SKŁADNIKI : 1 karp około 1,5 kg sól pieprz cytrynowy 1 cytryna olej do smażenia 2 jajka mąką do panierowania PRZYGOTOWANIE : Karpia patroszymy, odcinamy głowę(...)pozbawiamy łusek, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Tniemy na dzwonka, grubości około 1,5 cm. Każdy kawałek doprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w rozmąconym jajku i mące. Następnie pieczemy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony aż lekko się zarumieni. Kawałki ryby przekładamy do naczynia żaroodpornego, nakrywamy pokrywką i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około
Kulinarne Fantazje Mariolipostępujemy do wykorzystania chleba tostowego . Kiedy mamy przygotowane roladki , rozbijamy jajko i osobnym talerzu wsypujmy bułkę tartą , dodajemy do jajka odrobinę soli , oraz pieprzu i panierujemy w jajku i bułce , i wykładamy na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju , smażymy na złoty kolor . Po usmażeniu wszystkich roladek , są gotowe do podania . A kiedy zostały nam skórki od chleba , oraz
Mój Smakrozmrozić, ( o ile używamy zamrożonej) i moczyć w mleku przez 30 min. Dzięki temu będą delikatne i soczyste, osuszyć dobrze ręcznikiem papierowym. Jajka rozkłócić, kawałki ryby posypać solą, panierować w jajku i mące, smażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę, marchew w słupki, paprykę, ogórki w kostkę. Dusić pod przykryciem warzywa na oleju po smażeniu ryby. Wymieszać składniki zalewy
kgwjanczewokapusty. Doprawić solą i dużą ilością świeżego pieprzu. Na usmażone naleśniki kładziemy farsz i zwijamy jak krokiety. W misce roztrzepać jajko, dodać mleko, sól, pieprz. Krokiety panierujemy w jajku a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor. SMACZNEGO
magiczna kuchnia Kasiinną. Jest kurczak, krucha sałata, prażone ziarna, ogórek i pomidorki. Po prostu pyszna sałatka więc i przepis musiał trafić na bloga. składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 jajko sezam do panierowania sól prowansalska olej do smażenia 1 nieduża sałata lodowa 1 długi ogórek 250 g pomidorków cherry 2 garście słonecznika 2 garście orzechów piniowych przyprawa do sałatek olej słonecznikowy(...)Pierś kurczaka pokroić w paski. Oprószyć solą prowansalską. Następnie panierować w roztrzepanym jajku i sezamie. Usmażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ogórka obrać ze skórki i pokroić na grubsze półplasterki. Pomidorki pokroić na ćwiartki. Ziarna słonecznika i orzechy piniowe uprażyć na suchej patelni. Usmażonego kurczaka pokroić na małe kawałki. Wszystkie
Monia miesza i gotujepieprz * jajko, mąka i bułka tarta do panierowania Przygotowanie : Mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Kwiaty cukinii opłukać delikatnie, osuszyć. Nadziać serem. Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Panierować w jajku, i wymieszanej bułce tartej z mąką. Smażyć na złoty kolor, aż ser się rozpuści
Magiczne Życie Martyjajko sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Rozklepać delikatnie kotlety, przyprawić solą i pieprzem - odstawić na 1h do lodówki. W miseczce bełtamy jajko, w blenderze blendujemy grzyby. Kotlety panierujemy w jajku następnie w grzybach. Smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej ze stron. Można podawać z sałatką z buraczków idealnie się razem komponują :) Smacznego
Niezły MłynekCzęsto też dodaję inne przyprawy np. kurkumę, która nadaje żółtego koloru, czy ostrą paprykę, aby kotlety były pikantne Na osobne talerzyki wsypuję mąkę, startą bułkę i rozmieszane jajka. Kotlet panieruję najpierw w mące, maczam w jajku i na koniec w bułce. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Kotlety prosto z patelni wędrują na ręcznik kuchenny
prawdziwe jedzeniewielkości piersi. Do środka można też dodać odrobinę posiekanej natki pietruszki. Składniki: podwójna pierś z kurczaka ser żółty ok 100 - 150 gram ( miękki ) masło sól, pieprz do panierowania mąka , jajko i bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: pierś z kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem Ser żółty i masełko pokroić w paski. Ja do każdego(...)kotlecika dodałam po trzy kawałeczki sera i kawałeczek masełka Kotlety zwinąć dość ciasno. Należy zwrócić uwagę, żeby ser żółty i masło nie wystawało na zewnątrz kotleta. Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu
Darcia w kuchniplasterków schabu 1 czerwona cebula 3 ząbek czosnku sól pieprz 2 garście szpinaku 5 łyżek sosu teriyaki bułka tarta ( do panierowania ) 2 jajka 5 łyżek mleka Wykonanie Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione(...)minutach nasz szpinak jest gotowy, na nasze plastry mięsa wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy nasze roladki , kiedy mamy już wszystkie roladki wykonane , zaczynamy panierować , na talerz wysypujemy bułkę tartą , a w drugim talerzu rozbijam jajka oraz dodaje mleko i doprawiam troszkę solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszam . Jak już mamy przygotowane składniki do panierowania , zaczynamy panierować nasze roladki
Mój Smakskładnikiem. Do wykonania 10 przystawek przygotujcie: 5 jajek 1/3 szklanki mleka sporą łyżkę mąki solidną łyżkę masła szczypiorek, mniej więcej pół pęczka bułkę tartą. mąkę i jedno surowe jajko do panierowania pieprz i sól tłuszcz do smażenia Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy, kroimy na pół. Wydrążamy żółtka i mieszamy je z przygotowanym sosem beszamelowym doprawionym wyłącznie solą i sporą
Pichceniomaniakrok pomiąć). Dodajemy ser i roztrzepane jajka, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wykładamy farsz na naleśniki, zwijamy w krokiety. Jajka roztrzepujemy, mieszamy z mlekiem, doprawiamy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Z przepisu wychodzi około 18 dużych krokietów
Gotowanie moimi oczamichrupkiej skorupce. Jako idealny dodatek sprawdzi się borówka lub żurawina. Dla mnie boskie! Składniki: 2 szt sera camembert 1 jajko bułka tarta żurawina, borówka Wykonanie: Ser panierujemy w jajku i bułce tartej (najlepiej zrobić to 2 razy) i smażymy go na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej ze stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Szybko, sprawnie i jakże
Malinowe Pocałunkirozbić , przyprawy utrzeć razem i obsypać kotlety. Zwinąć w rulony, przykryć talerzem i odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Rozkłócić jajka. Zmieszać mąkę z bułką tartą. Kotlety panierować w jajku i mieszance bułki z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu na złoty kolor. Podawać z surówką i ziemniakami
Magiczne Życie Martyproste wegetariańskie kotlety z selera. Kotleciki bardzo apetycznie się prezentują i wspaniale smakują z tą chrupiącą panierką z bułki tartej i siemienia. składniki: 2 duże selery 2 jajka mąka do panierowania majeranek sól, pieprz bułka tarta i siemie do panierowania olej do smażenia Selery oczyścić i ugotować, moje po ugotowaniu i obraniu ważyły 700 g. Następnie obrać ze skórki(...)pokroić w plastry o grubości ok 1 cm. Plastry oprószyć solą i pieprzem. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Do mąki dodać trochę majeranku. Plastry selera panierować w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką, mnie najlepiej smakuja podane
Monia miesza i gotujeosobę,1 jajko na 3 parówki, bułka tarta, olej z pestek winogron do smażenia 1 łyżka masła na 3 parówki Parówki ( grube w naturalnym flaczku) lekko ponacinać .Panierować w jajku i bułce tartej 2 razy. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć parówki na rumiano z obu stron. Podawać z ziemniakami z wody i surówką
Buniabaje w kuchnipropozycja na smaczne danie obiadowe. Farsz pieczarkowo-jajeczny doskonale współgra z ciastem naleśnikowym. Tradycyjnie panierowane i usmazone na chrupko pasują niemalże do każdej zupy. Polecam :) Składniki ( na ok.10 sztuk krokietów ) CIASTO NALEŚNIKOWE - 2 i 1/2szklanki mąki - 2 szklanki mleka - 1 szklanka wody - 1 jajko - szczypta soli, szczypta cukru NADZIENIE - 0,5 kg.pieczarek - 4 jaja na ugotowane na twardo(...)dodaje starte jajka, sól, pieprz, czosnek, paprykę, posiekaną natkę pietruszki, wbijam surowe jajko. Mieszam aż do połączenia składników. Nakładam po łyżce farszu na naleśnika i składam w prostokąt. Panieruję w jajku i bułce tartej. Smażę na oleju na średnim ogniu do zrumienienia. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródbułka tarta, olej do głębokiego smażenia (ryżowy) Liście umyć, osuszyć. Odciąć szypułki od truskawek. Przeciąć je na połówki lub ćwiartki. Jajko rozbić, rozbełtać. Kulki mozzarelli osuszyć, oprószyć mąką, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu (niecałą minutę) na rumiano. Liście skropić oliwą i octem balsamicznym, delikatnie wymieszać. Na półmisku ułożyć liście, truskawki i smażoną mozzarellę. Skropić oliwą
królestwo garówodparowania wody. Dodajemy majeranek, próbujemy i w razie potrzeby przyprawiamy pieprzem lub solą. 5. Farsz zawijamy w naleśniki. Przygotowujemy panierkę - jajko roztrzepujemy, wysypujemy bułkę na talerz. 6. Krokiety panierujemy w jajku, później w bułce i smażymy na rozgrzanej patelni na złoto z dwóch stron. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUłyżki mleka natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Fladrę świeżą myjemy, a następnie oprószamy solą i pieprzem. W jednej miseczce roztrzepujemy jajka w drugiej przygotowujemy mąkę do obtoczenia. Rybę panierujemy w jajku i mące - smażymy na złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Jeszcze gorące przekładam do blendera, dodaję masło, mleko i natkę pietruszki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikapelusze kani jajka mąka sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Kanie oczyścić, sprawdzić czy kapelusze nie są robaczywe. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz. Kanie panierować w jajku, a następnie w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami, ale usmażona świetnie sprawdza się też bez dodatków jako przystawka
Pasja Smakuszklanki wody gazowanej 0,5 szklanki oleju 2 jajka szczypta soli Farsz: 1 kilogram kapusty kiszonej 1 cebula garść suszonych grzybów sól, pieprz Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Grzyby przekładamy do miski , zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na kilka godzin, gotujemy do miękkości, odcedzamy. Kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości(...)lekko solimy do smaku. Ciasto odstawiamy na pół godziny żeby odpoczęło, na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zwijamy składając boki do środka. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Krokiety podajemy z barszczem czerwonym
Bajeczna Kuchnia