zimno np. z sosem chrzanowym, tatarskim, majonezem, lub jak u mnie z jogurtem ze szczypiorkiem i rzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możecie użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej. Przepis bierze udział w akcji: Polecam również w wersji wegetariańskiej: Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki Klops ryżowo jajeczny
coolinarnymiędzyczasie obieramy jabłko ,ścieramy na średnich oczkach i dodajemy do cebuli.Jabłko ma tylko zmięknąć ,nie trzeba długo czekać .Dodajemy majeranek ,mieszamy i gotowe. Do naczynia wkładamy odsączoną fasolkę ,mieszankę cebulowo – jabłkową i prażony słonecznik ,miksujemy na pastę.Doprawić solą i pieprzem.Smacznego. Przechowujemy w lodówce, pod przykryciem ,bo wysycha troszkę z wierzchu
Ladylaura.Drobna, zielona fasolka bardzo mi posmakowała. Traktuję ją w kuchni jako zamiennik innych roślin strączkowych. Wczoraj wylądowała w daniu jednogarnkowym - curry z warzywami na mleku kokosowym . Według mnie wyszło naprawdę pysznie. Zaraz naszykuję sobie kolejną porcję do zabrania na obiad do pracy. Czytaj więcej
Kasia SarnaDodajemy pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy przez kolejne 3-4 minuty. Na tortillę wykładamy dwie łyżki fasoli w sosie, smarujemy cały płat lekko rozgniatając fasolkę łyżką. Na warstwę fasolową wykładamy połowę usmażonego farszu, na niego kilka papryczek jalapeno. Posypujemy dokładnie żółtym serem i polewamy sosem bbq. Na wierch kładziemy płat torilli. Patelnię rozgrzewamy. Kładziemy gotowe
mecookssmaczna zupa, szybko i prawie sama się robi... Potrzebujemy włoszczyznę w słupkach, bo tak wygodniej i jak mamy np. groszek z marchewką... może być zielona fasolka czy kalafior...trochę soli, pieprzu, listek i ziele... Klopsy przygotowujemy z mielonej łopatki z dodatkiem przypraw i jajka. Gotujemy warzywa, "kulamy" klopsy i wrzucamy je do garnka jak zupa
chleba naszegotego nie chcemy. Dodatkowo możesz przygotować sos z soków które wyciekły z mięsa dodając mąki kukurydzianej. Swojego indyka podałam z sosem żurawinowym, pieczonymi ziemniakami, puree z pietruszki, marchewką i fasolką szparagową
wysmienityJabłko. Zupa 13:00 Zupa krem z brokułów (zmiksowane brokuły, ziemniaczki, pietruszka, marchewka, cebula, czosnek i seler). II Danie 16:00 Ziemniaki, indyk przyprawiony kurkumą i zielona fasolka. Podwieczorek 17:30 Domowe raffaello. Przepis znajdziesz tutaj >>> . Kolacja 19:00 Placki z batata i cukinii. Pierwszy raz robiłam takie cudo 😋 Składniki to cukinia, batat, kilka łyżek roztopionego masła
lady-och-mistrzyni.blogspot.comwiecie co wszędzie było chili con carne, tam nazywane po prostu chili. I choć wszystkie składniki są bardzo meksykańskie, to z Meksykiem te danie ma tyle wspólnego co fasolka po bretońsku z Bretanią ;) SKŁADNIKI: - 1 mielonej wołowiny - 4 puszki krojonych pomidorów (a jeśli sezon to 1 kg pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę) - 2 puszki czerwonej fasoli
Kuchnia bezglutenowa Loliwiecie co wszędzie było chili con carne, tam nazywane po prostu chili. I choć wszystkie składniki są bardzo meksykańskie, to z Meksykiem te danie ma tyle wspólnego co fasolka po bretońsku z Bretanią ;) SKŁADNIKI: - 1 mielonej wołowiny - 4 puszki krojonych pomidorów (a jeśli sezon to 1 kg pomidorów obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę) - 2 puszki czerwonej fasoli
Kuchnia bezglutenowa Loliwstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok. 15 minut. Podczas pieczenia można delikatnie rozchylić łososia i zobaczyć czy w środku jest już upieczony. Podałam z fasolką szparagową i brokułami z wody, polane masełkiem i posypane prażonymi migdałami. Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
bistro mamaOstatnio prezentowałam Wam pyszny udziec z indyka z makaronem i zieloną fasolką, dzisiaj przedstawiam "golonkę" indyczą, długo pieczoną, aromatyczną, kruchą. Danie podałam z ziemniakami i zielonymi warzywami. Choć do mięsa indyczego nigdy nie miałam zapału (w sumie nie wiem dlaczego) tak teraz mam cały zapas do gotowania :) Składniki: 2 golonki indycze płaska łyżeczka: soli, pieprzu, tymianku suszonego, czosnku w proszku
coolinarnysłoiczka cebulki marynowanej 1 słoiczek selera konserwowego 3 jajka majonez sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę lub przy pomocy sitka do jajek. Fasolkę przekładamy na sito i przelewamy zimną wodą. Selera odciskamy z nadmiaru zalewy i siekamy. Cebulkę kroimy na mniejsze kawałki. Mieszankę marchewki i groszku odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy
Domowy Smak JedzeniaFasolka po bretońsku bez mięsa? Czemu nie. Okazuje się, że może być równie smaczna jak ta z dodatkiem boczku co rozwiązuje problem wegetarian czy osób, które po prostu ograniczają mięso w diecie. Taki obiad jest bardzo sycący a do tego zdrowy - rośliny strączkowe są ważnym elementem zbilansowanej diety. Uwaga: czas przygotowania nie obejmuje moczenia fasoli przez
Milion Smakówpomidorami Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta półkrucha ze śliwkami Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem Tarta z fasolką szparagową na boczku Tarta warzywna pod kołderką z mozzarelli Tartaletki z boczkiem i jajkiem Mocno wahałam się czy eksperymentować z takim ideałem, ale jednak nie mogłam się oprzeć pokusie nowych wrażeń
Grunt to przepis!tymianek, papryka, słodka, ostra). 6. Przygotowujemy grzanki: pokrojone w kostkę pieczywo skrapiamy łyżeczką oleju, posypujemy wędzoną papryką i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 5-10 min. 7. Fasolkę podajemy z grzankami. Fasola z warzywami i grzankami jest bogata w: - błonnik pokarmowy, który daje uczucie sytości i przyspiesza perystaltykę jelit, - witaminę C (pochodzącą z papryki), która jest antyoksydantem, działa
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach