gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:131/258)

ciasteczka misie 99

Wywołały na jej twarzy taki uśmiech, że naprawdę warto było je zrobić. Kilka zjadła jeszcze gorących zanim zdążyłyśmy namalować im buźki. Składniki: 200 g mąki 100 g masła 75 g cukru pudru małe jajko szczypta soli łyżka kakao łyżeczka mleka dodatkowo: lukier rozpuszczona czekolada Mąke z masłem posiekać, dodać cukier puder, jajko i sól. Zagnieść szybko gładkie ciasto

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
DOMOWA BIAŁA CZEKOLADA 3011

minutach powinna już być bardzo gęsta. Im dłużej będziemy masę podgrzewać, tym nasza czekolada będzie później bardziej krucha. Nie zostawiajmy masy zbyt długo bez mieszania, gdyż gotując się lekko bulgocze, i może się przypalić. Blachę smarujemy masłem i wylewamy na nią gorącą, gęstą masę czekoladową. Wystawiamy w chłodne miejsce, aby dobrze zastygła. Następnie kroimy ostrym nożem (jeśli będą trudności

Walijskie Pichcenie
Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym 162

wystygnięcia. Zabieramy się za przygotowanie musu: Jajka sparzamy we wrzątku. Żółtka, śmietanę, połowę cukru, czekoladę podzieloną na kostki i masło umieszczamy w rondelku i podgrzewamy, mieszając od czasu do czas przez kilka minut. Zdejmujemy z palnika i dodajemy rozpuszczoną w 1/4 szklanki gorącej wody żelatynę. Mieszamy dokładnie. Białka wlewamy do miski i ubijamy mikserem, po chwili wsypujemy cukier

e-PrzepisyKulinarne
TRUSKAWKOWO - MIĘTOWA CHMURKA PRZYJEMNOŚCI Z GALARETKĄ! 167

się w ustach czekolada z nadzieniem miętowym, która orzeźwia i chłodzi! ROZPOCZNIJ OWOCOWY SEZON! SKŁADNIKI: -galaretka truskawkowa Winiary - 200 g truskawek - 150 ml śmietany 18% - 150 ml jogurtu greckiego - czekolada z nadzieniem miętowym - 2 łyżki syropu miętowego lub syropu mohito  - 2 łyżki żelatyny WYKONANIE: - galaretkę przygotuj według instrukcji na opakowaniu, wlej do naczynia, wstaw do lodówki, jak będzie gotowa(...)żelatyny z 3 łyżkami gorącej wody - dodaj do masy i energicznie wymieszaj, poczekaj 4 minuty masa zacznie już powoli gęstnieć i tężeć - kokilki lub obręcze kucharskie, wyłóż folią spożywczą (możesz też użyć np. filiżanek), wlej masę i wstaw na 1 godzinę do lodówki - szybkim ruchem wyjmij śmietanowca z foremki na talerzyk - na tarce zetrzyj czekoladę, udekoruj deser - podaj gościom

SMYKWKUCHNI
Ciasto z kremem straciatella i truskawkami 448

galaretki truskawkowe 900 ml wody 400 g świeżych truskawek Krem straciatella 500 ml kremówki 1,5 łyżki cukru pudru 1/3 szkl wody 3 łyżeczki żelatyny Ale- raj 100 g czekolady mlecznej Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao  dżem truskawkowy Przygotowanie: Biszkopt:   Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą(...)biszkopt przekroić wzdłuż. Warstwa z galaretką: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odłożyć w zimne miejsce. Truskawki umyć, obrać z szypułek i duże przekroić na pół. Krem straciatella: Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Wlać rozpuszczoną letnią żelatynę i zmiksować. Wsypać rozdrobnioną w blenderze lub starta na tarce czekoladę i wymieszać. Polewa: Margarynę rozpuścić (nie gotować). Zdjąć

Ala piecze i gotuje
Sernik latte macchiato bez pieczenia 72821

przygotowuje się przez powolne dolanie espresso do gorącego, spienionego mleka, tworząc trzy warstwy: mleko, kawę i mleczną piankę. Latte macchiato podawane jest zazwyczaj w przezroczystej szklance, w której ładnie wyeksponowane są wspomniane warstwy napoju. Dla wielbicieli słodkiej kawy, napój można dosłodzić do smaku, a pianę udekorować kakao, cynamonem lub startą czekoladą. Sernik przypomina latte macchiato wyglądem i smakiem. Składa(...)latte macchiato bez pieczenia Składniki: spód 12 sztuk okrągłych biszkoptów (lub 60g innych biszkoptów) 40g masła 2 łyżeczki naparu z kawy napar kawowy 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki gorącej wody masa serowa 550g gęstego twarogu z wiaderka lub twarogu trzykrotnie zmielonego 250g śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody

Smakołyki Bereniki
Rolada biszkoptowa z masą truskawkową i czekoladową polewą. 141

font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 450 g truskawek (dałam mrożone)   150 ml serka mascarpone   2 łyżki żelatyny   1/4 szklanki cukru pudru  mleczna czekolada    Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy powoli cukier. Gdy piana jest już sztywna dokładamy po jednym żółtku dalej ubijając do połączenia składników. Następnie dodajemy(...)serkiem mascarpone miksujemy na gładki mus. Żelatynę rozpuszczamy w ok. 1/4 szklanki gorącej wody i dodajemy do masy, wsypujemy cukier i wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy na chwilę do lodówki by masa lekko zgęstniała. Biszkopt rozwijamy i rozsmarowujemy na nim masę, a następnie znów zwijamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią wierzch rolady. Ciasto odstawiamy do lodówki

Symfonia smakowa
Ptasie Mleczko Na Mleczku Kokosowym 280

łyżki ciemnego kakao. Lub na prawie tradycyjną polewę: 400 gr czekolady deserowej/gorzkiej 4 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka lub oleju kokosowego 1. Mleko przekładamy z puszek do garnka, dodajemy cukier bądź słodzik i doprowadzamy je do wrzenia. 2. Żelatynę wsypujemy do miseczki i zalewamy kilkoma łyżkami bardzo gorącego mleka, mieszamy do rozpuszczenia i wlewamy do garnka i mieszamy, następnie(...)gdyż polewa na tym etapie jest dość rzadka. Następnie kroimy ptasie na małe prostokąciki, rozstawiamy je tak aby żadne nie stykało się z sobą i każdy albo zanurzamy w czekoladzie albo smarujemy czekoladą. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Polewa z gorzką czekoladą: 6. Czekoladę łamiemy na małe kawałeczki, dodajemy olej kokosowy bądź mleko bądź śmietankę i rozpuszczamy całość albo

Gotowanie...to proste !
Ciasto Snickers 189

sztuk cukier, 250g prince polo, 2 sztuki orzechy włoskie mielone, 100g orzechy włoskie siekane, 100g masa krówkowa, 1 puszka margaryna, 250g mleko, 200ml kaszka manna błyskawiczna, 4 łyżki czekolada gorzka, 100g Przygotowanie Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy po trochu cukier. Wafelki scieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do piany wraz z orzechami. Delikatnie mieszamy. Wylewamy(...)odrywamy papier z gorącego ciasta, inaczej się przyklei. Studzimy. W rondlu zagotowujemy mleko, wsypujemy kaszkę i gotujemy około 2 minut, pozostawiamy do wystudzenia. Miękką margarynę miksujemy na puch, dodajemy po łyżce masy krówkowej i kaszki manny, aż do wykończenia składników. Masę wykładamy na przygotowany wcześniej biszkopt, wyrównujemy, przykrywamy orzechowym blatem. Dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Odstawiamy na kilka

Gotowanie moimi oczami
Churrosy – hiszpańskie pączki 130

masła 3 jajka szczypta soli + olej do smażenia, czekolada do rozpuszczenia jako polewa Gotujemy wodę z masłem. Kiedy masło całkiem się rozpuści i pojawią się pierwsze bąbelki dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Powinna wyjść z tego dość duża „kluska”. Odstawiamy ciasto do przestudzenia. Kiedy nie jest już gorące – nie musi być zimne, ale nie może(...)garnka. Pieczemy na małym ogniu aż zrobią się rumiane. Gotowe churrosy przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar oleju. Podajemy jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem lub z rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciasto Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie (Makowiec z Jabłkami) 315

cukru (lub mniej) 2 krople aromatu migdałowego garść rodzynek (opcjonalnie) Warstwa j abłkow a : ok. 1 kg jabłek (po obraniu i wydrążeniu) 1/2 łyżeczki cynamonu cukier Polewa Czekoladowa: 75 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) 75 ml śmietanki kremówki łyżeczka wódki ok. 100 g wió rków kokosowych     Ciasto Makowo-Jabłkowe na Biszkopcie (Makowiec z Jabłkami) - Sposób(...)ognia powoli doda jemy mak. Got ujem y do momentu zgęstnienia i nadal gorącą masę od razu wykładamy na dolny biszkopt. O d kładamy do przestudzenia . Na mak wykładamy jabłka i przykrywamy górn ą częścią biszkoptu . Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy , a następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę oraz wódkę. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Strużkami

Słodka Strona
Ciasto czekoladowe z kremem 251

sporej ilości czekolady wcale nie jest zbyt słodkie. Spróbujcie sami a na pewno je pokochacie. Składniki na ciasto czekoladowe: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 2 szklanki cukru 3/4 szklanki kakao 1,5 łyżeczki sody 2 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego ( w temp. pokojowej) 110 g roztopionego masła 2 łyżki ekstraktu z wanilii 1 szklanka gorącej kawy ( 2 łyżeczki(...)formy ( 40x25) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 50 minut w temperaturze 170 st. C. Odstawiamy do wystudzenia Masa czekoladowa: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 250 ml. śmietany kremówki Śmietanę wlewamy do garnka, czekoladę łamiemy i wrzucamy do śmietany. Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając do czasu aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do lodówki

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto Kubuś bez pieczenia 817

starta biała i gorzka czekolada do posypania biszkopty do wyłożenia formy Dno blaszki o wymiarach 35x25 wyłożyć biszkoptami i odstawić. Ugotować budyń na soku. Odlać szklankę soku i wymieszać w niej proszek budyniowy. Pozostały sok zagotować z dodatkiem cukru. Gdy sok się zagotuje wlać rozmącone budynie, energicznie mieszać aby nie zrobiły się grudki. Do gorącego budyniu wsypać jedną galaretkę(...)Drugą galaretke rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. Następnie dodać wystudzoną tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na delicje. Wierzch ładnie wyrównać i posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby ciasto dobrze stężało

Monia miesza i gotuje
Ciasto Jamajka 405

rozcieńczonego syropu lub soku wiśniowy,, dodatkowo: 4-5 bananów, 1 galaretka cytrynowa, 1 galaretka pomarańczowa, do posmarowania bananów sok z cytryny lub syrop z pigwy, do dekoracji starta gorzka czekolada.   Przygotowanie:  Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy cukier i pojedynczo żółtka. Następnie dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na samym(...)gorącej wody i odstawiamy (jak ostygnie to wkładamy do lodówki).  Gdy biszkopt ostygnie, przecinamy go na pół. Jedną część wkładamy do blaszki, w której go piekliśmy i polewamy połową rozcieńczonego syropu (1:2) lub soku wiśniowego.   Ubijamy schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywną pianę. Dodajemy posiekaną drobno gorzką czekoladę i mieszamy. Połowę

Aga w kuchni
Rolada czekoladowa z nadzieniem z serka mascarpone i malinami 145

ubijać, aż cukier się całkowicie rozpuści. Dodać żółtka i delikatnie zamieszać. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę wraz z kakao i proszkiem do pieczenia, na końcu wsypać startą gorzką czekoladę. Wszystko delikatnie wymieszać. Płaską formę o wymiarach 28x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wylać do formy i delikatnie wyrównać. Ciasto piec około 12-15 minut w temperaturze(...)zerwać papier a gorącą roladę zwinąć w rulon razem ze ściereczką. Ciasto zwijamy wzdłuż dłuższego boku. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone; 50 ml śmietany 18%; 2 łyżki cukru pudru; Wykonanie: Składniki dokładnie zmiksować. Ja przygotowałam ten krem z podwójnej ilości składników. Składniki na polewę: 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady; 30 g masła

In my kitchen