gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:150/258)

Tort leśny mech 288

białej czekolady 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka świeże owoce leśne, pestki granata listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Czynności przygotowawcze: Piekarnik nagrzewamy do 180°C (grzanie góra-dół, kratka w dolnym poziomie piekarnika). Szpinak przebieramy i blendujemy na gładką masę wraz z sokiem z cytryny. Jajka płuczemy przez ok. 30 sekund w gorącej wodzie, wycieramy(...)minut studzimy przy zamkniętych drzwiczkach, a potem delikatnie wyjmujemy. Studzimy w blaszce. Ścinamy wierzch (tam gdzie zrobił się czubek) i kruszymy. Pozostałe ciasto przekrawamy na 3 blaty. Białą czekoladę rozpuszczamy w tzw. „kąpieli wodnej” (czyli na parze – w szklanej lub metalowej misce położonej nad rondelkiem z małą ilością gotującej się wody). Gdy się rozpuści, dodajemy dwie łyżeczki

Poezja smaku
Koktajl kawowo-nektarynkowy (bez blendera) 159

Sposób przygotowania: Kawę z cukrem zalewamy niewielką ilością gorącej wody i mieszamy. Odstawiamy do przestygnięcia. Nektarynkę myjemy, obieramy ze skórki i przeciskamy przez praskę do czosnku ;) Do wysokiej szklanki przelewamy mus z nektarynki, powoli wlewamy mleko, a następnie kawę i sok z limonki. Górę dekorujemy bitą śmietaną i opcjonalnie czekoladą. Podajemy od razu. Koktajl kawowo-nektarynkowy (bez blendera) Koktajl

Kolorowy Przepisownik
Tosty francuskie w czekoladzie 115

się nie przypali) i dodajemy pokrojoną drobno czekoladę. Grzejemy do czasu, aż „sałatka z kakaowca” się rozpuści. Odstawiamy do przestygnięcia. Po upływie określonego czasu jajko wbijamy do głębokiego talerza, dolewamy mleka i wszystko ze sobą ubijamy. Rozpuszczamy masło na patelni a kromki chleba maczamy w masie jajecznej. Na gorący tłuszcz kładziemy chleb, smażymy z każdej strony kilka minut. Przekładamy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Pierniczki alpejskie 168

Dodajemy ostudzony miód- może być letni, ale nie gorący. Na końcu dodajemy śmietanę z sodą. Ciasto zagniatamy i odstawiamy na 24 godziny. Po tym czasie formujemy kulki zwilżonymi rękoma, gdyż ciasto będzie klejące. Układamy na blaszce i pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu polewamy roztopioną gorzką czekoladą

Aga w kuchni
Kubusiowe ciasto 172

masa śmietanowa   Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Śmietankę ubijamy z cukrem na sztywno, następnie dolewamy przestudzoną galaretkę nie przerywając mieszania chwilę jeszcze ubijamy. Masę śmietanową wylewamy na ciastka. Odstawiamy najlepiej na całą noc w chłodne miejsce. Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową lub ścieramy na tarce mleczną czekoladę. Smacznego

kgwjanczewo
Delikatny sernik kokosowy 234

ucieramy z cukrami na puch, dodajemy ser, chłodną czekoladę, mleko kokosowe, żółtka i miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i przy pomocy łyżki łączymy delikatnie z masą serową. Ja do swojego serniczka dodałam jeszcze garść suszonej żurawiny. Przekładamy na przygotowany spód. Tortownicę wstawiamy do większego naczynia lub blaszki wypełnionej gorącą wodą i razem wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego

Cynamonowe szczęście
Cukierki czekoladowe domowej roboty 112

baaardzo czekoladowe cukierki. Składniki: 10 dag gorzkiej czekolady 10 dag cukru pudru 200 g miodu 10 dag masła dowolna słodka posypka Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do rondla i na bardzo małym ogniu podgrzewamy 10 minut. Stale mieszając podgrzewamy do jednolitej kremowej masy. Blachę natłuszczamy i przelewamy na nią gorącą masę. Studzimy, kroimy i kształtujemy cukierki, następnie obtaczamy w ozdobnym

Tradycyjna Kuchnia
Szybka kawa piernikowa 185

niskokaloryczny. B ędzie dobrze smakował z kawą, herbatą, czekoladą i kakao. Wzbogaci shake, smoothie i każdy inny koktajl, zwłaszcza fit pity wiosną na detoksie. Zamiast pić w pracy kolejną nudną kawę ożyw ją własną mieszanką przypraw. Wystarczy zmieszać je w odpowiadających Ci proporcjach, zamknąć w słoiczku i dosypywać do gorącego napoju.  Czas przygotowania: 5 minut Porcje: 2 Składniki

SzczyptaSmaQ
"Słodkie środy" - czekoladowe fondue 126

kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę - mleczną i gorzką. Kiedy czekolada jest już roztopiona powolnym strumieniem wlewamy podgrzaną śmietanę z cukrem intensywnie mieszając.  Na koniec dodajemy kilka kropli aromatu waniliowego. Gotowy sos czekoladowy przelewamy do naczynia fondue, które stale podgrzewamy utrzymując temperaturę czekoladowego sosu. Owoce, pianki i wszelkie dodatki zanurzamy w gorącym sosiku i zajadamy się :) Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KORA ORZECHOWA 219

moczymy kilka sekund w przygotowanym wcześniej ponczu) czekoladą do dołu, lekko wciskając w ciasto.  Na delicje wykładamy drugą część kremu i przykrywamy drugim plackiem. Następnie wykładamy trzecią część kremu, pokrojone  w plasterki brzoskwinie, a na wierzch ciasta wylewamy tężejącą galaretkę brzoskwiniową, rozpuszczoną wcześniej w połowie przewidzianej na opakowaniu gorącej wody.  Chłodzimy w lodówce kilka godzin. Najlepsze

Walijskie Pichcenie
CIASTO PIASTOWSKIE CZYLI SZARLOTKA NA ORKISZOWYM BISZKOPCIE, Z BITĄ ŚMIETANĄ 421

galaretki cytrynowe Obydwie galaretki rozpuścić w 0,5l gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Przestudzone, prawie tężejące już galaretki mieszamy z musem jabłkowym (najlepiej schłodzonym, wówczas szybciej nam zgęstnieje). Składniki masy śmietanowej: - 700ml kremówki 30% - 2-3 łyżeczki mielonego ksylitolu lub pudru - 3 op.śmietan-fix - 1 kostka gorzkiej czekolady Na wystudzonym biszkopcie wykładamy warstwę tężejącej masy jabłkowej, wyrównujemy

Smaczne Zdrowe
Gruszkowo - kawowa Fantazja 179

Jesień już rozgościła się na dobre  . Szaro , wieje i pada .  Na poprawę humoru i rozgrzanie w taką pogodę  najlepszy będzie kubek gorącej kawy lub aromatycznej herbaty i solidny kawałek dobrego słodkiego ciacha. Mnie to z poniższego przepisu doskonale uprzyjemniło dzień/ Już dłuższy czas miałam w planach ciasto z gruszkami i powiem Wam ,ze nawet już wczesniej(...)mlekiem i  gotować razem do zgęstnienia masy. Wystudzić , Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń.   Masę wyłożyć na nasze schłodzone ciasto i posypać startą gorzką czekoladą . Smacznego :)     Polecam

Malinowa Kawiarenka
Cytrusowy deser w wersji świątecznej 129

biszkoptów Warstwa żółta 2 galaretki o smaku cytrynowym Warstwa górna puszka mandarynek 300 g gęstej śmietany (użyłam 18%) łyżka-dwie cukru pudru 2 łyżeczki (z małym czubkiem) żelatyny gorzka czekolada (ok. 2 kostek) Galaretki cytrynowe rozpuścić we wrzątku. Odstawić do ostygnięcia i lekkiego stężenia (galaretka nie może być lejąca, ale też nie może stężeć na tyle, że da się(...)zaleceń producenta z tą różnicą, że zamiast mleka w ilości 0,75 l dodajemy sok w ilości 0,9 l. Do gorącego budyniu dodać galaretkę i rozpuścić mieszając. Gorącą masę rozprowadzić na warstwie piernikowej. Na pomarańczowym budyniu rozłożyć jak najbliżej siebie biszkopty.  Na biszkopty wyłożyć tężejącą galaretkę cytrynową. Mandarynki odsączyć z zalewy (zostawić ją na potem

Weekendy w domu i ogrodzie
Wuzetka porzeczkowa 164

łyżki kakao krem: 500 ml śmietany kremówki 36 % 300 ml śmietany kremówki 30 % 1/2 szklanki konfitury z czarnej porzeczki 3 łyżki galaretki z czarnej porzeczki polewa: 100 g czekolady gorzkiej 25 g masła 125 ml śmietany kremówki 30 % 3 łyżki konfitury z czarnej porzeczki do posmarowania 1/2 szklanki wina czerwonego Do miski wbijam białka, jaja dobrze jak mają temperaturę pokojową(...)gorącej wody 1/4 szklanki wody około.Studzę i wlewam jeszcze płynną do śmietany i miksuję. Dolny blat biszkoptu nasączam winem, smaruję konfiturą i wykładam krem zostawiając 3 łyżki do dekoracji. Wstawiam do lodówki aż masa się bardziej stężeje. W tym czasie robię polewę. W rondelku podgrzewam śmietanę z masłem ale nie zagotowuję. Zdejmuję z palnika i dodaję połamaną czekoladę

wesoła kuchnia
Ciasto Tutti frutti 365

opakowania galaretki zielonej, Masa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń w syropie, 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, Masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30%, 1 opakowanie galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 1/2 tabliczki mlecznej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję żółtka oraz cukier. Następnie stopniowo dodaję olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam na blaszkę (wymiary 24cmx24cm) wyłożoną(...)jabłkowa: Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne, kroję na mniejsze kawałki. Owoce przekładam do garnka. Wlewam odrobinę wody. Duszę ma małym ogniu do momentu, aż owoce całkowicie się rozpadną. Do gorącego musu wsypuję zielone galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęsty mus wykładam na biszkopt, wyrównuję. 4. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie razem z syropem miksuję blenderem. Mus przelewam do garnka, stawiam

Tradycyjna kuchnia Kasi