Galaretkę rozpuszczam w 350 ml gorącej wody. Truskawki gotuję z dodatkiem wody różanej do momentu aż całkowicie się rozpadną. Jeśli jest taka konieczność możemy zmiksować truskawki blenderem. Łączymy puree truskawkowe z galaretką i odstawiamy do wystygnięcia (można wstawić do lodówki). Gdy galaretka będzie już zimna dodajemy do niej jogurt i mieszamy. Spód brownie Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli
Mango Papajaczekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietanką, ostudzić - do miski przełożyć purée z dyni (można użyć gotowego, gładkiego purée lub tak jak ja, upieczoną dynię rozgnieść widelcem), dodać ostudzoną czekoladę, jajka, cukier, skórkę z pomarańczy, ekstrakt waniliowy oraz przesianą mąkę ziemniaczaną, składniki wymieszać - masę czekoladowo-dyniową przełożyć na podpieczony spód z ciasta kruchego, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego(...)żeby całość była gorąca, zdjąć z palnika - do gorącej polewy wsypać żelatynę, szybko i energicznie wymieszać, pozostawić do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia (można wstawić do lodówki, sprawdzając co jakiś czas i pamiętając, że w zimnym miejscu polewa może szybko zastygnąć) - gęstniejącą polewę rozsmarować cienko na wierzchu przestudzonej tarty, posypać posiekaną gorzką czekoladą - całość schłodzić do zastygnięcia
Smakołyki Berenikiśmietanex Gellwe 1 cukier waniliowy Gellwe 2 łyżki utartej mlecznej czekolady 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i stopniowo po jednym żółtku. Na koniec dosypujemy przesianą mąkę z proszkiem. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. studzimy. 2. Obie galaretki rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Zostawiamy do wystygnięcia. Tężejącą galaretkę z owoców leśnych łączmy ze śmietaną(...)schłodzone już ciasto. Jest uniwersalna i bardzo przydatna w kuchni. Dzięki niej ciasto lub krem zostanie w całości wykorzystane a naczynie łatwiejsze do mycia. 6. Wierzch posypujemy utarta czekoladą. Ciasto ponownie wstawiamy do lodówki. Smacznego życzy Kategoria: Ciasta , Przepisy Tagged: akcesoria kuchenne , biszkopt , bita śmietana , czekolada , galaretka , Gellwe , jagody , na zimno , owoce , Tarka i Miarka , śmietanex
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyDodatkowo: do ozdoby bratki (wierzch można też posypać startą czekoladą) 1. Budynie razem z 2 łyżkami cukru rozmieszać w 1 szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować i dodać rozmieszane budynie, znów zagotować, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia i dodać dwie galaretki w proszku, mieszać, aż galaretki się rozpuszczą. Gorącą masę nakryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia(...)biszkopty w tortownicy. Na wierzchu poukładać owoce, na owoce wyłożyć pozostały krem, wyrównać. Blaszkę wstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Wierzch: 7 Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić 1 szklance gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 8. Blaszkę z ciastem wyjąć z lodówki i na wierzchu poukładać biszkopty maczane w ponczu. 9. Skondensowane mleko ucierać mikserem na najwyższych obrotach przez
Mała Cukierenkacukru pudru czekolada lub kakao do posypania WYKONANIE : Blachę o wymiarach 25/40 cm wykładamy folią aluminiową lub spożywczą po same brzegi. Wykładamy jedną warstwę herbatników. Jeśli trzeba docinamy. GOTUJEMY BUDYŃ : Trzy szklanki mleka gotujemy razem z cukrami i masłem. W szklance pozostałego dokładnie mieszamy jajka, budynie oraz mąkę do czasu usunięcia grudek. Wlewamy najpierw trochę gorącego mleka(...)naczyniu z gorącą wodą. Następnie ciastka smarujemy i wykładamy kolejną warstwę ciastek. Odstawiamy w chłodne miejsce, żeby budyń wystygł. UBIJAMY ŚMIETANĘ : Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody, gdy napęcznieje rozpuszczamy w mikrofalówce. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek. Miksujemy przez chwilę. Następnie dolewamy żelatynę. Śmietanę rozprowadzamy na cieście i obsypujemy kakao lub startą czekoladę. Wstawiamy
Pani na deserkilograma truskawek 2 łyżki cukru 1 galaretka truskawkowe Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Dodatkowo: 8-9 opakowań herbatników tabliczka gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Oczyszczone i umyte truskawki przekładamy do rondla ,zasypujemy cukrem i podgrzewamy na małym ogniu . Miksujemy za pomocą blendera , truskawki gotujemy do momentu zagotowania ,zdejmujemy z ognia. Wsypujemy suchą(...)gotujemy budyń.Dno formy (25x40) wykładamy herbatnikami,wylewamy gorący budyń,układamy kolejna warstwę herbatników i pozostawiamy do ostygnięcia . Wylewamy tężejący mus truskawkowy i układamy kolejną warstwę herbatników.Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Wykładamy na herbatniki i posypujemy startą czekoladą.Wstawiamy do lodówki
Bajeczna Kuchniałyżki kakao Masa śmietanowa: 1. 1 litr śmietany kremówki 30% 2. 1 łyżka cukru pudru 3. 3 łyżki żelatyny 4. 1/2 szklanki wody Polewa czekoladowa: 1. 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2. 1/4 szklanki mleka Dodatkowo: 1. Mały słoik dżemu porzeczkowego 2. Margaryna do wysmarowania formy 3. Bułka tarta do wysypania formy 4. Opakowanie bitej śmietany PRZYGOTOWANIE: Biszkopt: 1. Oddzielamy żółtka(...)blaty. Masa śmietanowa: 1. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Zimną kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru, dodajemy przestudzoną żelatynę i ubijamy na sztywno. 3. Jedną część biszkoptu smarujemy dżemem, nakładamy masę śmietanową i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Polewa: 1. Czekoladę rozpuszczamy w mleku cały czas mieszając. 2. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową
Tradycyjna KuchniaOwocowy deser, idealny na gorące dni – orzeźwiający i dodający energii. Stworzenie przepisu nie było łatwe, ale udało się! Tartaletki są wegańskie, bez cukru, bez laktozy, bezglutenowe, bez pieczenia – spód to roztopiona czekolada i płatki kukurydziane, a mimo to smakują wyśmienicie. Owoce, którymi ozdabiamy babeczki możesz dowolnie zmieniać – wybierz te, które najbardziej lubisz Zapraszam do obejrzenia
Via GustoKRESTO Przygotowanie : Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło. Gorący krem nakładać do słoika, zakręcić, odstawić do wystudzenia, wstawić do lodówki na całą noc. Podawać do pieczywa
Kuchnia Danusiwyjąć, ostudzić. Krem kokosowy Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez 3 minuty podgotować, uważać, aby nam się nie przypaliło. Gorący krem nakładać do słoika, zakręcić, odstawić do wystudzenia, wstawić do lodówki na całą noc. Orzeszki nadziać
Kuchnia Danusiogniu gotujemy do uzyskania karmelowej konsystencji. Solimy. W jednym naczyniu roztapiamy czekoladę gorzką, w innym czekoladę białą ( w kąpieli wodnej ). Do każdej dodajemy po 3 pełne ( czubate ) łyżki serka mascarpone, miksujemy. Na dno szklanki wykładamy masę ciemną, potem jasną. Kawę rozpuszczamy w gorącym mleku ( drobinę słodzimy jeśli chcemy ) i zalewamy czekoladowe masy. Na górę układamy gałkę lodów i polewamy
Ostra na SłodkoCiasta najlepiej upiec ok. 7 dni przed świętami. Przełożyć, zawiną w folię spożywczą, obciążyć. Polać czekoladą 1-2 dni przed świętami. składniki na polewę: 130 g masła lub margaryny 3 łyżki kakao, kopiate 5 łyżek cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody, gorącej 5 łyżek kwaśnej śmietany wykonanie: Masło, kakao oraz cukier umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do połączenia
Domowy Smak Jedzeniasito. Do żelatyny dodać sok pomarańczowy i podgrzać, by żelatyna się rozpuściła. Cały czas mieszając, gorącą żelatynę dodać do zmiksowanych truskawek. Przygotowane truskawki rozlać po równo do pucharków na stężony mus truskawkowy. Odstawić do lodówki, by galaretka się zastygła. Mus z białej czekolady: 150 g białej czekolady; 250 ml śmietany 30%; Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i schłodzić
In my kitchenciasteczkowy spód, wyrównać. Formę z sernikiem ustawić w piekarniku na kratce. Do naczynia poniżej wlać gorącą wodę. Piec w 180°C przez 10 minut, następnie obniżyć temperaturę do 160°C i piec jeszcze 50 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Zimny sernik polać czekoladą. Można podawać od razu po ostudzeniu, ale schłodzenie w lodówce też dobrze mu zrobi. Polewa czekoladowa
Pełny talerzmiędzyczasie przygotowujemy masę czekoladową. Trzy całe jaja ucieramy z cukrem do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozpuszczamy czekolady w kąpieli wodnej (w przepisie z brownie wytłumaczyłyśmy na czym ona polega) i dodajemy do nich masło (100g) na wyłączonym już ogniu - rozpuszczamy.Tak uzyskaną masę (ciągle gorącą) ciurkiem wlewamy do jajek z cukrem. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika, układamy na nim maliny
WeAreCrazy