fasolka - 6917 przepisów (strona:334/462)

Golonka z indyka 173

Ostatnio prezentowałam Wam pyszny udziec z indyka z makaronem i zieloną fasolką, dzisiaj przedstawiam "golonkę" indyczą, długo pieczoną, aromatyczną, kruchą. Danie podałam z ziemniakami i zielonymi warzywami. Choć do mięsa indyczego nigdy nie miałam zapału (w sumie nie wiem dlaczego) tak teraz mam cały zapas do gotowania :) Składniki: 2 golonki indycze płaska łyżeczka: soli, pieprzu, tymianku suszonego, czosnku w proszku

coolinarny
łatwa sałatka biwakowa 653

słoiczka cebulki marynowanej 1 słoiczek selera konserwowego 3 jajka majonez sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę lub przy pomocy sitka do jajek. Fasolkę przekładamy na sito i przelewamy zimną wodą. Selera odciskamy z nadmiaru zalewy i siekamy. Cebulkę kroimy na mniejsze kawałki. Mieszankę marchewki i groszku odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Fasola w sosie pomidorowym 135

Fasolka po bretońsku bez mięsa? Czemu nie. Okazuje się, że może być równie smaczna jak ta z dodatkiem boczku co rozwiązuje problem wegetarian czy osób, które po prostu ograniczają mięso w diecie. Taki obiad jest bardzo sycący a do tego zdrowy - rośliny strączkowe są ważnym elementem zbilansowanej diety. Uwaga: czas przygotowania nie obejmuje moczenia fasoli przez

Milion Smaków
Marchewkowe ciasto na tartę 172

pomidorami Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta półkrucha ze śliwkami Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem Tarta z fasolką szparagową na boczku Tarta warzywna pod kołderką z mozzarelli Tartaletki z boczkiem i jajkiem Mocno wahałam się czy eksperymentować z takim ideałem, ale jednak nie mogłam się oprzeć pokusie nowych wrażeń

Grunt to przepis!
Fasolka z warzywami i grzankami 152

tymianek, papryka, słodka, ostra). 6. Przygotowujemy grzanki: pokrojone w kostkę pieczywo skrapiamy łyżeczką oleju, posypujemy wędzoną papryką i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 5-10 min. 7. Fasolkę podajemy z grzankami. Fasola z warzywami i grzankami jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości i przyspiesza perystaltykę jelit, - witaminę C (pochodzącą z papryki), która jest antyoksydantem, działa

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Śnieg, spacery i smsy o niestosownej porze. Oraz tarta z czerwonymi pomarańczami 171

się zagotuje i nabierze konsystencji budyniu. Po kawałeczku dodawać zimne masło, cały czas mieszając. Przetrzeć przez sitko. Schłodzone ciasto gęsto nakłuć widelcem. Położyć na cieście papier do pieczenia, wysypać fasolkami.  Piec w 175 st. C. przez 15 minut. Zdjąć obciążenie i papier. Piec kolejne 15 minut w 175 st. C. Na gorący spód wyłożyć krem, wyrównać wierzch. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pieczony udziec z indyka 179

wyjąć, a do powstałego sosu z cebulką dolać ok szklankę wody lub bulionu i zmiksować blenderem. Mięsko wyszło delikatne, mięciutkie, wręcz się rozpada! Moja propozycja podania : tagliatelle z zieloną fasolką. Bardzo Nam smakowało :) Polecam również: Schab duszony z cebulką

coolinarny
Obiad Za 10 zł Czyli Tarta Z Warzywami 534

naturalnego 1 żółtko 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej ( nie konieczne ) szczypta papryki słodkiej, szczypta soli Na nadzienie : 3/4 paczki mrożonych warzyw ( u mnie w paczce m.in. były: brokuły, kalafior, brukselka, fasolka szparagowa, seler, por ) jeśli mamy paprykę, też możemy ją dodać. 2 spore jajka lub 3 mniejsze 125 ml śmietanki 30 % ser żółty starty bądź pokrojony w drobna kosteczkę

Gotowanie...to proste !
Zupa fasolowa z warzywami 167

Jakiś czas temu dostałam od mamy fasolę Jaś z domowego ogródka. Postanowaiłam z niej zrobić prostą zupę. Zupa fasolowa z warzywami Myślałam jeszcze o fasolce po bretońsku, a ją już jakiś czas temu gotowałam. Pierwszy raz robiłam zupę fasolową, do której nie dodałam boczku. Zazwyczaj kiedy robię zupę z fasoli bądź grochu używam kilku podstawowych warzyw, dodaję boczek i robię

mecooks
Pstrąg z ananasem i makaronem soba 156

smakuje wyśmienicie. 2 porcje: 2 filety pstrąga bez skóry ok. 140 g ananasa w lekkim syropie ok. 100 g konserwowych kiełków fasoli mung ok. 50 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 140 g makaronu soba 1 łyżka oleju kokosowego Makaron gotujemy o 2 minuty krócej, niż podano na opakowaniu lub zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do czasu, aż woda ostygnie. W woku

Kucharzyca
Pyszne domowe wędzone żeberka 112

wędzonki to przygotowane w zaciszu domowego ogniska, które możemy przygotować sami. Nie wymaga zbyt wielkiego wysiłku zaś efekt wspaniały. Żeberka są przepyszne na zimno idealnie podkreślą smak zupy, bigosu, fasolki po bretońsku czy innych dań. Smak, aromat żeberek jest wyjątkowy do których mamy słabość znikają dość szybko z lodówki. Żeberka możemy parzyć są bardziej miękkie ale tracą

Kulinarne pyszności Molki
Bułki z płaskurki i kotlety z czarnej fasoli, czyli domowy hamburger 167

przed końcem gotowania właśnie). Aby skórka fasoli nie popękała i nie odeszła od ziaren nie odcedza się fasoli na sicie, a wstawia do zlewu z zimną wodą i schładza fasolkę w wodzie, w której się gotowała. Po ostudzeniu fasolę odcedzić i rozgnieść niedbale widelcem, bądź delikatnie zblendować, aby nie zrobiła się papka. Do rozgniecionej fasoli dodać drobno posiekane szalotki, przeciśnięty

gutfut
Zapiekanka makaronowa w meksykańskim stylu 169

miękkie. Pieczarki kroimy w półplasterki i podsmażamy na osobnej patelni. Dodajemy pokrojon ą  w kostkę czerwon ą  paprykę i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy czerwon ą  fasolkę, kukurydze, pomidory z puszki, wyciśnięty przez praskę czosnek, usmażone mięso i przyprawiamy do smaku.  Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, Następnie odcedzamy i wykładamy na wysmarowan

kulinarne odsłony pati
Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 188

wykorzystaliśmy od razu zawsze należy przełożyć do innego naczynia. Jeśli mamy wybór, kupujmy gotowe do spożycia warzywa i strączki w słoikach (dostępne w takiej formie są np. kukurydza, fasolka czy ciecierzyca), a jeśli już sięgamy po te puszkowane to róbmy to sporadycznie – jak w przypadku tuńczyka i czerwonej fasoli, które wykorzystane dzisiaj przeze mnie na kolację, nie wrócą na nasz

Even Better Food
rozgrzewająca zupa imbirowa 158

zimowe dni! składniki: udko kurczaka ok 1 szkl drobnego makaronu (moje cienkie niteczki) cebula 2 ząbki czosnku ok 400 g warzyw świeżych lub mrożonych (marchew, pietruszka, brukselka, por, seler, fasolka szparagowa) 2-3 cm korzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy przyprawy: słodka mielona papryka, papryka ostra, sól, pieprz natka pietruszki Udko umyć

6niebo