próbowaliście kotlecików selerowych to serdecznie polecam :) Składniki: 1 duży seler (w zależności od ilości osób, na 1 osobę liczymy około 2-3 plastrów selera) 1 łyżeczka soli 1 jajko Bułka tarta Olej lub tłuszcz do smażenia Seler obieramy i kroimy w plastry grubości około 1cm.Następnie plastry selera zalewamy gorącą wodą i od momentu zawrzenia gotujemy około 5 minut. Jeśli(...)miękki seler jest łamliwy i ciężko będzie zrobić z niego kotlety. Obgotowane selery wyciągamy z garnka i zostawiamy na chwile, aby przestygły. Następnie solimy i pieprzymy, po czym panierujemy w jajku i w bułce. Pieczemy jak kotlety na złoty kolor. Smacznego :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot
Smakowy Rajskładniki na ciasto: 1 i1/2 szkl mąki 2 jajka 250 ml mleka ok. 100 ml wody gazowanej sól tłuszcz do smażenia wykonanie: Wszystkie składniki zmiksować do połączenia się. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 30 min. Następnie smażymy cienie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Usmażone układamy na talerzu jeden na drugim. składniki na farsz: 12 plastrów sera żółtego(...)kostkę. Na każdym naleśniku układamy po 1 plasterku sera i porcje szynki. Brzegi naleśnika zwijamy do środka a następnie każdego naleśnika obsmażamy na maśle. Naleśniki możemy również panierować w jajku oraz bułce tartej i usmażyć
Domowy Smak JedzeniaProsciutto di Parma" 4 łyżki oleju musztardowego (może być inny) 10 łyżek tartego parmezanu 2 pęczki koperku 1 pęczek natki pietruszki Sól,pieprz Słodka papryka Bułka tarta 3 jajka Oliwa Sposób: Mozzarella rozdrabniamy widelcem i dodajemy olej musztardowy. Mieszamy energicznie. Koperek i pietruszkę siekamy drobno i łączymy razem. I zaczynamy. Rozkładamy rozbity kawałek schabu ,smarujemy go mozzarella(...)umieszczamy nasze cukierki w garnku na pół godziny. Wyciągamy bardzo ostrożnie ponieważ folie są i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie rozwijamy nasze opakowania . Posypujemy roladki papryka i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto brązowy kolor. Smacznego
Viola cooks with passiondanie zrobiłam niedawno (bardzo dziękuję za przepis :*). Całość jako danie komponuje się wspaniale i może sprawdzić się na wiele okazji np. spotkanie z przyjaciółmi. Przepis na KROKIETY; SKŁADNIKI: 2 jajka 150 ml mleka 150 ml wody 200 g mąki pszennej szczypta soli (około 1/2 łyżeczki) WYKONANIE: Wszystko razem wymieszać i smażyć naleśniki na małej patelni. Jeżeli ciasto jest za gęste(...)pieprz. Po usmażeniu dodajemy szczypiorek. Trzemy ser żółty na tarce o dużych oczkach. Usmażone pieczarki dodajemy do sera żółtego. Farsz nakładamy na na naleśniki i zawijamy. Krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy krokiety. Przepis na SAŁATKĘ; SKŁADNIKI: 1 woreczek brokuł 1 opakowanie sera feta 1 opakowanie słonecznika łuskanego WYKONANIE: Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ser pokroić
Serce zamknięte w formie pysznościPrzyznam, że do dziś często robię tosty w jajku i nawet specjalnie kupuję do tego chleb. Przerabiałam już wiele wersji: smażone, pieczone, z serem, z przyprawami... Oj, różności... Tym razem użyłam... wafli ryżowych. Tak, wafli! I moim zdaniem to przepyszny pomysł. Musiałam szybko robić fotki, bo każdy podbierał mi je prosto z patelni. Efektem tego był smażenie kolejnej porcji(...)grube, ponieważ będą chrupiące, natomiast cieńsze staną się lekko miękkie. W każdym bądź razie - każda wersja jest smakowita! 11 wafli ryżowych (u mnie o średniej grubości - Lestello ) Do panierowania: 2 jajka 1-2 łyżki mleka (opcjonalnie) papryka słodka sól, pieprz Do smażenia: olej lub masło Dodatkowo: żółty ser Każdy wafel dokładnie i obustronnie obtoczyć w jajkach roztrzepanych z mlekiem
Di gotujerozmarynem oraz solą. Składniki: 4 plastry dobrej jakości schabu 4 czubate łyżki ricotty 4 plastry szynki parmeńskiej lub serrano kilka gałązek świeżego rozmarynu lub około 2 łyżeczki suszonego 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki parmezanu sól morska świeżo mielony pieprz ulubiony sos: grzybowy, serowy lub winny listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Schab rozbijamy bardzo(...)zwijamy roladki. Zawijamy je ścisło w folię aluminiową. Wkładamy do wrzątku, przykrywamy i gotujemy pod przykryciem 15 minut. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy przestygną rozwijamy z folii. Panierujemy w jajku roztrzepanym ze szczyptą soli i pieprzu, a następnie w bułce wymieszanej z parmezanem. Smażymy na cienkiej warstwie oleju, aż każda strona roladki zezłoci się. Post Roladki schabowe z ricottą
Poezja smakupęczek koperku. Będzie ryba! A jak ryba, to sos. W końcu każda ryba pływa! Zapraszam więc dziś na rybny, jarski obiad, typowo piątkowy. DORSZ PANIEROWANY Z RYŻEM I SOSEM KOPERKOWYM. 4 filety dorsza 1 jajko(...)łyżki mleka sól, pieprz, odrobina tymianku sok z 1 cytryny szklanka bułki tartej szklanka mąki Jajko rozmąciła. Dorsza oprószyłam przyprawami, skropiłam cytryną, odstawiłam na kwadrans do lodówki. Następnie panierowałam go w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą (panierka jest wtedy lżejsza). Usmażyłam na złoto. Osączyłam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. 200ml śmietanki 12% pęczek posiekanego koperku sól, biały
W kuchni Karmel-itkismażenia cebuli około 200 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody lekko gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Panierka: jajko mleko bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso mielimy. Kapustę wrzucamy do garnka podlewamy niedużą ilością wody i gotujemy aż zmięknie. Następnie przelewamy na durszlak i odstawiamy aby ostygła(...)się wymieszały. Do wysokiej miski wsypujemy mąkę i dodajemy pozostałe składniki ciasta naleśnikowego. Wszystko razem miksujemy. Smażymy naleśniki. Na ciepłe naleśniki nakładamy farsz i zawijamy w koperty. Panierujemy w jajku roztrzepanym z mlekiem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju
Qchnia po prostugotowanie, wówczas można w końcu zjeść coś - coś przez duże Ś . To coś jest proste, smaczne i konkretne, soczyste i daje poczucie wyzwolenia od byle jakości. Po prostu - panierowana pierś z kurczaka pod mozarellą i domowymi frytkami. Kurczak pod mozarellą z domowymi frytkami Zaczynamy od frytek. Wybrałem długaśne dwa ziemniaki, z których otrzymałem łącznie 16 frytek(...)równomiernie na całej powierzchni. Przyprawiamy z obu stron porcją soli i pieprzu, moczymy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w mące, zrzucamy jej nadmiar. Pierś z kurczaka ponownie wraca do jajka, następnie panierujemy w bułce tartej. Przez to, że kurczak przejdzie taką drogę, mięso będzie soczyste po usmażeniu. A smażymy na gorącej oliwie po kilka minut na złoty kolor. Wyciągamy tacę
Right Behind The Kitchenpokochałam je od pierwszego ... posmakowania. Dla tych, którzy nie bardzo kojarzą co to takiego już wyjaśniam :) Sofficini to pierożki rodem z Włoch z ciasta parzonego, obtoczone w jajku i bułce tartej i smażone na oleju. Nie wiem jaki powinno być oryginalne nadzienie, na wielu blogach pisze, że dowolne: może być to mięso mielone, szynka, feta, suszone pomidory czyli(...)które trzeba podsypać sporą ilością mąki, bo pierożki nie tracą przez to na smaku. Składniki na ciasto: 1 szkl. mleka 1 szkl. mąki łyżka masła szczypta soli Do panierowania : 1 jajko bułka tarta szczypta soli Na farsz: 8 plasterków chudej szynki 200g pieczarek mozzarella sól do smaku słodka i ostra papryka ketchup Szynkę i pieczarki pokroić w drobną kostkę, przesmażyć
Walijskie PichcenieSKŁADNIKI: piersi z kurczaka Szpinak posiekany i ugotowany Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy Ser feta Szynka parmenska Pieprz ,sól 2 jajka Bułka tarta Ojej Składniki: Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie Pieprzymy,solimy I smarujemy pierś warstwami Ser,szpinak albo zielona pietruszka i szynka parmenska Następnie zawijam(...)przestygnie dzięki temu nasze soki z piersi i sama pierś będzie bogata w smaki. Gdy juz przesrygna rozbieramy je z foli ostrożnie Następnie panierujemy w jajku i bułce tartej Smażymy na złoty kolor smacznego
Viola cooks with passionryżu. Świetny pomysł na obiad. Polecam spróbować. Warto poszaleć i coś ala rybę po grecku zrobić z tego przepisu na wigilijną kolację. Składniki : * 4-5 filetów z dorsza * jajko * bułka tarta * sok z cytryny * sól , pieprz Sos słodko kwaśny : * duża cebula * 2 łyżki oleju rzepakowego * papryka zielona , czerwona * mała marchewka * kostki ananasa z puszki * 3 łyżki cukru(...)czekamy aż się zagotuje. Ściągamy z ognia i miksujemy. Dodajemy parę kostek ananasa oraz kawałki marchewki i papryki. Ryba : Rybę oprószyć solą i pieprzem , skropić sokiem z cytryny. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Można rybę także grillować bez panierki. Wyłożyć rybę na talerz , polać gorącym sosem słodko kwaśnym
Magiczne Życie Martyszklanki mleka 2 szklanki wody 3 jajka 10 dag masła szczypta soli farsz: 80 dag kiszonej kapusty 50 dag pieczarek 2 cebule 1 duża marchewka sól, pieprz ponadto: jajka tarta bułka tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy w rondelku. Studzimy. W misce łączymy wszystkie składniki na ciasto. Dodajemy wystudzone masło. Dokładnie mieszamy. Odkładamy na min. 30 minut. Kapustę siekamy(...)posmarowanym olejem) i smażymy naleśniki. Na każdy naleśnik wykładamy po dwie łyżki farszu. Rozsmarowujemy na całym naleśniku. Zwijamy w rulonik (dość ciasno). Odkrawamy brzegi i przecinamy na pół. Panierujemy w jajkach i tartej bułce. Smażymy na złoto. źródło: przepis własny Ilość porcji: 24 krokiety Czas przygotowania: ok. 2,30 h Koszt przygotowania
Pobite gary Barbary500g pieczarek - 2 białe cebule - 4 liście laurowe - 5 kulek ziela angielskiego - 1 łyżeczka kminku - 1 łyżka cukru - pieprz czarny mielony - przyprawa "Kucharek" - 1/4 kostki smalcu - bułka tarta - 2 jajka - olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początek przygotowujemy ok. 12 sztuk cienkich naleśników. Kapustę kiszoną dokładnie płuczemy i szatkujemy. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, zaś obraną cebulę kroimy(...)Kucharek" do smaku. Rozpoczynamy przygotowywanie naszych naleśników. Na deskę kładziemy pierwszego naleśnika i nakładamy ok.2-3 duże łyżki farszu. Boki naleśnika składamy do środka i całość zwijamy. Gotowe krokiety panierujemy w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane krokiety należy smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru i gotowe. Smacznego
Mentor Smakułyżki 2 x 125 g. serka Apetina naturalny 1 łyżka ketchupu sól, pieprz, czerwona papryka, przyprawa do gyrosu trochę sera żółtego Dodatkowo : bułka tarta 2 jajka olej sól, pieprz Jajko roztrzepać z sola, dodawać partiami mleko i wodę, ubijać trzepaczką lub mikserem. Dodać make i wymieszać, na koniec wlać olej. Patelnie , rozgrzać, nie wlewać już oleju i łyżka wazowa(...)doprawić do smaku. Na końcu zetrzeć po całej patelce sera żółtego. Wymieszać, wystudzić. Nakładać farsz na naleśnik, nie za dużo około jedna łyżka i zawijać jak na gołąbki. Panierować w jajku i bułce tartej. Część smażę, część mrożę wkładając w woreczki śniadaniowe. Podaje z ulubionym sosem u mnie czosnkowy
Kubki smaku