Sałatka ze szpinaku z truskawkami i mozzarellą

Sałatka ze szpinaku z truskawkami i mozzarellą

Sałatka ze szpinaku z truskawkami i mozzarellą

garść liści młodego szpinaku, kilka młodych liści botwinki, 10 truskawek, oliwa, ocet balsamiczny, 200 g mozzarelli w kulkach, 1 jajko, łyżka mąki, bułka tarta, olej do głębokiego smażenia (ryżowy) Liście umyć, osuszyć. Odciąć szypułki od truskawek. Przeciąć je na połówki lub ćwiartki. Jajko rozbić, rozbełtać. Kulki mozzarelli osuszyć, oprószyć mąką, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu (niecałą minutę) na rumiano. Liście skropić oliwą i octem balsamicznym, delikatnie wymieszać. Na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.