gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:171/258)

Domowa polewa idealna 198

kupowane w sklepie kiepsko się rozpuszczają i zwykle na końcu wyskakują z nich gęste frędzle, a i tak nigdy nie wystarczają na cały placek. Wizja pięknego ciasta oblanego obficie czekoladą pryska w konfrontacji z rzeczywistością :) Domowej polewy można zrobić wystarczająco dużo, ale po zastygnięciu zamiast piękna i błyszcząca, robi się matowa. Do tego pod naporem noża pęka spektakularnie(...)pudru 3 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1,5 łyżeczki żelatyny 1 łyżka gorącej wody opcjonalnie 2-3 łyżeczki nugatowego kremu typu Nutella Żelatynę zalać w kubku łyżką gorącej wody i dobrze rozpuścić. W niewielkim garnku lub garnuszku na małym ogniu rozpuścić margarynę. Dodać cukier puder oraz mleko i gotować do rozpuszczenia cukru (3-4 minuty

Trzeci talerz
WIŚNIOWA DELICJA 312

wiśniowa: 1 słoik wiśni drylowanych (300 ml), 1 galaretka wiśniowa Krem śmietankowy: 300 ml śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 100 g serka waniliowego, 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: rozpuszczona czekolada lub polewa WYKONANIE   Biszkopt: Blaszkę o wym 24x38 cm wykładamy pergaminem. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka a na końcu mąkę wymieszaną(...)kakao. Przelewamy do formy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 30 min. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. Masa wiśniowa: Wiśnie z sokiem zagotowujemy. W gorącym rozpuszczamy galaretkę. Krem śmietankowy: Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy serek, cukier a na końcu lekko przestudzoną żelatynę. Na biszkopt wykładamy tężejącą masę wiśniową

słodki bratek
Puszysty Sernik Na Zimno Z Truskawkami 978

ciasteczkowy. Chowamy do lodówki do wstępnego stężenia na około 1 h. 5. Galaretkę bez żelatyny dzielimy na pół (odsypujemy do osobnych woreczków, pojemników) i rozrabiamy w 3/4 szkl. bardzo gorącej wody. Wstawiamy do zimnej wody, ale tylko do lekkiego przestudzenia (dlatego tylko do lekkiego gdyż taka galaretka tężeje już podczas stygnięcia, w przypadku normalnej galaretki, czekamy do całkowitego wystygnięcia(...)zalewamy owoce) Kiedy galaretka lekkiego przestygnie, układamy na serniku truskawki i zalewamy galaretką. Chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem obsypujemy chipsami z kokosa lub płatkami białej czekolady. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Gruszkowo 126

jednak uproszczone na tyle, aby w kuchni za długo nie siedzieć. Składniki na spód tarty: 50 g płatków owsianych 200 g suszonych daktyli 3 łyżki płatków amarantusa 6 łyżek gorącej wody 75 g wiórków kokosowych+trochę do obsypania blachy 4 łyżki roztopionego oleju kokosowegonierafinowanego+trochę do wysmarowania blachy Składniki na górę tarty – budyń jaglany: 150 g suchej kaszy(...)wody 1 łyżka ekstraktu waniliowego 20 g płatków migdałów 2 łyżki miodu naturalnego 3 łyżki wyciśniętego soku z cytryny 3 dojrzałe, miękkie gruszki 4 kawałki gorzkiej czekolady    Wykonanie spodu: Daktyle zalać wrzątkiem, odczekać 15 minut, przecedzić, osuszyć i zblendować. Płatki amarantusa zalać 6 łyżkami wody, wymieszać i odstawić aż wchłoną całą wodę. Dodać do zblendowanych daktyli. Płatki

gutfut
Shake czekoladowo - bananowy z dodatkiem masła orzechowego i płatków owsianych 161

Dzień dobry! Dzisiaj mamy dla Was super pomysł na śniadanie.  Pewnie myślicie, jak to, shake na śniadanie? Owszem i do tego bez cukru. :)  Czekolada, banan i masło orzechowe to jedno z najlepszych połączeń. Kremowa konsystencja dzięki zamrożonemu bananowi - bomba!  Nic innego Wam nie pozostało tylko lecieć do kuchni i zrobić.  A więc... Do dzieła! Składniki(...)zamrożonego banana 3 łyżeczki płaskie masła orzechowego 3 łyżeczki kakao 3 łyżki płatków owsianych 1 szklanka zimnego mleka (można również użyć mleka migdałowego) Przygotowanie: Płatki owsiane zalej gorącą wodą, przykryj i zostaw do wystygnięcia. Najlepiej zalać wieczorem i zostawić do rana. W blenderze miksujemy do uzyskania gładkiego shake'a.  Podajemy od razu. Smacznego

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Frigolotti 132

ekstraktu waniliowego 1 łyżka   skórki otartej z cytryny 50 g czekolady gorzkiej do dekoracji: orzechy laskowe wyłuskane około 150-200 g         Wykonanie: Czekoladę starłam na tarce. Do miski wsypałam mąkę i włożyłam masło. Posiekałam. Kiedy masa osiągnęła konsystencję piasku dodałam pozostałe składniki za wyjątkiem orzechów laskowych. Wszystko wymieszałam i zagniotłam zwarte ciasto.   Piekarnik(...)Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Z ciasta odrywałam małe kawałki, formowałam kulki wielkości orzecha, lekko spłaszczyłam i w każdą kulkę wetknęłam orzeszek laskowy. Ciasteczka układałam na blaszkę. Wstawiłam do gorącego piekarnika na około 13-15 minut aż się lekko zarumieniły. Po wystudzeniu przełożyłam na talerz. Ale z powodzeniem można część odłożyć do pudełeczka na ... później

Kuchnia u Krysi
Ciastka Kruche z Dżemem 150

pyszne i takie delikatne, dla nas super! Składniki na ok.24 ciastka: 230 g mąki pszennej 175 g masła, schłodzonego 90 g cukru pudru 1 żółtko Truskawella (dżem truskawkowy z czekoladą) Wykonanie: Ze wszystkich składników (oprócz dżemu) zagniotłam ciasto, które schłodziłam godzinę w lodówce. Po tym czasie rozwałkowałam na grubość około 3 mm i powycinałam ciastka. W połowie ciastek wycięłam otworki(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Po wystudzeniu ciastek przełożyłam je dżemem tak jak to widać na zdjęciach. Gorące ciastka są bardzo delikatne, więc przy przekładałam szpatułką bardzo ostrożnie. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Chocolate lava cake 137

pół godzinki. Zapraszam! Składniki : 70 g cukru 5 jajek 50 g mąki 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka ciemnego kakao 100 g masła  W garnku umieścić masło i czekoladę, rozpuścić i delikatnie przestudzić. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę, dodać sos czekoladowy i mąkę wymieszaną z kakao. Delikatnie wymieszać do połączenia składników.  Kokilki na suflety (u mnie(...)minut w 180*C. Desery są gotowe, gdy na środek będzie płynny, a brzegi upieczone. Zazwyczaj potrzeba kilka prób, aby dobrze wyczuć swój piekarnik.  Podawać gorące. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Babka czekoladowo - migdałowa 263

gotowa starta 100 g 2 budynie czekoladowe ( takie na 500 ml ) Przygotowanie: Masło utrzeć doskonale z cukrem, który dodajemy stopniowo Dodajemy żółtka i ciągle ucieramy Wsypujemy budyń, utartą czekoladę, mąkę i znów ucieramy Dodajemy około 3-5 łyżek mleka, dodajemy migdały lub zmielone orzechy Ubijamy białka na pianę i mieszamy ostrożnie do momentu, aż wszystkie składniki się połączą Ciasto powinno(...)śmietany Przekładamy do natłuszczonej foremki z kominem Pieczemy w temp. 180-200 stopni C. przez 50-60 min. Składniki na polewę czekoladową : 4 łyżki łyżki kakao, 2-3 łyżki gorącej wody, 12 dag cukru pudru, łyżka masła. Cukier zmieszałam z kakaem, dodałam gorącej wody oraz masło. Podgrzewałam w rondelku na małym ogniu, cały czas mieszałam, by się

Proste Potrawy
Koktajl lodowy 159

Może nie dokuczają nam już te strasznie upały, ale na pewno jeszcze nie raz będzie gorąco:) Dlatego warto mieć w zanadrzu przepis na chłodzący napój. Oczywiście najlepiej z lodami! Ja polecam mleczny koktajl z bananami i lodami czekoladowymi. Zajmie nam to zaledwie kilka minut:) Z małą nutką alkoholu, ale oczywiście możemy go pominąć, jeśli napój będą piły dzieci(...)Składniki: 2 szklanki mleka, 1 litr czekoladowych lodów, 2 duże banany, 4 łyżki likieru kawowego, szczypta cynamonu, bita śmietana i starta czekolada do dekoracji. Przygotowanie   Lody połączyć z likierem, krótko zmiksować przy użyciu blendera. Dodać mleko oraz obrane ze skórki i pokrojone w plastry banany. Ponownie chwilę zmiksować. Doprawić do smaku cynamonem, dokładnie wymieszać. Koktajl rozlać do szklanek

Z miłości do słodkości
Uniwersalna polewa czekoladowa 95

Chciałam Wam zaproponować znaleziony w sieci przepis na polewę czekoladową.  Polewa jest uniwersalna- można ją stosować do polewania ciast, ciasteczek, muffinek. Może przykryć całą powierzchnię

paapilotkaa
Wuzetka 143

ciasto: - 7 jajek - 2/3 szklanki gorzkiego kakao - 2/3 szklanki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru * masa: - 1l śmietany kremówki (schłodzonej) - 3/4-1 szklanka cukru pudru - 1 łyżka żelatyny* * polewa: - 200g gorzkiej czekolady - 1-2 łyżki cukru - 2 łyżki masła - 200ml mleka  * dodatkowo: - 1 słoiczek powideł śliwkowych - sok z 1 limonki - 5 łyżek malibu Ciasto: Białka oddzielić od żółtek. Białka zmiksować(...)wyłożoną papierem do pieczenia, zostawić na 15 minut. Następnie zdjąć formę i odkleić papier. Biszkopt całkowicie ostudzić. Po ostudzeniu przekroić na 2 części. Masa: Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody i dokładnie wymieszać. Jeśli będzie taka konieczność podgrzać do całkowitego rozpuszczenia.  Porządnie schłodzoną śmietanę przelać do miski i ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder

CookYourself
Torcik czekoladowo bezowy z kremem kawowym 155

temperatura pokojowa 120 g białek, 200 g cukru 1 łyżeczka waniliowej pasty 2 łyżki nescafe 1 łyżka mleka Dżem 200 g konfitury z czarnej porzeczki Ganache 80 g gorzkiej czekolady 50 ml śmietanki 1 łyżka golden syropu Nastaw piekarnik na 175ºC. Przygotuj formę do pieczenia. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, boki posmaruj tłuszczem. Przygotuj składniki na biszkopt. Obie mąki(...)piecz przez 40 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij biszkopt i ostudź, następnie przekrój na 3 placki. Najprzyjemniejsza czynność to przygotowanie kremu do przełożenia tortu. Zaparz kawę w gorącej wodzie i odstaw do ostudzenia. Umieść białka w misie od miksera, wsyp cukier i postaw nad parą. Mieszaj do rozpuszczenia cukru. Kiedy rozcierając masę między palcami nie wyczuwasz już cukru

codojedzenia
UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 173

dodaj masę z olejem, dokładnie wymieszaj, łyżką, ciasto jest gęste, dokładnie mieszaj do samego dna miski, dodaj powidła i wymieszaj - dodaj pianę z białek i delikatnie ją wprowadź, dodaj czekoladę - do wysmarowanej olejem blaszki przelej masę, na wierzch dodaj owoce, pamiętaj nie przesadź z ilością owoców, bo ciasto Ci nie wyrośnie! Trzymaj się przepisu, a będzie idealne. - ciasto pieczemy przez(...)temp 170 stopni C  - grzanie piekarnika: dół - na środkowej półce CIASTO STUDZIMY NA KRATCE Po całkowitym wystudzeniu, wyjmujemy ciasto z blaszki. Posypujemy cukrem pudrem. I gotowe! Przepyszne ciacho! Gorąco Wam polecam

SMYKWKUCHNI
Tort mazurkowy migdałowo-kawowy, ze śmietankowo-czekoladowym kremem i kawową galaretką 192

mikserem na dużych obrotach. Masę śmietankową położyć na schłodzonym spodzie i włożyć do zamrażalnika do momentu aż masa czekoladowa będzie gotowa. 5. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. 6. Rozpuszczoną czekoladę w raz z pozostałą żelatyną dodać do drugiej części śmietany i dokładnie zmieszać za pomocą miksera na dużych obrotach. 7. Ułożyć na warstwie śmietankowej. 8. Włożyć do lodówki do schłodzenia(...)śmietanę 36% na krem czekoladowy i włożyć do schłodzenia. Galaretka kawowa: 1. Zaparzyć kawę 2. Żelatynę zalać ciepłą wodą i odstawić na 10-15 minut by napęczniała 3. Do gorącej kawy dodać cukier puder i whisky, dokładnie wymieszać 4. Do całości dodać żelatynę i dokładnie wymieszać 5. Włożyć do lodówki w naczyniu aż zacznie tężeć, lecz nadal będzie płynna

KreatywnePiny

Proponowane wyszukiwania