masy i wielkości otrzymanego spodu Polewa: 2 łyżeczki gorzkiego kakao 1/2 łyżeczki miodu 1 i 1/2 łyżeczki gorącej wody Składniki na polewę wymieszać w kubeczku, aż stanie się lejąca i błyszcząca. Schłodzone wyjmujemy z lodówki i kroimy na batoniki. Polewamy czekoladą. Smacznego
Chocolate Muffin BlogPyszne brownie, które smakuje cudownie nie tylko na gorąco. Chociaż jest mnóstwo zwolenników ciepłego, rozpływającego się brownie, to ja wolę wersję mocno schłodzoną. To uczucie, kiedy "wbijam" się w tę mocno czekoladową warstwę jest po prostu obłędne. Składniki: 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 250g masła 275g cukru 40g kakao 90g mąki pszennej 3 jajka polewa 3 łyżki masła(...)łyżki kakao 1 łyżka mleka 100g cukru Do rondelka wrzucamy pokruszoną czekoladę mleczną i gorzką oraz masło, na wolnym ogniu rozpuszczamy czekoladę ciągle mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na gęstą masę, konsystencja niczym mus. Mąkę oraz kakao przesiewamy. Do jajek wlewamy ostudzoną masę czekoladową, mieszamy i powoli dodajemy przesianą mąkę z kakao, dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem
Gotowanie i blogowaniecukrem za pomocą miksera. Margarynę rozpuszczamy w garnku. Do gorącego tłuszczu dodajemy twaróg. Mieszamy. Dodajemy rodzynki i dwa suche budynie. Podgrzewamy tak długo, aż masa zacznie gęstnieć. Układamy warstwami kruche ciasto, sernik, kruche ciasto, sernik, kruche ciasto. Przygotowujemy polewę. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku razem z tłuszczem. Dodajemy tężęjącą galaretkę i śmietanę. Wylewamy
Pobite gary Barbaryoblanych czekoladą, którą zastąpiłem tutaj swoim niezawodnym przepisem na mus czekoladowy. Dekadenckie i ponadczasowe połączenie pomarańczy z czekoladą robi swoje i nadaje ciastu wyjątkowego charakteru. Pomarańcze możecie jednak z powodzeniem zastąpić innymi sezonowymi owocami - truskawki czy maliny będą również jak znalazł. Gorąco polecam na jutrzejszy Dzień Mamy lub na jakąkolwiek inną uroczystość, która wymaga dobrze prezentującego się(...)następnie poukładaj równomiernie cząstki pomarańczy. Wstaw do lodówki na minimum 2h do stężenia. Rada : Biszkopt możesz również nasączyć sokiem pomarańczowym przed wylaniem galaretki. Mus czekoladowy: 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 3 jajka 100 g cukru 100 g masła 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki zimnej wody + 2 łyżki wrzątku szczypta soli Dodatkowo: owoce miechunki peruwiańskiej ( physalis ) do dekoracji
Food Squarekokosowych (ok. 40 g) 70 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 70%) 2 łyżki nasion słonecznika (ok. 20 g) 5 łyżek ksylitolu (cukru brzozowego) (ok. 50 g) 3 łyżki oleju kokosowego (ok. 30 g) 1 jajko rozmiar M 1 łyżka wody 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 0. Jeśli używasz migdałów , zalej je gorącą wodą, odstaw na kilka minut, obierz(...)pyłek. 1. W misce roztarłam łyżką olej z mąkami, sodą i ksylitolem. Dodałam jajko, łyżkę wody, wiórki i nasiona słonecznika. Dokładnie połączyłam rozcierając łyżką. Ciasto jest bardzo kruche. 2. Czekoladę pokroiłam w kosteczkę i wymieszałam delikatnie z resztą. 3. Dłońmi formowałam małe w ciasteczka i od razu układałam na blaszce. 4. Ciasteczka włożyłam do nagrzanego piekarnika i piekłam
Vroblewska-fitlifeszklanki adwokatu 3 łyżeczki cukru 1 budyń waniliowy bez cukru Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady 100ml mleka 3 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych 4 kostki smalcu ½ szklanki oleju 1 surowy ziemniak Sposób przygotowania: 1. Przygotowujemy zaczyn: ciepłe mleko (ale nie gorące!) łączymy z drożdżami, mąką krupczatką oraz cukrem. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 15 minut. Żółtka ucieramy(...)Krem: Mleko podgrzewamy z cukrem. Adwokat łączymy z budyniem w proszku i wlewamy na gotujące mleko. Mieszamy i studzimy pokrywając wierzch folią spożywczą tuż przy kremie (co zapobiegnie wysychaniu). Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z 100ml mleka. 2/3 gotowej, płynnej czekolady dodajemy do kremu i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. Przekładamy do worka cukierniczego i od góry nadziewamy
Kuchnia w czekoladzieocet 10%, MASA BRZOSKWINIOWA brzoskwinie -1 puszka duża budyń śmietankowy -2 opak cukier -2 łyżki sok pomarańczowy -2 szkl WIERZCH CIASTA śmietana 36%-0,5 l śnieżki -2 opak czekolada gorzka starta -3 łyżki PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek Ubić białka z cukrem na sztywno, do ubitej piany dodawać po trochu żółtka,ocet i na końcu mąkę ziemniaczaną(...)soku zlanym z brzoskwiń,wlać na gotujący się sok pomarańczowy,mieszając zagotować. Gorący budyń wylać na biszkopt, ostudzić. WIERZCH CIASTA Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno,dodać śnieżki ubijając jeszcze ok.4 minut. Ubitą śmietanę wyłożyć na ostudzoną masę budyniową,posypać startą na tarce czekoladą. Ciasto schłodzić w lodówce (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusiżółtku miksując dokładnie po każdym dodaniu. Na końcu dodajemy suche składniki oraz startą czekoladę i lekko mieszamy. Dużą formę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Masę rozsmarowujemy cienko na całej formie. Pieczemy około 12-15 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu gorący biszkopt wykładamy na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem papierem do góry. Zdejmujemy delikatnie papier, biszkopt zwijamy wraz(...)dekoracji, resztę rozsmarowujemy całość na biszkopcie zostawiając z jednej strony 2cm wolnego miejsca. Roladę zwijamy w stronę pustego paska, układamy złączeniem do dołu. Wierzch smarujemy pozostałą masą, dekorujemy startą czekoladą i wstawiamy do stężenia do lodówki. SMACZNEGO
Smak mojej kuchniżółtka 30 g kakao 30 g cukru pudru 150 g mąki szczypta soli 4-5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki Ganasz: 250 g śmietanki 30% 250 g czekolady deserowej 70% 50 g miękkiego masła 25 ml alkoholu (np. amaretto, rum) Przygotowanie: Kruche ciasto: Ze składników szybko zagnieść ciasto (jeśli ciasto jest za suche, możemy do niego dodać(...)tartę odstawić do przestygnięcia. Dżem z czarnej porzeczki podgrzać w garnku w celu odparowania. Gorący dżem wylać na tartę. Tartę z dżemem włożyć do lodówki. Ganasz: W garnku zagotować śmietankę, garnek ze śmietanką zdjąć z ognia i wrzucić do niego kawałki czekolady deserowej. Śmietankę z rozpuszczoną czekoladą wymieszać, stopniowo dodawać miękkie masło i alkohol. Na tartę z przestudzonym
Malinowo w kuchnidaktyli Białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem mieszamy delikatnie, potem dodajemy nie gorące masło, dodajemy kakao i pokrojone daktyle. Wylewamy masę na wysmarowaną tortownicę i pieczemy 50 min w 185 st.Ja przybrałam ciasto roztopioną czekoladą i kulkami z arbuza oraz listkami mięty
harrisatrzeciej części twarogu i wymieszać . Dodać trzecią część bitej śmietany, delikatnie wymieszać . Wylać na warstwę z mlecznej czekolady. Na górze ułożyć herbatniki , przykryć folą spożywczą i włożyć na kilka godzin , a najlepiej na noc do lodówki Sernik jest pyszny ! Gorąco polecam i życzę smacznego
Pysznosci Babci Basiłyżki mleka Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści. PRZYGOTOWANIE : Biszkopt należy przekroić na pół i przełożyć go gorącą masą. Ciasto
Kulinarne Fantazje Marioli160ºC na termobieg (bez termoobiegu 10 stopni więcej lub według piekarnika). Zagotuj mleko i rozpuść w nim czekoladę, masło i brązowy cukier. Ubij jajka na puszysto z białym cukrem. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą, solą i kakao. Dodaj gorące mleko cały czas miksując. Napełnij ciastem papierowe papilotki, dodatkowo umieszczone w foremce do muffinów. Piecz babeczki przez
codojedzeniaCoffee Time! Zapraszam na pyszną kawę z dodatkiem białej czekolady - idealn ą na te zimne, deszczowe grudniowe dni :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldCoffee Time! Zapraszam na pyszną kawę z dodatkiem białej czekolady - idealn ą na te zimne, deszczowe grudniowe dni :) Czytaj więcej »
Ana Mari's world