Przepis na : kolacja
Kalafior w jaku i bułce tartej to pyszna przystawka idealna do obiadu, kolacji lub jako przekąska. Kalafior jest bogaty w błonnik, kwas foliowy oraz witaminę C, ma niską zawartość tłuszczu i dzięki temu jest bardzo ważnym warzywem w codziennej, zdrowej diecie. Składniki: 1 kalafior 1 szklanka bułki tartej 1 łyżka soli 2 jajka 3 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Kalafior podzielić na większe różyczki, opłukać i ugotować w osolonym wrzątku na al dente. Kalafior ma być ugotowany na półtwardo (al dente) b... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować,jeść i eksperymentować z nowymi potrawami.Poznawać ciekawe przepisy jak również dzielić się swoimi doświadczeniami :-)