przyprawami i smażymy na oleju na złoto. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Paprykę kroimy w paski, ananasa w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski, dodajemy majonez i przyprawy (ja dodałam sporą ilość ostrej papryki), mieszamy dokładnie. Odstawiamy na pół godziny do lodówki
e-PrzepisyKulinarneJogurt naturalny z gruszką, nasionami chia i malinami. Zupa 13:00 Zupa z brokułami i cukinią. Mnóstwo warzyw i pestki z dyni. II Danie 16:00 Pstrąg i fasolka. Lekki obiadek, bo zapowiadała nam się pyszna kolacja. Podwieczorek 17:30 Ciastka marchewkowe. Jeśli chcesz upiec, to aż 4 różne przepisy na ciastka znajdziesz tutaj>>> . Kolacja
lady-och-mistrzyni.blogspot.comNasza lekka, zmodyfikowana wersja popularnej fasolki po bretońsku. Równie smaczna, łatwa w przygotowaniu. Składniki 2 puszki ciecierzycy 3 pętka kiełbasy śląskiej 200 g parzonego boczku 1 duża cebula 500 ml passaty pomidorowej 2 łyżki oleju ostra papryka w proszku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę kroimy w półplasterki, boczek w większą kostkę
R'n'G Kitchenkonkursu: 1 . Aby wziąć udział w konkursie należy pod tym postem konkursowym dodać przepis na jedno z warzyw strączkowych wymienionych w nawiasie (soczewica, groch i groszek, ciecierzyca, fasola i fasolka, bób, soja) lub przepis na jedno z retro warzyw wymienionych w tym nawiasie (burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera in. wężymord, pasternak, brukiew, topinambur) Wybór warzywa będzie dla mnie sugestią którą książkę
Gotowanie...to proste !nawet jest podzielona na działy i każdy z działów zawiera zarówno przepisy z danym warzywem strączkowym, ale także są informacje o tych warzywach.Soczewica, groch i groszek, ciecierzyca, fasola i fasolka, bób, soja..Kilka warzyw..a ile możliwości ich wykorzystania..zupy, naleśniki, pasty , pierożki, pulpeciki, pankejki itd.. Warzywa strączkowe.. niektóre z nich mało kiedy goszczą na naszych stołach
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 1 słoik fasolki po bretońsku Pamapol 1 puszka ciecierzycy 3 dorodne pomidory 1 cebula 20 dkg wędliny sól, pieprz, słodka papryka, słodka wędzona papryka, chili świeże zioła, estragon i … Czytaj dalej Fasola z ciecierzycą w pomidorach
czarrna od kuchniViolaPassion Pyszne lekkie śniadanko i nie tylko kurczak w galarecie Składniki: 4 udka mix warzywny (marchew,groszek,kukurydza,fasolka szparagowa) moze byc mrozony zelatyna kostka rosolowa natka pietruszki do wywaru ; używam wszytkiego jak do zwykłego rosołu czyli pietruszka korzeń,seler por,prażona cebula ,marchew G otujemu udka razem z warzywami
Viola cooks with passionokoło 20 minut pod przykryciem przewracając od czasu do czasu. WYKŁADAJAC NA TALERZ DAJCIE PONIEŚĆ SIE FANTAZJI Dodatkiem do tego dania były pieczone ziemniaki ,karmelizowana kukurydza,i roladki z fasolki szparagowej z boczkiem
Viola cooks with passionpieprz do smaku 4 łyżki smalcu Kilka łyżek oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku plus kilka do marynaty Warzywa : marchew , cebula czerwona , cebula biała,por ,korzeń pietruszki ,fasolka,natka piertuszki (połowa) cukinia Sposób: Jak zwykle dobrze jest kurczaka umyć,oczyścić przeciąć na pół od korpusu i zamarynowac w wodzie, majeranku ,czosnku i soli na całą noc. Następnie
Viola cooks with passionwychodzą chrupiące. To nasz hit tygodnia i coś czuję, że w sobotę jeszcze raz je zrobię. Zupa 13:00 Na specjalne życzenie Lili zupa z brukselką i zieloną fasolką. Duża porcja warzyw z kaszą. II Danie 16:00 Kaszę bulgur kupiłam ostatnio w biedronce. Nie miałam pojęcia do czego ją wykorzystam, jakie danie zrobię, bo to dla mnie nowość
lady-och-mistrzyni.blogspot.comskładnikach. Pieczemy w 180 stopniach Celcjusza około 40 minut, funkcja piekarnika: góra - dół. Do pieczenia nie potrzeba dodawać tłuszczu. Podawać z ziemniaczkami, kaszą, z marchewką i groszkiem lub fasolką, pełna dowolność. Smacznego
Wołowina od rekinamięso cudowne połączenie smaków.Do tego sałatka z fasolki szparagowej z cytryną.Pieczemy na grillu lub w naczyniu żaroodpornym. 60 dag.wieprzowiny 15 dag.boczku lub słoniny 3 cebule 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego po 1 strąku paryki czerwonej i zielonej 5 łyżek sera startego żółtego sól Na sos: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sól cukier 3 łyżki keczupu 5 dag.majonezu 2 łyżki słodkiej papryki
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiimbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini koktajlowe Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą Grzyby marynowane, prawdziwki w miodzie Ogórki konserwowe łagodne Fasolka szparagowa do słoika Ogórki w zalewie curry z liściem selera Malinówka, nalewka z malin Aroniówka, nalewka z aronii z liśćmi wiśni To tylko mała część wszystkich przepisów, więcej znajdziecie w zakładce
Apetyczna babeczkadag.fasolki szparagowej 1 cytryna-sok i skórka starta olej sezamowy 1 cebula czerwona sól pieprz szczypta cukru starty imbir 1-2 cm. starte 2 ząbki czosnku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~``` Fasolkę płuczemy,obcinamy końce i gotujemy w wodzie z solą i cukrem do miękkości.Cebule obieramy i kroimy w cienkie talarki,Cytrynę parzymy i szorujemy.Na tarce o dużych oczkach ścieramy skórkę.Wyciskamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki