gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:167/258)

Rafaello z białą czekoladą i wafelkami 345

180C przez ok. 35-40 minut ( do suchego patyczka ). Odstawiamy do ostudzenia , a następnie odwracamy do góry nogami. MASA KOKOSOWA : Do garnka wlewamy śmietanę i dodajemy połamaną białą czekoladę. Roztapiamy w kąpieli wodnej , studzimy. Do wystudzonej ( ale nie zimnej! ) dodajemy śmietanki ” Śnieżki ” ( proszek ) i dokładnie mieszamy. Dodajemy kokos i pokruszone drobno ciastka śmietankowe. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Przygotowaną(...)masą pokrywamy biszkopt ( umieszczony w obręczy tortownicy ). Delikatnie wygładzamy i posypujemy lekko podprażonymi wiórkami ( + ew. płatkami migdałów ). Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Kroimy lekko namoczonym w gorącej wodzie nożem – będzie łatwiej. Smacznego

Ostra na Słodko
Torcik serowy 147

czekoladzie (łatwych do połamania) 1/2 kg dobrego mielonego sera 1 szklanka cukru pudru 1 kostka masła lub margaryny 4 łyżki żelatyny ok. 1 szklanka mleka 1 opakowanie galaretki dowolne owoce, rodzynki kilka kropel olejku migdałowego Tortownicę o średnicy 21 cm wysmarować masłem, na dno wysypać część połamanych ciastek. Żelatynę zalać niewielką ilością gotowanej, wystudzonej wody, gdy napęcznieje zalać gorącym

Praktyczna pl
Tort Chałwowy 393

łyżeczka proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM CHAŁWOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone 300 g. chałwy naturalnej lub waniliowej DODATKOWO: konfitura wiśniowa 480 g. tabliczka mlecznej czekolady 4 łyżki wódki 2 łyżki wiórków kokosowych DO NASĄCZANIA: Słaba, lekko posłodzona herbata. Uwaga!: Nasączamy herbatą tylko górę tortu! Pierwszy i drugi biszkoptowy blat wchłonie sok z konfitury! Wykonanie Tortu(...)biszkopt nie opadł, po wyjęciu z piekarnika, należy zrzucić go z wysokości ok 50 cm .[Naprawde nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM CHAŁWOWY: Przekładamy do miski serek mascarpone i przez chwilę

Domowe Torty
Ciasto MICHAŁEK Z GRUSZKAMI 436

kremówki 36 % 250 g serka mascarpone 1 płaska łyżka cukru pudru 2  łyżeczki żelatyny 15 sztuk białych "Michałków" Dodatkowo: ok. 30 sztuk herbatników zwykłych 5-10 dkg białej czekolady do dekoracji 1. Obrane, oczyszczone gruszki zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kostkę. Wsypać do garnka, dolać wodę, doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając gotować delikatnie ok. 10 minut(...)formy. Wylać tężejącą masę gruszkową.  Od razu wyłożyć warstwę herbatników, lekko docisnąć. Odłożyć do lodówki. Teraz można zacząć robić krem. 4. Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Cukierki pokruszyć lub drobno pokroić. Serek rozetrzeć z łyżką cukru pudru. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, zmniejszyć obroty i dodawać po łyżce serek mascarpone ( ma to trwać

Maślane ciasteczko
Chrust lany 145

Kolejna tłustoczwartkowa propozycja, która już jakiś czas temu podbiła internet. Ja zwróciłam na nią uwagę u Asi . Jej przygotowanie zajmuje tak niewiele czasu i jest tak

Kuchnia w czekoladzie
ŁACIATY SERNIK 270

Wystarczy odrobina kreatywności, żeby powstało ciasto wyjątkowo smaczne. Sernik ten to wariacja na temat sernika na białkach ; spód jest taki sam, jak w serniku Tiramisu . Najsmaczniejsza

Przepisy Aleksandry
Biszkopt czekoladowy z musem truskawkowym (podany inaczej) 135

Banalnie proste do przygotowania ciasto czekoladowo-biszkoptowe z kremem śmietanowo-truskawkowym polane gorzką czekoladą - niebo w gębie! Przepis dodaje do akcji milion smaków truskawek . Składniki: biszkopt 4 jajka (rozmiar L) 1/2 szklanki cukru ponad 1/2 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 5 łyżek gorzkiego kakao mus truskawkowy 1/2 kg truskawek bez szypułek(...)wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 15 minut w 180 °C . W międzyczasie truskawki i cukier zmiksować. Masę wlać do rondelka i podgrzać. Gdy będzie gorąca to powoli wlać do niej rozpuszczoną żelatynę (ja rozpuszczam żelatynę w 1/3 szklance wrzącej wody) i już nie gotować. Przygotowaną masę ostudzić. Upieczone ciasto przestudzić. Następnie durszlak

Ugotować
słodkie grzybki z kremem-pyszne :) 198

mleka mieszamy budynie i cukier puder,wylewamy na gotujące się mleko,mieszamy do zgęstnienia .Studzimy  .Masło ucieramy na puch i dodajemy stopniowo budyń miksując. POLEWA Czekoladę łamiemy,stawiamy nad kąpielą wodną,dodajemy mleko i masło. mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Studzimy.   SKŁADANIE GRZYBKÓW Kapelusz nadziewamy kremem,doklejamy kółko z dziurką,i stawiamy kapelusze ,potem je smarujemy polewą(...)wstawiamy do lodówki,jak polewa się zetnie wtykamy nóżkę *** możemy też przygotować jadalne muchomory lukier barwimy czerwonym barwnikiem,smarujemy nim kapelusze,kropki robimy z kremu. Polecam gorąco grzybki ;) Są pracochłonne ale warto nimi przywitać jesień, która tuż tuż :) Smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wegańskie brownie z owocami 124

Ciasto na tortownicę o średnicy: 23 cm Zaskakująco wilgotne i idealne na letnie wieczory! Gorąco zachęcam do wypróbowania tego przepisu,  jest niezwykle prosty a daje tyle radości :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki oleju kokosowego 2 łyżki dobrej jakości kakao w proszku 1 szklanka mleka sojowego 1 szklanka cukru trzcinowego 1 łyżeczka sody 2 łyżki(...)czekoladowych kropelek (50% kakao) 300 g malin 200 g borówek Na polewę: 1 tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego Do posmarowania blachy: Odrobina oleju kokosowego Odrobina mąki Do ozdobienia: Ulubione owoce - w moim przypadku dorodne maliny i borówki (należy część odsypać) Przepis: Do misy dodajemy mąkę, sodę, cukier, czekoladowe kropelki oraz kakao. Całość mieszamy aż wszystkie składniki się połączą

Emcia Pichci
Ciasteczka owsiano-czekoladowe na niedzielę 109

moment, żeby choć na chwilę wyrwać się z domu. No bo ile można siedzieć w czterech ścianach...? Nawet, jeśli jest mnóstwo ciekawych rzeczy do roboty. Bo można poczytać, pijąc gorącą herbatę i jedząc słodkie ciasteczka, grać na PS, jeśli C. akurat jest w domu (bez niego nie wydaje mi się to zabawne ani ciut), oglądać seriale, przeglądać książki kulinarne(...)idealne, a i C. się ucieszy po powrocie do domu. Przepis znalazłam w niepozornej książeczce Favoritter bagværk i od razu wiedziałam, że to jest to . Płatki owsiane, wanilia, mnóstwo czekolady. W oryginalnym przepisie było jej dwa razy więcej, ja jednak całkowicie zrezygnowałam z ciemnej na rzecz mlecznej - w końcu ciasteczka robiłam z myślą o dzieciach.  C. się w nich

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik Gruszkowo-Jabłkowy 151

gruszek 0,8 kg jabłek 150 g cukru 2 łyżki świeżo startego imbiru skórka otarta z 2 cytryn sok wyciśnięty z 2cytryn 4 łyżeczki żelatyny Krem czekoladowy: 150 g czekolady 250 g serka mascarpone Gruszki w czerwonym winie: 3 gruszki 1,5 szklanki czerwonego wina 3 łyżki cukru 1 laska cynamonu 6 goździków skórka otarta z 1 pomarańczy Wykonanie(...)ogniu aż owoce puszczą sok. Dodać imbir, skórkę i sok z cytryny. Gotować aż część owoców się rozpadnie. Dodać żelatynę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja żelatynę dodawałam do gorących owoców i dokładnie mieszałam aż  żelatyna się rozpuści. Nadzienie zostawić do ostygnięcia. 3. Wcześniej przygotowane ciasto wypełnić nadzieniem owocowym, Wstawić do lodówki aż owoce stężeją. 4. Przygotować gruszki

Mama Gotuje
Szarlotka królewska 225

prażonych jabłek * 2 galaretki cytrynowe Masa mleczna 160 g mleka w proszku 140 g cukru pudru 250 g masła 2 żółtka 9 łyżek zimnej wody Polewa czekoladowa 150 g czekolady mlecznej 5 łyżek mleka 1 łyżka masła Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, nie przerywając ubijania. Następnie dodajemy(...)podłogę z wysokości około 60 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Boki biszkoptu oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Masa jabłkowa Jabłka przekładamy do rondelka i podgrzewamy. Kiedy będą gorące dodajemy galaretki i mieszamy do momentu, aż galaretki się rozpuszczą. Tak przygotowane jabłka wykładamy na biszkopt i równamy. Wstawiamy do lodówki, aby masa stężała. Masa mleczna Żółtka przekładamy

Wędrówki po kuchni
Ciasto krówka 350

pomocą łyżki – ja skrapiam spryskiwaczem – to bardzo wygodny sposób. Na jeden blat biszkoptu wykładamy ubitą masę i wyrównujemy. Przykrywamy drugim biszkoptem. Puszkę kajmaku wstawiamy do garnka z gorącą wodą i zostawimy na 5 minut. Wyjmujemy i mieszamy kajmak (ciepły zrobi się płynny i będzie nam łatwiej rozsmarować go). Smarujemy wierzch ciasta warstwą kajmaku. Rozsypujemy posiekane orzechy włoskie(...)lodówki na co najmniej dwie godziny, aby ciasto lepiej się kroiło. Przepis inspirowany ciastem od Pieczarka Mysia Zobacz także: Włoska pokusa Wszystko co dobre w jednym cieście - migdały, czekolada, mak... Czekoladowy tort Pavlovej Tort Pavlovej to beza udekorowana bitą śmietaną i owocami, k... Czekoladowa chmura Gdy podarowałam kiedyś mamie książkę "Nigella gryzie&qu... Sernik z sosem malinowym Sernik

Poezja smaku
Piankowy torcik z truskawkami (na zimno) 152

połówki. Ułożyłam je w tortownicy na zastygłej masie budyniowej. Na truskawki delikatnie wylałam tężejącą galaretkę. Wstawiłam do lodówki, żeby galara teka zastygła. Galaretkę cytrynową rozpuściłam w 1 szklance gorącej wody i odstawiłam do wystudzenia. Mleko skondensowane zmiksowałam na dużych obrotach miksera, żeby powstał kremowy mus. Wlałam do niego tężejącą (ale płynną) galaretkę. Jeszcze raz zmiksowałam do połączenia się składników(...)Jeśli galaretka na truskawkach już zastygła to można już wylać na nią mus. Tortownicę wstawiłam do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Wierzch udekorowałam truskawkami i płatkami białej czekolady. Polecam taki torcik na każdą okazję i... bez okazji, bo jest delikatny, smaczny i ładnie wygląda. Zróbcie i rozkoszujcie się jego smakiem. Życzę smacznego! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim

Kuchnia u Krysi
Sernik wafelkowy na zimno 225

weekend. Składniki 1 kg sera do serników ok. 2 opakowania Pałeczek orzechowych firmy Cukry Nyskie 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1. Żelatynę zalewamy 5 łyżkami gorącej wody. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. 2. Ser dokładnie mieszamy z cukrem pudrem. 3. 1,5 opakowania pałeczek orzechowych rozdrabniamy w malakserze lub bardzo drobno kroimy. 4. Wszystkie składniki łączymy(...)Masę serową przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm. Wkładamy do lodówki na noc. 6. Kiedy ciasto dobrze stężeje, delikatnie zdejmujemy rant i dekorujemy pozostałymi wafelkami, cukrowymi posypkami lub czekoladą. Smacznego życzy   Kategoria: Ciasta , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: Cukry Nyskie , dla dzieci , gotowanie z dzieckiem , na szybko , na zimno , ser , sernik , wafle , żelatyna

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania