gulasz z papryka - 1857 przepisów (strona:64/124)

Gulasz wołowy z chorizo z wolnowaru 145

mięso wstawiłam do wolnowaru późno wieczorem, rano gulasz był gotowy. Po południu wystarczyło mięso podgrzać, ugotować kaszę i można było zajadać. Polecam! składniki 3-4 porcje ok 600 g wołowiny (u mnie łopatka) 3 małe cebule pokrojone w półplasterki 100 g kiełbasy chorizo ostrego, pokrojone w półplasterki 2 - 3 łyżeczki papryki wędzonej słodko kwaśnej ( można dać wędzoną słodką(...)kostkę (3x3 cm). Pokrojoną cebulę przesmażyć na patelni w 3-4 łyżkach oleju. Dodać paprykę i dokładnie wymieszać. Smażyć mieszając aż cebula nabierze brązowego koloru. Uważać, aby nie przypalić papryki,  Wyjąć cebulę z patelni i ostawić. Dolać tłuszczu, zwiększyć ogień i na tej samej patelni zrumienić partiami mięso. Smażyć aż będzie ładnie zrumienione ze wszystkich stron. Przełożyć całe podsmażone

Stare Gary
Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz 184

pamiętać nie tylko dlatego, że wspaniale wzbogaca smak tego gulaszu dodając nieco limonkowej nuty. Działa on także przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, zapobiega przeziębieniom, a ponadto pomaga przy problemach jelitowych. Krótko mówiąc, jedzcie chilli sin carne na zdrowie! Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 2 łodygi selera naciowego 2 świeże papryki słodkie 1 łyżka oleju do smażenia 1 łyżeczka mielonego kminu(...)cytryny świeża kolendra lub natka pietruszki Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Obraną marchewkę kroimy w kostkę, podobnie jak seler naciowy i obrane z gniazd papryki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokroje cebulę i czosnek i smażymy aż cebula się zeszkli. Wtedy dodajemy pokrojone warzywa oraz wszystkie przyprawy, podlewamy kilkoma łyżkami wody i dusimy na wolnym ogniu przez

Lamarida.pl
Wiejski bigos z młodej kapusty z łopatką 193

Wiejski bigos z młodej kapusty z łopatką Wiejski bigos , jest najlepszy , to taka wersja kapusty na bogato Ostatnio ,dość często trafiam w sklepach na promocję, łopatki

Ogrodnik w podróży
Gulasz wieprzowy w sosie śmietanowo-pieczarkowym (danie z szybkowaru) 200

aromatyczny obiad. Danie przygotowałam w szybkowarze, dzięki temu mój gulasz był gotowy już po 30 minutach. Poniższe danie polecam podać z kaszą gryczaną i lekko kwaśnymi ogórkami. Uwierzcie mi - sos wyszedł rewelacyjny! Składniki: co najmniej 0,5 kg karkówki 1,5 szklanki wody 1 cebula 100 g pieczarek papryka słodka 1-2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz odrobina mąki Mięso(...)umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Do garnka wlać odrobinę oleju. Mięso przesmażyć na złoty kolor. W międzyczasie cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelnie wlać odrobinę oleju i przesmażyć cebulę wraz z pieczarkami. Warzywa muszą być miękkie.  Następnie do szybkowara wlać 1,5 szklanki

Ugotować
Kimchi (kimczi) - pikantna kiszonka z Korei 449

jest w składniki poddane fermentacji - czosnek, imbir i chili. Tradycyjnie w skład kimchi wchodzą: kapusta pekińska, rzodkiew, marchew, cebula, czosnek, imbir, papryka. Najważniejsza rolę w oryginale odgrywa dodatek koreańskiej papryki chili gochugaru. Nadaje ona niezwykłej pikanterii. Kimchi to prawdziwa petarda smaku, mieszają się tu smaki kwaśne, z pikantymi i słonymi tworząc niepowtarzalną harmonię. Warto wziąć przykład z Koreańczyków i przygotować(...)ryżem i makaronem. Można wykorzystać do przygotowania zup i gulaszy. Składniki na 2 słoiki a`0,75 l: 1 kg kapusty pekińskiej 200 g białej rzodkwi 1 marchew 1/2 czerwonej cebuli 2 młode cebulki ze szczypiorem 15 g imbiru 2 ząbki czosnku 25 ml sosu rybnego 2 łyżki czerwonej słodkiej papryki 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka płatków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gulasz po myśliwsku z suszonymi grzybami 186

Gulasz po myśliwsku to propozycja w sam raz na rozgrzewający, jesienny lub zimowy obiad. Podajmy go z kluskami śląskimi, kaszą lub ziemniakami.  1kg szynki wieprzowej 30g suszonych grzybów 3 różnokolorowe papryki 3 cebule 2 ząbki czosnku 3 marchewki 1 pietruszka 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego 1 pęczek natki pietruszki

Szefowa kuchni
Gulasz warzywny z kiszonym ogórkiem – dieta dr Dąbrowskiej 263

gulasz warzywny świetnie rozgrzewa podczas tej wychładzającej diety. Mnie tak posmakował, że zagości w mojej kuchni na dłużej. Dodatek ogórka kiszonego nadaje potrawie wyrazistości i chrupkości. Składniki: – 2 cukinie – 2 papryki, czerwona i żółta – 1 bakłażan – 5 sztuk ogórków kiszonych – 2 cebule – 1 szklanka soku pomidorowego – natka

To co kocham
Gulasz wołowy z marchewką w sosie ze świeżych pomidorów 187

przepisu ), czyli bez żadnych dodatków, ale z mięsem wołowym- pod postacią owego gulaszu- smakuje równie wybornie 😋 4 porcje: * pomidory malinowe- 1 kg * wołowe mięso gulaszowe- 350 g * bulion warzywny/mięsny/woda- 250 ml * marchewka- 1 duża * cebula- 1 średniej wielkości * sol, słodka papryka- po 2/3 łyżeczki * pieprz- 1/2 łyżeczki * olej rzepakowy- 1 łyżka Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz słodką

Kraina Miodem Płynąca
Gulasz z kurczakiem, pomidorami i cukinią 161

Bardzo zdrowy i aromatyczny gulasz z pomidorami, cukinią i pieczarkami. Mięso z kurczaka jest dobrze doprawione i rozpływa się w ustach. 600 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki ½ czerwonej papryki 1 cebula 1 młoda cukinia 10 pieczarek 2 pomidory ½ pęczka natki pietruszki 0,5 szklanki wody 1 łyżka koncentratu pomidorowego 100 g sera

VioletoweKucharzenie
pyszny a`la strogonoff z indyka... 139

wsypałam pieczarki i podsmażałam z 2 minuty na większym ogniu, wsypałam pokrojone ogórki z papryką, kostkę rosołową, podsmażałam z 2 minuty mieszając wsypałam mięso, wlałam wody, wymieszałam, pod przykryciem na średnim ogniu dusiłam do miękkości mięsa z 30 minut, na koniec posypać natką pietruszki - gulasz jest syty, smaczny i można podać z czym się lubi...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz z żołądków drobiowych 196

która praktycznie pasuje do wszystkiego. Idealnie smakuje z ryżem, kaszą czy ziemniakami.  Ostatnio gulasz podawałam z plackami ziemniaczanymi .   1/2 kg żołądków drobiowych 2 garście mrożonej włoszczyzny (pociętej w paski) 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki papryki słodkiej gałka muszkatołowa sól, pieprz Zasmażka: 2 łyżki mąki 2 łyżki masła Opcjonalnie: posiekana

Di gotuje
Gulasz z ogórkiem kiszonym 134

600 g wieprzowiny 1 cebula 1 marchewka 3 suszone pomidory z zalewy szczypta chili pół łyżeczki czerwonej papryki 1 litr rosołu 3 kiszone ogórki 3 ziemniaki

Gotowanie jest łatwe
Gulasz z drobiowych żołądków i serc 115

600 g żołądków i serc 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula listek laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 2 papryki pomidorowe 200 g brukselki tłuszcz do smażenia

Gotowanie jest łatwe
Gulasz z warzywami 249

zrobię to staram się żeby był wyjątkowy:)) Tym razem przygotowałam gulasz wieprzowo - wołowy z dodatkiem warzyw, ziół i bogactwem przypraw;))  Składniki:  500g wołowiny,  500g szynki wieprzowej bez kości,  2 marchewki,  puszka groszku,  cebula,  sól ziołowa (użyłam Kamis),  1/2 łyżeczki ostrej papryki (użyłam Kamis),  1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą (użyłam Kamis

Z miłości do słodkości
Pieczarki smażone do obiadu 241

gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego czy posiekanej piersi z kurczaka. Gotowe podaję z posiekaną natką lub koprem i posypuje tartym parmezanem. PYCHA! Składniki: 250 g pieczarek, u mnie umyte z lekko ściętymi ogonkami 1 mała czerwona papryka

Zasmakuj Kuchni