jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:7/119)

KOKOSOWE KROKIETY Z TRUSKAWKAMI 199

łyżeczka * sól – 1 szczypt NADZIENIE: * truskawki – ok. 300 g * cukier – do smaku DODATKOWO: * płatki kukurydziane – 1 szkl * kokos – 0,5 szkl * jajko – do panierowania * olej rzepakowy do smażenia – ok. 200 ml * cukier puder do posypania * mięta + truskawki – do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy. Smażymy naleśniki(...)Truskawki myjemy , kroimy w drobną kostkę , zasypujemy cukrem. CAŁOŚĆ : Płatki kukurydziane bardzo drobno kruszymy , mieszamy z kokosem. Na środku naleśników układamy porcję truskawek , zamykamy boki , zwijamy w krokiety. Panierujemy w rozbełtanym jajku , a następnie w kokosowej panierce. Smażymy kilkanaście sekund na mocno rozgrzanym oleju. Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Aż nam się uszy trzęsą :D Polecam! Olej rzepakowy jest naturalnym

Ostra na Słodko
Roladki z kurczaka z białą kiełbasą 211

filety z kurczaka, każdy podzielony na 2 płaty 3 białe kiełbasy sól, pieprz, suszony majeranek, słodka papryka , granulowany czosnek ew. chrzan ze słoiczka olej do smażenia Do panierowania: 2 jajka rozmieszane z łyżką oleju mąka bułka tarta Płaty mięsa cienko rozbić, najlepiej pod folią spożywczą, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem i słodką papryką z obu stron. Odstawić do lodówki(...)porcji, a następnie obrać ze skóry. Ułożyć na brzegu płata mięsa i zwijać szczelnie w rulon, zawijając brzegi do środka. Można płaty mięsa posmarować w środku chrzanem. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na małym ogniu na rumiano. Podawać z puree ziemniaczanym i ćwikłą z chrzanem lub sałatką z buraków

Czerwień i błękit
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem 530

pszenno-gryczanym i sałatką z pomidorków koktajlowych. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka kilka liści szpinaku kawałek żółtego sera ok 100 g sezam i bułka tarta do panierowania 1-2 jajka olej do smażenia sól,pieprz dodatki 300 g pomidorków koktajlowych 1 mała cebula 1 łyżka posiekanego koperku olej sezamowy do skropienia pesso pszenno-gryczane Wodzisław Pierś kurczaka pokroić(...)pokroić na małe kawałki (aby można było zawinąć je w mięso). Każdy kawałek sera zawinąć w 1-2 liście szpinaku a następnie w rozbite mięsko. Gotowe roladki za panierować w jajku a potem w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół i przełożyć do miski. Cebulę obrać

Monia miesza i gotuje
KIESZONKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ 219

wspaniała alternatywa dla tradycyjnych drobiowych kotletów w panierce:)) Składniki na 4 kieszonki: 2 piersi z kurczaka sól pieprz słodka papryka 8 pieczarek 1 cebula 1 papryka Do panierowania: 2 jajka bułka tarta olej Wykonanie: Każdą z piersi kroimy na pół, w każdej połówce ostrym nożem nacinamy filet, aby powstała tzw"kieszonka". Robimy to ostrożnie, w grubszej części fileta nie będzie(...)pokrojona w kostkę paprykę. Solimy, pieprzymy i podsmażamy do momentu, aż woda z pieczarek odparuje. Następnie wyjmujemy kieszonki z lodówki i w miejsce nacięcia nakładamy farsz. Każdy filet panierujemy w rozkłóconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia po czym przekładamy na blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st

Walijskie Pichcenie
Ryba po japońsku 1510

pyszne. składniki: 1 kg filetów rybnych 3 czerwone papryki 1  niecały słoiczek ogórków konserwowych (o pojemności 500 ml) 3 cebule 1 duża marchewka sól, pieprz 3-4 jajka mąka do panierowania olej do smażenia zalewa: 1 szklanka wody 8 łyżek keczupu, ja dałam z cukinii 3 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek octu 10 % 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka(...)smak, jak ktoś woli kwaśniejsze do więcej octu jak bardziej słodkie to mniej. Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki, ja użyłam filetów z morszczuka. Oprószyć solą i pieprzem. Panierować w jajku i mące i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Przygotować warzywa. Cebulę pokroić w pół plastry, marchewkę w słupki. Rozgrzać patelnię

Monia miesza i gotuje
SCHAB W SOSIE CEBULOWYM Z PIURE Z BATATA 110

SKŁADNIKI :  5 kotletów ze schabu ( u mnie z kością ) 2 jajka mąka do panierowania mięsa 2 cebule 1 liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach bulion warzywny 200 ml sól, pieprz, papryka w proszku do smaku olej do smażenia kotletów(...)PRZYGOTOWANIE :  Kotlety myjemy, osuszamy, lekko rozbijamy i przyprawiamy. Panierujemy w jajku i mące następnie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zarumienią. Kotlety przekładamy do wysokiej patelni lub garnka, dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach. Cebulę kroimy w talarki, podpiekamy na oleju, na którym piekliśmy mięso aż lekko się zeszkli, dodajemy ją do kotletów, wlewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Krokiety brokułowe 1444

