mają one jednak nic wspólnego z tym francuskim przysmakiem, ale dla mnie to nawet lepiej ;-) Skład jest bez zarzutu: wiórki kokosa (41%), daktyle (25%), nerkowce (21%), rodzynki (8%), świeży imbir (2,5%), sproszkowana wanilia (1%) oraz sól celtycka (najzdrowsza na świecie!). Ciasteczka są raczej miękkie, nieprzesłodzone i dość tłustawe. Miękkość i dobrze wyważona słodycz to bez wątpienia zasługa daktyli
Poranek na słodkominerałów, to jeszcze są banalnie proste. Zresztą, przekonajcie się sami! :) Mini pączki dyniowe Czekoladowo - truskawkowe pączki z dziurką Owsiane pączki kokosowe Kuskusowe pączki z poziomkami Wegańskie pączki z imbirem Wegańskie donuty migdałowe Pączki z masy makowej Wegańskie donuty z manny orkiszowej Mini pączki buraczane Ebelskivers z płatków jaglanych Donuty z kaszy kuskus i marchwi Donuty z ricotty Pączki z orzechami
Poranek na słodkoextra virgin - sycylijskie pistacje - prażone migdały z solą - płatki sojowe - płatki z alpejskiej gryki - prażone i solone pestki dyni (!) - suszone pestki granatu (!) - suszone liczi (!) - orzechy nerkowca - morelowy chutney z imbirem, jagodami goji i berberysem - tybetańską mieszankę owoców i orzechów Po spróbowaniu wszystkich, nie mogę stwierdzić inaczej - te produkty są po prostu idealne! Właściwie to nie ma się do czego przyczepić
Poranek na słodkododatkiem!). Tłoczony na zimno z nieprażonych i niesolonych pestek dyni. 12) Bio olej sezamowy z tajskimi przyprawami - tłoczony na zimno z sezamu w firmowej olejarni. Imbir i pieprz nadają pikantności, a kolendra i trawa cytrynowa orzeźwiającej nuty. Orientalny smak wzmacnia również olejek cytrynowy. Idealny do dań mięsnych z woka, orientalnych sałatek jak i innych potraw warzywnych
Poranek na słodkoprostu pyszna. Smakowała mi najbardziej ze wszystkich! * z ciecierzycą i jagodami goji - czyli pasta z superfoods. Oprócz bazowych składników zawiera również mango, komosę, przecier z jabłek, przyprawę curry i imbir. Jest lekko słodka, nieco orientalna. Jagód nie pożałowano, za co duży plus. * z buraczkami i chrzanem Trochę jak nasza poczciwa ćwikła z chrzanem, jednak w wersji de luxe. Dlaczego? Ponieważ
Poranek na słodkouwagę właśnie na rozpuszczalność witamin. Składniki: 1 dynia hokkaido 3 papryki czerwone 250 g serka mascarpone 4-5 łyżek oleju rzepakowego szczypta gałki muszkatołowej szczypta kardamonu szczypta cynamonu szczypta imbiru sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, układamy na blasze i pieczemy około 30 minut w 170 stopniach. Jeszcze ciepłą obieramy ze skórki. Dynię hokkaido dokładnie
Kolorowy Przepisownikcieciorki) 50g migdałów w płatkach 2 żółte papryki 1/2 pora 2 szalotki 500g wołowiny 2 łyżki masła 2 łyżki garam masala curry, pieprz czarny, kmin, kurkuma, chilli, cynamon, imbir, kolendra Wołowinę kroimy na cienkie paski, mocno przyprawiamy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy szalotkę, następnie dodajemy wołowinę, a po 5 minutach dodajemy
Gotowanie i blogowanieszybkie do wykonania. duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia marchewka 1/2 pora 1/2 żółtej papryki 2 łyżki sosu sojowego jasnego skórka otarta z jednej cytryny 1/3 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka suszonej papryki słodkiej 1/3 łyżeczki suszonej papryki ostrej 1 mały ząbek czosnku torebka ryżu (125 g) + sól do gotowania 1 łyżeczka
Bulliomiąższu z dyni 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli Marynata do kurczaka: 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka kminu rzymskiego 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżka oleju Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Wymieszać
Bulliojest zachęcająca - zimno, szaro i ponuro, na szczęście w kuchni znam zupełnie inną odsłonę tej pory roku. Aromatyczne zupy krem z dyni w kolorze zachodzącego słońca, pachnące cynamonem i imbirem wypieki z jabłkami i gruszkami, czy rozgrzewające gulasze i potrawki. Jesień jest pyszna! To chyba czas w roku, gdy razem z Dominikiem jemy najwięcej zup. Przyznam, że nic nie robi
Cooking Monstersałatka szopska Krem z pieczarek Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro Zupa pieczarkowa z makaronem Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym Inne: Dżem brzoskwiniowy z cynamonem, imbirem i goździkami Top 5 najpopularniejszych wpisów września to: #Smaki świata - Bułgaria Podsumowanie wakacji - lipiec i sierpień Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym Krem z pieczarek Zupa pieczarkowa
Cooking Monsterłyżeczka ekstraktu pomarańczowego (domowego, klik) ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki przyprawy do piernika (domowej, klik) Składniki na spód : 180 g ciastek 100 g miękkiego masła ½ łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki imbiru Wykonanie: Dno tortownicy (średn. 26 cm) wy ślepiłam papierem do pieczenia. Ciasteczka zmieliłam w blenderze żeby uzyskać konsystencję drobnego piasku. Masło roztopiłam i wlałam jeszcze ciepłe do rozdrobnionych ciasteczek, dodałam
Kuchnia u Krysiorganizm, oferując nam witaminy. Super na przeziębienia. Owoce umyć i zetrzeć na tarce, włożyć do dużego słoja. Zalać miodem lub zasypać cukrem. Wybór należy do Was. Można dodać korzeń imbiru potarty na tarce z dużymi oczkami. Oczywiście najpierw musi być obrany. Tak zostawić na dwa dni, w ciągu tych dni kilka razy zamieszać. Za pomocą gazy wycisnąć sok, bardzo dokładnie
Kuchnia Pokoleńciepły kocyk i dobra książka. Polecam przygotować ten syrop w domowym zaciszu kuchennym. Składniki : * szklanka puree z dyni * łyżka cukru waniliowego albo laska wanilii * łyżeczka mielonego imbiru * łyżeczka mielonego cynamonu * szklanka cukru trzcinowego * szklanka cukru * 1,5 szklanki wody Przygotowanie : Wszystkie składniki - oprócz dyni - umieścić w garnuszku. Gotować na bardzo małym ogniu
Magiczne Życie Martyzamroziłam na lepsze czasy. Jak nie teraz to kiedy? Przecież już jest świeża dynia. Składniki: 500 ml jasnego piwa 2 łyżki miodu po 1/4 łyżeczki cynamonu, mielonych goździków, imbiru (lub ¾ łyżeczki przyprawy do piernika) pół łyżeczki kurkumy 2 czubate łyżki puree z dynii (zmiksowana upieczona dynia hokkaido) Przygotowanie: Podgrzewamy piwo z miodem, dynią i przyprawami delikatnie mieszając
Ugotowane pozamiatane