fasolka - 6917 przepisów (strona:331/462)

Jadłospis #5 - 1200 kcal 468

Obiad    ok 423 kcal  ( JEDNA PORCJA Z DWÓCH ) Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło

Atlas Smaków
Piersi z kurczaka po meksykańsku. 852

smażyć jeszcze minutę na większym ogniu. Dodać oregano, jalapeno, 1 łyżeczkę soku z limonki, cukier muscovado (lub inny brązowy) i wymieszać. Dodać pomidory z puszki oraz odsączoną i przepłukaną fasolkę. Dosolić do smaku i wymieszać. Na patelni nadającej się do umieszczenia w piekarniku podsmażyć piersi do zrumienienia z obu stron (po 4 - 5 minut). Wypełnić patelnię sosem wokół mięsa, przykryć

zadanie-gotowanie
Pieczone buraki - dodatek do koktajli, obiadu, sałatek jak i ciast 169

pieczony burakami, czerwoną cebulką i gotowanymi jajkami. Całość posypana ziarnami słonecznika i polana sosem winegret wraz z dodatkiem musztardy sarepskiej   (przepis  TUTAJ ) 2. Sałatka z pieczonymi burakami, fasolką szparagową i serem feta  (przepis TUTAJ ) 3. Carpaccio z pieczonymi burakami, szpinakiem i serem kozim. Całość polana sosem musztardowo-miodowym   (przepis TUTAJ ) 4. Śledzie pod pierzynką, czyli niezawodne

Ugotować
DIETETYCZNA SAŁATKA DO PRACY 179

dietetycznie. Ważne aby podczas komponowania posiłku nie zapominać o odpowiedniej ilości białka w posiłku. W sałatce najłatwiej ten cel osiągnąć dodając np. jajko, gotowaną/ grillowaną pierś z kurczaka czy fasolkę, cieciorkę lub ryby takie jak: łosoś czy tuńczyk. Pamiętajcie, aby sałatka, którą zamierzacie wsiąść do pracy, była lekko strawna, dostarczała Wam sporą dawkę witamin, ale aby również Was posiliła

SMYKWKUCHNI
Naleśnikowe szlafroczki 124

naleśników tradycyjnych ( z tego przepisu ) 6 małych   kiełbasek z szynki 3 oczyszczone i posiekane pieczarki mała puszka   kukurydzy (140 g netto), może być z fasolką ser żółty (ulubiony) starty na tarce jarzynowej sos pomidorowy Wykonanie: Naleśniki posmarowałam 1 łyżką przecieru pomidorowego. Na środek każdego naleśnika układałam po jednej kiełbasce,   po łyżeczce kukurydzy i pieczarek. Na wierzchu rozłożyłam

Kuchnia u Krysi
TARTA Z KARMELEM CZEKOLADOWYM I ORZECHAMI WŁOSKIMI 110

szklane kulki, żeby ciasto nie wyrosło i się nie zniekształciło. Nagrzej piekarnik do temperatury 180°C. Piecz 10-15 min, aż brzegi ciasta się zetną. Zdejmij papier z fasolkami i piecz jeszcze ok. 20 min, aż ciasto będzie miało ładny złoty kolor. Wyjmij z piekarnika. Ostudź. Zrób masę karmelową: do garnka wlej mleko, dodaj cukier i miód. Delikatnie podgrzej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Łosoś smażony z patelni, z sosem maślano-cytrynowym 337

stronie.   Na półmisek wylewamy połowę sosu, rozkładamy na nim świeżo usmażoną rybę, polewamy pozostałym sosem. Podajemy od razu, gorącą. My zjedliśmy ją z wiosenną sałatką z ziemniaków i fasolką z pesto – perfekcyjny, lekki zestaw! SKŁADNIKI filet z łososia (na zdjęciach 550g) sól pieprz olej ryżowy lub inny o neutralnym smaku do smażenia SOS MAŚLANY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM

Karo in the Kitchen
Sałatka tęczowa z kiełkami kaszy gryczanej i fasolą azuki 153

lodówki. Kiełki nie mogą stać w wodzie, bo pleśnieją. Poprzedniego dnia można też namoczyć fasolę azuki. Następnego dnia gotujemy fasolę. Jak przygotować sałatkę z kiełkami kaszy gryczanej i fasolką adzuki?   Na talerzu ułóż sałatę. Sos sojowy wymieszaj z przyprawami. Następnie ułuż warstwami kiełki kaszy, kukurydzę, paprykę, rzodkiewkę i fasolę. Polej kiełki sosem sojowym. Posyp całość szczypiorkiem. Lubisz moje wpisy

Ugotowane pozamiatane
Zupa krem ze szparagów 111

moja bajka:-) Uwielbiam kremową, aksamitną  konsystencje zupy z dodatkiem grzanek lub pieczywa czosnkowego. Nie miałam w planach przygotowywać akurat tej zupki na obiad, ale mój mąż zamiast kupić fasolkę szparagową to kupił szparagi 😃, więc musiałam w jakiś sposób je wykorzystać i ugotowałam zupkę. Zupy krem moim zdaniem nie tylko smakują wyśmienicie, ale również prezentują się o wiele bardziej elegancko

kulinarne odsłony pati
Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana / Marinated lamb with spicy eggplant stew 161

wysiłku i podałam to danie z równie łatwym puree z kalafiora . Polecam też z tej książki inny rewelacyjny i bardzo wiosenny przepis na lekki makaron z kurczakiem i młodą fasolką szparagową – niebo w gębie. Gorąco polecam! Scroll down for recipe in English Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana (4 porcje) Składniki na marynatę: 1 łyżeczka wędzonej papryki

karmelowy
Zielona fasolka z kiełbaskami. 107

niezależnie od pory roku. Jeżeli macie ochotę, możecie całośc przygotować w piekarniku. W sam raz sprawdzi się jako zagospodarowanie resztek kiełbasy po Wielkanocy ; ) Do przygotowania potrzebujemy: 750 g zielonej fasolki szparagowej (mrożona) 1 spora cebula (czerwona) 250 g kiełbasy (moja była podwedzana, surowa, ale wykorzystajcie to co macie akurat pod ręką, albo kupcie ulubioną) 500 ml bulionu warzywnego

Szybko Tanio Smacznie
Makaron w sosie szpinakowym 130

kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Po chwili dodajemy pieczarki i smażymy, aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy mascarpone, fasolkę oraz posiekaną bazylię i mieszamy, aż składniki się połączą. Do sosu przekładamy makaron i mieszamy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. SMACZNEGO!     Akcja "Czas na szpinak

Smak mojej kuchni
Jarzynowa zupa krem 147

Składniki - fasolka szparagowa - kalarior - brukselka - szpinak - ziemniak - seler naciowy - natka pietruszki - oliwa - sól - pieprz Do zupy można użyć świeżych warzyw lub mrożonek. Przygotowanie 1. Warzywa umyć i ugotować w osolonej wodzie. 2. Ugotowane warzywa wrzucić do wody i zblendować. 3. Całość gotować około 15 minut, doprawiając do smaku oliwą, solą, pieprzem i natką pietruszki

Kuchenne innowacje
Jadłospis #3 - 1200 kcal 284

Obiad    ok  423 kcal ( JEDNA PORCJA Z DWÓCH ) Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową na ciepło                                                                     4. Podwieczorek

Atlas Smaków
HUMMUS Z BIAŁEJ DROBNEJ FASOLKI 140

warzyw, z dodatkami świeżych ziół, dużej ilości oliwy z oliwek. Mam kilka swoich ulubionych past, i jedną z nich jest właśnie ta, bardzo prosta, pasta z białej fasolki z puszki. Jest to przepis na pastę, przypominający w smaku hummus. Jeśli tak, jak ja, lubicie smarowidła do chleba, bądź ciepłej bagietki, to ten przepis powinien Wam się spodobać. PRZEPIS NA HUMMUS

SMYKWKUCHNI