gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:176/258)

Lody na patyku - maślankowo-bananowo-kakaowe 158

Mimo, że pogoda za oknem nie dopisuje, warto na przełamanie zrobić lody, dzisiaj zdrowsza wersja tego przysmaku, wystarczy zblendować banany z maślanką i kakaem, a  na wierzchu polać czekoladą z rozpuszczonego oleju kokosowego i posypać orzechami, jeśli nie macie specjalnych foremek do lodów można użyć plastikowych kubeczków.  Składniki :  lody:  2 szklanki maślanki 2 banany 3 łyżki(...)kokosowego orzechy ziemne do dekoracji Przygotowanie :  Składniki na lody zblendować przelać do foremek lub kubeczków i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Po tym czasie wyjmujemy foremki polewamy gorącą wodą i wyjmujemy lody, układamy je na papierze do pieczenia i polewamy przygotowaną polewą (stapiamy w garnku olej i mieszamy z kakaem) posypujemy posiekanymi orzechami, jemy od razu. Smacznego

zdrowa vege kuchnia
Ciasto czekoladowe z kulkami serowo -kokosowymi. 113

włoskiego i ułożyć na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie wstawić do lodówki na czas przygotowania ciasta czekoladowego. Żółtka ubić z połową cukru na gęstą i puszystą masę.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,przestudzić i połączyć delikatnie z żółtkami .Mąkę ,proszek i kakao ,przesiać i dodawać do masy żółtkowej. Białka ubić z drugą połową cukru i delikatnie wmieszać(...)stopniach przez około 30 minut. Ciasto po przestudzeniu polać polewą czekoladową. Mleko ,masło i cukier włożyć do małego rondelka ,doprowadzić do zagotowania na małym ogniu ciągle mieszając.Gorącą polewą polać ciasto. Przepis z bloga : Mniam Mniam

Ladylaura.
Torcik czekoladowo - pomarańczowy 171

rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy, aby lekko przestygła. Serek mascarpone miksujemy z rozpuszczoną czekoladą do połączenia składników. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki dodajemy porcjami mascarpone z czekoladą, miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników. Torcik czekoladowo - pomarańczowy: Biszkopt przekrawamy na 2 blaty: najlepiej długim nożem z ząbkami, lub za pomocą nitki. Nasączamy blaty wódką pomarańczową. Smarujemy(...)masą czekoladową. Torcik ozdabiamy według własnych upodobań - ja użyłam szpatułek do wygładzania i dekoracji ciast. Odstawiamy torcik na kilka godzin do lodówki. Tort kroimy nożem zanurzonym na chwilę w gorącej wodzie, a następnie wytartym do sucha. Smacznego

W kuchni Katie
Zdrowy deser śmietanowo-malinowy z kaszą jaglaną i czekoladowym kremem z daktyli 151

łyżeczki ubitej śmietany. Dobrze wymieszaj. Wlej do reszty piany i zmiksuj kilkanaście sekund. Uważaj, bo zbyt długo miksowana śmietanka może się zważyć. Szczególnie latem, gdy w domu gorąco. Już to przerabiałam, niestety. Do dużych kieliszków nałóż ok 2 łyżki kaszy jaglanej, wyrównaj. Nałóż ok 1- 1 i 1/2 łyżki kremu czekoladowego.Wyrównaj.  Nałóż 2 łyżki masy śmietanowej. Wyłóż(...)łyżkami zimnego, lekko stężałego musu malinowego. Na górę daj po pół łyżki kremu czekoladowego, dookoła niego rozsmaruj po łyżce śmietanki. Udekoruj resztą sosu malinowego. Możesz posypać startą czekoladą mleczną. Kolejność warstw możesz zmienić wg upodobania. Na stronie www.sklepagnex.pl znajdziesz szeroki wybór zdrowych produktów, w tym kaszę jaglaną

Anioszek w kuchni
Ciasteczka owsiane z żurawiną 85

Będą doskonałą przekąską zarówno w pracy, jak i szkole :) Ostatnio coraz częściej szukam choć odrobinę zdrowszych alternatyw dla tradycyjnych słodkości. Nie zmienia to faktu, że nadal lubimy wypieki z czekoladą, śmietaną, czy różnymi kremami, ale świadomość, że można zjeść coś słodkiego, a przy tym mniej kalorycznego i po prostu zdrowszego sprawia, że mamy mniejsze wyrzuty sumienia :D Głównym składnikiem moich(...)macie otrębów, możecie wykorzystać płatki owsiane, ale należy je uprzednio trochę rozdrobnić. Do tego niewielka ilość mąki pszennej, jajo, trzcinowy cukier, masło i gotowe :) Prosto, smacznie i niedrogo. Gorąco polecam! Składniki (na ok. 40 szt.): 125 g suszonej żurawiny 200 g otrębów owsianych (lub rozdrobnionych płatków owsianych) 1 jajko 2 lekko czubate łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku

MyCookBook.pl
Bułeczki gryczane z dynią i czarną porzeczką z soku jagodowego. 160

najlepiej szklanego naczynia, przesypujemy obie mąki i łączymy razem. Dodajemy zaczyn. Mieszamy dolewając stopniowo pozostałej części maślanki. Wyrabiamy do uzyskania elastycznego ciasta, formujemy kulę, oklepujemy oliwą, wkładamy do gorącego garnka (garnek zalewamy wrzątkiem, odczekujemy, aż zaabsorbuje ciepło, wylewamy wodę, osuszamy). Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 40-60 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodajemy pestki z dyni i porzeczkę(...)bułek. Odstawiamy na kilka minut, by ciasto odpoczęło. Pieczemy na papierze do pieczenia w 190 stopniach przez 16-18 minut. Bułeczki wyśmienicie będą nadawały się do słodkich dodatków; dżem, czekolada, serek. Można zrobić je na wytrwano bez porzeczek

BaRepas
Ciasto Shrek 346

zostawiając jeden kubek soku, do rozmieszania w nim  budyniów. Sok z garnka zagotować, do wrzącego wlać naszą mieszankę, cały czas mieszając, zagotować tak, jak budyń. Zieloną gorącą warstwę  wylewamy na ostygnięty biszkopt. To studzimy i przystępujemy do wykonania masy śmietanowej. Masa śmietanowa: Rozpuszczamy dwie galaretki w jednej szklance wrzącej wody. czekamy, aż galaretka ostygnie i zacznie się(...)przygotowaną, zimną galaretkę, pamiętając, by cały czas miksować.  Masa szybko stygnie , wiec nie można zrobić jej wcześniej. Wykonanie ciasta: Na masę zieloną lekko schłodzona układamy delicje,obok siebie, czekolada do góry.  Wykładamy masę śmietanową. Pamiętajmy, by ciasto było już całkiem ostygnięte. Całość polewamy dwoma galaretkami agrestowymi, rozpuszczonymi w ½ l wrzącej wody. galaretki powinny  być również dobrze ścinające

W kuchennym oknie Ewy
BRZOSKWINIOWE KISIELOWE 330

się składników – robimy to ręcznie ,albo na najniższych obrotach! Wylewamy na blachę ( robiłam na dużej ) i pieczemy ok. 20 minut / 180C. MASA: Kisiele gotujemy w 3 szklankach wody. Do gorącego wsypujemy brzoskwiniową galaretkę. Dodajemy masło i miksujemy na gładką masę. Odstawiamy do przestudzenia. PIANKA: Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w mniejszej ilości wody niż to pisze na opakowaniu ( w 2 szklankach(...)tężejącymi galaretkami. CAŁOŚC: Ostudzony biszkopt pokrywamy masą brzoskwiniową. Układamy na niej pokrojone w kosteczkę owoce. Wkładamy do delikatnego stężenia ,a następnie przykrywamy pianką śmietankowo – pomarańczową. Dekorujemy owocami i czekoladą. Wkładamy do lodówki ( najlepiej na noc! ) Smacznego

Ostra na Słodko
Tort czekoladowy owoce leśne 2544

kostki masła 1 budyń 1,5 szklanki mleka 2-3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki kakao + kawa na poncz, świeże owoce do dekoracji i przełożenia ciasta, tabliczka gorzkiej czekolady na polewę, olej kokosowy (opcjonalnie) Biszkopty przygotowujemy według przepisu , można upiec go dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na ostygnięcie. Kawę zaparzamy wcześniej i odstawiamy do ostudzenia lub od razu(...)lodówki) i budyń. Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, z nieco mniejszej ilości mleka, nie dajemy też cukru. Po przygotowaniu odstawiamy do ostudzenia, kiedy nie jest już bardzo gorący można przykryć go folią spożywczą, żeby nie zrobił się na nim kożuch – folia musi bezpośrednio dotykać powierzchni budyniu. Na paterze układamy pierwszy spód, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków

Ciastkozercy
Rolada piernikowa z marcepanowym kremem. 169

Następnie ściągamy papier i zwijamy ciasto razem ze ściereczką. Tak przygotowaną roladę odkładamy do całkowitego wystudzenia.  NASĄCZENIE: 10-12 łyżek gorącej wody 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny      Miód rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy sok z cytryny i mieszamy. KREM MARCEPANOWY: 400 g dobrze schłodzonej śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru(...)masą i ściśle zwijamy w roladę. Tak powstałe ciasto zawijamy w folię aluminiową lub spożywczą i przekładamy do lodówki na około 2 godziny.  POLEWA: 150 g dobrej klasy czekolady mlecznej kilka łyżek śmietany słodkiej (18 lub 30%)      Czekoladę wraz ze śmietaną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dokładnie mieszamy i dekorujemy schłodzone ciasto. Wierzch posypujemy cukrowymi lub czekoladowymi

Rozpustne gotowanie
Drożdżówka ze śliwkami 191

Składniki: 1 kg mąki pszennej (lub pszennej pełnoziarnistej) 1 masło 100 g drożdży (jeżeli używamy mąki pszennej pełnoziarnistej dodajemy trochę więcej drożdży) 1 szklanka cukru 30

Kocham Czekoladę
Kocie pierożki z serem na Dzień Kota 165

kakao 1/2 szklanki gorącej wody 1 łyżka oliwy z oliwek 250 g chudego twarogu cukier lub ksylitol (do smaku) Mąkę zmieszać z kakao, dodać oliwę z oliwek i gorącą wodę. Wymieszać wszystkie składniki. Zagnieść gładkie ciasto (najlepiej mikserem) i odstawić na około 15 minut. Twaróg umieścić w misce, dodać cukier/ksylitol i rozgnieść widelcem. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać porcje(...)porcji z nadzieniem ułożyć pusty kawałek ciasta tak, aby dopasować do siebie elementy. Gotować około 3 minuty w osolonym wrzątku. Przed podaniem można udekorować pierożki, np. roztopioną białą czekoladą

FitKot
Pieczone pączki lub babeczki czekoladowe 192

pół ze śmietanką kokosową) ¾ szklanki erytrolu 1 łyżeczka soli 1 szklanka mąki kokosowej Opcjonalnie: ekstrakt waniliowy bądź migdałowy Opcjonalnie: dżem bez cukru (do wypełnienia babeczek) lub polewa czekoladowa (czekolada gorzka bez cukru z olejem kokosowym)   Przygotowanie: W małym garnku roztapiamy olej kokosowy. Gdy już jest płynny, dodajemy do niego kakao i mieszamy aż składniki ładnie się połączą(...)erytrol, sól i mleko kokosowe, ekstrakty jeśli ich używamy. Gdy masa będzie jednolita cienkim strumieniem dolewamy do niej olej z kakao, ciągle miksując. UWAGA żeby olej nie był zbyt gorący, inaczej mogą nam się ściąć jaja i będziemy mieli jajecznicę zamiast deseru ;) Do połączonej czekoladowej masy dosypujemy partiamy (na około 3 razy) mąkę kokosową i miksujemy, aż wszystko się

Jak gotować i nie zwariować
Tort z kremem z białej czekolady i śmietany i żelem z truskawek 155

garnka wlewany kremówkę. Dodajemy podzieloną na małe tabliczki białą czekoladę (ważne, aby była w temperaturze pokojowej, ponieważ szybciej się rozpuści). Podgrzewamy na najmniejszym gazie. Mieszamy co jakiś czas, aż czekolada rozpuści się. Następnie odstawiamy do lodówki do następnego dnia, aby dobrze się schłodziła. Na drugi dzień wyjmujemy z lodówki masę śmietanowo-czekoladową, dodajemy śmiatan fix i dobrze ubijamy, aż uzyskamy(...)łyżki cukru sok z 1/2 cytryny 1 łyżka żelatyny Wykonanie: Truskawki rozmrożone w połowie wrzucamy do rondla. Dodajemy cukier i sok z cytryny. Podgrzewamy, aż owoce się rozpadną. Do gorących truskawek dodajemy żelatynę i mieszamy intensywnie aż się dokładnie rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia. Dodatkowo: Kilka truskawek galaretka truskawkowa rozpuszczona w połowie porcji wody. Poncz: 1.2 szklanki wody 1/2 soku

tojestpyszne.blogspot.com
czekoladowy torcik z malinami 222

malin: 500 g świeżych malin 160 g cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej w 1 łyżce wody 3 łyżeczki żelatyny, rozpuszczonej w 1/4 szkl. gorącej wody wykonanie: Maliny mieszamy z cukrem, podgrzewamy na ogniu do rozpuszczenia się cukru. Dodajemy sok z cytryny, rozmieszaną mąkę ziemniaczaną i doprowadzamy do wrzenia. Rozpuszczoną żelatynę łączymy z sosem(...)malinowa 500 g serka mascarpone dodatkowo, opcjonalnie: nalewka malinowa do nasączenia ciasta wykonanie: Serek miksujemy, dodajemy stopniowo frużelinę i miksujemy na gładką masę. składniki na polewę: 100 g gorzkiej czekolady 7 łyżek słodkiej śmietanki wykonanie: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę. Mieszamy do połączenia się składników. Gotowym kremem przekładamy ciasto. Jeśli zostawimy troszkę kremu to możemy nim posmarować boki

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy z adwokatem pachnący pomarańczą 124

cukier- 140 g * kakao- 30 g Krem: * śmietanka 36%- 200 g * mascarpone- 250 g * cukier- 1/2 szklanki * adwokat- 150 ml * skórka z pomarańczy- 1 łyżka Dodatkowo: * starta gorzka czekolada- 2 kostki * skórka z pomarańczy- 2 łyżki Biszkopt: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nastawić na 160 stopni. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania(...)bardzo delikatnie wymieszać, tak by składniki dobrze się połączyły. Przełożyć do tortownicy o średnicy 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno). Piec około 40 minut, do suchego patyczka. Gorący biszkopt wyjąć z piekarnika i z około 60 cm upuścić je na podłogę (w formie i najlepiej podłożyć coś miękkiego, np. koc, ręcznik). Ponownie odstawić do uchylonego piekarnika. Ostudzony

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania