gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:155/258)

Ptysie z kremem 412

krótko zmiksować póki masa jest gorąca. Wtedy stanie się jedwabista. Schłodzić w lodówce. W osobnej misce utrzeć kremówkę i stopniowo dodawać po łyżce schłodzonego wcześniej budyniu. Ostrożnie by masa nie zrobiła się zbyt rzadka. Do przekrojonych ptysi nakładać łyżką lub rękawem cukierniczym krem. Z wierzchu posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Kategoria: Ciasta

kuchcikownia
Śniadaniowa owsianka z jabłkiem, cynamonem, kokosem i migdałami 188

garnuszku. Dodaj płatki do gorącego mleka, zamieszaj i chwilę gotuj.  Jabłko zetrzyj do miseczki, wymieszaj z cynamonem i wiórkami kokosowymi. Dodaj do płatków, wymieszaj i jeszcze chwilę gotuj.  Owsiankę nałóż do miseczek, podawaj z kawałkami jabłka, posypaną płatkami migdałów i cynamonem. Smacznego i udanego dnia! Paulina Popularne posty : Kakao, czekolada, kokos i... piankowa niespodzianka Super prosta pizza

Gotowanie to kochanie
Coś na kształt depresji i sernik herbaciany 196

borówek amerykańskich 50 g ciastek z czekoladą Ciastka na spód dokładnie pokruszyć, wymieszać z kakao. Masło rozpuścić, lekko przestudzić i wymieszać z ciastkami. Spód formy wyłożyć papierem do pieczenia, na to wyłożyć ciastka, dokładnie docisnąć palcami lub łyżką. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy serowej. Herbatę zaparzyć w 200 ml gorącej wody. Po pięciu minutach wyjąć torebki, ostudzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Eklerki ze śmietaną i białą czekoladą 154

sztuk Przygotowanie ciasta – do garnka wlać wodę, dodać masło i sól. Postawić garnek na ogniu i zagotować. Zdjąć z ognia. Mąkę przesiać przez sitko i dodać do gorącej masy z masła. wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. Postawić ponownie na ogniu, gotować i mieszać, aż masa się przesmaży i utworzy gładką masę. Zdjąć garnek z ognia i odstawić(...)jeśli eklerki jeszcze nie będą dopieczone dodać jeszcze kilka minut. Wyjąć eklerki z piekarnika i ostudzić. Przygotowanie kremu – na garnuszku z parującą wodą postawić miseczkę z pokruszoną białą czekoladą i odrobiną śmietany, zmniejszyć ogień. Woda powinna delikatnie parować. Czekolada musi się rozpuścić. Śmietanę ubić na sztywną pianę, dodać łyżkę cukru pudru. Wymieszać. Do ubitej śmietany dodać letnią czekoladę, wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Ptysiowe łabędzie różane 172

zrobiłam chyba z 5 lub 6). Jeżeli kropla utworzy kształtną kulę i się nie rozpłynie syrop jest gotowy. Ponownie uruchomiamy robot, dalej ubijamy białka i wlewamy cienkim strumieniem gorący syrop. Po wlaniu całego syropu jeszcze chwilę ubijamy, następnie miskę stawiamy na garnku z wrzątkiem (spód miski nie powinien sięgać wody) i ubijamy ok. 10 minut. Miskę ze sztywną, ubitą(...)noża z piłką. Z górnej części przeciętej również na połowę robimy skrzydła łabędzia. Na podstawę nakładamy masę bezową. Przy użyciu bardzo cienkiego pędzelka lub patyczka do szaszłyków malujemy rozpuszczoną czekoladą oczy i dziób łabędzia, następnie szyję wkładamy w masę bezową. Skrzydła wkładamy w masę tak, aby strona odcięta była przy podstawie. Gotowe łabędzie oprószamy cukrem pudrem. Ptysiowe łabędzie różane

mojewypiekiinietylko
TORT CZEKOLADOWY 125

mocnej kawy (u mnie kawa inka) 0,5 łyżeczki soli NA KREM : 1 l mleka 1 szklanka cukru po 4 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej cukier waniliowy biała czekolada czekolada likierowo - truflowa (ja kupiłam w biedronce) lub gorzka, kakao 2 kostki masła DODATKOWO : gotowa rolada przełożona kakaowym kremem lub inna słoik dżemu truskawkowego lub innego najlepiej kwaśnego galaretka truskawkowa(...)POWINNY BYĆ W TEMPERATURZE  POKOJOWEJ WYKONANIE CIASTA : Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Zalewamy kawę. Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy mokre, miksujemy 2 minuty, na końcu dodajemy gorącą kawę. Masa będzie płynna. Dzielimy ją na 2 części i wylewamy na dwie tortownicę o wym. 26 cm. Pieczemy w 170-180 stopni C przez ok 40- 60 minut

Pani na deser
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i mascarpone 216

Czekoladowo, ja nie umiem się oprzeć czekoladzie, bitej śmietanie i mascarpone. Dla mnie to połączenie idealne. Ciasto to wykonałam na początek mam nadzieję przyszłych sukcesów. Już nie tylko zajmuję się domem i dziećmi, ale zaczynam rozwijać się zawodowo. Skończyłam studia z pasją i w tym kierunku się rozwijam. Założyłam firmę, projektowanie instalacji sanitarnych, a tu odnośnik do mojej firmy, jestem(...)wanilinowy, kakao, sodę, proszek, sól. Do większej miski wlać maślankę, olej, jajka. Wymieszać mikserem na wolnych obrotach tylko do wymieszania składników. Dodać suche składniki i zmiksować, krótko. Powoli dodawać gorącą kawę, mieszając. Gotową masę podzielić pomiędzy dwie tortownice o średnicy 20 cm, wyłożone papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 – 40 minut. Masa śmietanowa

dom-agi.pl
Financier (finansjerki) z rabarbarem i białą czekoladą 149

mąki migdałowej (patrz uwagi techniczne) 6 białek jaja 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łodyga rabarbaru, z grubsza obrana i pokrojona na plasterki 1/2 tabliczki białej czekolady, grubo posiekanej cukier puder do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Wybraną foremkę dokładnie wysmaruj masłem i wstaw do lodówki (lub wyłóż papierem do pieczenia). W misce wymieszaj cukier(...)chwili robi się brązowe, dlatego bądź uważny i nie zostawiaj rondelka bez nadzoru. Gotowe masło przecedź przez podwójnie zwiniętą gazę ułożoną na sitku i dodaj do suchych składników jeszcze gorące. Wymieszaj. Lekko ubij białka - nie na sztywno, tylko do momentu uzyskania "lekkiej chmurki". Dodawaj białka do masy w trzech porcjach - za każdym razem wmieszając je w ciasto łyżką

Chilli Czosnek i Oliwa
Tort gruszkowo - czekoladowy 185

łyżki oleju 3 łyżki kakao Krem: 500 ml kremówki 100g mascarpone 5 łyżeczek żelatyny 2 łyżki cukru pudru 1 puszka kajmaku 1 puszka gruszek w zalewie 1 tabliczka gorzkiej czekolady- zimnej Polewa: 250g cukru 3 łyzki kakao 250ml śmietany 30% 250 ml wody łyżka żelatyny Biszkopt: Żółtka rozdzielić od białek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać, dodać(...)Puszkę z kajmakiem wstawić do gorącej wody na około 15 minut by kajmak się roztopił. Żelatynę zamoczyć w zimnej wodzie by napęczniała  następnie rozpuścić w 50 ml gorącej nie wrzącej pozostawić do wystudzenia. Kremówkę, mascarpone ubić z cukrem na puszystą i gęstą masę. Gruszki pokroić w kostkę dodać do masy. Pierwszy krążek ciasta wkładamy do tortownicy

Garnkowe fanaberie
Ciasto Kubuś 232

miękkiego masła. Warstwa 4: ciastka delicje (20 sztuk) -  Jeżeli nie lubisz bardzo słodkiego ciasta możesz pominąć delicje. Warstwa 5: 500ml śmietanki 30%, 2 opakowania śmietan fix, kilka kostek czekolady. Przygotowanie: Lepiej nie wykładać formy papierem do pieczenia, gdyż później przeszkadza w krojeniu ciasta - ja następnym razem już tego nie zrobię :)  Na dno formy (23x28cm) poukładać biszkopty. Najlepiej gdyby(...)niej budynie. Resztę soku wstawić na palnik i gdy zacznie się gotować wlać wymieszane budynie i szybko mieszać do momentu gdy masa będzie gęsta. Zdjąć z palnika i taką gorącą jeszcze masę wylać na biszkopty i rozprowadzić ją równomiernie.  Z 300 ml soku odlać tyle by wymieszać w nim budyń. Resztę zagotować. Do gotującego się soku wlać budyń

W kuchni u Moniki
Galaretka kokosowa z mandarynkami 155

można zamianić na wiórki z czekolady) Przepis na galaretkę kokosową z mandarynkami Żelatynę namoczyć w odrobinie wody (3 łyżki) i poczekać kilka minut aż napęcznieje. Do garnka wlewamy mleko z puszki, wodę, syrop lub cukier, wanilię, żelatynę, chię i podgrzewamy na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści a mleko kokosowe będzie gorące, ale nie doprawadzamy go do wrzenia

Ugotowane pozamiatane
Kakaowe ciasto z serkiem i gruszkami 109

cynamonu. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Serek, mleko, cukier włożyć do kubka blendera i zmiksować, dodać sok z cytryny i otartą skórkę. Następnie dodać żelatynę i na koniec gruszki pokrojone w kosteczkę. Wymieszać, wstawić na kilka- kilkanaście minut do lodówki i kiedy masa zacznie gęstnieć przełożyć ciasto. Ciasto można polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi

Gotowanie jest łatwe
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 144

niskich obrotach miksera. Kolejno dodajemy czekoladę i wrzącą wodę. Ubijamy do połączenia się składników. Białka ubijamy oddzielnie i dodajemy do masy, mieszamy łyżką do połączenia się. Formę prostokątną 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy 15 minut. Wyjmujemy i gorące ciasto posypujemy lekko kakao. Przykrywamy papierem

Made By Mom And Son
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 153

niskich obrotach miksera. Kolejno dodajemy czekoladę i wrzącą wodę. Ubijamy do połączenia się składników. Białka ubijamy oddzielnie i dodajemy do masy, mieszamy łyżką do połączenia się. Formę prostokątną 24 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy 15 minut. Wyjmujemy i gorące ciasto posypujemy lekko kakao. Przykrywamy papierem

Made By Mom And Son
Bomba Truskawka-Czekolada, delikatny mus w kawowej polewie 117

lodówki do całkowitego stężenia Polewa: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 2. Dodać miód, śmietankę, alkohol i kawę 3. Wymieszać do uzyskania płynnej polewy 1.Mus wyjąć z filiżanek, upewnić się, że dobrze stężał. 2. Użyć szaszłykowych patyczków by podważyć mus naokoło przy ściankach filiżanki. 3. Wstawić na kilka sekund do talerza wypełnionego gorącą wodą. 4. Obrócić filiżankę na małym

KreatywnePiny