gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:118/258)

Ciasto 3 Bit 159

kolejne ciasto, w którym wykorzystuje się herbatniki. Masę budyniową można zastąpić gotową masą do karpatki. Bardzo serdecznie polecamy.  Składniki: - 3 budynie waniliowe - 3 śmietan fix - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 0,5 l śmietanki  36% - 0,5 l mleka - 3 paczki herbatników (około 550g) - puszka masy krówkowej kajmak - kostka masła  Sposób przygotowania: Gotujemy masę budyniową:  3 budynie(...)śmietan fix.  Do garnka wlewamy gorącą wodę i wkładamy otwartą puszkę kajmaku. Delikatnie mieszamy i czekamy aż masa będzie lejąca.  Układamy warstwami:  Herbatniki  Masa budyniowa   Herbatniki Masa Krówkowa  Herbatniki  Śmietana (pozostawić około 1/3 śmietany)  Herbatniki  Pozostała część śmietany  Posypać starkowaną  czekoladą

Pan i Pani Smith w kuchni
sernik z budyniem i ciasteczkami 156

budyń waniliowy dodatkowo: 2 opakowania ciasteczek "paryskie" 100 g mlecznej czekolady 3 łyżki kokosu 2 łyżki mleka Zimne masło zagnieść z resztą składników. Schłodzić w lodówce. Rozwałkować  na blaszce o wym. 24*24 cm. Podpiec w 180*C przez kwadrans. Ugotować budynie na mleku. Gorący budyń wylać na ciasto. Na budyniu ułożyć ciastka. Ser dwukrotnie przepuścić przez maszynkę(...)delikatnie wmieszać pianę ubitą z białek. Wylać do blaszki. Piec około 50 minut w 180*C.  Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić. Czekoladę połamać i umieścić w miseczce z mlekiem. Rozpuścić nad garnkiem z gotującą się wodą, polać sernik i posypać kokosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kostka truskawkowa bez pieczenia 609

szklanka mrożonych truskawek (najlepiej niedużych) tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady 3-4 łyżki mleka  posypka lub świeże owoce do dekoracji Przygotowanie: CIASTO: Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. następnie dno wyłożyć herbatnikami. Truskawki wyłożyć na sitko i pozostawić żeby trochę odmarzły. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody (ok 200 ml), ostudzić. Kiedy zacznie tężeć, ubić bitą śmietanę. Dodać(...)zmiksowane na gładką masę) i wymieszać. Masę wyłożyć na herbatniki i przykryć kolejną warstwą ciastek. POLEWA: Do rondelka wlać 3-4 łyżki mleka i dodać połamaną w kostki czekoladę. Na małym ogniu podgrzewać ciągle mieszając aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Polewę rozsmarować na herbatnikach. Wierzch posypać posypką lub udekorować świeżymi owocami. Schłodzić przed podaniem przez minimum 3 godziny, przechowywać

Ze smakiem i z pasją
Batoniki orzechowo-czekoladowe a'la Mars 193

masy i wielkości otrzymanego spodu Polewa: 2 łyżeczki gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki miodu 1 i 1/2 łyżeczki gorącej wody  Składniki na polewę wymieszać w kubeczku, aż stanie się lejąca i błyszcząca. Schłodzone wyjmujemy z lodówki i kroimy na batoniki. Polewamy czekoladą. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Brownie mocno czekoladowe 127

Pyszne brownie, które smakuje cudownie nie tylko na gorąco. Chociaż jest mnóstwo zwolenników ciepłego, rozpływającego się brownie, to ja wolę wersję mocno schłodzoną. To uczucie, kiedy "wbijam" się w tę mocno czekoladową warstwę jest po prostu obłędne. Składniki: 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 250g masła 275g cukru 40g kakao 90g mąki pszennej 3 jajka polewa 3 łyżki masła(...)łyżki kakao 1 łyżka mleka 100g cukru Do rondelka wrzucamy pokruszoną czekoladę mleczną i gorzką oraz masło, na wolnym ogniu rozpuszczamy czekoladę ciągle mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na gęstą masę, konsystencja niczym mus. Mąkę oraz kakao przesiewamy. Do jajek wlewamy ostudzoną masę czekoladową, mieszamy i powoli dodajemy przesianą mąkę z kakao, dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem

Gotowanie i blogowanie
Kruchy sernik 148

cukrem za pomocą miksera. Margarynę rozpuszczamy w garnku. Do gorącego tłuszczu dodajemy twaróg. Mieszamy. Dodajemy rodzynki i dwa suche budynie. Podgrzewamy tak długo, aż masa zacznie gęstnieć. Układamy warstwami kruche ciasto, sernik, kruche ciasto, sernik, kruche ciasto. Przygotowujemy polewę. Galaretkę rozpuszczamy w  szklance wody. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku razem z tłuszczem. Dodajemy tężęjącą galaretkę i śmietanę. Wylewamy

Pobite gary Barbary
Delicja, czyli biszkopt z galaretką pomarańczową i musem czekoladowym 151

oblanych czekoladą, którą zastąpiłem tutaj swoim niezawodnym przepisem na mus czekoladowy. Dekadenckie i ponadczasowe połączenie pomarańczy z czekoladą robi swoje i nadaje ciastu wyjątkowego charakteru. Pomarańcze możecie jednak z powodzeniem zastąpić innymi sezonowymi owocami - truskawki czy maliny będą również jak znalazł. Gorąco polecam na jutrzejszy  Dzień Mamy lub na jakąkolwiek inną uroczystość, która wymaga dobrze prezentującego się(...)następnie poukładaj równomiernie cząstki pomarańczy. Wstaw do lodówki na minimum 2h do stężenia. Rada : Biszkopt możesz również nasączyć sokiem pomarańczowym przed wylaniem galaretki. Mus czekoladowy: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 3 jajka 100 g cukru 100 g masła 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody + 2 łyżki wrzątku szczypta soli Dodatkowo: owoce miechunki peruwiańskiej ( physalis ) do dekoracji

Food Square
CIASTECZKA ORZECHOWO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ 158

kokosowych (ok. 40 g) 70 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 70%) 2 łyżki nasion słonecznika (ok. 20 g) 5 łyżek ksylitolu (cukru brzozowego) (ok. 50 g) 3 łyżki oleju kokosowego (ok. 30 g) 1 jajko rozmiar M 1 łyżka wody  1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 0. Jeśli używasz migdałów , zalej je gorącą wodą, odstaw na kilka minut, obierz(...)pyłek. 1. W misce roztarłam łyżką olej z mąkami, sodą i ksylitolem. Dodałam jajko, łyżkę wody, wiórki i nasiona słonecznika. Dokładnie połączyłam rozcierając łyżką. Ciasto jest bardzo kruche. 2. Czekoladę pokroiłam w kosteczkę i wymieszałam delikatnie z resztą. 3. Dłońmi formowałam małe w ciasteczka i od razu układałam na blaszce. 4. Ciasteczka włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam

Vroblewska-fitlife
Adwokatowe pączki na krupczatce 144

szklanki adwokatu 3 łyżeczki cukru 1 budyń waniliowy bez cukru   Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady 100ml mleka 3 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych 4 kostki smalcu ½ szklanki oleju 1 surowy ziemniak Sposób przygotowania: 1. Przygotowujemy zaczyn: ciepłe mleko (ale nie gorące!) łączymy z drożdżami, mąką krupczatką oraz cukrem. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 15 minut. Żółtka ucieramy(...)Krem: Mleko podgrzewamy z cukrem. Adwokat łączymy z budyniem w proszku i wlewamy na gotujące mleko. Mieszamy i studzimy pokrywając wierzch folią spożywczą tuż przy kremie (co zapobiegnie wysychaniu). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z 100ml mleka. 2/3 gotowej, płynnej czekolady dodajemy do kremu i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. Przekładamy do worka cukierniczego i od góry nadziewamy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe 107

ocet 10%, MASA BRZOSKWINIOWA brzoskwinie -1 puszka duża budyń śmietankowy -2 opak cukier -2 łyżki sok pomarańczowy -2 szkl WIERZCH CIASTA śmietana 36%-0,5 l śnieżki -2 opak czekolada gorzka starta -3 łyżki PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną(...)soku zlanym z brzoskwiń,wlać na gotujący się sok pomarańczowy,mieszając zagotować. Gorący budyń wylać na biszkopt, ostudzić.  WIERZCH CIASTA  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno,dodać śnieżki ubijając jeszcze ok.4 minut.  Ubitą śmietanę wyłożyć na ostudzoną masę budyniową,posypać startą na tarce czekoladą.  Ciasto schłodzić w lodówce (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Rolada miętowa 135

żółtku miksując dokładnie po każdym dodaniu. Na końcu dodajemy suche składniki oraz startą czekoladę i lekko mieszamy. Dużą formę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Masę rozsmarowujemy cienko na całej formie. Pieczemy około 12-15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu gorący biszkopt wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem papierem do góry. Zdejmujemy delikatnie papier, biszkopt zwijamy wraz(...)dekoracji, resztę rozsmarowujemy całość na biszkopcie zostawiając z jednej strony 2cm wolnego miejsca. Roladę zwijamy w stronę pustego paska, układamy złączeniem do dołu. Wierzch smarujemy pozostałą masą, dekorujemy startą czekoladą i wstawiamy do stężenia do lodówki. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Mocno czekoladowa tarta 122

żółtka  30 g kakao 30 g cukru pudru 150 g mąki szczypta soli 4-5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki Ganasz: 250 g śmietanki 30% 250 g czekolady deserowej 70% 50 g miękkiego masła 25 ml alkoholu (np. amaretto, rum) Przygotowanie: Kruche ciasto: Ze składników szybko zagnieść ciasto (jeśli ciasto jest za suche, możemy do niego dodać(...)tartę odstawić do przestygnięcia.  Dżem z czarnej porzeczki podgrzać w garnku w celu odparowania. Gorący dżem wylać na tartę. Tartę z dżemem włożyć do lodówki. Ganasz: W garnku zagotować śmietankę, garnek ze śmietanką zdjąć z ognia i wrzucić do niego kawałki czekolady deserowej. Śmietankę z rozpuszczoną czekoladą wymieszać, stopniowo dodawać miękkie masło i alkohol. Na tartę z przestudzonym

Malinowo w kuchni
CZEKOLADOWE CIASTO Z DAKTYLAMI 165

daktyli   Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem mieszamy delikatnie, potem dodajemy nie gorące masło, dodajemy kakao i pokrojone daktyle. Wylewamy masę na wysmarowaną tortownicę i pieczemy 50 min w 185 st.Ja przybrałam ciasto roztopioną czekoladą i kulkami z arbuza oraz listkami mięty

harrisa
Sernik czekoladowy na zimno babci Basi 138

trzeciej części twarogu i wymieszać . Dodać trzecią część bitej śmietany, delikatnie wymieszać . Wylać na warstwę z mlecznej czekolady. Na górze ułożyć herbatniki , przykryć folą spożywczą i włożyć na kilka godzin , a najlepiej na noc do lodówki Sernik jest pyszny ! Gorąco polecam i życzę smacznego

Pysznosci Babci Basi
MAKOWIEC NA PUSZYSTYM BISZKOPCIE 133

łyżki mleka Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści.                                                              PRZYGOTOWANIE :  Biszkopt należy przekroić na pół i przełożyć go gorącą masą. Ciasto

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowe cupcakes-przepis 295

160ºC na termobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub według piekarnika). Zagotuj mleko i rozpuść w nim czekoladę, masło i brązowy cukier. Ubij jajka na puszysto z białym cukrem. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, solą i kakao. Dodaj gorące mleko cały czas miksując. Napełnij ciastem papierowe papilotki, dodatkowo umieszczone w foremce do muffinów. Piecz babeczki przez

codojedzenia
Kawa z białą czekoladą 206

Coffee Time! Zapraszam na pyszną kawę z dodatkiem białej czekolady - idealn ą na te zimne, deszczowe grudniowe dni :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Kawa z białą czekoladą 209

Coffee Time! Zapraszam na pyszną kawę z dodatkiem białej czekolady - idealn ą na te zimne, deszczowe grudniowe dni :) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Sernik na zimno z truskawkami na kukrydzianym spodzie czyli trochę latazimą 205

szare dni. Spód 100 g płatków kukurydzianych 2 łyżki wiórek kokosowych 1/2 kostki masła tabliczka gorzkiej czekolady Czekoladę z masłem rozpuszczamy, mieszając od czasu do czasu by się nie przypaliło (można to tak jak ja zrobić w kuchence mikrofalowej). Gorące wylewamy do pokruszonych wcześniej płatków zmieszanych z wiórkami i mieszamy. Masę przekładamy do tortownicy (średnica

Cynamonowe szczęście
Ciasto z kremem i polewą czekoladowo – wiśniową 402

rondelka z grubym dnem przełożyć połamaną czekoladę, masło i śmietanę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż czekolada się roztopi i powstanie gładka masa (można to zrobić na parze; masy nie gotować). 13. Galaretkę wiśniową rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, odstawić do przestygnięcia. Ostygniętą galaretkę, ale trochę ciepłą, wlać do masy czekoladowej i dokładnie wymieszać. Gdy polewa

Mała Cukierenka
Szybkie ciasto z jabłkami i rodzynkami 163

minut. Ciasto studzimy. Przygotowujemy polewę: do garnuszka wkładamy wodę, masło i kakao i zagotowujemy. Następnie dodajemy pokruszoną czekoladę i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając, aż się rozpuści. Polewę lekko studzimy, dodajemy migdały i mieszamy. Ciepłą, ale nie gorącą wylewamy na ciasto

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto marchewkowe 269

duże marchewki 4 całe jajka 260 g mąki pszennej 170 g cukru ok. 150 g roztopionego masła (niegorące) 70 g drobno posiekanych orzechów (dowolne) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju łyżka przyprawy do piernika rozpuszczona tabliczka białej czekolady Wykonanie: Utrzeć marchewki i odsączyć od nich sok. Do odsączonych marchewek dodać pozostałe składniki w dowolnej kolejności

Gorący kąsek