gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:121/258)

Domowe toffifee 152

wlewamy wystudzoną masę. Całość wkładamy do zamrażarki do zastygnięcia. Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z odrobiną syropu klonowego i nakładamy na zastygniętą masę orzechową. UWAGI Toffifee robiłam na dwa sposoby. Pierwszy to ten z syropem klonowym, a drugi z daktylami. Daktyle zalewamy gorącą wodą, aby były miękkie (to ułatwi blendowanie). Po 5 minutach odcedzamy i blendujemy na papkę(...)zamrażarce. Porównanie składu Jak na złość, głównymi składnikami toffifee są rafinowany cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku lub tłuszcz palmowy, a tych dodatków staram się unikać. Domowe słodycze Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Tort delicja pomarańczowa 174

180ºC. Chłodzimy biszkopt . Obydwie galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i studzimy do momentu ,aż zacznie tężeć. Nie możemy wlać jej płynnej. Gdy lekko stężeje wlewamy ja na biszkopt. Układamy pomarańcze pokrojone w kawałeczki. Ciasto umieszczamy w lodówce i czekamy, aż galaretka całkowicie zastygnie. Teraz zajmujemy się czekoladą. Rozpuszczamy ją i mieszamy ze smietanką. Najlepiej rozpuścić czekoladę

Z Kuchni Do Kuchni
Babka różana z konfiturą malinową i polewą czekoladową 179

wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa: 7. Do rondelka z nieprzywierającym dnem przełożyć połamaną czekoladę, dodać olej kokosowy i odrobinę różowego barwnika. Następnie podgrzewać mieszając, aż składniki się roztopią. Zdjąć z ognia i dodać 3-4 łyżki gorącej wody, mieszać, aż barwnik zaczynie się rozpuszczać i powstanie jednolita masa. Jeśli masa się zwarzy dodajemy jeszcze gorącej

Mała Cukierenka
Potrójnie orzechowy piernik! 100

jest wiele: kremowe, o obniżonej zawartości tłuszczu, a także zawierające kawałki orzechów, również w połączeniu z gorzką czekoladą. Do przygotowania piernika użyłam masła kremowego, które dzięki delikatnej konsystencji doskonale połączyło się z pozostałymi składnikami. Osobiście uwielbiam je jeść rozsmarowane na gorącym toście. Świetnie smakuje również bezpośrednio ze słoika, a także... jako dodatek do wytrawnych dań, w szczególności makaronu

Poranek na słodko
Sernik gotowany 251

Dodatkowo 200 g herbatników posypka czekoladowa Polewa  100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany

O kuchni z uczuciem
Domowe latte 125

ubić ręcznie rózgą lub specjalnym ubijaczem, a następnie przelać do wysokiej szklanki razem z powstałą pianą. Wciąż gorącą kawę wlewać powoli do mleka łyżka po łyżce. Im wolniej i mniejszy strumień tym wyraźniejsze będą warstwy w latte. Całość można posypać czekoladą lub kakao. marcelina

Czerwony Gupik
sernik na zimno z biszkoptami, drażami, morelami, galaretką... 172

tortownica 24 cm- na dno wyłożyć biszkopty, masę sernikową i wygładzić do masy powciskać draże orzechowe w czekoladzie, lyżką wygładzić wierzch sernika na wierzchu poukładać plasterki moreli i schować do lodówki na 1 godzinę galaretkę agrestową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wystudzić, zimną wlać na morele i schować do lodówki do stężenia galaretki sernik jest smaczny

W Mojej Kuchni Lubię
Kokoski 198

Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Zimne ciasto kroimy na małe kawałeczki i obtaczamy w gorącej polewie i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane kokoski wkładamy do lodówki. Polewa: 2 margaryny 1 szklanka słodkiej śmietany 10 łyżek kakao trochę twardej czekolady Dodatkowo: pół kg wiórków kokosowych Smacznego

Salonik smaków
Torcik cappuccino 327

roztopionej w kąpieli wodnej 125 g miękkiego masła Sposób wykonania ciasta: Masło dokładnie utrzeć na puszystą masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić i dodać do utartego masła cały czas miksując do połączenia się składników. Kawę rozpuścić w jednej łyżce gorącej wody i także przestudzić, dodać do masy cały czas miksując. Nie przerywając miksowania dodać cukier a następnie stopniowo

Na słodko lub wytrawnie
na markizach sernik z mandarynkami w galaretce... 136

masy jajecznej dodać twaróg na sernik, budynie, olej i dobrze mikserem utrzeć dodać ubitą pianę i posiekaną czekoladę, delikatnie wymieszać łyżką ciasto wlać do blaszki na markizy i piec w 200C około 40 minut 2 galaretki razem rozpuścić w 800ml gorącej wody na wystudzony sernik poukładać cząstki mandarynek i zalać tężejącą galaretką od razu posypać na galaretkę posypkę czekoladową

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO 3-BIT, BEZ PIECZENIA, NA CIASTKACH PEŁNOZIARNISTYCH 165

przepadają za pieczeniem, ale uwielbiają słodkości. Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach 3-bit. Dodam jeszcze tylko, że przygotowuje się je błyskawicznie, mimo wersji z domowym budyniem. Zalanie ciastek gorącym budyniem sprawia, że szybko miękną tak, że nie trzeba nawet czekać przepisowych 12 godzin na nałożenie kremówki, wystarczy dobrze schłodzić i można kończyć ciasto. Choć oczywiście najlepiej smakuje dopiero(...)ok.1 minuty. Następnie zdjęłam garnek z palnika i gorącym budyniem zalałam herbatniki na blaszce. Masę równo rozsmarowałam, wyłożyłam ostatnią, trzecią warstwę herbatników, docisnęłam i odstawiłam do schłodzenia. Po kilku godzinach (w przepisie było, że po 12h) na ciasto wyłożyłam ostatnią warstwę, czyli ubitą śmietanę, rozsmarowałam równo (zrobiłam wzorek), starłam czekoladę i odstawiłam do lodówki. Smacznego

Smaczne Zdrowe
CIASTO CZEKOLADOWE Z CUKINIĄ 163

wszystkim łasuchom polecam zrobić polewę z mlecznej czekolady, a nie jak jest w oryginale z gorzkiej - chociaż dla mnie właśnie ta z gorzkiej jest dla mnie przysłowiową wisienką na torcie :)) Oczywiście przepis można dowolnie modyfikować. Wzbogacić np. o odrobinę przyprawy do pierników  lub np. dodać posiekane bakalie ...   Polecam gorąco ten szybki i prosty przepis. Składniki(...)cynamonu 3/4 szklanki cukru 1 jajko 85 g roztopionej margaryny 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej aromat migdałowy 2 szklanki drobno startej cukinii Polewa czyli tzw. ganache (połączenie śmietanki 30% i czekolady) 80 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% Wykonanie:  Cukinię ścieramy na tarce, na drobnych oczkach. Odciskamy. Ja dodatkowo jeszcze ją zblendowałam, otrzymując w ten sposób zupełnie gładką

Walijskie Pichcenie
KAWA BROWNIE Z BITĄ ŚMIETANĄ I WIŚNIAMI NA GORĄCO 145

obłędną w smaku Kawę Brownie z bitą śmietaną i wiśniami na gorąco. Smakuje genialnie i jest świetnym pomysłem na deser w te zimne dni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * kawa zbożowa INKA – 2 łyżeczki * czekoladowe herbatniki – 3 szt * masa krówkowa / kajmakowa – 3 łyżki * gorzka czekolada – ok. 10 kostek * kakao – 1 łyżeczka * mleko

Ostra na Słodko
gruszki w soku z winogron na ciastkach zbożowych z bitą galaretkową śmietaną... 125

szklanki woda, 1 kg gruszki szarki, 1 łyżka cukier, 1 opakowanie żelatyna na litr, 12 sztuk ciastka zbożowe, 250 ml śmietana kremówka, 1 opakowanie galaretka wiśniowa, - ile potrzeba czekolada mielona umyte winogrona zalać 2 szklankami wody, pod przykryciem gotować na mniejszym ogniu z 40-60 minut co jakiś czas mieszając przez drobne sito plastikowe do miski przetrzeć łyżką ugotowane winogrona(...)galaretki gruszkowej i będą jak upieczony spód galaretkę wsypać do szklanki i wlać pół szklanki gorącej wody i szybko wymieszać do rozpuszczenia galaretki śmietanę schłodzoną 30% ubić na sztywno, pod koniec ubijania wlać galaretkę ostudzoną bitą śmietanę rozprowadzić po cieście i posypać zmieloną czekoladą schować do lodówki na kilka godzin ciasto po prostu "niebo w gębie"....polecam......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto czekoladowe 310

rozpuści. Zmniejszyć płomień na minimalny i dodać posiekaną czekoladę. Znów mieszając – doprowadzić do jej rozpuszczenia. Następnie mieszankę należy zdjąć z ognia, wsypać kakao – wymieszać trzepaczką, aby dokładnie się rozpuściło i powstała jednolita masa. Dodać aromat waniliowy, zamieszać i odstawić do wystygnięcia (nie musi być zimne, ale nie może być gorące, bo żółtka się zetną) Następnie dodać kolejno żółtka(...)niego gorącą wodę do wysokości około 1,5 – 2 cm. Piec w kąpieli wodnej około 35 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Włożona w środek ciasta wykałaczka powinna być lekko oblepiona ciastem (nie czekać do suchości patyczka, bo ciasto starci swoja delikatną, musową konsystencję). Polewa: w rondelku zagotować śmietanę, wmieszać miód i dodać czekoladę. Wszystko razem mieszać

Fabryka pomysłów