gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:137/258)

Dla Dziadka. I sernik słodko-kwaśny 183

lepiej... Karmelowy sernik z czerwoną porzeczką Składniki: (na tortownicę o średnicy 22 cm) spód: 125 g ciastek digestive 45 g masła masa serowa: 600 g serka kremowego 180 g czekolady karmelowej 200 ml śmietany kremówki (38%) 4 jajka 2 łyżki budyniu krówkowego dodatkowo: 350 g porzeczek ze słoika (lub 300 g porzeczek i 50 g cukru) 1,5 łyżeczki mąki(...)gorącego soku; podgrzewać, aż całość lekko zgęstnieje. Dodać odłożone owoce, wymieszać. Ostudzić. W przypadku owoców ze słoika zacząć od odcedzenia owoców, a dalej postępować jak w przepisie powyżej. Ciastka dokładnie pokruszyć. Masło rozpuścić, przestudzić. Wymieszać z ciasteczkami, a następnie ugnieść na dnie tortownicy. Podpiec w 180 st. C. przez 12 minut. Przestudzić. W tym czasie przygotować masę serową. Czekoladę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Walentynkowy torcik z kremem czekoladowym 145

prosty i nieprzyzwoicie czekoladowy torcik z kremem. Ciasto pięknie rośnie, bajecznie pachnie i bardzo łatwo się kroi. Krem... cóż, czy jest ktoś, kto nie lubi kremowego serka z dodatkiem czekolady? Wykończenie i dekoracja  są bardzo skromne - niezawodna polewa (wykorzystana również w tym cieście ) i eleganckie srebrne perełki. Torcik dla wszystkich zakochanych i nie tylko :) Blaty czekoladowe(...)olej, jajka i aromat - zmiksować do połączenia. Rozgrzać piekarnik do 180*C. Składniki suche wsypać do mokrych, wymieszać łyżką, a następnie zmiksować do połączenia składników. W dwóch turach wlać gorący napar kawowy i ponownie zmiksować do uzyskania gładkiej masy.  Formę o śr. 23 cm (u mnie serduszko),wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), a boki wysmarować masłem. Przelać

Chocolate Muffin Blog
CIASTO "PALCE LIZAĆ" 41427

garnka. Żółtka roztrzepać i wymieszać z mąką. Wlewać je powoli do gorącego mleka. Trzeba ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem do białości. Połączyć z przestudzonym budyniem. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę wyłożyć na pianę z białek.  Ciasto można polać rozpuszczoną czekoladą, posypać startą na tarce czekoladą albo polewą według przepisu poniżej. 1/4 kostki masła roztopić

Zrób to smacznie
Ryżowy przekładaniec 239

sztywno. Dodać cukier puder. Przestudzoną żelatynę wlać do śmietany. Powoli mieszać. Dodać czekoladę - wymieszać.  Masa orzechowa 60 - 70 gram masła kilka posiekanych orzechów 5 łyżek nutelli 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Masło, orzechy, nutellę, cukier puder zmiksować.  Kawę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Po wystudzeniu dodać do masy orzechowej - wymieszać. Można do masy dodać

Kuchnia smaków
Warsztaty z okazji dnia dziecka 143

Ciasto przygotowałam używając bazy do babeczek czekoladowych Delecta, dodając do niego banany i czekoladę. Wszystko to i wspólne dekorowanie,gdzie każde z dzieci miało swój wkład w wygląd sprawiło, że to był najlepszy i najpiękniejszy tort jaki mógłby powstać tego dnia. Z tego miejsca chciałabym gorąco podziękować Piotrkowi Żochowskiemu z Firmy ONLY DAY za pomoc w przygotowaniu fotorelacji

Malinowe Pocałunki
Syrop z bzu lilaka 190

Kwiaty bzu lilaka zanurzyłam już w czekoladzie, zrobiłam herbatkę a dziś przedstawiam syrop z tego pachnącego kwiatka. Kwiaty bzu jeszcze są na krzakach więc zrywajcie by cieszyć się potem pysznym aromatem bzu w deserach, lodach czy herbatce. Polecam gorąco bo jest tego wart. Syrop w zależności od koloru kwiatów jest przeźroczysty lub lekko fiołkowy a mój jest wyjątkowo piękny

Moje Małe Czarowanie
murzynek z bitą śmietaną 371

śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 125 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się. składniki na czekoladową polewę: 100 g czekolady deserowej 60 g masła wykonanie: Czekladę i masło rozpuszczamy. Dokładnie mieszamy a następnie polewamy ciasto

