Filet w tartych migdałach

Filet w tartych migdałach

Filet w tartych migdałach

Pyszne i szybkie danie obiadowe. Filet w tartych migdałach Składniki: filet drobiowy - 1 podwójny tłuszcz do smażenia sól i pieprz przyprawa do kurczaka panierka migdały tarte - 4 łyżki jajko - 1 szt Sposób przygotowania: Fileta umyć, osuszyć , podzielić na cztery porcje.  Obsypać filety przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę.  Do miski wybić jajko, roztrzepać z solą i pieprzem.  Mięso zanurzać w roztrzepanym jajku , panierować w tartych migdałach.  Smażyć filety na dobrze rozgrzanym tłus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Autor

danusia19671

Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, jajko, kurczak, drobiowe, dania obiadowe, mięso, filet z kurczaka, sposoby na jajko, dania z kurczakiem, szybki kurczak

Inne przepisy z Kuchnia Danusi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.