Składniki ziemniaki ugotowane, 500g brokuł, 500g ser żółty, 300g jajka, 2 szt sól, pieprz mąka, bułka tarta, jajko, do panierowania olej, do smażenia Przygotowanie Ugotowanie zimne ziemniaki tłuczemy lub przeciskamy przez praskę. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie przez 5-7 minut. Odcedzamy, studzimy, odkrawamy grube łodyżki, rozgniatamy widelcem. Ser żółty trzemy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy razem, doprawiamy solą(...)pieprzem. Z przygotowanej masy lepimy podłużne krokieciki. Panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż ładnie się zarumienią. Podajemy gorące lub na zimno

Gotowanie moimi oczami
Schabowy zapiekany pod ananasem i serem 224

przyrządzonego schabowego podałam ziemniaczki z  surówką marchewkowo-jabłkową z sokiem z pomarańczy . składniki: 5 plastrów schabu 5 plastrów ananasa ser żółty do posypania sól,pieprz 1-2 jajka do panierowania bułka tarta do panierowania olej Rapso do smażenia Plastry schabu roztłuc tłuczkiem. Następnie oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć

Monia miesza i gotuje
Rybne krokiety z karpia 348

Składniki. 20 dag mięsa ugotowanego z ryb 1 ziemniak 1 cebulka 1 żółtko 1 łyżeczka kolendry 1 łyżka natki pietruszki gałka muszkatołowa sól pieprz mąka  bułka tarta jajko do panierowania olej do smażenia Wykonanie. Proponuję wykorzystać resztki z ryb po filetowaniu, albo całą. Ugotować z warzywami, wyjąć i rozdrobnić widelcem. Do miski włożyć rybę , ugotowany i obrany ziemniak ,posiekana(...)drobno cebulkę, natkę pietruszki żółtko i przyprawy. Wymieszać i uformować krokiety. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoty kolor. Podaję z śliwkowym sosem chilli. Sos. 100 g powideł śliwkowych 1 łyżeczka oliwy 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu winnego 1 łyżka słodkiego sosu chilli Na oleju przesmażyć czosnek, dodać powidła, ocet i chilli. Mieszać

Kulinarny karnet Christophera
Ryba w migdałach oraz prosta sałatka z brokułami 322

sosu mieszamy. Do miski przekładamy sałatę, pomidory, różyczki brokułów. Wszystko zalewamy sosem i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę.  Składniki panierki mieszamy, w drugiej misce roztrzepujemy jajko. Rybę panierujemy najpierw w jajku potem w migdałach. Smażymy na złoty kolor

Mania Gotowania
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą 172

składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 5-6 pomidorków suszonych z zalewy 1/2 kulki mozzarelli zioła włoskie sól  olej do smażenia 1 jajko do panierowania bułka tarta Pierś pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i ziołami włoskimi. Mozzarellę  pokroić na małe kawałki, pomidory suszone na pół. W mięso zawinąć kawałek sera(...)pomidora suszonego. Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na złocisty kolor. Podawać z dodowlnymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka z rukoli, pomidorków koktajlowych oraz cebulki perłowej skropiona olejem lnianym

Monia miesza i gotuje
KROKIETY Z MIĘSEM 211

DODATKOWO :  2 jajka  bułka tarta do panierowania                                                                 PRZYGOTOWANIE :  Mięso z obranymi warzywami przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz(...)farszu. Do mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, majeranek i magi. Dokładnie mieszamy.  Na naleśniki kładziemy porcję mięsa, rozsmarowujemy i zwijamy. Każdy naleśnik tniemy na kawałki, które panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż będą przypieczone na złoto. Podajemy ciepłe z barszczem czerwonym. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kalafior w jajku i bułce tartej 167

dente) bo inaczej będzie się rozpadał. Gotowy kalafior odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. W małej misce roztrzepujemy widelcem surowe jajka, a bułkę tartą przesypujemy na głęboki talerz. Panierujemy maczając różyczki kalafiora w jajku, potem obtaczając w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor i odkładamy na papier kuchenny aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż

Smaczne Potrawy
Ziemniaczane krokieciki z karpia 184

mała cebula 1 jajko 1 sucha bułka 1 szklanka mleka 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku ewentualnie 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Do panierowania: 1 jajko 4 łyżki mąki 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Bułkę namaczamy w mleku. Mięso z karpia, ziemniaki oraz odciśniętą bułkę mielimy w maszynce do mielenia. Do masy dodajemy drobniutko(...)dodałam jej ze względu na dziecko, które za nią nie przepada), więc można ją również dodać. Wyrabiamy gładką masę i formujemy niewielkie krokieciki długości około 10 cm . Panierujemy je w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Krokieciki możemy podawać solo, albo jako część obiadu, z sosem, ziemniakami i surówką. Do takiej ryby najlepiej pasuje

Trzeci talerz
Devolay z mięsa mielonego z mozzarellą i bazylią 167

jajko łyżka kopiata bułki tartej sól i pieprz do smaku łyżka posiekanej natki pietruszki 10 listków bazylii 1 opakowanie sera mozzarella w wodzie (nmozzarella w kulce) do panierowania - mąka, jajko, bułka tarta olej do smażenia Mięso zmielić na grubym sitku. Dodać jajko, bułkę tartą, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Masę podzielić na 5 części, każdą rozpłaszczyć(...)dłonią na desce, na środku ułożyć po dwa listki bazylii, kawałek sera i zlepić zwilżonymi dłońmi formując podłużny okrągły kotlecik. Panierować w mące, osolonym jajku i bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Tłuszcz musi być tyle, aby sięgał do połowy kotletów. Smacznego

Maślane ciasteczko

Proponowane wyszukiwania