fasolka - 6917 przepisów (strona:79/462)

Fasolka szparagowa z ziemniakami w oliwie 29

FASOLKA SZPARAGOWA Z ZIEMNIAKAMI SKŁADNIKI 300 gramów zielonej fasolki szparagowej; 2 duże ziemniaki; 1 cytryna; oliwa extra vergine; sól; przepis na fasolkę szparagową z ziemniakami w oliwie Artykuł Fasolka szparagowa z ziemniakami w oliwie pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Sałatka z białej fasolki na szybko 31

SAŁATKA Z BIAŁEJ FASOLKI SKŁADNIKI 480 gramów małej, białej fasolki z puszki (2 puszki); kilka płatów grillowanej, marynowanej papryki; dymka; świeża kolendra; oliwa extra vergine; 1 cytryna lub limonka; sól, pieprz; przepis na sałatkę z białej fasolki na szybko Artykuł Sałatka z białej fasolki na szybko pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Sałatka meksykańska z mięsem mielonym (warstwowa) 114

mega smaczna i prosta sałatka warstwowa, przygotowana na bazie kapusty pekińskiej. Oprócz kapusty pekińskiej składa się z wołowego mięsa mielonego smażonego w pikantnym ketchupie, konserwowych ogórków, papryki, czerwonej fasolki, kukurydzy oraz czerwonej cebuli. Podana jest z sosem majonezowo-śmietanowym z dodatkiem pikantnego ketchupu i na wierzchu posypana tartym serem żółtym. Sałatka jest lekko pikantna, a dzięki wołowinie ma wyrazisty smak(...)Dzięki temu smakuje ona wyjątkowo, a dodatkowo jest dość sycąca. To prawdziwy hit na wszystkich imprezach! Składniki: 1/2 dużej kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 6 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 400 g mięsa mielonego wołowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 200 g sera żółtego papryka słodka mielona sól, pieprz olej do smażenia

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka meksykańska z mięsem mielonym (warstwowa) 114

mega smaczna i prosta sałatka warstwowa, przygotowana na bazie kapusty pekińskiej. Oprócz kapusty pekińskiej składa się z wołowego mięsa mielonego smażonego w pikantnym ketchupie, konserwowych ogórków, papryki, czerwonej fasolki, kukurydzy oraz czerwonej cebuli. Podana jest z sosem majonezowo-śmietanowym z dodatkiem pikantnego ketchupu i na wierzchu posypana tartym serem żółtym. Sałatka jest lekko pikantna, a dzięki wołowinie ma wyrazisty smak(...)Dzięki temu smakuje ona wyjątkowo, a dodatkowo jest dość sycąca. To prawdziwy hit na wszystkich imprezach! Składniki: 1/2 dużej kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 6 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka 400 g mięsa mielonego wołowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 200 g sera żółtego papryka słodka mielona sól, pieprz olej do smażenia

Kuchnia MagdaLeny
Ziemniaczana sałatka z fasolką szparagową 75

Ziemniaczana sałatka z fasolką szparagową Uwielbiam takie proste sałatki ziemniaczane, które nie wymagają miliona składników. Ziemniaki jako baza, to jest super pomysł, można do niej dodać mnóstwo składników. Ja zawsze stawiam na sezonowość, więc tym razem do ziemniaków dodałam fasolkę szparagową, bez wątpienia to super połączenie. Ja sałatkę podałam na zimno, ale można ją również zrobić na ciepło, w chłodniejsze(...)będzie idealne wyjście. Ziemniaczana sałatka z fasolką szparagową będzie wtedy sycącym lunchem lub ciepłą kolacją. Jeśli kupisz małe ziemniaki, nie musisz ich obierać, wystarczy je tylko dobrze wyszorować. Do sałatki możesz też dodać zieloną fasolkę szparagową, z pewnością to też pyszny duet. Większość warzyw gotuję na parze, jeśli jesteś ze mną już od jakiegoś czasu, to doskonale o tym wiesz

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z fasolki szparagowej na zimę do słoików 389

Sałatka z fasolki szparagowej na zimę do słoików to super sprawdzony sposób na to, by zamknąć w słoikach swoją ulubioną fasolkę szparagową. Fasolka w sosie pomidorowym wychodzi przepyszna. - świetna nawet jako samodzielne danie - można użyć zarówno żółtej, jak i zielonej fasolki - bardzo dokładny opis wykonania i zdjęcia krok po kroku

AniaGotuje.pl
FASOLKA SZPARAGOWA Z BUŁKĄ TARTĄ + FILMIK 45

Fasolka szparagowa z bułką tartą to pyszny dodatek do obiadu, znany wielu osobą i również lubiany.  Polecam mój przepis na to pyszne danie.  SKŁADNIKI :  1 kg fasolki szparagowej 1/4 szklanka bułki tartej 100 g masła  PRZYGOTOWANIE :  Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i wykładamy na paterę.  Na patelnię wsypujemy bułkę tartą, lekko(...)należy uprużyć, następnie dodajemy masło o mieszamy aż się rozpuści.  Bułką tartą polewamy fasolkę i podajemy, smacznego.                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
pyszna zupa z młodej fasolki na szyjach indyka... 57

Składniki: wywar: szyje indyka 4 sztuki średnie, woda 3,5 litra, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, kostki rosołowe drobiowe 2 sztuki fasolka szparagowa 80 dag, włoszczyzna młoda 1 pęczek + miękkie pomidory 8 sztuk średnie + ząbki czosnku 4 sztuki, papryka ostra 1 łyżeczka, sól 1 łyżka, mąka pszenna 4 łyżki + przyprawa do pomidorów 1 opakowanie + woda 2 szklanki(...)koperek 1 pęczek Szyje indyka średniej wielkości ugotować w szybkowarze z 50 minut, po wystudzeniu obrać mięso z kości a wywar przelać do garnka. Opłukane fasolki szparagowe obrać i pokroić na kawałki, wsypać do wywaru. Dodać do wywaru rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę z pomidorami, czosnkiem, wsypać sól, paprykę ostrą, gotować do miękkości fasolki. Mąkę, przyprawę do pomidorów wymieszać rózgą

W Mojej Kuchni Lubię
Termos obiadowy – 9 przepisów na zdrowe dania na podróż, w góry i do pracy! | N’OVEEN 53

odstaw na 5 minut. Po tym czasie do płatków owsianych dodaj zmielone orzechy laskowe i syrop klonowy – wymieszaj. Na wierzchu ułóż borówki lub inne owoce. Makaron z fasolką, pesto i falafelami Składniki: 75 g makaronu (najlepiej penne) 60 g fasolki szparagowej 20 g pesto (użyłam pesto bazyliowego) 1 łyżeczka soku z cytryny lub limonki 1 łyżeczka oliwy 1 łyżka(...)Ciecierzycę zblenduj z dodatkiem cebuli i czosnku. Do całości dodaj też sodę oczyszczoną, mielony kminek, posiekaną natkę pietruszki, sól oraz pieprz. Wymieszaj i odstaw na 30 minut. W międzyczasie fasolkę szparagową ugotuj do miękkości, a makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przelej zimną wodą, aby się nie skleił. Po 30 minutach z masy na falafele przygotuj małe falafelki

Via Gusto
Kalafior curry z żółtą fasolką z prażonymi nerkowcami 48

romatyczny kalafior z żółtą fasolką i z marchewką 2 porcje Przygotowanie: 10 minut Składniki: 1/2 średniego kalafiora 1 marchewka 2 garście żółtej fasolki 1 łyżeczka przyprawy curry 2 cm świeżego imbiru po 1/2 łyżeczki ziaren kolendry i rzymskiego kminu 2 łyżki oliwy chili do smaku 2 ząbki czosnku 1 garść prażonych słonych nerkowców Przygotowanie: Kalafiora podzielić na różyczki, z fasolki(...)odciąć końcówki. Kalafior i fasolkę gotować krótko razem max. 5 minut w osolonym wrzątku ( ale można od razu smażyć bez gotowania jeśli chcemy bardziej chrupkie warzywa). Marchewkę pociąć w plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy- lekko podsmażyć, dodać warzywa i smażyć krótko. Wyłożyć na talerze i posypać posiekanymi nerkowcami

AZgotuj!
Gulasz drobiowy z warzywami 89

Aromatyczny i sycący gulasz z udek kurczaka z dodatkiem marchewki i fasolki szparagowej. Miękkie i soczyste mięso wspaniale się komponuje z warzywami. Mega proste i pyszne danie które robi się w miarę szybko. 3 porcje 500 g mięsa z udek kurczaka 150 g marchewki 3 małe 200 g fasolki szparagowej użyłam żółtej i zielonej 1 mała cebula 1 łyżeczka rozmarynu(...)pieprz 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego szczypta cukru 1 łyżeczka z górką mąki ziemniaczanej plus 3 łyżki wody Mięso pokroić w dużą kostkę, cebulę pokroić w kosteczkę, marchewkę, na talarki, fasolkę na mniejsze kawałki. W rondlu lub dużej patelni zeszklić cebulę  następnie dodać pokrojone mięso i przyprawy. Smażyć aż mięso się przyrumieni co jakiś czas mieszając. Następnie dodać marchewkę

Andzia Pichci
Sałatka makaronowa z łososiem wędzonym, rukolą i zieloną fasolką 56

ryba, i dużo duuużo warzyw. Ta sałatka jest idealna – łączy w sobie wszystkie te aspekty. Znajdziemy w nim pysznego wędzonego łososia oraz aż 3 rodzaje zielonych warzyw – fasolkę, groszek i rukolę. To wszystko, polane dressingiem tworzy smakowitą całość – na obiad, na lunch, do pudelka do pracy czy nawet na kolację. Składniki (na 4 duże porcje): 200g makaronu(...)mnie cinque buchi (kupione w Lidlu) 150g wędzonego łososia 150g zielonej fasolki szparagowej – użyłam mrożonej 1/2 szklanki mrożonego groszku 2 garści rukoli Na dressing: 4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki musztardy – użyłam delikatesowej 3 łyżki soku z cytryny skórka otarta z połowy cytryny sól i świeżo mielony pieprz do smaku łyżka drobno posiekanego, świeżego koperku

Smaczna Strona