gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:123/258)

Babka z bitą śmietaną 134

łyżka soku z cytryny -2 łyżki żelatyny -3 łyżki zimnej wody -do nasączenia ciasta 1/2 szklanki mocnej herbaty i 2 łyżki nalewki lub wódki -do dekoracji 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Mak moczymy, odsączamy i mielimy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy 3/4 szklanki cukru, wanilię i miksujemy. Dodajemy żółtka i miksujemy. Dodajemy olej i miksujemy. Dodajemy(...)bitą śmietanę: Żelatynę zalewamy zimną wodą a kiedy spęcznieje wstawiamy do rondelka z gorącą wodą i rozpuszczamy. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, miksujemy, dodajemy sok z cytryny, rozpuszczoną żelatynę, dokładnie miksujemy i przekładamy kolejne warstwy ciasta. Wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Dekorujemy płynną czekoladą. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego

Maminek kulinarny
128. Kubusiowiec 177

marchwiowy - pomarańczowy 3 łyżki cukru 3 budynie śmietankowe 2  łyżki mąki ziemniaczanej Masa kremowa: 0,5 litra kremówki 30% 3-4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Czekolada do posypania Upiec biszkopt na blasze średniej wielkości: Białka ubić na sztywno , gdy będą sztywne powoli dodawać cukier (dobrze aby był drobny), następnie po jednym żółtku. Odstawiamy mikser i dodajemy przesianą(...)mączką ziemniaczaną. Wlać do gotującego się soku i ugotować budyń. Gorącą masę wylać na jedną połówkę biszkoptu i przykryć drugą.  Gdy masa całkowicie wystygnie ubić kremówkę z cukrem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku i dodać do kremówki, którą należy wyłożyć na ciasto. Na samym końcu zetrzeć czekoladę

Jadło i czytadło
Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką 229

łyżek cukru pudru czubata łyżka żelatyny-fix w proszku galaretka wiśniowa Polewa: 70 g czekolady gorzkiej (lub pół na pół z mleczną) 70 ml śmietany kremówki 30% Walentynkowa Czekoladowa Rolada z Mascarpone i Serduszkową Galaretką - Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml gorącej wody i gdy lekko przestygnie wlewamy do wysokich naczyń, np. szklanek, a najlepiej użyć plastikowych(...)całą noc w lodówce. Po tym czasie ciasto odwracamy i zdejmujamy papier do pieczenia. Polewa Czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie zdejmujemy z ognia, wrzucamy drobno połamaną czekoladę i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Czekoladą polewamy wierzch ciasta. Gdy lekko przestygnie możemy przystroić wisienkami koktajlowymi oraz galaretką, która pozostała z wykrojonych serduszek.   źródło inspiracji: Zszywka.pl Moje

Słodka Strona
KAKAOWA SZARLOTKA Z BUDYNIEM 165

chwilę gotujemy. Mieszamy żeby budyń nie przypalił się. SKŁADANIE CIASTA : Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka, gorący budyń oraz ścieramy ciasto z zamrażarki. Pieczemy ok. 30 - 40 minut. Ciasto wyciągamy z blachy dopiero kiedy całkiem przestygnie. Możemy posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Smacznego :) MAŁA RADA:  Do jabłek możemy dodać galaretkę cytrynową

Pani na deser
Tort motyl 204

Krem kajmakowy: 300 ml kremówki 250 g serka mascarpone 1 puszka kajmaku Poncz: 1 szklanka gorącej wody lub herbaty 2 łyżki cukru sok z połowy cytryny Dekoracja: 500 ml kremówki 3 łyżki cukru 1-2 śmietan fixy kolorowa posypka tarta gorzka czekolada Biszkopt jasny: Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo cukier, cały czas miksując

Ewusiowe Smaki
NAPÓJ KAWOWY Z DYNIĄ I CZEKOLADĄ 134

SKŁADNIKI :  200 ml gorącego mleka 1 łyżeczka miodu 2 łyżki kawy Inki z wapniem i witaminami 3 łyżki musu z dyni 1 łyżka nitelli  2-3 łyżki bitej śmietany  czekolada do posypania  listki mięty do dekoracji

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort czekoladowy niepieczony 174

czekoladową. Odstawić do zastygnięcia. Gotowy tort polać glazurą czekoladową. 200 g czekolady mlecznej, 1/2 łyżka masła, Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie dolać do niej 200 ml ciepłej wody i gotować mieszając, aż się utworzy gęsta, ciągnąca masa. Oblać tort gorącą masą i odstawić do lodówki do zastygnięcia. Przybrać płatkami migdałów i skórką pomarańczową kandyzowana

królestwo garów
Molten Caramel Cakes 113

idealna na raz! Przygotowuje się je bardzo szybko, piecze max. 15 minut i zjada jeszcze gorące. Najlepiej smakują z kulką lodów waniliowych. Przepis na ten deser pochodzi z programu Chuck’a Hughes’a „Chuck’s Day off”. Składniki: 200 g białej czekolady posiekanej 300 g dulce de leche (masy krówkowej) 25 g masła 2 jajka (w temperaturze pokojowej

MyCookBook.pl
Ciasto czekoladowo-kawowe 150

Pamiętajmy, aby było ono możliwie najwyższej jakości. Mimo takiego wyglądu, ciasto jest puszyste i delikatne, niezakalcowate. Pachnie kawą, idealnie pasuje jako uzupełnienie niedzielnego obiadu.  Z pewnością posmakuje amatorom czekolady :) Szczerze przyznam, że robię go już trzeci raz - tak bardzo wszystkim smakuje! Upiekłam je na dużej blaszce, w wersji rodzinnej. Ciasto polałam niezawodną polewą czekoladową, łatwo się kroi i ładnie(...)zmiksować do połączenia składników. W dwóch turach wlać gorący napar kawowy i ponownie zmiksować do uzyskania gładkiej masy.    Prostokątną formę wysmarować masłem ,wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wstawić do piekarnika. Piec 50-60 minut. Wyjąć i pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Polewa : 150 g czekolady gorzkiej 50 g masła Masło umieścić w garnuszku

Chocolate Muffin Blog
Torcik czekoladowy Pierzynka 183

gotujące mleko. Zestawiam z ognia i przykrywam folią spożywczą delikatnie dociskając do gorącego budyniu, aby podczas stygnięcia nie powstała na wierzchu kożuch. Gotowy budyń również odstawiam do ostygnięcia. Składniki na polewę  wrzucam do garnuszka i zagotowuję, aż powstanie czekolada. Też schładzam, najlepiej odstawić rondelek na cała noc. Z biszkoptu odkrawam górę i wydrążam

Ciasteczkowy Potwór
Szyszki z ryżu preparowanego z prażonymi bakaliami 221

bakaliami :) Ps. Zachęcam również do obejrzenia przepisu na tradycyjne szyszki , czekoladowe szyszki i szyszki z białą czekoladą. Składniki: ½ kg krówek (ciągnących) 70g masła 60g ryżu preparowanego 160g bakalii np. orzechów włoskich, orzechów laskowych, słonecznika, migdałów etc. Bakalie kroimy, a następnie prażymy na gorącej patelni (bez dodatku tłuszczu), stale mieszając. Najlepiej podzielić je na dwie tury. Po uprażeniu bakalie przesypujemy(...)talerz, by lekko przestygły. Masło rozpuszczamy razem z krówkami. Stale mieszając zagotowujemy, odstawiamy na chwilę, by lekko przestygły. Masa ma być ciepła, ale gorąca. Następnie wsypujemy uprażone bakalie i stopniowo ryż preparowany. Z gotowej, dobrze wymieszanej masy formujemy (ręcznie lub łyżeczką) szyszki, które układamy odstępach (by się nie zlepiły) na pergaminie lub talerzu i odstawiamy na około

Smakowy Raj
Fondant z sosem malinowym i lodami 161

Pomyślcie... coś słodkiego. I kwaśnego. I gorącego. I zimnego. Podpieczona skorupka i płynny w środku. Taki jest mój ulubiony deser. Oto on. Składniki: (na 4 kokilki) 300 gram świeżych malin 100 gram czekolady (u mnie mleczna, a co!) 3 jaja  100 gram masła (+ ciut do wysmarowania kokilek) 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru lody waniliowe szczypta soli

Mango Papaja
Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) 227

żelatyny 0,75 szklanki (180 ml) gorącej wody 1 opakowanie (175g – 180g) ciasteczek – czekoladowych markiz z nadzieniem śmietankowym typu Oreo Spód: 1 opakowanie (175g – 180g) ciasteczek – czekoladowych markiz z nadzieniem śmietankowym typu Oreo 0,25 kostki (50 g) masła Polewa: 1 tabliczka (100 g) czekolady mlecznej 2-4 łyżki śmietani 30% Dodatkowo: ciasteczeka – czekoladowe(...)miksera dodać twaróg, cukier oraz cukier waniliowy i mieszać przez 2-3 min. 3) Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 4) Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Kiedy lekko przestygnie, dodać 3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. 5) Nie przestając miksować, przygotowaną żelatynę powoli dolewać do całości. 6) Na koniec dodać połamane na mniejsze

Fitsweet.me
Mrożone babeczki z kremem jeżynowym 191

dużo chcemy czekolady. Jeżyny włożyć do garnuszka, zasypać 1/4 szklanki cukru i podgrzewać na małym ogniu często mieszając. Kiedy owoce puszczą dużo soku, zaczną się rozpadać, zdjąć z ognia i przetrzeć przez sito. Dodatkowo, dla ułatwienia, można zmiksować blenderem. 3-4 łyżki musu odlać i odstawić. Oddzielić białka od żółtek i utrzeć je do białości. Wlewać stopniowo gorący(...)masa będzie bardzo gorąca. Nie należy dopuszczać do zagotowania. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodając pod koniec cukier. Miksować, aż się rozpuści. Zimną kremówkę ubić i wlać do niej porcjami zimny mus jeżynowy. Na końcu delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. Gotowy krem przelać do foremek wysmarowanych czekoladą i wstawić

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania