Mrożone babeczki z kremem jeżynowym

Mrożone babeczki z kremem jeżynowym

Mrożone babeczki z kremem jeżynowym

Babeczka, to czekoladowa skorupka wypełniona owocowym kremem, który po zamarznięciu przypomina semifreddo. Na wierzchu rozetka z bitej śmietany polana musem jeżynowym. Wspaniała alternatywa dla lodów :) 1 czekolada gorzka 1 szklanka śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru KREM JEŻYNOWY: 400g jeżyn 1/4 szklanki cukru + 2 łyżki 3 jajka szczypta soli 1 szklanka śmietanki 30% Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i płynną czekoladą wysmarować brzegi silikonowych foremek na muffinki. Po nałożeniu pierwszej warstwy odstawić... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, mus, babeczki, ciastka kremówki, ciasta z kremami, krem, muffiny, bez pieczenia, desery, deser, bita śmietana, sok, krem czekoladowy, deser owocowy, gorąca czekolada, masa do babeczek

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.