fasolka - 6917 przepisów (strona:83/462)

ŁOSOŚ SMAŻONY W WOKU Z WARZYWAMI: pyszny przepis 107

Jedną z takich pysznych i szybkich potraw, które dają dużo radości z jedzenia jest łosoś z patelni, smażony z warzywami : z marchewką, czerwoną, zieloną i żółtą papryką, fasolką szparagową, czosnkiem i imbirem. Łosoś doprawiony sosem sojowym, winem ryżowym z dużą ilością posiekanej kolendry. Przepis na łososia z warzywami nie jest skomplikowany, dlatego z jego przygotowaniem poradzi sobie niemal każdy :) Łosoś(...)Palce lizać! Łosoś smażony w woku z warzywami.  Łosoś smażony z warzywami - składniki : ok. 300g filetu z łososia 2-3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 marchewka garść fasolki szparagowej 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 2 łyżki wina ryżowego albo wytrawnego sherry 1 łyżeczka cukru pudru 1 łyżka jasnego sosu sojowego dużo posiekanej kolendry Łosoś

Moja Książka Kucharska
ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ 106

Fasolkę szparagową lubię jeść samą z dodatkiem bułki tartej, do sałatek czy w zupie. To jest typowo wiosenna zupa imponująca lekkością, delikatnością i smakiem. Zupę podałam z makaronem jajecznym Arc Pol. Składniki: 1 l bulionu warzywnego 20 dag fasolki szparagowej garść makaronu jajecznego Arc pol 3 młode ziemniaki 2 marchewki sól pieprz gałązka lubczyku pietruszka koperek 1/4 szklanki śmietany Warzywa(...)obrać i pokroić. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek i pokroić w mniejsze części.  Do bulionu dodać warzywa wraz z fasolką szparagową. Dodać sól, pieprz oraz zioła. Gotować ok 20-30 minut. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać makaron. Podawać ze śmietanką i koperkiem

Kuchnia w oparach
Sałatka wiosenna 115

Smakuje wszystkim. Polecam!!! Składniki: 4 duże ziemniaki 1 duża marchew 80-100 g korzenia selera 1/3 korzenia pory 1 zielony ogórek 1 mała puszka kukurydzy (140g) 1 mała puszka fasolki czerwonej (140g) 260 g majonezu Sól Pieprz czarny mielony (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Ziemniaki, marchew, seler ugotować. Ja gotowałam ok. 25 minut, ale to zależy od ziemniaków, jakich użyjecie. Ziemniaki(...)ugotowaniu nie mogą się rozpadać, nie mogą być zbyt miękkie.  Ziemniaki, marchew, seler, por, ogórek pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę i fasolkę, posypać solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Dodać majonez i ponownie dobrze wymieszać. Udekorować według uznania. Smacznego!!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Sałatka wiosenna Dania Bezmięsne , Sałatki Kuchnia Polska Składniki 4 duże

Przepisy Babci
Fasolka po bretońsku 116

Pierwszy raz podjęłam się zrobienia fasolki po bretońsku, a że lubię wyzwania przygotowałam ją na moje urodziny organizowane dla znajomych. Stwierdziłam, że nie może to być nic trudnego, więc od razu zrobiłam jej jak dla wojska (adekwatną do ilości zaproszonych osób). Wyszła dokładnie taka jakiej oczekiwałam. Jeśli macie ochotę na tradycyjną fasolkę po bretońsku szczerze polecam! Składniki na fasolkę(...)dodać kolejną porcję soli i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Gotować jeszcze około 15 minut. Całość należy regularnie mieszać tak, aby nic nie przypaliło się do dna garnka. Uwaga: jeśli fasolka jest dla Was zbyt gęsta zawsze możecie dolać wody, ale pamiętajcie, że w zależności od jej ilości możliwa będzie konieczność kolejnego doprawienia

Karola gotuje
Fasolka czerwona z mięsem 171

Miałam w zapasie parę puszek fasolki czerwonej, trzeba było je wykorzystać, tak powstało kolejne, pyszne danie.  Użyłam mięsa z udźca indyka, ale danie to można przygotować z innym mięsem, kurczakiem czy wieprzowiną, kto co ma lub lubi :) Zapraszam :) 80 dag mięsa z uda indyka  Fasolka czerwona konserwowa ( 2 puszki x 400g)  Pomidory krojone w puszce(...)godzinkę ( do lodówki)  Następnie mięso obsmażam, dodaję suszoną włoszczyznę i resztę przypraw. Zalewam gorącą wodą, przekładam pomidory z puszki, i gotuję do miękkości mięsa.  Na koniec dodaję fasolkę, razem z zalewą, 2 łyżki majeranku, można dodać natkę pietruszki, mieszam, doprowadzam do wrzenia i danie gotowe. smacznego

Takie tam pichcenie
Fasolka szparagowa z serem halloumi 80

Fasolka szparagowa z serem halloumi Ostatnio mam cały czas 'smaka' na ser halloumi - lubicie? Ja bardzo😋 Składniki: - 250g fasolki szparagowej - ser halloumi - 3 łyżki masła - 3 łyżki bułki tartej Sposób przygotowania: - fasolkę ugotuj - bułkę tartą podsmaż na masełku - ser halloumi ugriluj na patelni grillowej SMACZNEGO!   Lubicie fasolkę szparagową? Już niedługo będzie dostępna świeża, natomiast teraz możemy sięgać

MintTaste
Potrawka Matki Naury - indyk z zielonymi warzywami 142

Wiosna coraz bliżej, dlatego dzisiaj proponuję pożywną potrawkę z indykiem i zielonymi warzywami. Do tego dania potrzebna nam będzie zielona fasolka szparagowa. Ponieważ świeża jest jeszcze trudna do kupienia polecam fasolkę mrożoną firmy Hortex. F irma ta dokłada wszelkich starań, aby ich produkty był najlepszej jakości. Mrożonki Hortex to idealny sposób na szybkie dania ze zdrowymi produktami kiedy na rynku(...)świeżych owoców i warzyw. POTRAWKA z INDYKA z ZIELONYMI WARZYWAMI Składniki: 250 g filetu z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku  1 nieduża cukinia 200 g mrożonej fasolki szparagowej zielonej Hortex 1 duża garść świeżego szpinaku typu baby sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Filet z indyka kroimy w kostkę posypujemy solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Bon appetit mon amie
Proste obiady na 7 dni #10 - Przepisy na obiady w PDF z listą zakupów! 115

Kliknij -  Przepis na sałatkę z pieczonych warzyw Środa - Szakszuka ze szpinakiem i białą fasolą Patelnia pełna dobroci! Zamiast ciecierzycy, jak w przepisie, dajcie pół puszki białej fasolki, a resztę zostawcie do risotto, które zrobicie w czwartek. Jeżeli chcecie, smakową oliwę z chilli i czosnkiem możecie zastąpić oliwą extra virgin, rozgniecionym ząbkiem czosnku i szczyptą chilli w płatkach. ➤czas przygotowania(...)przepis w stylu "2 w 1". Robimy szybkie risotto z zielonym groszkiem i pomidorkami koktajlowymi, a następnie podajemy na dwa sposoby. Najpierw w wersji wegetariańskiej, z dodatkiem białej fasolki i sera feta. To danie możecie jeść na ciepło jako risotto, lub na zimno jako sałatkę. Z kolei następnego dnia risotto staje się dodatkiem do pysznych i prostych do zrobienia kotlecików

Chilli Czosnek i Oliwa
BŁYSKAWICZNA FASOLKA PO BRETOŃSKU 193

Tradycyjna Fasolka po bretońsku to jedno z moich ukochanych dań. Mogłabym jeść ją codziennie, tak bardzo uwielbiam ten smak 😋 Jej przygotowanie zajmuje jednak trochę czasu, dlatego kiedy najdzie mnie na nią ochota, a czas goni, szykuję błyskawiczną wersję fasolki - z fasoli białej z puszki. Skraca to czas gotowania do minimum i szybko na stole pojawia się moja ulubiona potrawa(...)zależności co aktualnie mam w lodówce, dodaję do niej najczęściej i boczek, i kiełbasę, ale niekiedy wystarczy mi wegetariańska wersja, bez dodatku mięsa. Ważne, żeby fasolkę dobrze przyprawić, dlatego nie żałujcie majeranku czy słodkiej papryki, odrobina czosnku i kawałeczek masła na końcu łyżeczki również idealnie podbije smak. Taka fasolka to szybkie i treściwe danie dla zabieganych, na pewno często będziecie

Słodko-Słony Świat Ilony
Makaron Fregola - super sałatka 209

koniecznie spróbujcie, jest niesamowity w smaku. Zobaczcie jak ona ślicznie wygląda i koniecznie wypróbujcie ten przepis, bo smakuje jeszcze lepiej. Składniki: 1 opakowanie makaronu Fregola 500g 200 g fasolki szparagowej pomidorki koktajlowe 10 szt. zielone pesto 2 duże łyżki jedna łyżeczka sosu chili kilka grzybów Shitake sok z 1/2 cytryny pieprz oliwa z oliwek Zabawę zaczynamy od ugotowania wody(...)makaron i fasolkę szparagową. Do osolonej wody wrzucamy fregolę i fasolkę, oczywiście do osobnych garnków. Gotujemy, aż będą aldente. W międzyczasie kroimy Shitake na plasterki i podsmażamy delikatnie na oliwie rozgrzanej na patelni. Możemy dodać do oliwy kilka kropel oleju sezamowego prażonego. Grzyby nabiorą fajnego lekko orzechowego posmaku. Kiedy makaron i fasolka są już gotowe, odcedzamy je i wrzucamy wszystko

vegetanie
Włoski gulasz spezzatino z cielęciny 120

Włoski gulasz spezzatino! Hej, hej! Jak ten czas leci! Pamiętam ten gulasz z cielęciny będąc kilka lat temu we Włoszech . Gulasz spezzatino to gulasz z cielęciny i fasolki szparagowej. Jak każdy mięsny gulasz tak i gulasz spezzatino to idealne danie na obiad. Zazwyczaj gotuję obiady na dwa dni, a przynajmniej tyle aby resztki starczyły na lunch do pracy. Bardzo lubię(...)nacie selera 1 łyżka pomidorowego przecieru 1 liść laurowy 2 łyżki masła 250 ml mięsnego bulionu 100 ml białego wina wytrawnego sól i pieprz do smaku 200 g fasolki szparagowej natka pietruszki do posypania Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojoną marchewkę i seler naciowy. Smaż przez 3 minuty. Przełóż do żeliwnej patelni z wysokim brzegiem

codojedzenia
Kolorowa sałatka meksykańska 137

blogu znajdziecie także inne przepisy na sałatki: Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka z dynią i figami Sałatka jarzynowa z brukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana(...)kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka

Kulinarne przygody Gatity
Fasolka po bretońsku 92

kiełbasy lekko wędzonej – 10 dag boczku – 1 cebula – 2-3 listki laurowe – 3 łyżki przecieru pomidorowego – sól, pieprz, ostra papryka Przygotowanie : 1. Fasolka po bretońsku wymaga wcześniejszych przygotowań, a mianowicie namoczenia fasoli. Zrób to dzień wcześniej – do sporej miski wsyp fasolę, zalej dużą ilością wody i odstaw aż napęcznieje i potroi swoją objętość(...)przez około 10 minut. Jeśli tłuszczu jest zbyt dużo odlej większość i dołóż na patelnię pokrojoną kiełbasę oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Wszystko podsmaż a następnie dodaj do ugotowanej fasolki. 3. Do fasolki dodaj przecier pomidorowy, a następnie dopraw całość solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Gotujcie jeszcze około 10 min do połączenia smaków. 4. Podawaj z pieczywem. SMACZNEGO! Artykuł Fasolka

nietylkopasta.pl
Sałatka makaronowa z pieczonymi burakami 122

blogu znajdziecie jeszcze inne przepisy na sałatki: Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Sałatka z dynią i figami Sałatka jarzynowa z brukselką i topinamburem Sałatka z fasolką szparagową, kolorową marchewką i piernikowym dressingiem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana(...)kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka

Kulinarne przygody Gatity
Fasolka po bretońsku(wersja ekspresowa) 119

Fasolka dla zabieganych! To takie danie „na szybko” – w sam raz na obiad lub kolację. Nie wymaga wcześniejszego namaczania suchej fasoli. Wystarczy podsmażyć cebulkę z kiełbasą i koncentratem, a potem tylko dodać fasolkę konserwową z puszki. Do podania polecam gotowane ziemniaki, placki ziemniaczane lub… po prostu świeże pieczywo. Składniki (porcje dla 2 osób): 1 puszka białej

Kulinarne S.O.S.