gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:143/258)

Brzoskwiniowy herbatnikowiec 153

jednym zamachem, tylko trzeba poczekać między innymi na galaretkę. Przepis dodaję również do akcji  Ciasto na niedzielę  gzie tym razem królują ciasta bez pieczenia lub czekolada. Składniki: 500 ml mleka 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 10 dag margaryny 5 łyżek cukru 54 herbatniki 1 słoik lub puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej aromat(...)gotującego się mleka i ugotować budyń. Ostudzić. Miękką margarynę zmiksować na puch, potem dodawać porcjami zimny budyń. Na koniec dodać kilka kropli aromatu. Galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody. Pozostawić do chwili, aż zacznie tężeć. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić na plasterki.  Prostokątną blaszkę wyłożyć folią spożywczą. Ułożyć 18 sztuk herbatników, na to 1/3 kremy budyniowego

Ewusiowe Smaki
Kaszak "Dzieciństwo Mańki" ze śliwkami 141

Składniki : ok. 10 śliwek 300 ml kaszy manny litr mleka 150 ml cukru 200 g masła 3 płaskie łyżki kakao łyżeczka kawy mielonej ewentualnie: wafel suchy Polewa 60 g czekolady 99% łyżeczka cukru waniliowego 2-3 łyżki gęstej śmietany Rozgrzać patelnię. Śliwki przepołowić i usunąć pestki. Ułożyć śliwki na patelni miąższem do dołu. Podgrzać ok. 5 minut, by się skarmelizowały(...)ciemną kaszą. Białą gorącą kaszę wyłożyć do keksówki. Wyrównać. Na białej warstwie ułożyć karmelizowane śliwki miąższem do dołu. Nie układać ich zbyt gęsto, bo deser się rozwarstwi. Na śliwki wyłożyć ciemną masę. Wyrównać wierzch. Ułożyć na wierzchu wafel dopasowany do rozmiarów deseru. Odstawić keksówkę na ok. kwadrans. W tym czasie roztopić na parze czekoladę z cukrem waniliowym. Dodać śmietanę

Weekendy w domu i ogrodzie
SERNIK z irlandzkiej whiskey --- CHEESECAKE Irish whiskey 178

Wykończenie: Wykonanie bitej śmietany Żelatynę zalewamy gorącą wodą i  rozpuszczamy dokładnie mieszając. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy porcjami cukier puder , stale mieszając mikserem na zmniejszonych obrotach. Cienkim strumieniem nie przerywając mieszania  wlewamy rozpuszczona ,przestudzoną  żelatynę  Tak przygotowaną masę  rozprowadzamy na warstwie serowej. Powierzchnię ciasta posypujemy sproszkowana czekoladą.   Smacznego . .... Preriscaldate il forno

w mojej kuchni
CZEKOŚLIWKA 129

dodajemy połamaną czekoladę gorzką oraz mleczną. Mieszamy cały czas, aż czekolada się rozpuści. Następnie gotujemy do momentu, aż powidła zgęstnieją, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Słoiki dokładnie myjemy, osuszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na około 20 min. Do gorących słoików nakładamy gorącą czekośliwkę i mocno zakręcamy. Napełnione słoiki wstawiamy

Kuchnia MagdaLeny
owsianka z jabłkami i daktylami 135

zdrowo cały dzień jadłam, a na wieczór, patrzę - patrzy na mnie czekolada z dużymi orzechami, no i musiałam zjeść 3 rządki :). Hihih :) No ale mam dzisiaj dla Was bardzo smaczne śniadanie - owsiankę z jabłkami i daktylami, i innymi pysznościami. Składniki: 5 łyżek płatków owsianych (na wieczór zalać gorącą wodą - na wysokość płatków, płatki wchłoną) 1/2 jabłka pokrojonego w kostkę

Trufelkowo
Piernik Staropolski z marcepanem! 263

przekładamy zagotowaną konfiturą śliwkową, a marcepanem obkładamy cały dokoła, oblewamy dopiero czekoladą i posypujemy orzechami. Wybierzcie wersję, którą bardziej preferujecie. Ja przygotowywałam go na oba sposoby i ten mój z pomarańczami jest na prawdę wyjątkowy. Bardzo taki unikatowy i taki świąteczny zupełnie inny niż wszystkie dotychczasowe. Szczerze gorąco Wam go polecam! Ta przepiękna porcelana jaką możecie podziwiać na fotografiach

SMYKWKUCHNI
ciasto snikers 194

doprowadzić do wrzątku i gotować około 2 minut , następnie gorące wylać na rozwałkowane ciasto i piec według wcześniejszych wskazówek. krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej mleka.Gorący budyń wylać na  wystudzone ciasto. dodatkowo:  krem krówka - mleko zagęszczone gotowane czekolada rozpuszczona do dekoracji talerza wiśnie w spirytusie Na dole kładziemy

na gazie
Kora orzechowa z brzoskwiniami 615

orzechowy, na placku poukładać nasączone w kawie i spirytusie delicje (czekoladą do dołu). Na ciastka wyłożyć resztę kremu, zostawiając kilka łyżek. Całość przykryć drugim plackiem orzechowym i wysmarować odłożonym wcześniej kremem. Na kremie poukładać pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość zalać tężejącą, wcześniej rozpuszczoną w 3 szkl gorącej wody galaretką brzoskwiniową.   Ciasto schłodzić w lodówce całą noc. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto czekoladowe 160

czasie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i rozpuszczoną czekoladę. Całość miksujemy. Masę wylewamy na blachę  (wyłożoną papierem do pieczenia) Pieczemy przez 30 - 35 minut w 200 stopniach. Polewę przygotowujemy roztapiając pół kostki margaryny z połową szklanki cukru pudru, 3 łyżkami kakao i 2 łyżkami gorącej wody.  Wszystko chwilę zagotowujemy, cały czas mieszając. Gorącą polewę

Pan i Pani Smith w kuchni
Lekki sernik na zimno z truskawkami 161

tortownicę o średnicy 24 cm): 125 gram zbożowych ciastek z czekoladą 3 łyżki miękkiego masła 700 gram truskawek 50 gram cukru 2 galaretki truskawkowe 400 gram twarogu (u mnie pół na pół chudy i półtłusty) świeże truskawki i mięta do ozdoby Galaretki rozpuszczam w 600 ml gorącej wody. Truskawki dzielę na 2 części: 600 gram truskawek gotuję z dodatkiem

Mango Papaja
Makaroniki z czekoladowym ganache. 169

stanie konkretnie sprecyzować skąd ta inspiracja.  Polecam gorąco, bo są pyszne. Składniki: 100 g białek (z około 3 jajek) 110 g zmielonych migdałów (migdały Bakalland) 200 g cukru pudru 50 g  cukru  barwnik spożywczy (w proszku, lub paście) Czekoladowe ganache:  225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki Wykonanie:  Białka należy przetrzymać

Malinowe Pocałunki
TORT STRACIATELLA - bardzo szybki. 299

cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny  Żelatynę rozpuszczam w minimalnej ilości gorącej wody i studzę, odstawiam do lekkiego stężenia. Kremówkę ubijam na sztywno z pudrem, a kiedy masa jest już sztywna, dodaję lekko tężejącą żelatynę. Miksuję i wykładam na górny blat ciasta. Wierzch posypuję ozdobnymi chrupkami w czekoladzie (np. od jogurtu). Wstawiam do lodówki na ok. 3 godziny. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Piernik świąteczny 490

lubią czekać na leżakowane ciasto piernikowe, szybka wersja świątecznego ciasta. Gorąco polecam :) Składniki: - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki sody oczyszczonej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 szklanka mleka - 1 szklanka cukru - 1/2 słoika dżemu truskawkowego - 1/2 szklanki oleju - 3 jajka - 2 łyżeczki kakao - 1 tabliczka mlecznej czekolady - 200 g kremówki Przygotowanie: Jajka ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie

Zainspirowana w kuchni
Rolada orzechowa z kremem czekoladowym - bezglutenowa 224

mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki cukru pudru/ksylitolu 2 łyżki ciemnego rumu/likieru orzechowego 1/2 słoiczka ulubionego dżemu Dodatkowo : posiekane orzechy laskowe 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki Wykonanie: białka jaj ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania zacząć dodawać po  jednej łyżce cukru. Do lśniącej piany dodawać po 1 żółtku, cały czas(...)użyciu szpatułki delikatnie, by nie zniszczyć struktury piany wmieszać zmielone orzechy. Rozsmarować ciasto na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 170`C około 20 minut upieczoną roladę, jeszcze gorącą położyć na ściereczce kuchennej, następnie delikatnie odciągając zdjąć papier. Ciasto obsypać mielonymi orzechami (by zapobiec przyklejeniu) i zwinąć w ściereczkę. Oddstawić do przestudzenia serek mascarpone ubić z cukrem, dolać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szarlotka królewska z bitą śmietaną 192

Uwielbiam takie lekkie ciasta do kawy. Delikatny biszkopt, kwaskowata galaretka a całość zwieńczona bitą śmietaną posypaną czekoladą. Mmmmmm..... czego chcieć więcej? No może filiżankę dobrej kawy ;) Talerzyk "Rajski Ogród" Porcelana Bogucice Biszkopt: 2 jajka 1/3 szkl domowego cukru waniliowego 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek 2 galaretki(...)dusić ok 10 minut. do gorących jabłek wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Ostudzić. gdy zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt. odstawić do całkowitego stężenia na kilka godzin do lodówki. Bita śmietana: zimną kremówkę ubić na sztywno. pod koniec ubijania dodać cukier i śmietan-fixy. Wyłożyć na zastygnięte jabłka. Posypać startą na tarce czekoladą

Smakołyki Asi