niezależnie od pory roku. Jeżeli macie ochotę, możecie całośc przygotować w piekarniku. W sam raz sprawdzi się jako zagospodarowanie resztek kiełbasy po Wielkanocy ; ) Do przygotowania potrzebujemy: 750 g zielonej fasolki szparagowej (mrożona) 1 spora cebula (czerwona) 250 g kiełbasy (moja była podwedzana, surowa, ale wykorzystajcie to co macie akurat pod ręką, albo kupcie ulubioną) 500 ml bulionu warzywnego
Szybko Tanio Smaczniekroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Po chwili dodajemy pieczarki i smażymy, aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy mascarpone, fasolkę oraz posiekaną bazylię i mieszamy, aż składniki się połączą. Do sosu przekładamy makaron i mieszamy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. SMACZNEGO! Akcja "Czas na szpinak
Smak mojej kuchniSkładniki - fasolka szparagowa - kalarior - brukselka - szpinak - ziemniak - seler naciowy - natka pietruszki - oliwa - sól - pieprz Do zupy można użyć świeżych warzyw lub mrożonek. Przygotowanie 1. Warzywa umyć i ugotować w osolonej wodzie. 2. Ugotowane warzywa wrzucić do wody i zblendować. 3. Całość gotować około 15 minut, doprawiając do smaku oliwą, solą, pieprzem i natką pietruszki
Kuchenne innowacjeObiad ok 423 kcal ( JEDNA PORCJA Z DWÓCH ) Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło 4. Podwieczorek
Atlas Smakówwarzyw, z dodatkami świeżych ziół, dużej ilości oliwy z oliwek. Mam kilka swoich ulubionych past, i jedną z nich jest właśnie ta, bardzo prosta, pasta z białej fasolki z puszki. Jest to przepis na pastę, przypominający w smaku hummus. Jeśli tak, jak ja, lubicie smarowidła do chleba, bądź ciepłej bagietki, to ten przepis powinien Wam się spodobać. PRZEPIS NA HUMMUS
SMYKWKUCHNIZiemniaki tłuczone z masłem z dodatkiem cebuli dymki ze szczypiorkiem. Fasolka zielona. Cukinia smażona z solą, pieprzem cayenne, papryką słodką i czosnkiem niedźwiedzim. Jajko sadzone
JejKuchnianiesamowity... Pachnie cały dom i wszyscy chcą od razu skosztować tej potrawy :) Potrzebujemy ugotowany ryż, ser, przyprawy, trochę oleju/tłuszczu, naczynie żaroodporne, ...jakieś dodatki :) np. kukurydza, fasolka, groszek, marchewka, cebula... Po kolei układamy warstwami ... ryż, warzywa, ser...i przyprawiamy :) Na ostatnią warstwę ser kroimy w kostkę... Polewamy całość 1/2 szkl. oleju. Jak widać na zdjęciu wyjdzie kilka
chleba naszegoprzede wszystkim pyszny i sycący obiad. Ja uwielbiam takie połączenia smaków. Spróbujcie i Wy. Składniki: 1/2 szklanki ryżu Basmati Skworcu 1/2 opakowania warzyw na patelnię (brokuł, ziemniaki, marchew, fasolka)* 1 płaska łyżeczka słodkiej wędzonej papryki Skworcu 1/2 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej Skworcu ** do smaku czarny mielony pieprz Skworcu 2 łyżki słodkiej kukurydzy z puszki 3 łyżki
Słodkie okruszkiupieczone w piekarniku, pokrojone w małe kawałki 300 g filetów śledziowych w oleju mała czerwona cebula garść suszonej żurawiny majonez kremowy Folwark musztarda ostra pół szklanki gotowanej zielonej fasolki szparagowej pieprz ziołowy sól morska lub himalajska do smaku Buraki kroimy z małe cząstki. Wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojonego w paseczki śledzia. Wsypujemy fasolę szparagową,żurawinę, mieszamy. Dosmaczamy solą
Z Kuchni Do Kuchnirozmieszany w małej ilości wody koncentrat. Gotować bez przykrycia, aby zredukować płyn około 10 minut, następnie sprawdzić stan mięsa, jeśli jest już miękkie, to dodać do niego odsączoną fasolkę i kukurydzę. Teraz już gotować nie dłużej niż 8 minut, ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą
Kuchcik gotujeRoku. Poszłam za tym trendem (z lekkim opóźnieniem). Uważam, że na prawdę trudno jest zrobić coś smacznego, zdrowego, kiedy brak dobrych sezonowych warzyw. Tęsknię za rzodkiewkami, pachnącymi pomidorami czy fasolką szparagową za którą przepadam. No ale cóż, jakoś trzeba sobie radzić. Póki co wykorzystuję mrożonki i te warzywa, które o tej porze roku mają jakiś smak. Dziś przedstawiam Wam kolejny
Pobite gary BarbarySyty rozgrzewający talerz z fasolką w roli głównej. Potrawę zrobimy szybko tylko musimy pamiętać o namoczeniu fasoli i ugotowaniu jej wcześniej.Moja wersja jest z klopsikami drobiowymi i kabanosami które nadają potrawie fajny wędzony aromat. Ze świeżym tymiankiem jest bardzo aromatyczna. 20 dkg fasoli jaś 60 g kabanosów 1 cebula czerwona 2 szklanki przecieru pomidorowego sól, pieprz tymianek świeży
wesoła kuchniaznajdzie. Potrzebujemy naczynie żaroodporne lub dobrą formę do ciasta i warstwowo układamy... ugotowaną i wystudzoną kaszę,ser, cebulę, paprykę, parówki, przyprawy.... ...kolejna warstwa kaszy, ser... cebula, czosnek, parówki, papryka, fasolka.... ...jeszcze raz ser i wszystkie pozostałe .... ja dodałem jeszcze jedna warstwę domowego majonezu do smaku majonez w 10 s ...dolewamy 5-10 łyżek oleju i możemy zapiekać :) Piekarnik rozgrzewamy
chleba naszegomnie dziś kolejny gulasz , tym razem z fasolką szparagową i delikatną cytrusową nutką - a to za sprawą aromatycznych liści limonki. Mimo iż użyłam suszonych aromat w daniu był wyczuwalny. Zapraszam! Składniki; 50 dag karkówki lub szynki 2 marchewki 2 łyżki suszonej cebuli w płatkach Skworcu 20 dag fasoli szparagowej 2 listki limonki Skworcu pieprz biały
Radość kipiąca uśmiechem.coś miękkiego, co lubię dosypać do zupy albo innych dań jednogarnkowych, da się tak upiec i że będzie to chrupiące. A jednak! Od razu mam chęć upiec podobnie fasolkę, groszek i kukurydzę. Tylko jeszcze nie wiem z jakim efektem ;) Wieczorne przekąski to moja zmora. W pracy trzymam się doskonale, albo prawie doskonale, dopóki żadna z koleżanek nie wyciągnie z torebki
bistro mama