Tarta z delikatnym musem czekoladowym. Mus ma idealną konsystencję i pyszny, mocno czekoladowy smak. Polecam zrobić w formie z wyjmowanym dnem, bo spód jest dość twardy i kruszy się przy wyjmowaniu z normalnej formy. Spód: 3/4 szklanki cukru pudru 220 g miękkiego masła 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli Mus czekoladowy: 150 g masła 100 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 4 jajka 3 łyżeczki kakao 120 g cukru 2 łyżeczki żelatyny + 3 łyżki wody Dodatkowo: garść orzechów włoskich Masło (w temperaturze ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...