jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:4/119)

Kotlety z makaronu 209

Składniki: 2 kubki ugotowanego makaronu spagetti 2 jajka 15 dag kiełbasy szynkowej pół szklanki otrębów pszennych 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz cebula do panierowania :   2 jajka mąka bułka tarta   Sposób wykonania:   makaron i kiełbasę pokrój na drobno, cebulę w drobną kostkę, dodaj przyprawy, otręby pszenne , jajka i przecier pomidorowy, wymieszaj. Formuj małe kotleciki, panieruj w mące

Darcia w kuchni
Tołpyga w tymianku 140

jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor

Monia miesza i gotuje
Drobiowe kotlety z pieczarkami i serem 160

pieprzu ziołowego  1 łyżeczka papryka czerwona  1 łyżeczka warzywka  10 pieczarek  15 dag sera żółtego twardego  olej do smażenia  bułka tarta ( do panierowania ) 2 jajka ( do panierowania ) Wykonanie  Pierś z kurczaka myję osuszam , następnie robimy porcję na kotlety,rozbijamy delikatnie za pomocną przełożenia folią spożywczą aby nie porozrywać mięsa , jak mamy rozbite kotlety

Mój Smak
Smażenie kotletów - kilka dobrych rad. 52144

kotletów po usmażeniu trzeba rozbity i posolony kotlet obtoczyć w mieszance mąki pszennej i ziemniaczanej w proporcjach 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej, a dopiero później panierujemy kotleta jajkiem.                               Rada(...)Rada 3   P anierka kotleta będzie bardziej krucha, jeżeli do jajka którym panierujemy kotlety dodamy kilka kropel oleju.                         Pozdrawiam gorąco

Przepisy i porady kulinarne
ŚLEDŹ W SOSIE OLIWKOWYM 138

PRZYGOTOWANIE :   Rybę myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Filety obtaczamy w rozmąconym jajku, panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, z jednej i drugiej strony na złoto. Warzywa kroimy w słupki, dodajemy łyżkę sosu barbecue, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Na patelni podpiekamy posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy bulion, chwilę gotujemy. Następnie dodajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasteczka jaglane z płatkami jaglanymi 122

Składniki: Kasza jaglana – ½ szklanki Mleko – 1 szklanka Wiórki kokosowe – 4 łyżki Miód lub syrop klonowy – 2 łyżki Mak – 1 łyżka Żurawina – ½ szklanki Płatki jaglane Sonko – ½ szklanki + trochę do panierowania Jajko – 1 sztuka Jogurt naturalny – 2 łyżki Wykonanie: Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy na mleku z wiórkami kokosowymi i miodem. Gdy kasza wchłonie całą wodę odstawiamy ją do wystygnięcia, a następnie

Kuchnia Bon Appetit
Schabowe z boczniakami 163

Składniki: 6 plastrów schabu 30 dkg boczniaków 1 cebula masło sól, pieprz do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone boczniaki, posypać … Czytaj dalej Schabowe z boczniakami

czarrna od kuchni
Cygara schabowe z jarmużem 212

Roladki z zielono-czerwonym wnętrzem Składniki ok 1/2 kg schabu 3 liście jarmużu 3-5 suszonych pomidorów 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz   do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Cygara schabowe z jarmużem

czarrna od kuchni
Roladki z pomidorem i fasolką 230

Szybkie i smaczne Składniki 1/2 kg schabu suszone pomidory 2 garście fasolki szparagowej 2 plasterki sera żółtego ostry sos do panierowania: jajko sól, pieprz bułka tarta Sposób przygotowania Schab przekroić … Czytaj dalej Roladki z pomidorem i fasolką

czarrna od kuchni
Roladki pomidorowe z czosnkiem 152

Aromatyczny pomysł na obiad Składniki 4 plastry schabu pasta z suszonych pomidorów czosnek w zalewie sól, pieprz listki bazylii do panierowania jajko bułka tarta Sposób przygotowania Kotlety rozbić, posypać solą … Czytaj dalej Roladki pomidorowe z czosnkiem

