masy orzechowej) 2 jajka 2 opakowania cukru waniliowego 200 g zmielonych orzechów laskowych 200 g posiekanych orzechów laskowych 4 łyżki drzemy z brzoskwini 150 g ciemnej czekolady Masło powinno mieć temperaturę pokojową. Przygotowanie: Przesiewamy mąkę i dodajemy 130 g masła, 130 g cukru, proszek do pieczenia i dwa jajka. Całość wyrabiamy na gładką masę. Zawijamy ciasto w folię spożywczą(...)Jeszcze ciepłe ciasto, ale nie gorące, kroimy najpierw w kostkę, a potem w trójkąty. Najlepiej sprawdza się kostka wielkości ok 7-10 cm, wtedy są one dość małe, a nie rozwalają się, bo musimy pamiętać, że te ciasteczka są bardzo kruche. Gdy już zupełnie ostygną, roztapiamy w kąpieli wodnej czekoladę i maczamy dwa rogi naszych ciasteczek w czekoladzie
KasiaiKrzysiu.plCzekoladę siekamy na drobne kawałeczki, mąkę, budynie i proszek do pieczenia przesiewamy. Dodajemy do białek i miksujemy tylko do połączenia składników. Masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy przez 35 minut w 160*C. Po upieczeniu studzimy i kroimy na dwa blaty. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Masa z galaretką: Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej(...)pierwszy biszkopt. Na niego wylewamy delikatnie stężałą masę galaretkową z malinami i granatem. Następnie wykładamy większą połowę masy chałwowej, przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy resztą kremu. Wierzch posypujemy startą czekoladą
VioletoweKucharzenieszklanki wody i zagotowałam. Kiedy masa zrobiła się bardzo gęsta dodałam czekoladę, całość wymieszałam aż budyń nabrał czekoladowego koloru. Następnie dodałam łyżeczkę miodu i całość zblendowałam na gładką masę. Sos truskawkowy przygotowałam na bazie mrożonych truskawek. Wyjęłam je troszkę wcześniej z zamrażalnika ( można dodać odrobinę gorącej wody). Dodałam do nich odrobinę miodu i również zbeldnowałam na gładką masę
Health-Fit-Lifecienką warstwą odłożonego kremu śmietankowego, wyrównując krem z blatami. Boki obsypać startą czekoladą. Wierzch tortu oblać gęstniejącą polewą kakaową. Całość schłodzić. PRZYGOTOWANIE POLEWY KAKAOWEJ Z ŻELATYNĄ: 4 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny 60 g masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 łyżki kakao Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty
Calzonella.comskładników garnek ochłodzić w zimnej wodzie, w przeciwnym razie karmel zostawiony w gorącym garnku może się przypalić. Wystudzoną masę nałożyć na dno babeczek, na to ułożyć plasterki banana. Ubić śmietanę z fixem i cukrem. Bitą śmietanę nałożyć na babeczki, gdy będą całkowicie wystudzone. Udekorować według uznania czekoladą, kakao, plasterkami banana
Wrzosowa Polanaroladę i owijamy ręcznikiem, pozostawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Jogurt (u mnie kilka różnych: truskawkowy, brzoskwiniowy i wiśniowy z kawałkami owoców) miksujemy, nie przerywając dolewamy ciepła żelatynę. Wykładamy krem równomiernie na biszkopt, zwijamy w roladę. Chłodzimy. Dekorujemy cukrem pudrem lub płynną czekoladą
Gotowanie moimi oczamirozpuść czekoladę. Każdą kule nabij na kolorową słomkę i maczaj w czekoladzie. Na sam koniec każdego cake popsa obsyp obficie posypką DECORADA delecta KARMEL. Gotowe! Cake popsy najlepiej się prezentują w wysokich szklankach. Są bardzo aromatyczne i przepyszne. Trudno się od nich oderwać hehehehe! Bardzo gorąco Wam polecam ten przepis! Przepis zgłaszam do konkursu na DURSZLAK.PL orgaznizowany przez
SMYKWKUCHNIotrzymaną mieszanką. Do środka wkładamy 5 g gorzkiej czekolady i posypujemy całość migdałami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minu t. Redukujemy zmieszany z cukrem sok z pomarańczy. Dodajemy do soku serek mascarpone i drobno pokrojone skórki pomarańczy. Podajemy babeczkę na gorąco z naszym pomarańczowym kremem
SzczyptaSmaQbrzucha, wiem, przetestowałam ;) tak więc pożerać, ale najwcześniej lekko ciepłe, NIE gorące! ;) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: Czary-gary w kuchni - Babka dyniowa Moje Małe Czarowanie - Sernik dyniowy Szóste niebo - Bezowy torcik orzechowy z dyniowym kremem Moje domowe kucharzenie - Muffinki z dynia i polewą z białej czekolady Gotowanie jest łatwe - Tarta hokkaido Lidia Wesołowska - Bułka z dynią Kulinarna
Grunt to przepis!zwinąć razem ze ściereczką w rulon. Żelatyną rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić blenderem razem z serem owocami (trochę jeżyn zostawić na przybranie) i cukrem Dodać przestudzoną żelatynę. Masę rozsmarować na wystudzonym cieście. Zrolować , wstawić do lodówki do schłodzenia. Na koniec udekorować rozpuszczoną czekoladą i owocami
Gotowanie jest łatwedania w nowym pojemniczku, mam nadzieję, że i Wam się spodoba ;) Gorąco zapraszam i oczywiście polecam domowe drugie śniadania;) W skład dzisiejszego zestawu wchodzą: Śniadanie - papryka faszerowana serkiem wiejskim z przyprawami Lunch - placuszki bananowe z przepisu Malwiny z bloga Filozofia Smaku , które najlepiej smakują z czekoladą ;) Smacznego! PS. Moje faszerowane papryczki chcialabym dodac do kilku paprykowych akcji
Codzienne Gotowaniekrówkowa z serowym posmakiem! Poza serem próbowałam jeszcze norweskich słodkości, mają przepyszną czekoladę! Nawet przywiozłam sobie ją do Polski :) I kupiłam też ciasteczka (drożdżowe? dzisiaj spróbuję i jutro napiszę co to jest dokładnie ;)) z cukrem waniliowym. Ogólnie jedzenie tam było cudowne! Codziennie rano dostawaliśmy świeży, jeszcze gorący, pełnoziarnisty, domowy chleb. Prze-py-szny. Bardzo podobało mi się
breakfast of dreamsmasę ze ścianek miski. Dodać jajo, utrzeć. Dodać mąkę z proszkiem, czekoladę i orzechy. Wszystko razem wymieszać łyżką i na koniec zagnieść. Z ciasta formować małe kulki, lekko spłaszczyć dłonią. Ułożyć na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia.* Piec 12-15 minut w 180°C.** Gorące ciastka są lekko miękkie, ale stwardnieją po ostudzeniu. * Blachę z ciastkami włożyć
Pełny talerzchwilkę podgrzewać by masa była gorąca( nie gotować). Foremki do babeczek wyłożyć folią spożywczą. Gorącą masą wylepić foremki. Odłożyć w chłodne miejsce najlepiej na całą noc ale nie do lodówki. Przed podaniem nasypać trochę kokosu i ułożyć kolorowe "jajuszka". Mogą to być orzeszki w kolorowym lukrze, jajka z czekolady lub inne słodycze wyglądem przypominające jajka
Ala piecze i gotujetemperaturze 180 C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt studzimy. Przygotowujemy polewę: czekoladę łamiemy na kawałki, wkładamy do rondelka, dodajemy pozostałe składniki i podgrzewamy na małym gazie, cały czas mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Polewę trochę studzimy. Następnie robimy masę. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier
e-PrzepisyKulinarnetemperaturze 180 C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt studzimy. Przygotowujemy polewę: czekoladę łamiemy na kawałki, wkładamy do rondelka, dodajemy pozostałe składniki i podgrzewamy na małym gazie, cały czas mieszając, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Polewę trochę studzimy. Następnie robimy masę. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier
e-PrzepisyKulinarne