Czasami gdy nie mamy już pomysłu co można zrobić z mięskiem z rosołu, warto wypróbować ten sposób. Kurczak wychodzi obłędny, najlepiej do panierowania nadają się udka, więc czasami przygotowuję rosół z ćwiartek z kurczaka, by później usmażyć je i podać do drugiego dania. Panierka usmażona na złoto jest chrupiąca, a natomiast mięsko soczyste, mięciusie, samo odchodzi od kości i rozpływa(...)kurczaka papryka słodka lub ostra olej do smażenia Jajka rozbijamy w głębokim talerzu, dodajemy około 2 płaskich łyżeczek przyprawy do kurczaka. Ćwiartki posypujemy papryką, następnie panierujemy w jajku i w bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym oleju, gdy się już ładnie ze złocą odsączamy z tłuszczu, układając chrupiące kawałki na ręczniku papierowym. Gotowe
Rozpustne gotowaniepasuje bowiem idealnie do grillowanych mięs, ryb, pieczonych ziemniaków czy frytek...Serdecznie polecam. Składniki: 4 świeże filety z dorsza bez skóry ( u mnie 80 dkg) 2 jajka mąka pszenna do panierowania przyprawa do ryb Kamis sól i pieprz do smaku Sos: 6 łyżek gęstego majonezu 3 łyżki pikantnego dobrego jakościowo ketchupu 1 łyżeczka soku z cytryny(...)porcje. Natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Odstawić pod przykryciem na godzinę do lodówki. Do miseczki wbić jajka i dokładnie roztrzepać, do drugiej wsypać mąkę. Rybę panierować najpierw w mące, potem jajku i na koniec jeszcze raz w mące. Na patelni dobrze rozgrzać olej i ułożyć kawałeczki ryby. Smażyć na złoty kolor na niedużym ogniu około
Gosia gotujeSchabowy z piersi kurczaka...szybko zrobiony..panierowany w jajku, a potem w mące wymieszanej z bułką tartą i złotym lnem..zamiast lnu można dać sezam. pierś z kurczaka jajka bułka tarta mąka złoty len lub sezam sól, pieprz, wegeta Pierś pokroić w plastry, lekko rozbić.Jajka roztrzepać z przyprawami.Plastry maczać w jajkach, następnie
Moje domowe kucharzenienadzienie: 150 g wędzonego boczku 300 g wędliny (dowolna szynka, mortadela lub wędzonka) 2 cebule ząbek czosnku łyżka oleju pieprz słodka i ostra papryka dodatkowo: mąka, jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Składniki na ciasto zmiksować i odstawić aby trochę zgęstniało. Na teflonowej patelni smażyć bardzo cienkie naleśniki (grube będą się łamać przy zwijaniu) z jednej strony(...)przyprawy. Przestudzić. Na środek każdego naleśnika rozłożyć łyżkę nadzienia. Złożyć do środka dwie przeciwległe strony naleśnika a następnie chwycić za jeden nie złożony bok i zwinąć w rulon. Panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na oleju z każdej strony na złoto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniacytryny sól,pieprz 2 łyżki mąki krupczatki 2 łyżki bułki tartej 2 jajka sól, wegeta Rybę pokroić na kawałki,skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować w jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej wymieszanej z mąką krupczatką ] .Smażyć na rumiano z obu stron
Moje domowe kucharzenieOprószamy solą i pieprzem do smaku, zwijamy w roladki. Do miseczki wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy, do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej ponownie w jaku i bułce tartej. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy do zarumienienia panierki roladki z wszystkich stron. Roladki przekładamy do parowara i gotujemy przez
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłyżki koncentratu pomidorowego pół szklanki wody olej do smażenia mąka do panierowania ryb majeranek do oprószenia ryb 2-3 jajka Filety morszczuka pokroić na kawałki i oprószyć majerankiem. Panierować w roztrzepanych jajkach i mące, usmażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule obrać i pokroić
Monia miesza i gotujełyżek Filety z dorsza doprawić sokiem z cytryny, posolić i oprószyć mąką. Jajko rozbić, dodać łyżkę wody. Rybę posypać obficie ziołami z jednej strony, nakryć plastrem sera, panierować w jajku i otrębach i smażyć na rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek. Zastosowałam dziś taki wariant, ale myślę, że fajnie sprawdziłaby się wersja bez sera z ziołami dodanymi do jajka
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałanawet na teflonowej patelni. Do oleju dodajemy 2 łyżki stołowe smalcu. Gdy tłuszcz już mocno rozgrzany i czuć charakterystyczny zapach gorącego smalcu zmniejszamy płomień i panierujemy po kolei kotlety najpierw w jajku, następnie w bułce. Za dużą ilość bułki otrząsamy. Delikatnie dociskamy bułkę do kotleta i od razu wkładamy je na gorący tłuszcz. Zmniejszamy ogień do średniego i smażymy(...)kością sprawdzamy nakłuwając mięso widelcem blisko kości – jeśli wypływający płyn jest jeszcze różowy, chwilkę kotlety dosmażamy – ma być przeźroczysty. Od pół minuty do minuty z każdej strony. Jajka pozostałego z panierowania nigdy nie wyrzucam – zawsze wtedy, gdy kotlety już usmażone i rozłożone na talerze, na tłuszcz ze smażenia wlewam jajko i taki szybki omlet jest dodatkiem do obiadu. Schabowe
Karo in the Kitchenpodbiła nasze podniebienia bezapelacyjnie! Kurczak w bukiecie sałat Składniki: 1 szt filet z kurczaka, 1 opakowanie bukiet sałat, 1 szt brzoskwinie w puszce, 1 szt ser camembert, 1 szt jajko, 1 szczypta bułki tartej 1 szt przyprawa gyros(...)przyprawą gyros i smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oliwy z oliwek. Odstawiamy do przestudzenia. Ser camembert w całości bądź pokrojony na mniejsze porcje panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni. Do miski wykładamy bukiet sałat, dodajemy brzoskwinie pokrojone w kostkę, następnie kawałki kurczaka i panierowany ser. Możemy go nakłuć, by ciepły
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałałyżki oleju 3 listki laurowe 4 ziaren ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu czarnego szczypta rozmaryny, kminu mielonego. tymianek sól, pieprz świeżo zmielony Ponadto 2 jajka 3 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Do miski wlewam mleko oraz wodę, wbijam jajka, wsypuję przesianą mąkę z solą, oraz olej. Dokładnie roztrzepujemy, aby powstało jednolite ciasto bez grudek(...)kładziemy porcję ostudzonej kapusty z grzybami, rozsmarowujemy. boki naleśnika i jeden z końców zawijamy do środka, następnie zwijamy krokieta wzdłuż dłuższej strony, w kierunku nie zawiniętej części. Krokiety panieruję w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka, potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Krokiety podajemy najlepiej
kgwjanczewoDodatkowo : bułka tarta do panierowania 1 jajko sos pieczarkowy do polania Przygotowanie : Brokuł gotujemy na parze lub w wodzie, odcedzamy i studzimy. Przekładamy go do miski(...)czosnek przez praskę. Farsz delikatnie mieszamy. Mleko mieszamy z sokiem z buraczka, dodajemy jajka i resztę składników. Dokładnie mieszamy ciasto. Pieczemy na odrobinie oleju owalne naleśniki. Odkładamy na talerz i studzimy. Na każdy naleśnik nakładamy porcje farszu, zwijamy brzegi ciasta do środka i zwijamy krokiety. Panierujemy i smażymy na oleju z każdej strony na złoto. Na talerzu układamy krokiety, polewamy
Kulinarne Fantazje Mariolikotlety, zbijamy lekko tłuczkiem a następnie oprószamy solą i pieprzem. Ugotowane jajka, owijamy plastrem boczku, układamy na środku sznycli zawijamy i obwiązujemy nicią lub mocujemy wykałaczkami. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu w głębokim oleju. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min. Przed podaniem
Podróż w kulinariałyżeczka mąki A jak to zrobić: Kotlety lekko roztłuc i posolić. Jajko skłócić doprawiając solą i pieprzem. Bułkę tartą połączyć z sezamem (ok 1 łyżką) .Mięso najpierw panierować w jajku, a następnie w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Kurki dokładnie umyć i pokroić. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażyć
Kuchnia w opałachDagoma znalazły się w mojej kuchni. Z ich udziałem przygotowałam na obiad pyszne roladki ze schabu panierowane w sezamie. Smak roladek podkręciłam odrobiną musztardy z zielonym pieprzem. składniki: 6 plastrów schabu 1 słoiczek marynowanych szparagów musztarda z zielonym pieprzem sól, pieprz 1-2 jajka sezam olej do smażenia Szparagi osączyć z zalewy. Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą(...)desce ułożyć plaster schabu, posmarować cienko musztardą. Przy jednym brzegu ułożyć 2-3 marynowane szparagi i zwinąć w roladkę. W ten sposób przygotować pozostałe pięć roladek. Gotowe roladki panierować w jajku i obsypać sezamem. Smażyć na średnim ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami
Monia miesza i gotuje