czarrna od kuchni
Roladki z hiszpańskim akcentem 197

Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 8-10 plasterków chorizo 1 łyżka kaparów 3-4 suszone pomidory do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz   Sposób przygotowania Fileta przekroić wzdłuż na pół … Czytaj dalej Roladki z hiszpańskim akcentem

czarrna od kuchni
Schabowe po hawajsku 352

specjalne zamówienie :) Składniki 4 plastry schabu 1/2 puszki ananasa w zalewie 4 plastry sera sól, pieprz do panierowania: jajko bułka tarta Sposób przygotowania Schab rozbić, posypać solą i … Czytaj dalej Schabowe po hawajsku

czarrna od kuchni
Pieczarki w pomidorowej zalewie octowej 269

kanapek. Robi się je tak samo jak rybkę tyle, że zalewa jest pomidorowa bo z dodatkiem keczupu i koncentratu pomidorowego. składniki: ok 1,5 kg niedużych pieczarek jajka do panierowania bułka tarta do panierowania olej do smażenia zalewa 5 szklanek wody 3/4 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki cukru 6 łyżek keczupu łagodnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka soli(...)garnka się zagotuje dodać cebulę i gotować wszystko razem ok 3 minuty. Gotową zalewę wystudzić. Pieczarki dokładnie oczyścić, odkroić ewentualne wystające ogonki aby lepiej się smażyło. Następnie pieczarki panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na średnim ogniu. Usmażone pieczarki osączyć na papierowym ręczniku i wystudzić.  Wystudzone usmażone pieczarki ułożyć

Monia miesza i gotuje
Krokiety na słodko 209

mnie typ 500 Młyn Kopytowa 1 jajko 2 łyżki śmietany kwaśnej 18 % 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru waniliowego szczypta soli oraz ulubiony dżem, u mnie truskawkowy 2 jajka do panierowania wiórki kokosowe do panierowania do smażenia - olej lub masło klarowane Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować i usmażyć naleśniczki. Gotowe naleśniki posmarować dżemem i zwinąć jak krokiety - najpierw boki(...)środka a potem zrolować. Zwinęte krokiety panierować w jajku a potem we wiórkach kokosowych. Smażyć na lekko złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Trzeba szybko przekręcać bo panierka szybko się przypala

Monia miesza i gotuje
Filet w tartych migdałach 130

osuszyć , podzielić na cztery porcje.  Obsypać filety przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę.  Do miski wybić jajko, roztrzepać z solą i pieprzem.  Mięso zanurzać w roztrzepanym jajku , panierować w tartych migdałach.  Smażyć filety na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Bułeczki nadziewane pieczarkami + film 231

wszystkie składniki razem łączymy. Przygotowanym farszem napełniamy każdą z bułek przez wydrążoną wcześniej dziurkę. Na głęboki talerz wbijamy pozostałe 2 jajka i roztrzepujemy je widelcem, następnie bułki moczymy w jajkach, panierujemy w bułce tartej i rumienimy na głębokim tłuszczu z każdej strony. Po usmażeniu bułeczki wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, podajemy na gorąco

Smakowite Dania
Roladki drobiowe ze śliwkami 187

połowę Oprószyć mięso solą i pieprzem. Na każdym filecie ułożyć po 2 śliwki suszone, zwinąć mięso w roladki. Jajko roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Zanurzać roladki w jajku, panierować w siemieniu lnianym. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Smacznego ! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id

Kuchnia Danusi
Jajka po szkocku 350

czosnek, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Dokładnie wymieszać.  Nabierać porcje mięsa, spłaszczać na dłoni, na środku ułożyć całe jajko. Mięsem dokładnie obkleić jajka, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor

Z miłości do słodkości
Soczysty cytrynowo-tymiankowy kurczak 142

cytryny, dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku i łyżkę świeżego tymianku. Dosypujemy bułkę tartą, sól i pieprz- dobrze mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z oliwą do smażenia. Kotlety maczamy w jajku, panierujemy i smażymy na złoto. Do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy 9 minut. Po ugotowaniu odcedzamy, dodajemy trzy łyżki masła, sok wyciśnięty z ćwiartki cytryny i łyżkę tymianku. Dobrze

les mirabelles
Krokiety z fetą i szpinakiem 162

DODATKOWO : * szpinak – 500 g * feta – 150 g * sól – do smaku * pieprz – do smaku * gałka muszkatałowa – do smaku * czosnek – 2 ząbki DODATKOWO : * jajko do panierowania * bułka tarta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : NALEŚNIKI : Składniki na naleśniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut , a następnie smażymy duże , średniej grubości naleśniki. Odstawiamy w ciepłe miejsce. FARSZ : Na patelni rozgrzewamy(...)dusimy kilka minut. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i odrobiną gałki. Dodajemy do rozdrobnionej fety i dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ : Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki po całości , zwijamy w krokiety. Panierujemy w jajku i bułce tartej , a następnie smażymy na złoto. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Roladki z piersi kurczaka z fasolką szparagową 170

nakładamy fasolkę, marchewkę i paski papryki.    Zwijamy w rulony i spinamy wykałaczkami.    Roztrzepujemy jajko, dodajemy mąkę, mleko, odrobinę warzywka i dokładnie mieszamy. Moczymy roladki w jajku, panierujemy w bułce tartej i układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy na niewielkim ogniu, kilka razy obracając aż do zrumienienia.    Idealnym dodatkiem jest pomidor z cebulą oraz

Maminek kulinarny
Roladki drobiowe z brzoskwiniami 284

ciasta.  Jajko wybić na talerz, roztrzepać z solą i pieprzem.  Na każdym filecie, ułożyć brzoskwinię, zwinąć w roladkę.  Roladki obtoczyć dobrze w mące,  w jajku, panierować w płatkach kukurydzianych.  Smażyć roladki w głębokim tłuszczu, parę minut z każdej strony. Podawać roladki z pieczonymi ziemniaczkami (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Cebulowa przekąska. 133

odrobiną pieprzu, papryki... Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka. Naszą przygotowaną cebulę zanurzamy w jajku i obsypujemy dokładnie mąką z przyprawami. Starając się zasypać każdy listek i znów zanurzamy w jajku. Panierujemy w bułce tartej również bardzo dokładnie. Posypując nią każdą przestrzeń. Panierowaną cebulę smażymy w głębokim tłuszczu na lekko brązowy kolor. Odsączamy na ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Delikatnie wykrawamy środek

Malinowe Pocałunki
Tosty z patelni 2030

smażenia Cztery kromki chleba tostowego posmarować masłem. Na każdej posmarowanej kromce ułożyć po plasterku wędliny i sera. Przykryć pozostałymi czterema kromkami i przekroić na trójkąty. Jajka roztrzepać widelcem. W jajku panierować trójkątne kanapki a następnie smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Pyszne i gorące tosty podałam z pomidorkami koktajlowymi

Monia miesza i gotuje
Warsztaty kuchni hiszpańskiej w ROTONDO - 19.11.2013, Poznań. 189

andaluzyjskie Paella marinara (z owocami morza ) fot.: Karmel-itka Cocido madrileno ( gulasz madrycki)  Churros z sosem czekoladowym fot. Karmel-itka. Crema catalana ( krem kataloński ) fot. : Karmel-itka .   Panierowane jajka przepiórcze fot. : Karmel-itka. Tortilla di patatas fot.: Karmel-itka Pierwszy raz w życiu pracowałam z małżami, ba, to był mój debiut, jeśli chodzi też o ich konsumpcję

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania