Jesień jak z resztą każda pora roku to czas niesamowicie smakowitych owoców oraz warzyw. Już końcem sierpnia możemy delektować się słodkimi pomidorami, następnie papryką, bakłażanami, cukinią
Życie ze smakiemWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 20 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-9 Składniki: 500 g mięsa mielonego, 3 większe cukinie, średnia
JejKuchniajabłek z żółtą papryką i fasolą pinto – Pasternak panierowany z sosem chrzanowo-kurkumowym z płatkami chabru i nagietka – Miodownik z pasternakiem – Sushi z marynowaną brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik
WojnaNaSmaki.plFRANGO COM BATATAS czyli po polsku gulasz z kurczaka i z ziemniakami.Pozwólcie drodzy czytelnicy że dzisiaj będzie bardziej obrazkowo. Brasileiro sfotografował prawie każdy krok przygotowania:SKŁADNIKI:- cały kurczak, którego kroimy w kawałki - 5 ziemniaków średniej wielkości- 3 ząbki czosnku,- 2 cytryny- 1,5 łyżki kuminu - 1 cebula czerwona- 1 zielona papryka- kolendra - 2 łyżki przecier pomidorowy- 2 kostki knorr
Smaki BrazyliiPieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!papryki z ciecierzycą autorka: KOLORgotowania | blog: kolorgotowania.pl Fit sałatka z ciecierzycą i fetą autorka: KOLORgotowania | blog: kolorgotowania.pl FASOLKA PO BRETOŃSKU -WEGAŃSKA autorka: barbaratusinska | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen ZAPIEKANKA Z SOCZEWICY I RYŻU autorka: barbaratusinska | blog: Barbie w kuchni * Barbie in the kitchen Gulasz ziemniaczany
Weekendy w domu i ogrodziePyszny i sycący gulasz z piersi indyka z fasolą Jaś oraz warzywami, doskonale smakuje podany z ryżem lub kaszą ale również możemy podać go z samym pieczywem. Zbliżają się jesienne dni więc coraz częściej mamy ochotę na bardziej sycące i rozgrzewające dania. Składniki: 300 gram piersi z indyka 1 papryka czerwona 1 mała cukinia zielona 1 mała cukinia żółta
Bajeczna Kuchniaminut, następnie dodać cukinię i paprykę, dusić jeszcze z 5 - 7 minut, aż cukinia będzie tak miękka, jak lubimy. Na koniec dodać pieczarki, koperek, pietruszkę, przyprawić do smaku pieprzem i solą i wymieszać z kaszą bulgur. Po dodaniu kaszy odczekać kilka minut, aż kasza wchłonie cały płyn z potrawki. Zobacz również: gulasz z indyka i cukinii
Kuchcik gotujegulasz nie jest ekstra szybki w przygotowaniu, ale praktycznie robi się sam, bo po pokrojeniu warzyw i przesmażeniu mięsa pozostaje tylko dusić go na małym ogniu przez około 1,5h. Świetny z kaszą lub ziemniakami, zwłaszcza na chłodne, jesienno-zimowe dni:). 800g łopatki wieprzowej 8 papryk 3 cebule 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 3 marchewki 1 pietruszka 3 łyżeczki koncentratu
Szefowa kuchniforszmak lubelski - czyli coś a'la gulasz z pieczarkami, kiełbasą, ogórkami kiszonymi itd. To danie jednogarnkowe, idealne na obiad, można go jeść z pajdą chleba. Sycące, pachnące, w przygotowaniu wydaje się pracochłonne, bo trzeba pokroić składniki, ale samo gotowanie trwa krótko. Smacznego! Składniki: 300 g pieczarek 1 laska kiełbasy 1 cebula 1 papryka czerwona 2 łyżki mąki pszennej 5 ogórków
psgotujemywiększą ochotę na zupy, kremy, ciepłe gulasze i różne potrawki. Chce wykorzystywać jesienne owoce i warzywa. Gotować coś, co będzie miało kolory trzeciej pory roku - mojej ulubionej. Ta potrawka świetnie się w to wpisuje. Inspiracja: Biblioteczka Poradnika Domowego: Obiad w pół godziny, s. 11.Składniki: 1 filet z kurczaka żółta i czerwona papryka pół kapusty pekińskiej 20 dag pieczarek szklanka
Pasja SmakuPyszny gulasz z wołowiny duszonej w czerwonym winie. Mniam <3 Danie inspirowane jest przepisem z książki "Thermomix. Kulinarne ABC". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 500 g wołowiny na gulasz, pokrojonej w kostkę 200 g marchewki 50 g korzenia pietruszki 3 łyżki oleju 50 g cebuli 2 ząbki czosnku 1 gałązka świeżego rozmarynu + do dekoracji 100 g pomidorów(...)angielskiego 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki cukru sól, świeżo mielony pieprz Składniki na marynatę: 400 ml czerwonego wina 1/2 łyżeczki cynamonu 1 gwiazdka anyżu 2 goździki 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki Składniki na zasmażkę: 40 g mąki pszennej 40 g masła Do podania: ugotowane kopytka lub gnocchi (około 500 g) CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI
My Culinary ArtWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 4 plastry schabu, średnia cebula, 20 dag pieczarek, nieduża
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 250-300 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, mała
JejKuchniaPodroby goszczą na Waszym stole czy omijacie je szerokim łukiem? Ja lubię wszelakie podroby i na naszym stole goszczą często. Czy to w postaci gulaszów, galaretki
Moje Małe Czarowanie