gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:72/124)

Pieczona dynia z serkiem i warzywami. Dietetyczna, niskokaloryczna kolacja. 209

ostro. Możemy przygotować z niej desery (racuchy, sernik) zupy, makarony, mięsa, gulasze. Dynia jest dobrym warzywem jeżeli chodzi o dietę odchudzającą. Jest niskokaloryczna a z dodatkiem warzyw i serkiem wiejskim może być idealnym pomysłem na dietetyczną kolację. Składniki: dynia piżmowa serek wiejski (200g) mała cebulka połowa średniej papryki czerwonej połowa papryki zielonej chilli, papryka słodka, gałka muszkatołowa, sól, pieprz olej

wysmienity
Wołowina zapiekana z warzywami pod beszamelem 152

jaki przeprowadziłam dziś na obiad. Nie chciałam przygotowywać tradycyjnej wołowiny lub gulaszu, tak więc wyciągnęłam warzywa z lodówki i przeprowadziłam eksperyment. Składniki na: Wołowina zapiekana z warzywami pod beszamelem około 450g wołowiny pół cukini jedne większy lub dwa mniejsze ziemniaki jedna marchewka pół pietruszki ćwiartka selera jedna papryka jedna średnia […] The post Wołowina zapiekana z warzywami pod beszamelem appeared

Magiczny Garnek
Gulasz 108

Boeuf Stroganow, ale ja trochę zmodyfikowałam przepis i wyszedł taki gulasz po mojemu. Świetnie smakuje z makaronem. Polecam :) Składniki na 6 porcji : około 1 kg polędwiczki wieprzowej 1 duża cebula 0,5 l bulionu warzywnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy  500 g pieczarek 1 papryka czerwona 250 g ogórków konserwowych

cucinare
Curry z kurczaka z kiszonym ogorkiem 223

Curry to mój ulubiony gulasz na szybko. Z czym? A z tym co akurat jest w lodówce. Tym razem był w niej otwarty słoiczek domowych ogórków kiszonych i to właśnie z ogórkami powstał ten szybki obiad. Curry z mleczkiem kokosowym, papryką i ogórkami kiszonymi. I powiem wam, że było naprawdę smaczne. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zupa z wołowiną na słodko-ostro. 144

SKŁADNIKI: 800 g wołowiny z łopatki - pokroić w kostkę tak 1 do 2 cm 2 cebule czerwone - posiekać w piórka mix papryk (1 zielona, 1 żółta

ClauditteMissCooking
Bozbasz- ormiański gulasz 200

Wrocławiu ochłodziło się okrutnie, dlatego zrobiłam Bozbasz (nie mylić z Bograczem) – rozgrzewający gulasz ormiański. W starych książkach kucharskich jest mnóstwo przepisów na Bozbasz, gdzie podstawą są ziemniaki, mięso i bakłażany a reszta lekko modyfikuję się wg regionów. Nawet nazwy są takie, ze wskazaniem na dane miejsce: jest Bozbasz Erewański, Sisianski, Eczmiadzyński, Szuszenski, ale jaki by nie był Bozbasz- jest(...)zawsze pyszny i bardzo sycący Składniki na 2 (porządne!) porcje: – 200g wołowiny, – 700ml wywaru wołowego, – 200g ziemniaków, – 1 bakłażan- 100g, – 100g papryki czerwonej, – 50g fasolki szparagowej, – 1 pomidor średniej wielkości, – 1 mała cebula, – 2 łyżki przecieru pomidorowego, – garść świeżej kolendry, – garść bazylii fioletowej (może też być suszona

Smaki Armine
Gulasz z łopatki w sosie pomidorowym (danie z szybkowaru) 355

gulasze to wypróbujcie przepis na gulasz z pieczarkami lub w sosie własnym . Przygotowanie poniższego dania  zajęło mi dosłownie 35 minut :) Składniki na 4 porcje: 0,8 kg łopatki wieprzowej 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 duża czerwona cebula 2 garście mini marchewek (lub 1 duża pokrojona w plasterki) 2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz papryka słodka olej  Mięso umyć(...)osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką słodką. Na sam koniec wsypać 1 łyżkę mąki i za pomocą dłoni wszystko ze sobą wymieszać.  Cebulę obrać i drobno posiekać.  Na dno garnka wylać odrobinę oleju. Następnie przesmażyć cebulę. Gdy cebula będzie lekko szklista to dodać pokrojone mięso. Przesmażyć je z każdej strony. Na sam koniec wlać

Ugotować
Co zrobić z cukinią? 121

planuję gulasz!" Może dlatego moim pierwszym wyborem nie było leczo (chociaż bardzo je lubię:)) Do dyspozycji miałam te warzywa z ogródka i szklarni: Brat atakuje cukinią Taki Gonzo wyrósł nam w szklarni A powstały... ŁÓDECZKI Z CUKINII Z KUSKUSEM, MIĘSEM MIELONYM I OSCYPKIEM (dla 2 osób)   1 średniej wielkości cukinia 1 ćwiartka cebuli 1 ćwiartka czerwonej papryki 1 ćwiartka

les mirabelles
Gulasz z jagnięciny 182

Gulasz ten można zrobić z mięsa wołowego również. Ja lubię jagnięcinę, jak jest dobrze zrobiona to jest bardzo pyszna. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Chwilkę smażyć, tylko tyle żeby straciła kolor surowizny. Mięso pokroić na małe kawałki, odciąć wszystkie żyłki i tłuszcz. Wrzucić mięso na patelnię, dodać sól, pieprz, paprykę, chilli. Smażyć mieszając co chwilkę(...)wody. Zagęścić sos 1 łyżką mąki rozmieszaną w małej ilości wody i powoli wlewać do gotującego się sosu. Do śmietany wlać trochę sosu, wymieszać i dopiero wtedy wlać do gulaszu. Podawać z mieniakami lub kaszą. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Gulasz z indyka z boczkiem i suszonymi śliwkami 188

naprawdę warto zrobić. Zadowoleni będą na pewno panowie, ale u nas i mnie posmakował. Śliwki i boczek robią robotę, smak hmm, moje dziecko stwierdziło, że smakuje jak gulasz z grzybami :-). Na pewno super pasuje do makaronu, kasz i ryżu, ostatnio męska część mojej rodzinki zjadła po prostu z chlebem i też zadowoleni :-).W wersji oryginalnej z kurczakiem, ja miałam filet(...)filetu z indyka lub kurczaka 200 g w miarę cienko pokrojonego boczku 150 g suszonych śliwek 1 duża cebula (u mnie czerwona) 250 śmietanki 30% 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki masła klarowanego  sól 1. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie pokrojoną w drobną kostkę cebulę i pokrojony boczek

kruche babeczki
Gulasz choby po szegedyńsku (Gulasz jakby po szegedyńsku) 159

Joł 1 wierza, że s ōm 2 Śl ōnzołki take jak joł, co to lubiōm rajzować 3 i prōbować roztomajtych 4 kuchniōw ze cołkego 5 świata. Tyn gulasz to je tako wariacja na tymat kuchni ze Wyngrōw. 6 Robiōłech go już połra 7 razy i zawsze gościōm smakowoł. Niyftorzi gołdali, że to taki trocha inkszy 8 bigos i cojś(...)papryki 1 łyżeczka ostryj papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka kminku sōl i pieprz Ananasa łobiercie- nojlepi nojprzōd oberznōńć 19 gōra i dōł, poty postawić go i obrzinać boki. Jak żejście już fajnie oczyściyli boki, to mogecie go przerznōńć na pó 20 i wyrznōńć tyn twardy środek. Ta poła, 21 co j ōm weznymy do gulaszu, pokrejcie we kostka. Taki

Chop w kuchni
Pikantny makaron z wędzonym łososiem i suszonymi pomidorami 152

opcjonalnie   *Domowa pikantna przyprawa – zmieszamy 2 łyżki słodkiej papryki w proszku, łyżeczka płatków chili, pół łyżeczki pieprzu Cayenne, łyżeczka świeżo mielonego czarnego pieprzu, 2 łyżeczki czosnku granulowane, 1 łyżeczka granulowanej cebuli, łyżeczka suszonego oregano, łyżeczka suszonego tymianku. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. Świetna do marynat, gulaszu i pieczonych na patelni warzyw.   W dobrze osolonej wodzie gotujemy makaron

Smaczna Strona
Pikantny gulasz pomidorowy z karczku 175

dietetycznych, jest pożywne i syte, a przyprawy działają przyjemnie rozgrzewająco. Gulasz przygotowałam bez dodatku mąki i śmietany. Potrawę zagęszcza skoncentrowany sos pomidorowy przygotowany na zimowe zapasy jesienią. Składniki: około 800 g karczku 1 cebula 3-4 cm kawałek imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżki smalcu sól, pieprz papryka słodka i ostra 1 szklanka bulionu warzywnego 400 ml domowego  sosu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wieprzowina a`la boeuf stroganoff 161

łyżki koncentratu pomidorowego, a także przyprawy- pieprz, sól, majeranek, paprykę słodką i ostrą- tu już zupełnie wg gustu, należy przyprawiać i kosztować w dowolnych proporcjach aż do uzyskania pożądanego i najlepiej odpowiadającego smaku;) Gdyby produkt finalny okazał się zbyt rzadki (powinien mieć dość gęstą konsystencję zawiesistego gulaszu) można go zagęścić odrobiną zasmażki z mąki i oleju, jednak w moim przypadku

Aromatyczne Podróże
Kasza zapiekana z mięsem 145

czasu mogę zjeść, a szczególnie w zapiekance, albo np. kaszę z gulaszem. Jeśli macie ochotę na inną zapiekankę z kaszą to zapraszam tutaj Składniki 400 g kaszy gryczanej 500 g pieczarek 500 g mięsa mielonego 2 łyżki masła klarowanego 1 cebula 250 g startego żółtego sera sól pieprz papryka słodka natka pietruszki Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na patelni

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania