączyć z oliwi otartą skórką, solą i pieprzem i dokładnie natrzeć rybę.Odstaić(...)przykryciem na godzinę do lodówki. Do miseczki wbić jajko i dokładnie roztrzepać, do drugiej wsypać mąkę. Rybę panierować najpierw w mące, potem jajku i na koniec jeszcze raz w mące. Na patelni  dobrze rozgrzać olej i ułożyć kawałeczki ryby. Smażyć na złoty kolor na niedużym ogniu około 10 min , przewracając z jednej strony na drugą. Podawać gorącą. Smacznego

Gosia gotuje
Dorsz w korzennej marynacie 140

łyżeczki ziaren pieprzu pół łyżeczki kardamonu w ziarnach 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki  cukru 1/2 szklanki octu 1 i 1/2 szklanki wody olej do smażenia mąka do panierowania 1 jajko Przygotowanie: Rybę rozmrozić, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem i przekroić na mniejsze porcje. Do miseczki wbić jajko i dokładnie roztrzepać, do drugiej wsypać mąkę.Rybę panierować najpierw w mące

Gosia gotuje
Jajko w koszulce panierowane 141

szczególnego , jajko w koszulce, ale jest delikatne proste i smaczne. Dzisiaj postanowiłam go trochę udziwnić i panierować(...)bułce tartej. Wyszło całkiem smaczne.   Składniki jajka ilość zależy od osób bułka tarta  sól,pieprz według uznania dużo wody (na jedno jajko 1/2 litra )  jajko do panierowania     Wykonanie

Eli Gotowanie
PIERSI KURCZAKA ZAPIEKANE Z OLIWKAMI , POMIDORAMI SUSZONYMI I SEREM 154

SKŁADNIKI : 3-4 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka  bułka tarta do panierowania  olej do smażenia sol, pieprz, słodka papryka do smaku 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 150 g pieczarek 1 cebula 100 g sera żółtego garść pokrojonych oliwek 5 pomidorów suszonych z zalewy olejowej(...)PRZYGOTOWANIE :  Piersi przecinamy na pół, lekko rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy rumiane kotlety. Pieczarki szatkujemy z cebulą, doprawiamy do smaku i podpiekamy na oleju.  Na kotlety rozkładamy podpieczone pieczarki, pokrojone oliwki i suszone pomidory, posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 *C, przez około 20 minut.  Przed

Kulinarne Fantazje Marioli