gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:163/258)

Ciasto Mleczny Wafelkowiec 204

łyżki cukru 200 g serka homogenizowanego waniliowego 3/4 szkl. mleka w proszku 1-2 płaskie łyżeczki żelatyny 50-65 g czekolady mlecznej 2 mleczne wafelki Lusette Dodatkowo: 150 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 wafelek mleczny Lusette Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy po łyżce cukru i miskujemy dalej, aż do jego rozpuszczenia. Następnie dodajemy(...)pieczenia do masy jajecznej, delikatnie mieszamy szpatułką. Wylewamy na blaszkę tzw piekarnikową (wyłożoną papierem do pieczenia) i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-25 minut. Gorące ciasto wyciągamy z blachy, delikatnie zdejmujemy papier. W przypadku gdyby „skórka” biszkoptu oddzielała się od niego, ją również delikatnie usuwamy (ciasto będzie się ładniej prezentowało

Smaki Na Talerzu
Ciastka francuskie z jagodami 170

polać czekoladą, lukrem. Kształty, oprócz klasycznych kwadratów, rożków to ślimaczki, rolady, skośne zawijasy, kształtem przypominające faworki lub wymyślne muszelki. Taka słodycz nie kosztuje wiele czasu gdy skorzystamy z gotowego ciasta francuskiego. Niespodziewani goście nie muszą czekać na poczęstunek! Dziś kwadratowe chrupiące ciastka francuskie wypełnione dżemem jagodowym z domowej spiżarni posypane delikatnie cukrem waniliowym i trzcinowym. Gorące wspaniałe

Zasmakuj Kuchni
Sernik z białą czekoladą i malinami 140

dodać rozpuszczoną czekoladę. Mieszać tylko do momentu połączenia się składników. Masę wylać na spód z ciastek. Na wierzchu ułożyć maliny (jeśli były mrożone nie ma potrzeby wcześniej ich rozmrażać) i delikatnie wcisnąć je w masę. Piekarnik nagrzać do 180°C. Sernik piec w kąpieli wodnej (na dno piekarnika lub na blachę pod sernikiem wstawić formę z gorącą wodą

Bullio
Tarta kakaowa z musem truskawkowo-rabarbarowym czyli poWeekendowe Łakocie odc.122 147

gorącej wody rozpuszczamy żelatynę, lekko studzimy i wlewamy do owocowego musu. Mieszamy i chłodzimy min. godzinę w lodówce. Mus powinien zacząć gęstnieć. Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z musem. Wylewamy na upieczony i ostudzony spód. Chłodzimy minimum 2 godziny tak by mus stężał. Kroimy i podajemy. Możemy przed podaniem udekorować truskawkami lub tartą czekoladą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort orzechowo kajmakowy z kremem kawowym 378

szkl. gorącej wody 3 łyżki cukru sok z jednej cytryny 1 łyżka wódki (opcjonalnie) Dodatkowo: puszka gotowej masy kajmakowej Biszkopt czekoladowy przekrawamy na pół i zwilżamy ponczem. Wykładamy 2/3 masy kawowej, przykrywamy ciastem orzechowym, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Boki i wierzch smarujemy pozostałym kremem kawowym. Dekorujemy dowolnie, można polać czekoladą, lub np udekorować

Cynamonowe szczęście
Sernik z białą czekoladą i malinami 172

dodać rozpuszczoną czekoladę. Mieszać tylko do momentu połączenia się składników. Masę wylać na spód z ciastek. Na wierzchu ułożyć maliny (jeśli były mrożone nie ma potrzeby wcześniej ich rozmrażać) i delikatnie wcisnąć je w masę. Piekarnik nagrzać do 180°C. Sernik piec w kąpieli wodnej (na dno piekarnika lub na blachę pod sernikiem wstawić formę z gorącą wodą

Bullio
Ciasto pijany pingwin 466

herbaty. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 jajka, 2/3 szklanki cukru, 1 kopiasta szklanka mąki, 6 łyżek oleju, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Poncz: 1,5 łyżki wody, 5 dag margaryny, 1 łyżka kakao, 1 szklanka cukru, 100 ml wódki, Masa śmietanowa: 250 ml śmietany 30%, 1 opakowanie galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 1/2 tabliczki mlecznej czekolady. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik waniliowo czekoladowy 152

ciepłą czekoladę, wymieszaj. Ciasto partiami wylej do formy wyściełanej papierem do pieczenia. Piecz 1 godzinę w 170° stopniach. Jeżeli będzie się bardzo rumieniło zmniejsz na 160°. Studź ciasto w lekko otwartym piekarniku. Gdy ciasto jest już zimne, można zjadać.  Można też udekorować. 300-400 g mrożonych truskawek i jedna  galaretka morelowa. Galaretkę rozpuść w połowie gorącej wody

Pasje Jolki
Koktajl czekoladowo-bananowy 132

fanom czekolady na diecie - koktajl jest na kakao, więc w boczki na pewno nie pójdzie. Potrzebne nam (na 2 porcje): - 500 ml mleka - 2 dojrzałe banany - 4 łyżki kakao - 4 łyżeczki miodu Przygotowanie: Banana kroimy w plasterki i wrzucamy z resztą składników do blendera. Miksujemy dopóki nasz koktajl nie będzie płynny. Podajemy od razu, w gorące dni można

W poszukiwaniu inspiracji
Sernik z białą czekoladą i malinami 303

dodać rozpuszczoną czekoladę. Mieszać tylko do momentu połączenia się składników. Masę wylać na spód z ciastek. Na wierzchu ułożyć maliny (jeśli były mrożone nie ma potrzeby wcześniej ich rozmrażać) i delikatnie wcisnąć je w masę. Piekarnik nagrzać do 180°C. Sernik piec w kąpieli wodnej (na dno piekarnika lub na blachę pod sernikiem wstawić formę z gorącą wodą

Bullio
Smerfetka czyli ciasto z biszkoptem, masą serową oraz pianką. 131

gorącej wody, dokładnie mieszamy i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy, do momentu, kiedy cukier się rozpuści. Następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę wieloowocową i delikatnie razem mieszamy. Gotową piankę wykładamy na masę serową i wyrównujemy. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wierzch ciasta można udekorować np. startą mleczną czekoladę.  Smacznego

Symfonia smakowa
O magii, piernikach i odwróconej filiżance. I kto dostał nagrody! 169

łyżki gorącej wody - ja czasami zastępuję sokiem z cytryny Cukier ucierać z wodą do otrzymania gładkiej masy, która nie będzie zbyt płynna ani zbyt gęsta - po podniesieniu do góry łyżeczki lukier ma ściekać "po nitce" czyli jednym wąskim strumieniem. Przy okazji ostatniego TU I TAM (klik) poprosiłam Was o napisanie jakie są Wasze ulubione smaki czekolady. Zgodnie z obietnicą

KUCHARNIA
Kilka załatwionych spraw i sernik czerwono-biały 156

byłam tak zmęczona, że poddawałam się po pierwszym zdaniu (albo jeszcze przed). Dziś jednak się zdrzemnęłam po południu, i uwierzcie - taki krótki sen potrafi zdziałać cuda! W dodatku wzięłam gorący prysznic, i czuję się jak nowo narodzona . Mam jeszcze dłuższą chwilę, zanim będę musiała jechać po C. do pracy, więc mogę opowiedzieć Wam o moim cudnym serniku. Zanim jednak(...)Spód standardowy, ciasteczkowy, z dodatkiem niewielkiej ilości kakao. Z żurawiny przygotowałam muso-galaretkę, a na to wyłożyłam słodką masę waniliową z mascarpone i jogurtu. Na wierzch starłam nieco białej czekolady, bo gdzieś mi tam świtało takie połączenie. I muszę powiedzieć, że z efektów jestem bardzo zadowolona. Ciacho wyszło kremowe, delikatne, a kwaskowy mus świetnie komponuje się ze słodką masą serową

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik Panda z kokosowo-jaglanym nadzieniem (bez glutenu, laktozy, cukru białego) 97

kakao Nadzienie kokosowo-jaglane -100g kaszy jaglanej -200ml wrzątku -80g wiórków kokosowych -130g śmietanki kokosowej -1 łyżka oleju kokosowego -ksylitol Dodatkowo -60g gorzkiej czekolady, u nas bez białego cukru (na uszy i buzie) -pozostała śmietanka kokosowa + łyżka ksylitolu -maliny KAKAOWY BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka miksować ze szczyptą soli do uzyskania sztywnej piany. Następnie(...)papieru, wykroić kształt głowy pandy. Następnie przekroić na 2 blaty. NADZIENIE KOKOSOWO-JAGLANE Kaszę 3 razy przepłukać we wrzątku, następnie czynności powtórzyć z wodą ciepłą. Zagotować ją w 200ml gorącej wody, przykryć garnuszek i gotować do miękkości na małym ogniu co jakiś czas mieszając (tak długo aż wchłonie cały płyn). Po ugotowaniu dodać resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać

Candy Pandas
Waniliowy serniczek na zimno 197

gorącej wodzie i odstawiamy do przestudzenia. Ricottę przekładamy do miski i mieszamy z pozostałym cukrem pudrem. Laskę wanilii przekrajamy na pół i wyskrobujemy z niej ziarenka tępą stroną noża. Dodajemy wanilię do serka i mieszamy. Następnie dolewamy ostudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Wylewamy masę serową na wystudzony biszkopt ( włożony do blaszki w której się piekł). Czekoladę ścieramy na tarce

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Lava Cake - Ciastko z płynnym środkiem 127

kostce czekolady i wkładamy do piekarnika na 9-12 minut - w zależności od wielkości naszych miseczek, ja mam dość spore więc dałam na 11 minut. Wyciągamy kokilki i odwracamy je na talerzach zostawiając jeszcze na minutę w miseczkach. Zdejmujemy naczynia. Posypujemy cukrem pudrem, dodajemy owocowy akcent, gałkę lodu i gotowe! Należy pamiętać ,że deser podajemy na gorąco!! Można przed

W Moim Magicznym Domu
CIASTO Z DELICJAMI I KOLOROWYMI GALARETKAMI 258

szkl gorącej wody.Czerwoną galaretkę należy wylać na jakieś płaskie podłużne naczynie by później można było pokroić ją w paski. Ubić śmietanę,na końcu dodać tężejącą zieloną galaretkę.Nie dodawałam cukru pudru,uważam to za zbyteczne,jednak jeśli lubicie bardzo słodkie ciasta to dodajcie 2-3 łyżki przed dodaniem galaretki. Ciasto posmarować dżemem malinowym,rozłożyć delicje czekoladą do góry

Niespełnione zdolności kulinarne
CHURROS – hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego 147

Churros to hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego. Podawane w Hiszpanii dosłownie wszędzie – zarówno na śniadanie, jak i deser czy też przekąskę. Obsypane cukrem pudrem czy też zanurzone w czekoladzie – zawsze smakują obłędnie! Ostatnio jedliśmy te Zakręcone Churros – bezglutenowe , a dziś mam dla Was ich oryginalną wersję! Koniecznie wypróbujcie!   SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 100 g * mleko(...)łyżka * duże jajko – 1 szt * masło – 30 g * wódka – 1 łyżeczka * smalec do smażenia   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W garnku rozpuszczamy mleko , cukier i masło, a do gorącego wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy drewnianą łyżką, by powstało gęste , gładkie ciasto. Studzimy., Do chłodnego ciasta wbijamy jajko i wlewamy wódkę – miksujemy. Przekładamy do rękawa cukierniczek i wyciskamy

Ostra na Słodko
Oszukane pączki bez wyrzutów sumienia. 116

gorącej wodzie) + nasiona chia 2. Rodzynki + pokrojone daktyle suszone + płatki migdałów 3. Pokruszone pestki dyni + płatki migdałów 4. Rodzynki + pestki dyni + pokruszone płatki kukurydziane 5. Namoczone na chwilę jagody goji + pokrojone daktyle suszone 6. Płatki kokosowe + jagody goji 3. Do polania "pączków":   Można użyć lukru z ksylitolu (robimy tak jak ten ze zwykłego cukru) albo czekolady z oleju

Powiedz dietom nie
Ciasto porzeczkowa fantazja z czekoladą 352

czekoladę  miksując delikatnie wlewamy rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody płynną żelatynę. Składniki ponczu mieszamy ze sobą. Nasączamy pierwszy płat ciasta, wykładamy masę z mlekiem.  Przykrywamy drugą warstwą ciasta, nasączamy znów ponczem. Warstwa ciemna: Mleko, cukier oraz kakao i ¼ część masła zagotowujemy w rondelku mieszając aż masa się połaczy. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody

Wanilia i Kardamon
Tort czekoladowo-malinowy 126

czekolady Składniki na ciasto: 7 małych jajek (lub 6 dużych) 340ml mleka 285ml oleju rzepakowego (lub słonecznikowego) 2,5 szklanki brązowego cukru 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 340g mąki pszennej 135g kakao płaska łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na krem malinowy: 720g malin 4,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 2/3 szklanki gorącej wody szklanka cukru

Mania Wypiekania
Ciasto Bounty 184

słodka czekolada to naprawdę idealne połączenie. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 20 g masła. Polewa czekoladowa: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody

paapilotkaa
SERNIK NA SPODZIE Z HERBATNIKÓW Z MASŁEM ORZECHOWYM 279

czekoladę i sztywną piane z białek  i delikatnie wymieszać. Masę serową  wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piec godzinę w temperaturze 200 C Polewa W rondelku rozpuścić masło, cały czas podgrzewająca dodać cukier, mleko oraz kakao  gotować na małym ogniu około 3-5 minut. Odstawić do przestygnięcia następnie połączyć z żółtkami. Zimny sernik pola ć gorącą

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania