masła 2 opakowania kiślu cytrynowego 1 galaretka cytrynowa Masa o smaku leśnych owoców: dżem o smaku owoców leśnych 2 galaretki o smaku owoców leśnych 2 jogurty naturalne Polewa: tabliczka czekolady (deserowa lub gorzka) 2 łyżki wiórków kokosowych Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i wciąż ubijamy mikserem do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żółtka i znów ubijamy. Dokładamy mąkę(...)szklankach wody. Do gorącego kisielu wsypujemy galaretkę i dodajemy masło. Wszystko mieszamy, studzimy a następnie wykładamy na ciemny biszkopt i wsadzamy do lodówki. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody i studzimy. Gdy zaczną tężeć dodajemy jogurty oraz dżem i dokładnie mieszamy. Wykładamy na masę cytrynową, przykrywamy białym ciastem. Przygotowujemy w kąpieli wodnej polewę z czekolady i wiórek kokosowych. Wylewamy
Symfonia smakowaczekolada (do zrobienia źrenic)- ja najpierw użyłam roztopionej kostki czekolady (ewentualnie dwóch), a za drugim razem różowych serduszek cukrowych Lukier: 1 łyżka soku z cytryny cukier puder (tyle ile przyjmie, by był gęsty) Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozkruszamy i wraz z 1 łyżeczką cukru, 100ml ciepłego mleka (ale nie gorącego) oraz z 1 łyżka mąki pozostawiamy do wyrośnięcia. Masło(...)minut (aż do zrumienienia). Z podanych składników przygotowujemy lukier i delikatnie nakładamy na przestudzone bułeczki po dosłownie jednej kropelce. Źrenice przygotowujemy wg autorki z ciemnej posypki lub z roztopionej czekolady. Bułeczki najlepiej smakują jeszcze w tym samym dniu, nie oszukujmy się- drożdżowe ciasta bez dodatku spulchniaczy na drugi dzień nie są już tak mięciutkie i puszyste
Kuchnia w czekoladzieidealne ptysiowe ciasto - winno być chrupkie i jednocześnie rozpływać się w ustach, delikatny krem - nietłusty, o aksamitnej konsystencji, najlepiej budyniowy, choć inne również wchodziły w grę oraz polewa - najlepiej czekolada lub kajmak. Sądzę, że przez trzy lata szkoły zdążyliśmy zwiedzić większość słodkich witryn Wrocławia, a faworytów mieliśmy przez ten czas kilka, trudno się było zdecydować! :) Te eklery są tylko namiastką(...)uzyskania gładkiej pasty. Pastę wlać jednym ruchem do gorącego mleka. Dokładnie wymieszać (ja to robię trzepaczką) i wstawić na palnik. Gotować na małym ogniu aż krem zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wlać chlust likieru i wymieszać. Krem przykryć folią spożywczą i odstawić do wystudzenia. Dodatkowo: 80 g gorzkiej czekolady Krem nakładać na spody eklerków za pomocą szprycy lub rękawa
Food Squaremasy orzechowej) 2 jajka 2 opakowania cukru waniliowego 200 g zmielonych orzechów laskowych 200 g posiekanych orzechów laskowych 4 łyżki drzemy z brzoskwini 150 g ciemnej czekolady Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Przygotowanie: Przesiewamy mąkę i dodajemy 130 g masła, 130 g cukru, proszek do pieczenia i dwa jajka. Całość wyrabiamy na gładką masę. Zawijamy ciasto w folię spożywczą(...)Jeszcze ciepłe ciasto, ale nie gorące, kroimy najpierw w kostkę, a potem w trójkąty. Najlepiej sprawdza się kostka wielkości ok 7-10 cm, wtedy są one dość małe, a nie rozwalają się, bo musimy pamiętać, że te ciasteczka są bardzo kruche. Gdy już zupełnie ostygną, roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę i maczamy dwa rogi naszych ciasteczek w czekoladzie
KasiaiKrzysiu.plCzekoladę siekamy na drobne kawałeczki, mąkę, budynie i proszek do pieczenia przesiewamy. Dodajemy do białek i miksujemy tylko do połączenia składników. Masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy przez 35 minut w 160*C. Po upieczeniu studzimy i kroimy na dwa blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Masa z galaretką: Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej(...)pierwszy biszkopt. Na niego wylewamy delikatnie stężałą masę galaretkową z malinami i granatem. Następnie wykładamy większą połowę masy chałwowej, przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Wierzch posypujemy startą czekoladą
VioletoweKucharzenieszklanki wody i zagotowałam. Kiedy masa zrobiła się bardzo gęsta dodałam czekoladę, całość wymieszałam aż budyń nabrał czekoladowego koloru. Następnie dodałam łyżeczkę miodu i całość zblendowałam na gładką masę. Sos truskawkowy przygotowałam na bazie mrożonych truskawek. Wyjęłam je troszkę wcześniej z zamrażalnika ( można dodać odrobinę gorącej wody). Dodałam do nich odrobinę miodu i również zbeldnowałam na gładką masę
Health-Fit-Lifecienką warstwą odłożonego kremu śmietankowego, wyrównując krem z blatami. Boki obsypać startą czekoladą. Wierzch tortu oblać gęstniejącą polewą kakaową. Całość schłodzić. PRZYGOTOWANIE POLEWY KAKAOWEJ Z ŻELATYNĄ: 4 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny 60 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki kakao Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty
Calzonella.comskładników garnek ochłodzić w zimnej wodzie, w przeciwnym razie karmel zostawiony w gorącym garnku może się przypalić. Wystudzoną masę nałożyć na dno babeczek, na to ułożyć plasterki banana. Ubić śmietanę z fixem i cukrem. Bitą śmietanę nałożyć na babeczki, gdy będą całkowicie wystudzone. Udekorować według uznania czekoladą, kakao, plasterkami banana
Wrzosowa Polanaroladę i owijamy ręcznikiem, pozostawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Jogurt (u mnie kilka różnych: truskawkowy, brzoskwiniowy i wiśniowy z kawałkami owoców) miksujemy, nie przerywając dolewamy ciepła żelatynę. Wykładamy krem równomiernie na biszkopt, zwijamy w roladę. Chłodzimy. Dekorujemy cukrem pudrem lub płynną czekoladą
Gotowanie moimi oczamirozpuść czekoladę. Każdą kule nabij na kolorową słomkę i maczaj w czekoladzie. Na sam koniec każdego cake popsa obsyp obficie posypką DECORADA delecta KARMEL. Gotowe! Cake popsy najlepiej się prezentują w wysokich szklankach. Są bardzo aromatyczne i przepyszne. Trudno się od nich oderwać hehehehe! Bardzo gorąco Wam polecam ten przepis! Przepis zgłaszam do konkursu na DURSZLAK.PL orgaznizowany przez
SMYKWKUCHNIotrzymaną mieszanką. Do środka wkładamy 5 g gorzkiej czekolady i posypujemy całość migdałami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minu t. Redukujemy zmieszany z cukrem sok z pomarańczy. Dodajemy do soku serek mascarpone i drobno pokrojone skórki pomarańczy. Podajemy babeczkę na gorąco z naszym pomarańczowym kremem
SzczyptaSmaQbrzucha, wiem, przetestowałam ;) tak więc pożerać, ale najwcześniej lekko ciepłe, NIE gorące! ;) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Czary-gary w kuchni - Babka dyniowa Moje Małe Czarowanie - Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna
Grunt to przepis!zwinąć razem ze ściereczką w rulon. Żelatyną rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić blenderem razem z serem owocami (trochę jeżyn zostawić na przybranie) i cukrem Dodać przestudzoną żelatynę. Masę rozsmarować na wystudzonym cieście. Zrolować , wstawić do lodówki do schłodzenia. Na koniec udekorować rozpuszczoną czekoladą i owocami
Gotowanie jest łatwedania w nowym pojemniczku, mam nadzieję, że i Wam się spodoba ;) Gorąco zapraszam i oczywiście polecam domowe drugie śniadania;) W skład dzisiejszego zestawu wchodzą: Śniadanie - papryka faszerowana serkiem wiejskim z przyprawami Lunch - placuszki bananowe z przepisu Malwiny z bloga Filozofia Smaku , które najlepiej smakują z czekoladą ;) Smacznego! PS. Moje faszerowane papryczki chcialabym dodac do kilku paprykowych akcji
Codzienne Gotowaniekrówkowa z serowym posmakiem! Poza serem próbowałam jeszcze norweskich słodkości, mają przepyszną czekoladę! Nawet przywiozłam sobie ją do Polski :) I kupiłam też ciasteczka (drożdżowe? dzisiaj spróbuję i jutro napiszę co to jest dokładnie ;)) z cukrem waniliowym. Ogólnie jedzenie tam było cudowne! Codziennie rano dostawaliśmy świeży, jeszcze gorący, pełnoziarnisty, domowy chleb. Prze-py-szny. Bardzo podobało mi się
breakfast of dreams