Są takie dni, kiedy wpadamy ze znajomymi po wypadzie na miasto i trzeba szybko przygotować coś w miarę zdrowego a zarazem się przy tym nie narobić. Taki właśnie jest kurczak po chińsku. Mięso kurczaka z warzywami podane z makaronem (sojowy, ryżowy) lub dowolnym ryżem. U nas w tym wydaniu ryż jaśminowy, ale możecie ratować się brązowym czy długoziarnistym. Tym, jaki macie właśnie pod ręką. Danie miało być szybkie, więc jak użyłam mieszanki mrożonych warzyw do dań chińskich, ale nie musicie się przejmować, je... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...