Domowy Smak Jedzenia
ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI 151

pokryta lukrem,na który kładłam mniejsze kawałki orzechów,następnie rozpuściłam na parze czekoladę i polewałam pierniczki,tworząc esy-floresy.Całość wyszła bardzo smaczna,nie przesłodzona...są naprawdę pyszne....cieszę się,że powróciłam do tego przepisu i takiego zdobienia. Lukier:   400g cukru pudru ok 3 łyżki gorącej wody sok z 1 cytryny Wycisnąć sok z cytryny i przecedzić przez sitko.Do

Niespełnione zdolności kulinarne
Brownie, pyszne i łatwe ciasto czekoladowe ( z czekoladą ) 359

przesianą mąkę. Wymieszać tak aby nie było grudek. Dodać rozpuszczoną z masłem czekoladę w wszystko razem połączyć. Dodać bakalie.  1/2 szklanki odłożyć na polewę Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć na ok 20-25 min do nagrzanego na 185*C piekarnika. Podawać gorące, z gałką lodów lub z sosem malinowym. W środku ciasto powinno być

Jemy Pijemy
Czarno biały placek kokosowy 220

Było gorąco i nic mi się nie chciało, teraz pada deszcz a mi jeszcze bardziej nic się nie chce. Lodówka jakoś wieje pustkami więc postanowiłam dnia wczorajszego ją wypełnić. Powstała moja ulubiona sałatka z ryży i tuńczyka oraz ciasto które robi się niesamowicie szybko i łatwo a jest przy tym niesamowicie dobre, aż sama się nie spodziewałam(...)wlewamy masę mączno wiórkową i gotujemy gęsty budyń - jeśli pokażą się grudki to gorącą masę trzeba chwilę po miksować. Gdy budyń wystygnie ucieramy go z masłem/margaryną, pod koniec dodajemy alkohol. Ciasto przecinamy na pół, smarujemy dżemem, masę i wierzchni placek. całość polewamy gorzka czekoladą. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Rolada z bitą śmietaną i jeżynami 383

spodu i zwinąć razem ze ściereczką w rulon. Żelatyną rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić stopniowo dodać cukier i jeszcze ubijać aż cukier się rozpuści. Dodać przestudzoną żelatynę. Masę rozsmarować na wystudzonym cieście. Zrolować , wstawić do lodówki do schłodzenia. na koniec udekorować rozpuszczoną czekoladą i owocami

Gotowanie jest łatwe
Domowe pieguski 150

dosypuję mąką, sól, sodę. Do dobrze wymieszanej masy dodaję bakalie oraz pokrojoną czekoladę. Wszystko dokładnie łączę.    Odrywam kawałek masy ręką i formułuje z nich małe kulki, które na koniec spłaszczam. Wykładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia zachowując odstępy, bo ciastka urosną. Wkładam do gorącego piekarnika. Po 6 minutach wyłączam dolną grzałkę. Temperatura piekarnika : 190 °C Czas

Kuchnia co dnia
Torcik z musem czekoladowym i poziomkami 203

wody, gdy napęcznieje lekko ją podgrzać, do rozpuszczenia, jeszcze ciepłą połączyć z płynną czekoladą. 250 ml śmietany ubić na sztywno, wymieszać z masą czekoladową. Całość wyłożyć na przygotowany wcześniej biszkopt, schłodzić w lodówce. Galaretka: 1 galaretka poziomkowa 200 g poziomek Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody, wystudzić, odstawić do stężenia. Owoce wyłożyć na mus czekoladowy, zalać tężejąca galaretką

Domowa cukiernia Ewy
Gotowanie na kolanie - Semifreddo 139

się do miseczek więc żeby go wydobyć wsadzamy na kilka chwil miski do gorącej wody. Ale uwaga! Naprawdę tylko na kilka chwil! Ja właśnie wsadziłem na zbyt wiele tych chwil i mi się rozpłynął - co widać na zdjęciu. Ja jeszcze dodatkowo posypałem swój deserek mieloną czekoladą. Koszt: ok. 5,50 - 6 zł. Jak na trzy desery to bardzo przyzwoicie

Marder&Marder Manufacture
Kremowe ciasto na roladzie z bananami 230

się mleka, cały czas energicznie mieszając do momentu, aż budyń będzie bardzo gęsty. Gorący budyń przykryć żeby nie było grudek i pozostawić do wystudzenia. Wystudzony budyń zmiksować z masłem lub margaryną. Składniki na warstwę śmietanową: 400ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 gorzka czekolada Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przygotować tortownicę o średnicy

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania