gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:119/258)

Tort motyl 224

Krem kajmakowy: 300 ml kremówki 250 g serka mascarpone 1 puszka kajmaku Poncz: 1 szklanka gorącej wody lub herbaty 2 łyżki cukru sok z połowy cytryny Dekoracja: 500 ml kremówki 3 łyżki cukru 1-2 śmietan fixy kolorowa posypka tarta gorzka czekolada Biszkopt jasny: Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać stopniowo cukier, cały czas miksując

Ewusiowe Smaki
NAPÓJ KAWOWY Z DYNIĄ I CZEKOLADĄ 152

SKŁADNIKI :  200 ml gorącego mleka 1 łyżeczka miodu 2 łyżki kawy Inki z wapniem i witaminami 3 łyżki musu z dyni 1 łyżka nitelli  2-3 łyżki bitej śmietany  czekolada do posypania  listki mięty do dekoracji

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort czekoladowy niepieczony 186

czekoladową. Odstawić do zastygnięcia. Gotowy tort polać glazurą czekoladową. 200 g czekolady mlecznej, 1/2 łyżka masła, Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie dolać do niej 200 ml ciepłej wody i gotować mieszając, aż się utworzy gęsta, ciągnąca masa. Oblać tort gorącą masą i odstawić do lodówki do zastygnięcia. Przybrać płatkami migdałów i skórką pomarańczową kandyzowana

królestwo garów
Molten Caramel Cakes 138

idealna na raz! Przygotowuje się je bardzo szybko, piecze max. 15 minut i zjada jeszcze gorące. Najlepiej smakują z kulką lodów waniliowych. Przepis na ten deser pochodzi z programu Chuck’a Hughes’a „Chuck’s Day off”. Składniki: 200 g białej czekolady posiekanej 300 g dulce de leche (masy krówkowej) 25 g masła 2 jajka (w temperaturze pokojowej

MyCookBook.pl
Ciasto czekoladowo-kawowe 167

Pamiętajmy, aby było ono możliwie najwyższej jakości. Mimo takiego wyglądu, ciasto jest puszyste i delikatne, niezakalcowate. Pachnie kawą, idealnie pasuje jako uzupełnienie niedzielnego obiadu.  Z pewnością posmakuje amatorom czekolady :) Szczerze przyznam, że robię go już trzeci raz - tak bardzo wszystkim smakuje! Upiekłam je na dużej blaszce, w wersji rodzinnej. Ciasto polałam niezawodną polewą czekoladową, łatwo się kroi i ładnie(...)zmiksować do połączenia składników. W dwóch turach wlać gorący napar kawowy i ponownie zmiksować do uzyskania gładkiej masy.    Prostokątną formę wysmarować masłem ,wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wstawić do piekarnika. Piec 50-60 minut. Wyjąć i pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Polewa : 150 g czekolady gorzkiej 50 g masła Masło umieścić w garnuszku

Chocolate Muffin Blog
Torcik czekoladowy Pierzynka 195

gotujące mleko. Zestawiam z ognia i przykrywam folią spożywczą delikatnie dociskając do gorącego budyniu, aby podczas stygnięcia nie powstała na wierzchu kożuch. Gotowy budyń również odstawiam do ostygnięcia. Składniki na polewę  wrzucam do garnuszka i zagotowuję, aż powstanie czekolada. Też schładzam, najlepiej odstawić rondelek na cała noc. Z biszkoptu odkrawam górę i wydrążam

Ciasteczkowy Potwór
Szyszki z ryżu preparowanego z prażonymi bakaliami 240

bakaliami :) Ps. Zachęcam również do obejrzenia przepisu na tradycyjne szyszki , czekoladowe szyszki i szyszki z białą czekoladą. Składniki: ½ kg krówek (ciągnących) 70g masła 60g ryżu preparowanego 160g bakalii np. orzechów włoskich, orzechów laskowych, słonecznika, migdałów etc. Bakalie kroimy, a następnie prażymy na gorącej patelni (bez dodatku tłuszczu), stale mieszając. Najlepiej podzielić je na dwie tury. Po uprażeniu bakalie przesypujemy(...)talerz, by lekko przestygły. Masło rozpuszczamy razem z krówkami. Stale mieszając zagotowujemy, odstawiamy na chwilę, by lekko przestygły. Masa ma być ciepła, ale gorąca. Następnie wsypujemy uprażone bakalie i stopniowo ryż preparowany. Z gotowej, dobrze wymieszanej masy formujemy (ręcznie lub łyżeczką) szyszki, które układamy odstępach (by się nie zlepiły) na pergaminie lub talerzu i odstawiamy na około

Smakowy Raj
Fondant z sosem malinowym i lodami 175

Pomyślcie... coś słodkiego. I kwaśnego. I gorącego. I zimnego. Podpieczona skorupka i płynny w środku. Taki jest mój ulubiony deser. Oto on. Składniki: (na 4 kokilki) 300 gram świeżych malin 100 gram czekolady (u mnie mleczna, a co!) 3 jaja  100 gram masła (+ ciut do wysmarowania kokilek) 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki cukru lody waniliowe szczypta soli

Mango Papaja
Sernik na zimno z ciasteczkami (Sernik Oreo) 238

żelatyny 0,75 szklanki (180 ml) gorącej wody 1 opakowanie (175g – 180g) ciasteczek – czekoladowych markiz z nadzieniem śmietankowym typu Oreo Spód: 1 opakowanie (175g – 180g) ciasteczek – czekoladowych markiz z nadzieniem śmietankowym typu Oreo 0,25 kostki (50 g) masła Polewa: 1 tabliczka (100 g) czekolady mlecznej 2-4 łyżki śmietani 30% Dodatkowo: ciasteczeka – czekoladowe(...)miksera dodać twaróg, cukier oraz cukier waniliowy i mieszać przez 2-3 min. 3) Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 4) Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Kiedy lekko przestygnie, dodać 3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. 5) Nie przestając miksować, przygotowaną żelatynę powoli dolewać do całości. 6) Na koniec dodać połamane na mniejsze

Fitsweet.me
Mrożone babeczki z kremem jeżynowym 238

dużo chcemy czekolady. Jeżyny włożyć do garnuszka, zasypać 1/4 szklanki cukru i podgrzewać na małym ogniu często mieszając. Kiedy owoce puszczą dużo soku, zaczną się rozpadać, zdjąć z ognia i przetrzeć przez sito. Dodatkowo, dla ułatwienia, można zmiksować blenderem. 3-4 łyżki musu odlać i odstawić. Oddzielić białka od żółtek i utrzeć je do białości. Wlewać stopniowo gorący(...)masa będzie bardzo gorąca. Nie należy dopuszczać do zagotowania. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodając pod koniec cukier. Miksować, aż się rozpuści. Zimną kremówkę ubić i wlać do niej porcjami zimny mus jeżynowy. Na końcu delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek. Gotowy krem przelać do foremek wysmarowanych czekoladą i wstawić

https:KKuchniaMniam
Tort cappuccino 204

białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 3 saszetki cappuccino DODATKOWO, DO OZDOBY: 250 ml. śmietany kremówki tabliczka białej czekolady tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cappuccino lub startej czekolady do opruszenia tortu DO NASĄCZANIA: Zaparzona i przestudzona kawa z dodatkiem dwóch łyżeczek wódki, lub jednej łyżki rumu ( proporcje podane na 1 szklankę kawy). Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny(...)bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie delikatnie okrajamy boki i wyjmujemy z formy. KREM CAPPUCCINO : W garnuszku podgrzewamy śmietanę z białą czekoladą. Dodajemy saszetki cappuccino i dokładnie mieszamy, aż czekolada oraz proszek cappuccino dokładnie się rozpuszczą

Domowe Torty
Ciasteczka francuskie z śliwką i kremem serowym 187

francuskiego duże  śliwki ok 6 szt. cukier brązowy Krem serowy: 50g czekolady deserowej cynamon 30 dag Twarożku zmielonego (tzw sernikowy) 2-3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki startej czekolady deserowej uprażone płatki migdałowe do dekoracji Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Podobnie przygotuj kwadraciki z papieru do pieczenia. Ułóż papierki do foremek mufinowych tak, by rożki wystawły. Włóż(...)śliwki na połówki. Gdy piekarnik będzie odpowiednio gorący ułóż na cieście połówki śliwek skórkami do dołu. Na każdą śliwkę wsyp szczyptę cukru brazowego (ilość zależy od kwaśnosci owoców). Upiecz ciasteczka na złoty kolor (około 20 minut w zależnosci od piekarnika) Przygotuj krem. Ser wymieszaj w miseczce z płynnym miodem, startą czekoladą i szczyptą cynamonu do smaku. Układaj krem

Gotuj Sam!
Jesienny sernik z mlekiem w proszku i musem jabłkowym 196

jabłkowy: 70 dag jabłek po obraniu 1 galaretka cytrynowa 2-3 łyżki wody 3 łyżki cukru z cynamonem Dekoracja: bita śmietana posypka cytrynowa beza Oetker serduszka z białej czekolady Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta szybko zagnieść, nie ogrzewając za długo rękoma , wylepić dno natłuszczonej okrągłej foremki. Moja o średnicy 22 cm. Masa serowa; Mielony twaróg umieszczamy w misie(...)ogniu aż zaczną się rozpadać.Wtedy zdejmujemy z ognia i do gorącej masy wsypujemy galaretkę i mieszamy aż się rozpuści. Na zimny sernik wylewamy tężejący mus jabłkowy, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.  Dekorujemy przed podaniem bitą śmietaną i posypką cytrynową oraz serduszkami z białej czekolady. Udanych wypieków ;-) http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html

Wanilia i Kardamon
Bananowy song 259

masa biała: 500 ml śmietany 36% 300 g serka waniliowego 100 g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny ponadto: 4 duże banany 1 łyżka soku z cytryny 2 galaretki agrestowe czekolada deserowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodać żółtka. Do ubitej masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao oraz dodać olej. Wymieszać i przelać na blaszkę(...)ugotować g ę sty budyń. Gorący rozsmarować na upieczonym biszkopcie. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić do stężenia.  Banany obrać,przeciąć wzdłuż na połówki,skropić sokiem z cytryny i ułożyć na zielonej masie. Zalać tężejącą galaretką i odstawić do lodówki by całkowicie stężała. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,żelatynę w 3 łyżkach

Kolorowa kuchnia Elki